FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Conservarea național-comunismului nu e conservatorism, iar genderismul nu înseamnă occidentalizare

Cei care se chinuie să conserve național-comunismul, adăugându-i ceva ortodoxie, nu sunt nici adevărați ortodocși, căci cauționează corupția, nici adevărați conservatori, căci conservă o ideologie modernă, nu valori reale izvorâte din demnitatea și libertatea persoanei.

Cei care vor occidentalizarea României, prosperitate și stat de drept, dar cred că acestea au exact forma pe care o regăsim AZI în Occidentul puternic stângizat, se înșeală. Ei importă și viermele împreună cu mărul: până la urmă, viermele va mânca mărul, iar ei vor rămâne cu viermele.

Nu toți aceștia sunt oameni răi sau ideologi manipulatori; majoritatea sunt bine intenționați, dar derutați.

Suntem datori cu o pedagogie națională continuă, pe cât de ingrată, pe atât de răbdătoare.

Nu haosul genderistic a construit autostrăzi, invazia africană nu este garanția civilizației europene, anarhismul și promiscuitatea nu sunt expresia supremă a libertății.

Naționalismul și autohtonismul („să ne fure rrromânii noștri mustăcioși, noi nu suntem colonie”) nu sunt nici literă de Evanghelie, nici dovadă de patriotism și, scuzat să fiu, nici de inteligență.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   Facebook

Citiți și Bronislaw Wildstein: Prostia modernizării la xerox

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. Modoran Victor
  28 iunie 2018

  Corect, concis, fara ocolisuri…
  Eu as fi mai dur, frust, la tinta – adica, definirea mai exacta a fenomenului de aderare cu buna stiinta la coruptie de stat, generalizata.
  Si totodata, fara rabdare cu banditii, din contra, executie rapida a masurilor de pedepsire.
  Altfel o sa rabdam tot atat cat am rabdat din 1948 incoace – fix 70 de ani!!!!!!

 2. DanC
  28 iunie 2018

  @Modoran Victor:

  Da, aderarea la mafia PSD/USL e probabil jumatate din electorat. Cealalalta jumate e prostie pura (captivi media, nostalgici). M-am intrebat si eu de multe ori de ce romanii au votat asa mult cu madam Firea si apoi cu PSD. La 30 de ani aproape dupa ’89. Si e vb de doua ramuri:
  1) prosti/nostalgici – chiar cred ca PSD o sa faca si-o sa dreaga
  2) au niste miute cu PSD&co – local sau central, ceva aranjamente.

  Si da, o sa mai fie inca 70 de ani. Pt ca vointa adevarata pt Dreapta e cam zero in Romania. Pana si USR tot de stanga e. Doar cativa se mai zbat, de ex ILD e aprox pustiu, prea putini cititori. Si ILD e probabil cel mai bun website romanesc conservator/dreapta curata. Dar nu, romanashul e fanariot-comunist. Asta e filonul nostru national: fanariot-comunist ???? Un cancer, o tumoare de care nu mai scapam. S-a incercat extirparea cu punctul 8 de la Timisoara, dar tov Ilici a avut grija.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian