Informații privind posibila reținere a doctoriței Ai Fen de către autoritățile comuniste chineze

0
Ai Fen
În 2 ianuarie 2020, ca represalii pentru că furnizase unor colegi rezultatele analizelor pacienților grav bolnavi, Ai Fen a fost convocată în fața Comisiei de disciplină și acuzată de „lipsă de etică profesională, de răspândire de zvonuri, de comportament iresponsabil care a provocat panică socială și a afectat dezvoltarea și stabilitatea Wuhan”.

O emisiune de investigații din Australia, „60 minutes”, afirmă că Ai Fen, doctorița din Wuhan care și-a alertat colegii în 30 decembrie 2019 cu privire la o posibilă reizbucnire e unei epidemii de SARS, este dispărută și că nu se mai știe nimic despre soarta ei. Contul ei de Weibo a fost actualizat, dar aceasta este o practica comuna pentru cei retinuti în China – serviciile sau chiar cei retinuti actualizează contul.
https://twitter.com/60Mins/status/1244211674439016449?s=19
Chinese Doctor Disappears after Blowing the Whistle on Coronavirus Threat- National Review

În urmă cu două săptămâni, Ai Fen a dat un interviu unei publicații chineze în care descria evenimentele și cum a fost chemată de conducerea spitalului în fața Comisiei de disciplină, interviul fiind imediat cenzurat.

CURAJ și RESPONSABILITATE: doctorița Ai Fen din Wuhan – ILD, 21 martie 2020

Șefă a secției de urgență a spitalului central din Wuhan, Ai Fen este prima doctoriță care, în 30 decembrie 2019, a văzut analizele sosite de la un laborator, analize care indicau o posibilă reizbucnire a unei epidemii de SARS. Ai Fen a făcut foto după rezultatele analizelor și și-a alertat câțiva dintre colegii care se confruntaseră cu aceste cazuri. Între cei alertați se afla oftalmologul Li Wenliang care a pus rezultatele analizelor primite de la Ai Fen pe un forum de discuții al medicilor de unde au ajuns pe rețelele sociale.

Ai Fen a fost imediat chemată în fața Comisiei de disciplină pentru că „a destabilizat Wuhan”.

Cu toate acestea, de la 1 ianuarie 2020, convinsă că boala se transmite de la om la om (doar 60% dintre cazuri aveau legătură cu piața de pește și animale sălbatice din Wuhan), și în răspăr cu conducerea spitalului, Ai Fen le-a impus celor 200 de cadre medicale din subordinea ei să poarte echipament special de protecție pentru a nu se infecta.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here