FUNDATIA IOAN BARBUS

In memoriam eroii sublocotenent (p.m.) Dan Ciobotaru şi sublocotenent (p.m.) Paul Caracuda

Sergentul major Dan Ciobotaru si caporalul Paul Caracuda executau o misiune de lupta pe autostrada A1 Kabul-Kandahar. La aproximativ 30 de kilometri de Qalat, autovehiculul de tip HUMVEE în care se aflau a fost atacat cu un dispozitiv exploziv improvizat, actionat de la distanta. În urma deflagratiei, cei doi militari si-au pierdut viata.

Sergentul major Dan Ciobotaru, promotie 2007, avea 28 de ani si era necasatorit. Caporalul Paul Caracuda, în vârsta de 36 de ani, era angajat în Ministerul Apararii Nationale din anul 1996, era casatorit si avea doi copii.

Mesaj de condoleante din partea presedintelui României:

„Îmi exprim profundul regret pentru încetarea din viata a sergentului-major Dan Ciobotaru si a caporalului Paul Caracuda, care au servit tara cu abnegatie si au dat dovada de curaj în misiunea din Afganistan.

Prin devotamentul, altruismul si jertfa lor vor ramâne în amintirea camarazilor si a tuturor românilor.

În aceste momente de grea încercare, transmit sincere condoleante familiilor militarilor Dan Ciobotaru si Paul Caracuda.

Dumnezeu sa-i odihneasca!”

DECLARATIA AMBASADORULUI SUA MARK GITENSTEIN LA MOARTEA A DOI SOLDATI ROMÂNI ÎN AFGANISTAN

Am fost întristat sa aflu despre moartea celor doi curajosi soldati din Batalionul 33 Manevra, cazuti la datorie ieri, în timp ce efectuau o misiune de patrulare în apropierea orasului Qalat. În numele Guvernului SUA, vreau sa adresez cele mai sincere condoleante familiei, prietenilor si camarazilor sai de arme pentru pierderea suferita.

Poporul american le este foarte recunoscator acestor soldati care au facut sacrificiul suprem si tututor soldatilor români pentru curajul si hotarârea lor neclintita. România este un partener si aliat ferm si are contributii cruciale la misiunea NATO în Afganistan de lupta împotriva terorismului si aparare a drepturilor si libertatilor poporului afgan.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Dreapta.net

Dreapta.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian