FUNDATIA IOAN BARBUS

D.P. Aligica: Presedintele Iohannis si protestatarii trebuie sa ceara DEMISIA! E posibil ca lucrurile sa intre intr-o escaladare dramatica pentru tara

In acest moment cerinta principala si prioritara a protestatarilor si a intregii societati romanesti trebuie sa fie una singura: DEMISIA!

In acest moment Strada a capatat un obiectiv clar, sistemul politic are un obiectiv clar, societatea civila are un obiectiv clar. DEMISIA IMEDIATA.

De acolo poate incepe discutia. Daca presiunea sociala inceteaza inainte de demisie, exista pericolul sa se faca iar o imensa greseala pe care toata societatea o va regreta mai tarziu.

NU TREBUIE LASAT RAGAZ SA SE REGRUPEZE. ACUM E MOMENTUL PENTRU IESIT IN STRADA.

Daca acest moment unic nu este speculat si sunt lasati sa se regrupeze, este posibil ca lucrurile sa intre intr-o escaladare dramatica pentru tara.

Acum este legitim, este justificat, este legal ca prin proteste civile non-violente sa se forteze demisia acestui individ. Astfel se vor putea repune in miscare mecanismele care vor debloca procesul politic in tara.

NU mai trebuie data nici cea mai mica sansa acestor infractori si retelei lor de coruptie.

Presedintele Iohannis trebuie sa isi asume fara ezitare leadreshipul in acest moment.

Trebuie sa fie primul care sa ceara Demisia imediata si neconditionata.

Dragos Paul Aligica

PRELUAT DIN   MARGINALIA

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

3 Comments

 1. Marian Boeangiu
  21 June 2018

  Momentul trebuie exploatat . Protestele trebuie sa fie tot timpul ,fara momente de respiro, in crestere, pana se obtine demisia guvernului ,alegeri anticipate si chiar demisia celor 6 de la Curtea Constitutionala. Daca ne vom multumi cu putin ei nu vor renunta,se vor regrupa si nu vor mai putea fi dati jos decat prin violente (o alta revolutie). Trebuie fermitate ,intransigenta, fara sa se ajunga la violente.

 2. victor L
  21 June 2018

  @ Marian Boeangiu,
  dl Aligica vorbeste despre demisia lui Dragna de la sefia Camerei Deputatilor. Asa cred, cerere indreptatita.
  Dar daca tu plusezi cu „demisia guvernului ,alegeri anticipate si chiar demisia celor 6 de la Curtea Constitutionala”, atunci cred ca nu mai sintem pe aceleasi baricade. Tu vrei o mica lovitura de Stat.
  Pentru alegeri anticipate si schimbarea guvernului, Presedintele a avut pirghii constitutionale si a zis „le mai acord inca o sansa”. Iar pentru „demisia celor 6 de la Curtea Constitutionala”, nu se poate, ma-ntelegi, ca la urmatoarea decizie CCR vor fi altii nemultumiti si vor cere si ei demisia ????

 3. Marian Boeangiu
  21 June 2018

  @victor l Cine crede ca poti infrange organizatia mafioto-kgb-ista psd prin respectarea ad literam a legii greseste profund. A nu se face confuzie intre respecterea legii si democratie pentru ca democratia asigura respectarea legilor pe cand respectarea legilor nu garanteaza pastrarea democratiei. Democratia se pastreaza prin civism, adica lupta cetatenilor impotriva infractorilor ce incearca si de multe ori reusesc sa subjuge un stat, sa-l deturneze dintr-un mers democratic prin, aparent, metode legale. Aceasta lupta presupune si trebuie SA INCALCE LEGILE DE CARE SE FOLOSESC MAFIOTII IN INCERCAREA LOR DE A RUSIFICA TARA. E legala metoda de a cumpara ziare, posturi tv, „jurnalisti”,prin care se face o propaganda mincinoasa, profesionista dar mincinoasa prin care falsifica rezultatele alegerilor ? E legal sa promovezi in functii cheie in stat ca avocatul poporului, judecatori la curtea constitutionala, prim-ministri, ministri, parlamentari, etc. indivizi carora poti sa le spui infractori, penali,incorecti oricum si care in momente decisive fac din alb negru si din negru alb? Imoral in mod cert dar se pare ca se poate considera ca metodele sunt legale. Si atunci cum poti sa crezi ca poti castiga o lupta cu teroristii prin metode si onoare de armata regulata? Suna rau ce am spus? Da, suna „ca dracu” cum a spus don Pedrone dar NU EXISTA ALTA CALE .Sa dea Domnu’ sa fie alta cale si sa ma insel eu. As fi fericit sa ma insel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi