FUNDATIA IOAN BARBUS

Polonia devine o putere europeană: Națiunile conduse de lideri curajoși au de câștigat, cele conduse de proști, pierd

În politica internațională, o criză înseamnă de fapt o oportunitate. Națiunile conduse de lideri curajoși și educați au de câștigat. Cele care sunt conduse de proști au de pierdut.

La începutul invaziei ruse, Polonia era o putere regională – adică la pachet cu România.

La sfârșitul războiului, Polonia va fi o putere europeană – adică va fi în grupul țărilor precum Germania, Franța, Italia.

Polonia a fost inima care a bătut cel mai puternic în interiorul Uniunii Europene și a forțat alte țări reticente sau mai prietenoase cu Rusia să ia deciziile corecte. Polonia a intrat în conflict direct cu Germania și Franța. Atât în relațiile bilaterale cât și în Consiliul European. Și în final a câștigat. Poziția poloneză a fost de cele mai multe ori câștigătoare.

Uitați-vă la declatațiile cuplului de comici Olaf – Macron din februarie, martie, aprilie, mai 2022. Și uitați-vă la ce spuneau în aceeași perioadă Duda sau Morawiecki.

Polonia a acționat ca un lider alături de SUA și de UK. Astăzi Polonia este un exemplu de verticalitate, de forță și de consecvență pentru întreaga Lume Liberă. Iar mâine Polonia va fi unul dintre liderii ei.

PS: În anii trecuți mă enervam când vedeam provincialismul presei românești care prelua criticile la adresa Poloniei, critici ce veneau de pe poziții strict ideologice. Căci da, Polonia are un mare defect. De neacceptat. Polonia nu e condusă de socialiști.

Dar deja nu mai contează. Și de fapt, nici n-a contat vreodată.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

George Rîpă

George Rîpă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian