FUNDATIA IOAN BARBUS

Matei Blaj: „intersecționalitate” – un cuvânt despre nimic

În hărmălaia polemicilor, mai mult sau mai puțin cordiale, din spațiul anglo-saxon, mă lovesc tot mai frecvent de acest termen vag, termen care, în mâinile unui vajnic mânuitor al paloșului justiției sociale, devine o armă ascuțită, gata oricând să tranșeze discuția și să aloce etichetele potrivite.

Dar pentru că nu am nici studiile, nici statura academică pentru a furniza sugestii și adăugiri la vocabularul limbii române, mi-am permis să vă ofer această definiție în cadru restrâns, definiție care să vă ajute să identificați această manifestare fantasmagorică, tot mai frecvent întâlnită în spațiul virtual.

Asta și pentru că, date fiind zilele libere pricinuite de aceste sărbători, mințile odihnite ale făuritorilor de progres vor avea suficient timp pentru a vă oferi ilustre mostre ale artei de a spune nimic, în cât mai multe cuvinte goale.

intersecționalitate

[intersecționalități] · substantiv eliberat de povara genului

1. Arta de a nu spune nimic despre cât mai multe lucruri deodată.

2. Competiție în care este declarat câștigător personajul care reușește să fi pierdut simultat la cât mai multe categorii.

3. Modalitate de exaltare a ego-ului prin aderarea concomitentă la efortul de eradicare a cât mai multor pseudoprobleme.

#Progres

Matei Blaj

PRELUAT DIN FACEBOOK

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Comentarii

  1. danSpune:

    Răspunde
    decembrie 27, 2018

    de vazut: https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=M9mM93scwi8

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian