FUNDATIA IOAN BARBUS

Daniel Uncu: Parintii fondatori ai Uniunii Europene – majoritar crestin-democrati

Ca sa ne lamurim cum e cu afinitatile doctrinare ale parintilor fondatori au Uniunii Europene, am sa trec in revista rapid numele acestora si zonele doctrinar/idelogice carora le erau apropiati. De remarcat ca unii dintre parintii fondatori ai UE au fost diplomati de cariera sau tehnocrati.

Asadar, sa incepem cu primul Cancelar al Germaniei de Vest de dupa cel de Al Doilea Razboi Mondial – Konrad Adenauer. Acesta a fost cofondator al Uniunii Crestin Democrate (CDU), partidul care a fost efectiv si totalmente deturnat de la doctrina crestina de tovarasa Merkel. Adenauer a reusit sa semneze cu Franta, in 1963, Tratatul de la Elysee, un tratat de prietenie intre cele doua tari etern rivale. De partea franceza a semnat generalul De Gaulle.

Continuam cu luxemburghezul Joseph Bech, premier al Luxemburgului intre 1953 si 1958 din partea Partidului Dreptei, formatiune politica de extractie doctrinara conservatoare si crestin-democrata. Bech a contribuit substantial la formarea Comunitatii Economice Europene in 1958.

Nu putem sa il ratam pe controversatul Winston Churchill, primul care a inaintat ideea infiintarii Statelor Unite ale Europei, organizate pe un fundament democratic – nicidecum, pe princiipiile birocratiei de tip paternalist autocrat, ca cele care opereaza acum in UE…. Churcill a fost membru al Partidului Conservator si a reusit sa formeze un guvern de larga coalitie, pe care l-a condus pe intreaga perioada a razboiului. Este cel care a plasat Romania sub influenta Uniunii Sovietice dupa terminarea celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Alcide de Gasperi a fost unul dintre cei mai rafinati si mai abili politicieni italieni si unul dintre cei mai iscusiti negociatori europeni. A fost seful Executivului italian intre 1945 si 1953 din partea Partidului Crestin-Democrat italian, pe care l-a si fondat. A fost implicat masiv in crearea Consiliului Europei.

Jean Monet, diplomatul francez, niciodată ales in vreo functie publică, care a lucrat in spatele usilor inchise ale guvernelor american și europene intru realizarea unei Comunitati economice intre Franta si Germania. Este cel care alaturi de Robert Schuman si Konrad Adenauer a pus bazele Comunitatii Europene a Carbunelui si Otelului si a scris discursul pe care Robert Schuman l-a tinut in 1950 in numele guvernului francez, discurs in care se anunta colaborarea economica dintre Franta si Germania in domeniile carbinelui si otelului. Jean Monet a fost independent de orice partide politice, fiind considerat de unii cercetatori ca fiind apropiat mai degraba de gandirea social-liberala de final de secol XIX si inceput de secol XX. I se atribuie citatul urmator,: “Statele Europei trebuie sa fie indreptate catre formarea unui super-stat, fara ca popoarele acestora sa inteleaga ce se intampla”.

Crestin-democratul Robert Schuman (vezi foto), cel de al doilea mare artizan al Uniunii Europene, a fost ministru de externe al Frantei intre 1948 și 1952 si de doua ori prim ministru, fiind cel care a citit Declarația Schuman (pregatita de Jean Monnet) din 1950, care a lansat Comunitatea Carbunelui si Otelului. A fost ales Presedinte al Parlamentului European in 1958 si a detinut functia pana in 1960 si a avut un rol important in crearea NATO.

Ultimul pe lista este Altiero Spinelli. Comunist italian, incarcerat de Politia Secreta a lui Mussolini (O.V.R.A.) in inchisoarea de pe insula Ventotene, Spinelli scrie “Manifestul de la Ventotene” (impreuna cu ziaristul si politicianul Ernesto Rossi) in care prefigureaza crearea Uniunii Europene si sustine necesitatea desfiintarii granitelor. Si-a rafinat rapid ideile comuniste, intrand in conflict ideologic cu national-comunismul sovietic, militand pentru un internationalism de sorginte neomarxista. A fost membru al Parlamentului European si Comisar pentru industrie si afaceri. A murit in 1986.

De remarcat ca dintre toti parintii fondatori ai Uniunii Europene, in covarsitoare majoritate crestin-democrati, dupa cum se observa sau in cel mai rau caz social-liberali, in anul de gratie 2016, Angela Merkel (cancelarul Germaniei), Matteo Renzi (premierul Italiei) si Francois Hollande (presedintele Frantei) au ales sa se … reculeaga (intr-un gest cu conotatii halucinant religiose) la mormantul comunistului, devenit neomarxist, Altiero Spinelli, chiar pe insula Ventotene!

Dan Uncu

SURSA   FACEBOOK

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

8 comentarii

 1. Cri
  25 februarie 2019

  O singura mentiune: in anul de gratie 2019, in lumea occidentala europeana nu mai exista crestin-democratie; aceasta doctrina politica fundamentala pentru democratie a fost inlocuita cu un avorton politic hidos si malformat, poreclit “”popularii europeni””.
  Iar liderul de facto al popularilor europeni, d-na Merkel, a fost inainte de 1990, o tavarasa de frunte a Partidului Comunist Est-German, membra in Comitetul Central si responsabila cu propaganda comunista si inca de pe atunci buna prietena cu unul dintre ofterii KGB detasati in Germania Comunista, pe numele lui Vladimir Putin.
  Un alt corifeu al popularilor europeni, dl. Barosso, a fost, in anii ’70, membru fondator al Partidului Comunist Maoist ( ! ) Portughez. Aceste informatii au putut fi gasite ani de zile pe site-urile oficiale ale liderilor UE, apoi au fost sterse…

 2. Lupul Albinelor
  25 februarie 2019

  Cri, multumim ca readuci aici la lumina atatea adevaruri ocultate.

 3. Nicu Todor
  25 februarie 2019

  Să nu o uităm și pe Mogherini, (comunistă, islamistă și antisemită),Dar la construcția UE sau strecurat și elemente naziste(vezi cartea lui doctor Mattias Rath) și împreună cu socialiști au deturnat construcția democratică prin crearea ,,Comisiei Europene”.Legislativul European nu are principii democratice,membri sunt aleși aleatoriu,nu prin proces electoral iar parlamentul nu are un rol primordial în procesul legislativ și nici în direcția politicilor sociale și economice ale uniunii. Poate apropiatele alegeri europarlamentare,prin rezultatul lor (dacă ,,populiști” și aripa creștin conservatorilor obțin un scor bun ,în așa fel încât să poată modifica fundamental statutul construcției U.E.Speranțele sunt mici dar,să nu uităm că mișcarea vestelor galbene,și în general populația occidentului din țările fondatoare,nu este mulțumită de starea de facto a politicilor U.E ,și acest fapt tensionat poate duce la un vot masiv antisistem.

 4. Dorin
  25 februarie 2019

  Este o problemă de activism politic:
  după generațiile de oameni cu gândire normală, tradițional-conservatoare, care au cunoscut cel puțin un război civil european (zis și mondial), au urmat generații tot mai detașate de problemele reale ale comunității europene (abia atenuate de Planul Marshall !) și astfel s-a ajuns la generațiile manipulabile prin ideologie (schema „flower-power” și altele asemenea). Atunci a început și declinul Creștin-Democrației europene.

  În tot acest timp, activismul pro-comunist, intens sponsorizat de moscova, și-a păstrat mereu capacitatea de luptă, mai ales prin metodele „războiului hibrid”, de care mulți responsabili vestici n-au vrut să știe…

  NU e de mirare că, deși urss părea că s-a prăbușit, lupta subterană pentru câștigarea minților (prea) odihnite ale occidentalilor a continuat cu aceeași intensitate… Cum arată și comentariile anterioare, conducerile principalelor state vest-europene au ajuns pe mâna celor mai parșive cercuri neo-marxiste de astăzi. Cred că asta e principala problemă a U.E. !!!

 5. mihai
  25 februarie 2019

  Cred ca s-a strecurat o mica greseala in text, probabil fara intentia autorului: “Churchill a plasat Romania sub influenta Uniunii Sovietice”.
  E o idee repetata foarte mult de anti-occidentali mai mult sau mai putin naivi. Churchill nu avea puterea de a “plasa” absolut nimic atunci.

 6. .
  25 februarie 2019

  De creștin-democrație profită societatea, civilizația.De comunism, doar membrii partidului și dintre aceia, doar moțul are mari privilegii.Asistăm așadar, la o privatizare a statului simultan cu reinstaurarea sclavagismului.Capitalism de stânga.Profitul?”Mirodenia” puterii, drogul preferat de psihopați.Dreapta alunecă ușor la vale după ce stratul aderent al creștinismului a fost înlocuit cu vaselina filosofiei nietzcheniene.Patriciatul renascentist a transformat catolicismul în pornografie dând apă la moară maraților care s-au strecurat abil pe banii negustorilor spre butoanele puterii și de atunci, mint și otrăvesc creștinătatea.Ce se întâmplă azi în occidentul lobotomizat este o abominație îndelung șlefuită în mințile eroilor mediocrității burgheze.De o sută de ani joacă, arbitrează, trag și”apără”tot ei după ce au corupt biserica pe care au scos-o, finalmente, pe tușă.Reintroducerea bisericii în stat este singurul lucru care, poate, ne-ar putea scăpa de un sfârșit asemănător cu cel al lui nietzche însuși.

 7. Andrei
  25 februarie 2019

  L-ati uitat pe Kalergi…

 8. .
  25 februarie 2019

  E doar o stație pe drumul spre iad deschis cu secole, dacă nu milenii chiar în urmă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian