FUNDATIA IOAN BARBUS

Petre M. Iancu: Lista celor mai răspândite dezinformări despre războiul din Gaza și despre israelieni

Top 5 minciuni antisioniste devoalate: Se vehiculează persistent o serie întreagă de minciuni dezinformatoare antisemite și pro-teroriste, despre războiul din Gaza și despre israelieni. E util de întocmit o listă a acestor dezinformări extrem de intens răspândite. Și la fel de util este să fie demascate.

Care este adevărul dindărătul lor?

Ziarul german Bild a încercat nu de mult să-l rostească. Bild a adunat și radiografiat cele mai rele și frecvente minciuni proferate de antisemiți și pro-teroriști în manifestațiile pro-Hamas din Europa și America, toate demonstrații nu atât pro-palestiniene, cât pro-teroriste, îndreptate, in corpore, împotriva statului evreu. Bild a făcut și o extrem de salutară muncă de lămurire, supunând aceste minciuni unui proces numit de anglosaxoni ”debunking”.

Debunking the lies

1.)”Opriți uciderea de copii palestinieni”, agită, mincinos, propagandiștii pro-Hamas, care seamănă perfect cu agitatorii comuniști din epoca în care România era comunizată de sovietici. Pentru că dezinformatorii complici cu teroriștii știu la fel ca toți oamenii informați și de bun simț, că armata israeliană îi previne pe civili să părăsească zonele și chiar clădirile bombardate, spre a se pune la adăpst, IDF lovind chirurgical doar infrastructura teroristă.

Și pe teroriști. Care-i împiedică pe mulți să fugă. Teroriștii palestinieni omoară, astfel, copii palestinieni, pentru ca apoi să se folosească cinic de micile cadavre, spre a instiga la ură împotriva evreilor. Așa cum se folosesc și de alte victime palestiniene ale terorismului palestinian, spre discredita Israelul.

Mai mult. Dreptul internațional îi permite Israelului să bombardeze fără preaviz spitalul cel mai mare din Gaza, de vreme ce Hamas folosește Al Shifa (ca și alte spitale din Gaza) ca centru de comandă, scut uman și adăpost pentru teroriști și ca acces la rețeaua de tuneluri teroriste, pentru care islamiștii fură de la clinici combustibilul necesar operării generatoarelor în vederea alimentării cu aer a subteranelor. IDF s-a abținut, în interesul pacienților, de la a-l bombarda.

2-3.)”Gaza (sau Palestina) e ocupată”. Fals. Cum am subliniat în varii analize ale acestui blog din trecut, fâșia Gaza a fost evacuată de evrei complet, din 2005.

Nici picior de israelian n-a rămas în fâșia transformată în entitate teroristă, până la aducerea ostaticului Gilad Shalit, eliberat într-un nefericit schimb de prizonieri care a scos de după gratii, pentru el, o mie de criminali și teroriști palestinieni.

Apoi, fâșia a fost din nou ”judenrein” și ”judenfrei”, cum s-ar fi exprimat Hitler. Până la aducerea cu sila, în Gaza, a israelienilor răpiți la 7 octombrie din Israel.

Libere de ”ocupație” sunt și ample zone, istoric evreiești, din Iudeea și Samaria, cum se numesc ținuturile de pe malul apusean al Iordanului, cucerite de israelieni, de la iordanieni (iar nu de la vreun ”stat independent, palestinian”) în războiul de 6 zile din 1967.

4) Frecvente sunt minciunile privind imaginara ”însetare” a palestinienilor ”lipsiți de apă” și ”izolarea” chipurile ”completă a fâșiei, de către israelieni”.

În realitate, Gaza nu se alimentează decât în proporție de 10 la sută cu apă din Israel. Iar fâșia nu poate fi izolată de israelieni, căci are graniță cu Egiptul. Care-i tratează pe palestinienii din Gaza ca și cum ar fi ciumați.

5.) Publicația germană Bild, una excelent informată, reia și dezinformarea, potrivit căreia blocada ar fi o ”crimă”. Și, auadu eu, o ”neomenie”. Sau afirmația mincinoasă că ”israelienii se bucură de buncăre iar palestinienii nu”.

Realitatea e că israelienii livrează dintotdeauna ajutoare umanitare și transferul de alimente și medicamente în fâșia Gaza. Chiar și acum le permit accesul, în ciuda barbariei fără seamă a teroriștilor de tip ISIS de la 7 octombrie și a atacului lor genocidar de extracție nazistă.

În plus, conducerea (teroristă, islamistă, palestiniană) a fâșiei are la dispoziție buncăre antiaeriene și sisteme elaborate de tuneluri, dar această rețea stă doar la dispoziția elitei teroriste, nu și a palestinienilor de rând.

Până aici analiza aparținând parțial publicației germane Bild și, parțial, acestui blog. S-o completăm:

În fapt, oamenii din Gaza, inclusiv cei care, pe bază de educație antisemită ori de sindrom Stockholm, își adulează torționarii și jubilează în reacție la masacre de femei și bebeluși, ucideri interzise până și de religia islamică, n-ar avea nevoie de buncăre, dacă teroriștii și-ar înceta teroarea.

Dar pentru ei, asasinarea în masă a evreilor, pentru că sunt evrei, are prioritate absolută în fața tuturor celorlalte considerații, fie ele de ordin umanitar, social, politic și militar.

În secunda în care teroriștii și ostaticii lor civili ar începe să accepte un stat evreu lângă ei, pacea s-ar instala în regiune. Și în Vest.

În secunda în care israelienii se dau bătuți, genocidul va începe să-i șteargă pe evrei și statul evreiesc de pe fața pământului, așa cum tot cere liderul Iranului, ayatolahul Khamenei, aliatul lui Putin, vituperând împotriva ”tumorii canceroase” care ar fi ”statul sionist”.

Ecoul acestei propagande s-a auzit mai nou la Boston. În metropola americană de pe coasta de est s-a scandat: ”Cine e cel mai mare dușman al omenirii? Israel și SUA”!

Petre M. Iancu
sursa: petreiancu.com

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian