FUNDATIA IOAN BARBUS

Oana Bogdan. Născută prea târziu.

Oana Bogdan nu este vizionară. Doar s-a născut prea târziu. Ideile legate de traiul la comun și distrugerea proprietății le avea și Ceaușescu, îi lipseau însă tehnologia, inteligența artificială și clănțăii convinși. Ia să se fi născut Oana la începutul anilor ’50, ce carieră frumoasă ar fi avut între 1980-1989! Mai ceva ca Anca Petrescu, altă arhitectă, născută la Sighișoara în 1949.

Cum am mai spus, nimic din ce propun progresiștii nu a fost experimentat ori imaginat de Nicolae Ceaușescu ori de alți megalomani comuniști: de la Ora Pământului (noi o aveam în fiecare seară iarna) până la regula mașinilor cu soț și fără soț, de la normarea suprafeței de locuit până la traiul în comun și luarea copiilor din familii în creșe și grădinițe, de la alimentația științifică până la alimentația rațională a lui Iulian Mincu și circurile foamei unde urma să mâncăm în schimburi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir

Gelu Trandafir a studiat jurnalismul în Franţa. A fost producător de emisiuni pentru ProTV, realizator şi editor pentru BBC World Service, editorialist la România liberă şi redactor-şef adjunct la Evenimentul Zilei şi Cotidianul. A făcut parte din Delegaţia Permanentă a PNŢCD la începutul anilor '90 şi este membru fondator al Fundaţiei Ioan Bărbuş. A fost membru CNA între 2006 și 2012.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian