FUNDATIA IOAN BARBUS

Gândește România!: O dramoletă

Câţiva puşti de liceu de la un club de teatru din Botoşani au jucat o piesă a indignării şi din păcate n-a fost niciun adult mai cu capul pe umeri pe lângă ei să le spună că:

– le stă prost cu scrâşneală, cu muşcat de buze, oftaturi, tremur de indignare, emfază şi degete acuzatoare – la altă vârstă li s-ar spune cabotini; un cântec vesel n-ar fi cântat şi ei

– aduc cu răposatul tribun sau cu fanii lui Putin când spun „în ţara noastră ne-aţi făcut sclavi, slujitorii altora”, „ne-aţi luat dreptul de a fi român”; din momentul în care ai pronunţat aşa ceva, în publicul tău rămân doar nătărăii patriei. Iar când zici şi că „te-ai vândut pe un blid cu mâncare” te mai urmăresc doar cei care merg în pâslari să arunce gunoiul, trec cu găleată cu tot şi pe la mormântul lui Ceaşcă, după care dau fuga repede acasă că are Gâdea emisiune. Sau ce înseamnă că ţi s-a luat dreptul de a fi român? Cât de goală de orice conţinut e vorba asta? Nu mai bine spui, să zicem, că nesimţitul de primar ţi-a luat dreptul de a fi pieton pentru că îţi rupi picioarele pe trotuare? N-ar fi un mesaj mai puţin lemnos şi mai eficient?

– aduc şi cu Uniţisalvăm – şi asta e de rău – când spun că toţi politicienii sunt de vină, toţi sunt o mizerie, adică le-ai găsit o vină colectivă şi ai rezolvat-o. Unii oameni politici sunt oneşti, unii poate au dat mai mult decât au primit; de ce să-i bagi în aceeaşi ciorbă cu borfaşii? Pe de o parte diluezi responsabilitatea celor din urmă, iar pe de alta îi demotivezi pe cei care au fost corecţi şi implicaţi, care ar putea gândi: dacă oricum trec drept lepădătură, de ce să fac eforturi să fiu altfel? De ce să mă obosesc să fiu de partea binelui?

Sunt multe de comentat căci e o mare densitate de aiureli. Am mai reţinut ce zice o domniţă spre final: noi nu ştim de glumă! Poate că de aici apar problemele, de aici începe ridicolul – în general zic, nu e neapărat cazul lor pentru că vârsta poate fi o scuză.

Măi copii din DramaClub Botosani – voi sunteţi actorii, nu? -, în câţiva ani o să râdeţi sau o să vă jenaţi de povestea asta; cu cât mai repede, cu atât mai bine pentru voi. Şi nu vă bucuraţi acum că v-au lăudat toate site-urile de proşti – nasul, urechea, expunere, fluierul, buciumul, muzicuţa etc.  Și nu vă întristaţi că vă înjură alţii; prin astfel de exaltări am trecut mulţi în anii liceului, important este, cum ziceam, să nu îmbătrâniţi cu ele.

acesta e materialul video https://www.youtube.com/watch?v=0fkImUKbtzk

Actualizare
generation identitaire dorelian botosani-

sursa

Dorelian Bellu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dorelian Bellu

Dorelian Bellu

7 comentarii

 1. Costin Andrieş
  30 octombrie 2015

  cu ajutorul liceenilor, cineva a creat franciza moldoveneasca a „Generation Identitaire”, un grup de exaltati din Franta format de

  „fosti antisemiti, revizionisti, pro-terorism palestinian, fosti comunisti, fosti noua dreapta, skinheads, toti cu acte si pedigree in regula; in aceasta noua prezentare sint anti-islamism (pentru ca, probabil, functioneaza mai bine ca hirtie de muste pentru idioti utili si apoi, ca si in rusia lui putin, trebuie acoperite toate fronturile, nu?)”

  http://inliniedreapta.net/generatia-identitate/#comment-74680

  „dacă privești pagina internet a Blocului Identitate și vezi că acesta luptă împotriva Starbucks doar pentru că nu este o entitate economică franceză sau europeană ci este una americană demonstrează trăsătura anti-capitalistă, stângistă a organizației. Trăsătura ecologistă și anti-creștere economică a Blocului Identitate este tot o formă de marxism numit eco-socialism iar organizația este la fel de activă stradal ca și orice altă organizație a verzilor.

  Chiar dacă reprezintă formule relativ noi ca discurs și mod de prezentare, Blocul Identitate și Generația Identitate par o reeditare a lui Mai ‘68 în care protagoniștii au înlocuit numele idolului Mao cu Blocul European iar dușmanul comun este generația mai vârstnică de revoluționari internaționaliști stângiști. De accord cu lupta contra rasismului de orice fel, deci și a celui anti-alb, dar vorbele mari despre tradiție și cultură sunt renegate de apelul la cuvântul sânge, deci puritate în cea mai bună tradiție nazistă, readucând în minte acele lucruri care nu se pot ierta și nici uita.”

  http://inliniedreapta.net/generatia-identitate/

 2. Costin Andrieş
  30 octombrie 2015

  Cum spune si Dorelian, clipul a fost promovat de toata blogosfera tacanitilor.

  Dar mai ales, de cea prorusa. Activenews.ro, site-ul ala consistent, deschis si agresiv proputinist, condus de 2 locatari ai listei lui Dughin, a promovat si el clipul:

  http://www.activenews.ro/stiri/Mesajul-impresionant-al-tinerilor-catre-clasa-politica-Ati-dat-spaga-ca-sa-intram-in-NATO-Ati-dat-spaga-ca-sa-intram-in-UE-In-tara-noastra-ne-ati-facut-sclavi-slujitorii-altora-si-ne-ati-luat-dreptul-de-a-fi-romani-126125

  Aici, in comentariile unui articol penibilut al lui Teodor Tita, Mihai Somanescu a venit sa aduca lamuriri si sa se dea in spectacol https://www.facebook.com/teodorul/posts/10206149176706542?comment_id=10206149480234130&offset=0&total_comments=24&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R8%22%7D

  http://inliniedreapta.net/lista-prietenilor-rusiei-din-romania-deconspirata-de-alexander-dughin-prin-e-mail/

 3. Nea
  30 octombrie 2015

  Da, idioții bătrâni încearcă să-i idiotizeze și pe tinerii influențabili, care oricum nu au multe modele mai răsărite.

 4. mona
  30 octombrie 2015

  ” Pentru un blid de mancare ne-ati vandut”? Cate blide de mancare ati muncit pana astazi ca sa fiti atat de revoltati?

 5. Costin Andrieş
  30 octombrie 2015

  aceeasi dramoleta in germana

 6. Tofan Mihai
  30 octombrie 2015

  In 1923 daca nu ma insel Lenin lansa o Directiva in care indica drept locatii de infiltrare a ideilor bolsevice si a agentilor sovietici in Regatul Romania : Nordul Moldovei (zona in care la sfirsitul sec XIX se refugiasera multi evrei ca sa scape de progromurile organizate de tarii Rusiei impotriva acestei populatii.Nu intimplator la Radauti este cea mai mare sinagoga din Romania a carei fatada a fost acoperita cu aur de 24 karate pe la sfirsitul anilor ’90 ) si Delta Dunarii populata si azi majoritar de cetateni romani etnici rusi,njumiti lipoveni.La mine in oras, in P Neamt , a aparut pe furis , fara ca nimeni sa explice rostul si motivatia acestei actiuni, o mare cruce ruseasca , cu 3 brate orizontal si cu un brat inclinat asa cum au lipovenii deasupra mormintelor lor, cruce din marmura bej si plasata in fata intrarii in biserica lui Stefan cel Mare .Crucea nu are nici o placuta sau ceva scris pe ea.Se spune in oras ca a fost platita de Ambasada Rusiei si ,,inaugurata ” intr-o noapte, ca hotii , pe furis in ianuarie sau februarie 2018 .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian