FUNDATIA IOAN BARBUS

Matei Blaj: Media a transformat-o pe Alexandra Ocasio-Cortez într-un Che Guevara de Bronx

Se spune că puterea corupe. Și nu de puține ori, puterea coruptă duce la tiranie. Dar de câtă putere este nevoie pentru a activa instinctul tiranic al unei persoane? Și cine îți poate conferi suficientă putere, încât să ți se suie într-un timp atât de scurt la cap?

Alexandrei Ocasio-Cortez, acestui monument de prostie și inexperiență, i-au trebuit mai puțin de două luni în funcție pentru a ajunge să emită amenințări și să i se suie puterea la cap. Două luni în care a debordat de imbeciltiate, de corupție și de impertinență sunt încununate de propuneri legislative care sfidează logica, economia și, cel mai grav, populația.

Partea mai tristă este că, deși se află în funcție datorită votului a doar aprox. 16.000(1) de new-yorkezi, popularitatea în media a transformat-o în această Che Guevara de Bronx. Este doar unul dintre cei 535 de membri aleși în Congresul american, dar reușește să își facă simțită prezența, cu sprijinul nemijlocit al unei mari mase de lătrăi și socialiști care s-ar putea să pună consistent umărul la declinul economic și cultural al NYC (a se vedea cum a alungat compania Amazon din New York, doar pentru că, deși e absolventă de studii economice, nu face diferența dintre subvenție și scutire de impozite).

AOC nu pierde nicio ocaSie de a se face remarcată. Ea a învățat repede că bad press = press. Nu contează ce se vorbește despre ea, important este să se vorbească. Speranța mea este însă că va continua să își etaleze prostia suficient încât lumea să înțeleagă cât de periculoasă este politica lăsată pe mâna unor imbecili.

Trist rămâne faptul că există și la noi suficiente minți crețe care nu doar că stimează un asemenea soi de politician, ci îi și disprețuiesc pe cei care îndrăznesc să semnalizeze derapajele care reprezintă activitatea de bază a tinerei barmanițe. Așa cum zicea o asemenea „minte clară”, dacă te iei de AOC, nu faci decât să îți trădezi obsesia psihanalizabilă pentru personaj. Sunt curios dacă și new-yorkezii care nu au decât de suferit de pe urma lui AOC simt și ei la fel…

(1) AOC a ajuns în Camera Reprezentanților, câștigând cu 15,897 alegerile preliminare din al 14-lea district al NYC. Chiar dacă în alegerile generale a primit 110.000 de voturi, victoria i-a fost asigurată încă din alegerile preliminare, într-un district în care candidatul republican nici măcar nu s-a obosit să își organizeze o campanie electorală, democrații sunt de șase ori mai mulți ca republicanii, iar ultima oară când un republican a reușit să învingă un democrat fiind în 1983.

Matei Blaj

SURSA   FACEBOOK

Matei Blaj

Matei Blaj

5 comentarii

 1. adi
  25 februarie 2019

  un numar interesant despre influenta lui Soros in Romania (p. 15):

  https://capitalresearch.org/publication/capital-research-magazine-issue-6-2018/

 2. Dorin
  25 februarie 2019

  Populațiunii din zona continentelor americane nu i-a ajuns exemplele-școală din Cuba, Venezuela și Brazilia sub Lula !
  Așa că acum i se servește pe tavă exemplu-cras-de-școală fix în inima economică și ideologică a SUA…

  După părerea mea, acesta e doar începutul !! Pentru că stânga a pierdut toate redutele posibile, dar între timp a fezandat „simțirelul” populațiunii analfabete politic… (simțirel = simțirea + naturelul…)

 3. Stefan
  25 februarie 2019

  Matei Blaj o supraestimeaza pe Alexandra Ocassio Cortez: domnisoara nu e absolventa in economie, ci in stiinte politice.
  Adica SNSPA de pe malul Hudsonului in locul Dambovitei.

  Dupa absolvire, domnisoara de 28 de ani a acumulat o vasta experienta profesionala de chelnerita-barmanita in New York.

  AOC si-a castigat epoletii de stea a Partidului Democrat pentru ca George Soros a hotarat sa-i puna acei epoleti.

  Meritul ei cel mare e ca e asa de proasta intelectual incat e imposibil de combatut prin orice argumente rationale!

 4. crs
  25 februarie 2019

  @Stefan

  „Meritul ei cel mare e ca e asa de proasta intelectual incat e imposibil de combatut prin orice argumente rationale!”
  La fel ca Hannah Rabinsohn… pe care a rabdat-o Dumnezeu sufficient timp cat sa fie exterminata elita Romaniei.
  Si creatura aia zambea.
  Atata ca romanii n-aveau port de arma obligatoriu.
  Laudate…

 5. .
  25 februarie 2019

  Che Gueiarna, poate.Barmanița asta nu e nici pe departe cea mai deșteaptă găselniță a așa zișilor democrați, e doar soluția de avarie, planul de rezervă nr.15.Față de ea, dăncilă e un monument de inteligență.E produsul pur a ceea ce se cheamă „american stupid”, un butthead cu fustă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian