FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Dl. B va lupta până la ultimul strop de inteligență împotriva himerelor medievale

În acea dimineață, pașnicul consultant pe fonduri europene B. se trezi nădușit, cu respirația sacadată, pradă unei agitații extreme.

Se făcea că fusese tăvălit toată noaptea de un monstru teribil. Scăpase abia acum din ghiarele lui de vultur și din colții lui de leu. Îi simțea încă răsuflarea încinsă, cu miros de sulf, în nările dilatate. O coadă ca un șarpe (sau era altceva?) îi sfredelise măruntaiele. Imense aripi băteau aerul sufocant: și iată că, într-adevăr, draperiile zăceau sfâșiate pe jos.

Dădu fuga la Wikipedia, care îi ținea loc de bibliotecă, și descoperi că fusese siluit de o himeră, animal compozit și hermafrodit (adică și bărbat și femeie, ceea ce, după experiența nopții, nu-i mai producea nicio emoție ideologică).

Dl. B. nu avu răbdarea să cerceteze dacă monstrul era o himeră antică, descrisă de Hesiod și de Pseudo-Apollodor, una medievală sau chiar renascentistă (ca în imaginea de mai jos).

“Una quimera” (JACOPO LIGOZZI, 1590 – 1610)

Își jură însă în acea dimineață că, dacă într-o zi va avea puterea să decidă pentru alții, va lupta până la ultimul strop de inteligență împotriva himerelor medievale și va impune, de la cea mai fragedă vârstă, educația sexuală în creșe, grădinițe, școli și licee, pentru ca asemenea orori să nu se repete.

Adrian Papahagi

SURSA   FB

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

1 Comment

  1. Stefan
    15 June 2021

    Ce aveti cu dl. Barna?
    Orice pradator sexual se gandeste la copil, nu la himerele medievale ale parintilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi