FUNDATIA IOAN BARBUS

Iranul de azi este mai periculos decât Iranul unde în decembrie 1989 Ceaușescu făcea ultima sa vizită externă

Ce a făcut Iranul în ultimele 6 luni:

Qassem Suleimani

1. A doborât o dronă a US Marines.
2. A sabotat și chiar arestat petroliere în apele internaționale.
3. A bombardat instalații petroliere saudite.
4. A atacat, prin grupările teoriste pe care le controlează, Israelul.
5. Pe plan intern, au ucis mii de persoane care demonstrau pașnic pentru libertate. Sute de femei au fost arestate / ucise de fanaticii religioși care conduc țara.
6. A continuat să încalce tratatul nuclear pe care încă îl au semnat cu UE.
7. Au gândit, finanțat și organizat zeci de atentate teroriste soldate cu mii de victime.
7. A orchestrat asedierea ambasadei americane de la Bagdad, cu scopul de a repeta Benghazi, când au murit 4 americani. Din fericire, Trump nu e Obama.

Creierul acestor acțiuni a fost Qassem Suleimani.

Iranul de azi este poate mai nociv chiar și decât Iranul unde în decembrie 1989 Ceaușescu făcea ultima sa vizită externă.

Cu siguranță însă este mult mai periculos, după ce Obama le-a oferit zeci de miliarde de dolari și le-a permis să continuie testele nucleare, fiind acum la doar câteva luni de obținerea bombei atomice.

În toată povestea asta, UE nici măcar nu există. Și nici nu va exista. Ca fapt divers, după eliminarea lui Qassem Suleimani, Macron s-a consultat cu Putin. Că atâta îl duce pe el capul.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

3 Comments

 1. eugen chirovici
  3 January 2020

  În ceea ce privește Iranul (și în general Orientul Mijlociu), politica lui Obama a fost nu doar oligofrenă, ci și criminală. Cri-mi-na-lă!! Premiul Nobel pt. Pace?!! Ce aberaţie! TPI nu Nobel!! Cât despre idiotul gerontofil, brav urmaș al lui Giscard d’Estaing (adevăratul autor al distrugerii Iranului în 1979, în linia nemernicului antiamericanism francez tradiţional și făcându-și calcule prostești privind petrolul iranian), maimuţoiul de la Paris, care ţine hăţurile Uniunii Europene încercând s-o transforme în clona consoartei sale, nu merită nici măcar aceste cuvinte aspre, mult prea onorante pentru creierul lui de găină – auzi: „NATO e în moarte cerebrală”!
  Iată, deci, trei triste figuri care, cu politicile lor oligofrene, au pus și pun umărul într-o proporţie importantă, la dezastrul lumii de azi. Și, poate, de mâine…

 2. eugen chirovici
  3 January 2020

  Istoria e făcută din FAPTE, chiar dacă unele sunt puţin sau chiar deloc cunoscute publicului larg. Percepţia istoriei este o imagine construită, nu istoria însăși…
  Apoi: Iranul din 1978 era o ţară în curs accelerat de modernizare/occidentalizare, cu rezultate notabile.Da, era o dictatură de dezvoltare, iar Șahul nu avea cum să fie un democrat, democraţia ar fi fost o aberaţie într-o ţară cu trei sferturi din populaţie nu radical, ci virulent musulmană! Savak-ul, oricât de odioase sunt poliţiile secrete (nu serviciile de informaţii din lumea civilizată) abia îi ţineau în frâu. Programul Șahului, însă, mergea înainte (se numea „Revoluţia albă”), iar părerologii ar trebui să-l caute și să-l citească, pentru că acolo, dând la o parte sosul propagandistic, sunt cifre (pe care eu mi le-am confirmat în cea mai mare măsură, din diverse surse), iar acele cifre spun totul. În fine… Tradiţionalul (și ineptul) antiamericanism francez și-a vârât coada. Alexandre de Marenche dă detalii interesante. Iar principalul autor DIRECT al căderii Șahului și „implementării” unui nebun, clinic vorbind (Khomeini), este Valéry Giscard d’Estaing. Pe lângă el, Macron, cu toată „moartea cerebrală” a NATO și toate halucinaţiile lui politice, este mic copil. d’Estaing și Obama sunt autorii Iranului de azi. Vă place?…
  Oamenii de genul ăsta, lideri politici de cel mai mare calibru, care se mișcă dezinvolt și iresponsabil între prostia geopolitică atroce și crima cinică, merită cele mai grele și aspre cuvinte!…

 3. crs
  3 January 2020

  Multi francezi trec la islam din spirit de rebeliune fata de chingile societatii construite de parintii lor, fix aceea care le permite sa aleaga asa trasnaie.
  Atata ii duce capul, iar daca mai este si afumat de hasis…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi