FUNDATIA IOAN BARBUS

Doi bărbați suspectați de spionaj în favoarea Rusiei, arestați în Estonia

Doi bărbați au fost arestați în Estonia sub suspiciunea de trădare. Unul dintre e un fost ofițer în armata estoniană, Forțele Estoniene de Apărare (EDF), scrie news.err.ee.

Cei doi bărbați, suspectați că ar fi transmis informații clasificate și secrete de stat serviciului de spionaj militar al Rusiei, GRU, au fost puși sub arest de biroul procurorului general, au declarat purtătorii de cuvânt ai biroului.

Suspectul care a fost ofițer EDF este bănuit ca ar fi fost implicat în activitățile de spionaj pe pe când era încă în funcție.

Numele celor doi bărbați au fost făcute încă publice: Deniss Metsavas (născut în 1980), suspectat de transmiterea de informații secrete către GRU, pe când era ofițer EDF, și Pjotr Volin (născut în 1953). Dl. Volin este tatăl dlui Metsavas.

SURSA   ERR

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian