FUNDATIA IOAN BARBUS

Dragos Paul Aligica: Contraofensiva impotriva putinismului a disparut. Postarile ILD sunt sterse de pe Facebook

Asa cum probabil s-a observat deja, acea mare campanie, acea imensa contraofensiva occidentala impotriva interferentei propagandistice si cibernetice putiniste, pur si simplu a disparut de pe ecrane. Nu s-a materializat inca.

Acea mobilizare institutionala si de resurse mediatice si intelectuale fara precedent, care parea prioritatea zero a liderilor nostri occidentali acum cateva luni si care anunta lucruri nemaivazute in contrareactie necesara (urgent, aici, acum, imediat, e o chestiune de viata si de moarte -ni se spunea-) lipseste acum cu desavarsire din peisaj.

Investitiile in capabilitati, anuntate cu atata emfaza: lipsa la apel. Nici macar zgomotul facut in jurul ideii insasi de a reactiona la noul tip de angajament hibrid practicat de Rusia nu se mai aude. A fost inlocuit cu o linste curioasa. Fake News, putinism, interferentele rusesti?! Liniste si pace. Mema Fake News/Putin care ne exasperase pana mai ieri, pur si simplu nu mai e…

Intre timp, ca sa luam exemplul romanesc, postarile cu continut critic la adresa Putinismului lansate de ILD – cea mai activa si constanta platforma anti putinista independenta in limba romana- sunt retroactiv raportate si sterse de pe Facebook. Conturile asociatilor ILD sunt sub constanta hartuire si raportare. Operatiunea a escaladat tacit in ultima saptamana.

Mai nou, agentii de influenta operativi in spatiul lingvistic romanesc au pus in miscare in ultimele zile o noua linie de atac, explorand un un nou posibil clivaj: ILD o operatiune mediatica greco-catolica, ostila panortodoxismului, dirijata de cercuri din Vatican via Polonia.

La Washington, intr-o conferinta recenta legata de razboiul hibrid, s-a pus intrebarea in mod sincer: Cum a fost posibila evolutia din Moldova? Cum a fost posibil in conditiile date sa se ajunga dupa atatia ani la aceste rezultate? Cum a fost posibil ca atat romanii cat si aliatii lor sa joace atat de incompetent timp de atatia ani in acel spatiu strategic, in special in zona mediatica si de opinie publica?

No comment.

Dragos Paul Aligica

SURSA   Facebook

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

2 comentarii

 1. Dorin
  30 septembrie 2019

  După cum înainte de 1990 era o linie de bancuri (lansate se pare de divizia specializată a securității… bunica celor de azi cu fake-urile…) cu „incredibil, dar adevărat !”, asistăm mereu la astfel de mânăreli pe rețelele internet – noul spațiu de zburdălnicii al adversarilor democrației și progresului cultural.

  Chestia cu platforma greco-catolică,etc. este și ea o găselniță pentru cei slabi de înger și de informație. Personal pot atesta că, ortodox colțos fiind, am acces liber la acest site cu tot felul de șarje și pamflete împotriva tuturor – Doamne-Ajută !! Și ardelean fiind, cunosc foarte bine situația reală a domnilor și tovarășilor din sânurile confesionale, de zeci bune de ani, inclusiv sincopa din 1990 și după… Bietul tata, botezat unit, a avut mult de suferit din cauza prigoanei de după 1950, și anti-confesională și anti-rezistență politică, așa că eu am fost botezat în confesiunea mamei !

  Dacă priviți mai cu luare-aminte poza aia din dreapta articolelor, cu Papa primind un crucifix montat pe „secera-și-ciocanul” comuniste, vă puteți da seama de aberația și satanismul care guvernează actualele și permanentele campanii montate de ruși contra neamurilor civilizate, adică împotriva Ordinii creștine a lucrurilor !

  Este bine ca mereu să avem în minte căile odioase prin care suntem sabotați de vre-o mie de ani de către acei asiați, incapabili să-și pună ordine în propriile minți și în propria ogradă, așa că năboiesc abulici în ogrăzile altora, mai ales a celor ce s-a întâmplat să le fie vecini…

 2. Daniel
  30 septembrie 2019

  Hoțul striga hoțul.
  Pe mine ma lasă perplex faptul ca agențiile media progresiste au puncte comune cu naționalismul de tip Dan Puric in chestiuni de anti-americanism, anti iudaism, susținerea cauzei palestiniene, siriene si iraniene… pai asta e politica externa a Rusiei. Sa inteleg ca in materie de politica externa si globală aceste platforme media sunt dirijate de mașina de propaganda rusească?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian