FUNDATIA IOAN BARBUS

Stânga face infarct în Massachusetts

Massachusetts era patria mama a tot ce este liberal-stângist si progresist în America, tarâmul mitologiei clanului Kennedy si unul dintre refugiile cele mai sigure ale Partidului Democrat.

De 38 de ani, Massachusetts n-a mai avut un senator republican, ca sa nu mai spunem ca Ted Kennedy, cel mai aprig sustinator al interventionismului de stat, a ocupat fotoliul aproape o jumatate de secol. Pâna ieri.

Scott Brown se afla în noiembrie la 30 de procente în spatele candidatei democrate Martha Coakley care se credea titular de drept a “fotoliului lui Kennedy”. Brown a venit cu câteva idei simple:

  • în primul rând: nu e fotoliul lui Kennedy, e al poporului;
  • în al doilea rand, politicile lui Obama duc la pierderea locurilor de munca;
  • în sfarsit, zic eu cel mai important, reforma sanatatii propusa de administratia Obama e o mare greseala care are drept efect cresterea taxelor si impozitelor, slabirea calitatii asistentei medicale.
Brown a lovit nu dinspre stânga, conciliator, nici macar de la centru, ci de pe pozitii conservatoare clare chiar în inima politica a “filozofiei” stângii liberale. ,,

Ieri, Brown a castigat cu 51,8% la 47,2%, si i-a umilit pe democrati la ei acasa.

De unde a stiut? Pentru ca se întâmpla deja în Massachusetts, care a introdus de câtiva ani asigurarile obligatorii de sanatate “garantate” de stat. Rezultatul a fost o crestere constanta si progresiva (ouch) a costurilor si, deci a impozitelor, si o scadere continua a calitatii asistentei medicale. Brown a lovit nu dinspre stânga, conciliator, nici macar de la centru, ci de pe pozitii conservatoare clare chiar în inima politica a “filozofiei” stângii liberale.

Pentru Obama, este o lovitura devastatoare. La un an de la inaugurare, a primit drept cadou de aniversare o bomba atomica politica direct pe peluza unde tinea petrecerea aniversara. Republicanii au acum in Senat 41 de fotolii, suficient pentru a initia procedura de filibuster si a bloca reforma asigurarilor de sanatate, cea mai importanta actiune politica pe plan intern a actualei administratii.

,, Dupa un an de mandat s-a ajuns la asta: agenda progresista a lui Obama merge în directia opusa agendei americanilor.

Panica s-a instalat deja in randurile democratilor care cauta acum modalitati de ocolire a procedurilor parlamentare pentru a trece reforma lui Obama cu orice pret. Dar este o reforma pe care o doresc numai liberalii, nu si americanii. Cum in noiembrie sunt alegeri pentru Camera Reprezentatilor si pentru o treime din electorat, pariez ca vor exista destui alesi democrati care vor dori mai curând sa fie de partea alegatorilor decât de partea partidului si a presedintelui. Pentru ca, dupa un an de mandat s-a ajuns la asta: agenda progresista a lui Obama merge in directia opusa agendei americanilor.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

T. Ioanid

T. Ioanid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian