FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Dl. B va lupta până la ultimul strop de inteligență împotriva himerelor medievale

În acea dimineață, pașnicul consultant pe fonduri europene B. se trezi nădușit, cu respirația sacadată, pradă unei agitații extreme.

Se făcea că fusese tăvălit toată noaptea de un monstru teribil. Scăpase abia acum din ghiarele lui de vultur și din colții lui de leu. Îi simțea încă răsuflarea încinsă, cu miros de sulf, în nările dilatate. O coadă ca un șarpe (sau era altceva?) îi sfredelise măruntaiele. Imense aripi băteau aerul sufocant: și iată că, într-adevăr, draperiile zăceau sfâșiate pe jos.

Dădu fuga la Wikipedia, care îi ținea loc de bibliotecă, și descoperi că fusese siluit de o himeră, animal compozit și hermafrodit (adică și bărbat și femeie, ceea ce, după experiența nopții, nu-i mai producea nicio emoție ideologică).

Dl. B. nu avu răbdarea să cerceteze dacă monstrul era o himeră antică, descrisă de Hesiod și de Pseudo-Apollodor, una medievală sau chiar renascentistă (ca în imaginea de mai jos).

“Una quimera” (JACOPO LIGOZZI, 1590 – 1610)

Își jură însă în acea dimineață că, dacă într-o zi va avea puterea să decidă pentru alții, va lupta până la ultimul strop de inteligență împotriva himerelor medievale și va impune, de la cea mai fragedă vârstă, educația sexuală în creșe, grădinițe, școli și licee, pentru ca asemenea orori să nu se repete.

Adrian Papahagi

SURSA   FB

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Stefan
    15 iunie 2021

    Ce aveti cu dl. Barna?
    Orice pradator sexual se gandeste la copil, nu la himerele medievale ale parintilor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian