FUNDATIA IOAN BARBUS

Refugiați sirieni au atacat o discotecă din orașul Frankfurt pe Oder

Un grup de refugiați sirieni a atacat, cu bare de fier și cuțite, discoteca Frosch din orașul Frankfurt pe Oder. Agresiunea a fost confirmată de o purtătoare de cuvânt a poliției locale. Conform informațiilor, incidentul a avut loc în timpul nopții de sâmbătă spre duminică, 24 – 25 august. În acea noapte, la discoteca Frosch a fost organizată o noapte de dans în stilul anilor 1990. Potrivit declarațiilor poliției și procuraturii, doi sirieni au început să se certe cu participanții la petrecere, în special cu un german. “Bărbații au început să-i provoace și să-i hărțuiască pe oaspeți”, a declarat Dirk Schöbe, administratorul clubului, pentru ziarul Berliner Morgenpost. Potrivit procurorului-șef Ulrich Scherding, agresorii au strigat: “Suntem arabi, vă ucidem pe toți”.

Cei doi bărbați au părăsit apoi clubul, dar la scurt timp după aceea s-au întors însoțiți de un grup de prieteni și cunoștințe. Potrivit poliției, zece persoane erau înarmate cu bare de fier și cuțite. Grupul de bărbați i-a amenințat pe cei aflați pe trotuar, în fața discotecii: “Vă omorîm, vă înjunghiem”. Potrivit procurorului șef Scherding, ei au strigat de asemenea “Allahu akbar”. În descrierea lui Dirk Schöbe: “Au dat năvală dintr-o dată și s-au dezlănțuit împotriva celor din discotecă. La început nu am înțeles ce se petrece.”

“Oamenii din antecameră au intrat în panică și strigau.”

Bărbații agresivi au zdrobit discurile discotecii și au aruncat cu pietre în clădire. “Vizitatorii au fost atacați, bătuți și loviți cu pietre”, a declarat procurorul șef Scherding pentru Berliner Morgenpost. Politiștii au descris starea de spirit ca fiind “tumultoasă” si “încinsă”.

“Au fost scene ca dintr-un război”, povestește Dirk Schöbe. “Noi sărbătoream perioada muzicală a anilor 1990 și dintr-o dată ne-am pomenit într-o zonă de război, nu ne mai aflam în orașul nostru de baștină. Era ireal, strigătele de Allahu akbar, agresivitatea, loviturile înfundate, strigătele oamenilor.”

Martori oculari au văzut mai mulți vizitatori care s-au ascuns sub mașini parcate afară. Alții au încercat să se ascundă în interiorul discotecii. Împreună au încercat să blocheze o ușă. “Cei din foaier au intrat în panică”, spune Schöbe. “Din exterior, un sirian a bătut puternic în ușă, a strigat după ajutor. El era unul dintre oaspeții obișnuiți, am deschis ușa din nou și l-am tras înăuntru. O cunștință a ieșit afară pentru a se refugia în mașină, dar tremura atât de tare încât nu reușea să deschidă portiera. A reușit în cele din urmă. Atacatorii au lovit mașina de două ori, apoi au atacat pe altcineva.”

Unul dintre atacatori a încercat sa-l înjunghie pe proprietarul discotecii, prin ușa spartă de la intrare. “Ușa era încuiată, dar ne-am dat seama că afară încă se mai aflau oameni pe care nu-i puteam ajuta”, afirmă Schöbe. “A fost groaznic, oribil, oamenii erau loviți cu pietre, la grămadă.”

Potrivit procuraturii, grupul de persoane al atacatorilor era format din refugiați sirieni.

“Avem o audiență destul de diversă”, spune Dirk Schübe. “Chiar și printre cei care au fost atacați s-au aflat câțiva sirieni, care au luat parte în mod pașnic la distracția din club.”

La sosirea ofițerilor de poliție, grupul de tineri dispăruse deja de la locul faptei. Aproximativ 16 ore mai târziu, duminică seara la ora 18:40, persoana care s-a certat inițial cu doi sirieni în clubul Frosch a întâlnit, într-un loc frecventat din oraș, un grup de aproximativ zece refugiați sirieni. Printre aceștia se aflau și cei doi sirieni din noaptea anterioară, care l-au recunoscut pe german și l-au atacat cu pumnii și picioarele. Ofițeri de poliție din zonă i-au arestat pe cei doi sirieni.

La acel moment, oficialii nu știau nimic despre conexiunea dintre bărbații arestați și atacul asupra discotecii “Frosch”. Arestații sunt cei doi suspecți principali din noaptea anterioară, un sirian de 20 de ani și altul de 22 de ani. Pentru cel de 20 de ani există deja un mandat de arestare, emis pentru vătămări corporale grave, cu ocazia unui atac cu o bâtă de baseball asupra unui alt bărbat.

SURSA   Berliner Morgenpost

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

6 comentarii

 1. Tofan Mihai
  6 septembrie 2018

  Welcome refugees !

 2. adi
  6 septembrie 2018

  A inceput spalarea pe cap cu refugiati.

 3. crs
  6 septembrie 2018

  Spalati pe creier, nici daca le ucid aia familiile nu se apara asa cum trebuie.
  Chestiile astea sunt impuse si de sus si din alta tara, mai la est.

 4. Sivan
  6 septembrie 2018

  Arabii,ca unii care descind din Ismael, au o foarte exacta descriere a comportamentului lor in toata istoria …..”El ( Ismael ) va fi ca un măgar sălbatic si va fi împotriva tuturor oamenilor, iar toţi oamenii vor fi împotriva lui”…….citat din Biblie, cartea Geneza. Pun intrebarea ; nu-i asa ca privind retrospectiv la tot ce s-a intamplat in ultimele 2 secole in Orientul Mijlociu,iar in ultimi 20 ani,peste tot in lume unde acestia traiesc,acest neam de oameni sunt o CALAMITATE pt lumea intreaga ??? Priviti ce se intimpla in Marea Britanie,Belgia,Franta,Suedia, chiar Italia,acolo unde in marile orase sunt cartiere enclave,unde Politia,Pompieri si Salvarea nu pot intra. Nu vreau sa aduc in discutie zecile de atentate din Europa,care au ca sursa sau izvor daca doriti, acest neam de oameni. Vorbiti cu cunostintele voastre de acolo si aduceti contra argumente….Altele decit cele corect politice ! :):)….. S-auzim numai de bine !! Forma de salut consacrata de NCM.

 5. Lola
  6 septembrie 2018

  @siven ce s-a intamplat de 1400 de ani incoace in sute de razboaie si sute de milioane de morti.Au mințit,au ucis, au chinuit,au furat,au inrobit,adica au făcut tot ce comuniștii si-au dorit sa faca și au declarat asta ca fiind religia lor.Dacă ar vorbi oasele strămoșilor noștri, ne-ar înjura și ne-ar blestema nevolnicia.”Desteapta-te romane si taie gatul tradatorilor, nu mai sta la taclale cu ei”cam asta ar zice.

 6. Sivan
  6 septembrie 2018

  @ Lola. Citeste asta ca o incurajare si nu fi manioasa. Este poezia unui mare roman,G.Cosbuc. Sigur o cunosti si-ti va face placere sa o recitesti. Nu uita ! CA INCURAJARE. Viața asta-i bun pierdut
  Când n-o trăiești cum ai fi vrut!
  Și-acum ar vrea un neam călău
  S-arunce jug în gâtul tău:
  E rău destul că ne-am născut,
  Mai vrem și-al doilea rău?

  Din zei de-am fi scoborâtori,
  C-o moarte tot suntem datori!
  Totuna e dac-ai murit
  Flăcău ori moș îngârbovit;
  Dar nu-i totuna leu să mori
  Ori câine-nlănțuit.

  Cei ce se luptă murmurând,
  De s-ar lupta și-n primul rând,
  Ei tot atât de buni ne par
  Ca orișicare laș fugar!
  Murmurul, azi și orișicând,
  E plânset în zadar!

  Iar a tăcea și lașii știu!
  Toți morții tac! Dar cine-i viu
  Să râdă! Bunii râd și cad!
  Să râdem, dar, viteaz răsad,
  Să fie-un hohotit și-un chiu
  Din ceruri până-n iad!

  De-ar curge sângele pârău,
  Nebiruit e brațul tău
  Când morții-n față nu tresari!
  Și însuți ție-un zeu îți pari
  Când râzi de ce se tem mai rău
  Dușmanii tăi cei tari.

  Ei sunt romani! Și ce mai sânt?
  Nu ei, ci de-ar veni Cel-sfânt,
  Zamolxe, c-un întreg popor
  De zei, i-am întreba: ce vor?
  Și nu le-am da nici lor pământ
  Căci ei au cerul lor!

  Și-acum, bărbați, un fier și-un scut!
  E rău destul că ne-am născut:
  Dar cui i-e frică de război
  E liber de-a pleca napoi,
  Iar cine-i vânzător vândut
  Să iasă dintre noi!

  Eu nu mai am nimic de spus!
  Voi brațele jurând le-ați pus
  Pe scut! Puterea este-n voi
  Și-n zei! Dar vă gândiți, eroi,
  Că zeii sunt departe, sus,
  Dușmanii lângă noi! …….. “S-auzim numai de bine” ! Citat din clasici ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian