FUNDATIA IOAN BARBUS

Melania Cincea: 35 de ani de la uciderea de către Securitate a disidentului Gheorghe Ursu

S-au împlinit, pe 17 noiembrie, 35 de ani de la uciderea de către Securitate a disidentului Gheorghe Ursu. Nu i s-a făcut nici acum dreptate în justiţie, notează Melania Cincea într-un text publicat pe Facebook.

“Cu câteva zile înainte ca România să marcheze 30 de ani de la căderea comunismului, la Curtea de Apel Bucureşti a fost decisă achitarea foştilor securişti-torţionari ai disidentului Gheorghe Ursu, Marian Pârvulescu şi Vasile Hodiş, asta deși procurorul de caz ceruse pentru ei închisoare pe viaţă. Celor doi, acuzați de crime împotriva umanității, pentru că în noiembrie 1985 l-au ucis în bătăie, în arestul Miliţiei, pe Gheorghe Ursu, le-a fost schimbată încadrarea în tratamente neomenoase și apoi au fost achitați. Mai mult, în opinia judecătoarei care a dat această sentinţă, Gheorghe Ursu nu a fost disident, torţionarii ar fi trebuit judecaţi în ’90, iar după 1965, în România nu s-a mai putut vorbi despre crime împotriva umanității… Dosarul se află încă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Dosarul Gheorghe Ursu reprezintă una din petele de neșters de pe obrazul Justiţiei române. La fel ca dosarul Revoluţiei sau cel al Mineriadei din iunie 1990.”

Melania Cincea

SURSA   Facebook

sursă imagine: Matei Blaj

Puteți citi și: Eroii adevărați nu sunt buni pentru marketingFundația Ioan Bărbuș: Mesaj de solidarizare cu Domnul Andrei Ursu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian