FUNDATIA IOAN BARBUS

Adrian Papahagi: Steagurile curcubeu au înlocuit steagul roșu. Sexo-marxismul e marxism pur

Vă place sau nu, am înșurubat conceptul de “sexo-marxism” în conștiința publică. El agasează și a prins, fiindcă descrie adecvat transformarea luptei de clasă în revoluție permanentă a “eliberării sexuale”. Steagurile curcubeu au înlocuit steagul roșu, dar poliția gândirii, vânătoarea de reacționari, subversiunea ordinii și moralității “burgheze”, lupta pentru desființarea familiei “burgheze”, reeducarea, începând de la grădiniță și culminând la universitate, agitația ideologică permanentă sunt marxism pur.

În acest articol, documentez istoria întâlnirii lui Marx cu Freud, a luptei de clasă cu fantasmele sexuale. Rezultatul, la fel de coroziv pentru societate, este sexo-marxismul.

O spun din nou: lupta care se duce nu este pentru presupuse drepturi ale unor minorități sexuale presupus discriminate, ci pentru discriminarea reală a creștinilor, pentru eliminarea lor din centrul onorabilității și normativității civilizației euro-atlantice și împingerea în marginea nefrecventabilă. La fel au procedat și marxiștii cei vechi în Rusia lui 1917 sau în Europa de Est a anilor 1945-48.

PS: Facebook m-a blocat din nou după ce am publicat acest articol pe pagina personală.

Adrian Papahagi

PRELUAT DIN   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

4 Comments

 1. Dorin
  27 June 2019

  Fb. a ajuns o rețea-martor, cam cum era înainte de *90 rețeaua mediatică patronată de partidul-stat — adică tot ce blochează/încriminează ei este de urmat, este adevărat și e corect !!

  O parte dintre noi, cei care am rămas pe baricadele gândirii nepoluate ideologic-de-extremă-stânga, avem o satisfacție văzând nivelul cultural și de logică al acestor activiști, cu activitățile lor… Doar că o altă parte a populației „neactiviste” poate ușor cădea în mrejele cripto-sexualiste, pe motiv de slabă alfabetizare socio-politică !

  Cum spuneam și în alte comentarii de pe site, este o șansă a nu ne risipi în veșnica cerință-dorință de a educa „massele” tinere (în modul tradițional), ci de a investi în câțiva lideri dintre ei !!

 2. mihai
  27 June 2019

  Lupul Albinelor, acolo nu e o relatare. E o incercare de ironizare a unei lucrari extraordinare. Incercare nereusita, chiar daca s-au straduit mult…

 3. Anca Cernea
  27 June 2019

  De acord, doar aș formula altfel

  Doar că o altă parte a intelectualității poate ușor cădea în mrejele cripto-sexualiste, pe motiv de slabă alfabetizare socio-politică !

  S-a dovedit deja de peste 100 de ani că la astfel de revoluții, intelectualii sunt avangarda, ei sunt primii la depravat, nu populația de rând, care îi urmează mult mai târziu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi