Theresa May: Spioni ruși, în spatele tentativei de asasinat a familiei Skripal

1

Primul ministru britanic a declarat azi că tentativa de asasinare cu gaz neurotoxic a familiei Skripal a fost în mod clar autorizată de Moscova.

“Avem dreptate să spunem în martie că statul rus era responsabil. Și acum am identificat persoanele implicate, putem merge mai departe “, a declarat Theresa May azi în Parlementul birtanic.

“Dle președinte, așa cum ancheta poliției a permis CPS (Crown Prosecution Service) să aducă acuzații împotriva celor doi suspecți, agențiile de securitate și de informații și-au desfășurat propriile investigații asupra organizației din spatele acestui atac.”

“Pe baza acestor investigații, pot spune astăzi că, confrom informațiilor secrete, guvernul a concluzionat că cele două persoane numite de poliție și CPS sunt ofițeri ai serviciului militar rus, cunoscut și ca GRU.”

“GRU este o organizație foarte disciplinată, cu un lanț de comandă bine stabilit. Așa că nu a fost o operațiune ciminală izolată. Aproape cu siguranță a fost aprobată și în afara GRU, în structurile superioare ale statului rus “.

Aceasta a fost “o parte a unui model mai larg de comportament rus care încearcă în mod constant să submineze securitatea noastră și cea a aliaților noștri din întreaga lume”, a mai spus May, promițând acțiuni suplimentare de combatere a GRU și împotriva Rusiei în general.

Rusia, a adăugat premierul, a căutat să “ascundă adevărul crearea unui val uriaș de dezinformare”, ceea ce a nu a făcut decât să atragă atenția asupra implicării sale”.

Spunând că nu este deloc necesară extrădarea directă a suspecților, May a spus: “Dar dacă oricare dintre acești indivizi ar călători vreodată înafara Rusiei, vom face tot posibilul pentru a-i aresta, să îi extrădăm și să îi aducem în fața justiției, aici, în Regatul Unit.”

Marea Britanie și aliații săi, a spus primul-ministru, “vor folosi întreaga gamă de instrumente din cadrul aparatului nostru național de securitate pentru a contracara amenințarea reprezentată de GRU”.

SURSA   The Guardian

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 
Print Friendly, PDF & Email

1 COMENTARIU

  1. Rusia a fost si a ramas ,,IMPERIUL RAULUI ” asa cum bine spunea marele Presedinte american Ronald Reagan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here