FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Cum poți fi deopotrivă creștin conservator și antiputinist? Simplu: ca polonezii

Cum poți fi deopotrivă creștin conservator și antiputinist? Simplu: ca polonezii, liderii morali și politici ai Europei central-orientale.

Așa suntem și noi, o mână de oameni, care am știut să ținem echilibrul între nebunia “progresistă” și cea putinistă, făcând de un deceniu o pedagogie necesară, dar de prea puțini înțeleasă.

Așa că nu primesc lecții nici de la cei care până mai ieri condamnau Polonia pentru conservatorismul ei creștin, nici de la cei care, în ciuda crimelor lui evidente, văd în Putin apărătorul tradițiilor creștine.

Testul suprem al aderenței la creștinism este raportarea la viață. Viața celor care au fost concepuți și a celor care au deja certificat de naștere e sacră.

Doar Polonia a fost consecvent apărătoarea vieții. Orbán mima (nu dă doi bani pe viețile ucrainenilor), Putin e caricatura satanică a oricărei valori, Occidentul e grav afectat de ideologia nu doar anticreștină, ci antiumană a elevilor lui Marx. Cumva, Polonia a rezistat acestor nebunii doar aparent opuse.

Dar iată că fermitatea unei politici bazate pe valori dă roade, spre deosebire de mimetismul tâmp față de ideologiile dizolvante ale sexo-marxismului occidental sau lașitatea în fața euroasiatismului rusesc.

În fața unui conflict major de civilizație, mofturile și răzgâielile sexo-marxiste sunt puse între paranteze, iar președintele “progresist” (dar totuși catolic) al SUA și cel conservator al Poloniei ridică împreună scutul civilizației în fața agresiunii putiniste.

Dacă eram lăsați să lucrăm, construiam și noi, cei câțiva care vedem astfel lucrurile, un partid creștin-conservator, patriotic, atlantist comparabil cu PiS. Ne-am oferit, am dăruit cinci ani din viață națiunii, în încercarea de a construi un partid de dreapta onorabil, consecvent și vizionar. Nu s-a vrut, nu s-a putut.

Acum, România e reprezentată de absentul Iohannis, umilul Aurescu, plagiatorii Ciucă și Bode – oameni plastilină, care nu cred în nimic în afară de propria parvenire – iar valorile creștine și conservatoare sunt terfelite de Simion, Șoșoacă, Terheș etc.

Halal să-ți fie, Românie! Defilezi cu ce-ai ales.

Eu voi continua să fac pedagogia acelorași valori în acest colț de Facebook: tot ce s-a schimbat e că acum mă batjocorește și galeria conservelor putinist-securiste, nu doar cea sexo-marxistă.

Adrian Papahagi

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian