FUNDATIA IOAN BARBUS

Anatol Șalaru: Pentru prima dată, Occidentul pune împreună Iranul, Rusia și grupările teroriste. Israelul are suficientă forță să distrugă Hamas – Nu va fi război mondial

Anatol Șalaru, fost ministru al Apărării din R. Moldova, a declarat într-o intervenție în emisiunea Politica zilei cu Ioana Constantin, de la B1TV, că Israelul are capacitatea de a distruge Hamas în Fâșia Gaza dar și de a răspunde unui potențial atac al grupării Hezbollah din Liban. Acesta a mai arătat că este pentru prima dată când Occidentul pune la un loc Rusia cu Iranul și mișcorile teroriste.

“[Grupările teroriste din Orientul Mijlociu] s-au dezvoltat cu complicitatea finanțatorilor din Occident, cu complicitatea finanțatorilor din țările arabe, cu complicitatea Rusiei, a Iranului care le-au sprijinit, le-au finanțat, le-au instruit. Vedeți majoritatea armamentului ori e de proveniență sovietică, ori e venit din Iran. Nu trebuie să ne punem speranța că ei au mari strategi militari, tot ce au acolo e venit din altă parte.

Nu va fi război mondial

Nu sunt de acord cu mesajele pe care le trimit mass media că e un dezastru, o catastrofă, va fi un război mondial. Nu va fi. Israelul are suficientă forță să distrugă Hamas în Fâșia Gaza și are suficientă forță, deși vor suferi pierderi mari, să distrugă Libanul pentru că l-au mai distrus. Jumătate din Liban a fost șters de pe fața pământului.

Dacă Hezbollah atacă Israelul va fi considerat că Liban atacă Israelul pentru că are președinte, are premier. În interior se duce o luptă, autoritățile libaneze sunt împotriva implicării Libanului în acest război. Mesajul lui Biden a fost foarte clar, nu vom lăsa Israelul la voia sorții. Nu vom lăsa grupările teroriste ce vor în Israel și nu vom lăsa Rusia să facă ce vrea în Ucraina.

Israelienii vor intra în Gaza și va fi un atac fulgerător

Este pentru prima dată când Occidentul pune de aceeași parte Iranul, Rusia, grupările teroriste, deci e o luptă a binelui contra răului. Faptul că Putin a așteptat ca toată atenția de pe Ucraina să se mute pe Israel, parțial s-a întâmplat, dar nu va dura mult. Acest război nu va dura mai mult de o lună, maxim două, pentru că nu este în interesul Israelului să-l ducă mult timp, și eu știu capacitatea de luptă a Hamasului. Israelul s-a pregătit foarte bine – are mii de agenți în Fâșia Gaza, trupele speciale sunt acolo, au toate hărțile cu tunelurile din Fâșia Gaza, au toată informația necesară.

Atunci când vor considera că sunt pregătiți, vor intra și va fi un atac fulgerător. Nici nu vor reuși să-și vină în fire cei de la Hamas. Ați văzut tactica lor, să vină lumea la frontieră. Și ce o să facă, oameni neînarmați?

Ei vor moartea Israelului și acest lucru nu se va întâmple niciodată

Ce or să facă cei care ies astăzi în București, sau au ieșit în Paris, sau la Berlin? Eu o să îi cred pe acești oameni care vin să sprijine Palestina – pentru că ei nu spun că sprijină Hamasul, ei sprijină Palestina -, când vor cere condamnarea Hamasului, vor cere eliberarea ostatecilor, când vor spune să se facă dreptate.

Dar problema lor cea mai mare e că ei își doresc mai mult distrugerea Israelului decât crearea statului palestinian. Dacă doreau asta, de mult îl făceau, dar nu și-au dorit. Ei vor moartea Israelului și acest lucru nu se va întâmple niciodată.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi