FUNDATIA IOAN BARBUS

Theresa May: Spioni ruși, în spatele tentativei de asasinat a familiei Skripal

Primul ministru britanic a declarat azi că tentativa de asasinare cu gaz neurotoxic a familiei Skripal a fost în mod clar autorizată de Moscova.

„Avem dreptate să spunem în martie că statul rus era responsabil. Și acum am identificat persoanele implicate, putem merge mai departe „, a declarat Theresa May azi în Parlementul birtanic.

„Dle președinte, așa cum ancheta poliției a permis CPS (Crown Prosecution Service) să aducă acuzații împotriva celor doi suspecți, agențiile de securitate și de informații și-au desfășurat propriile investigații asupra organizației din spatele acestui atac.”

„Pe baza acestor investigații, pot spune astăzi că, confrom informațiilor secrete, guvernul a concluzionat că cele două persoane numite de poliție și CPS sunt ofițeri ai serviciului militar rus, cunoscut și ca GRU.”

„GRU este o organizație foarte disciplinată, cu un lanț de comandă bine stabilit. Așa că nu a fost o operațiune ciminală izolată. Aproape cu siguranță a fost aprobată și în afara GRU, în structurile superioare ale statului rus „.

Aceasta a fost „o parte a unui model mai larg de comportament rus care încearcă în mod constant să submineze securitatea noastră și cea a aliaților noștri din întreaga lume”, a mai spus May, promițând acțiuni suplimentare de combatere a GRU și împotriva Rusiei în general.

Rusia, a adăugat premierul, a căutat să „ascundă adevărul crearea unui val uriaș de dezinformare”, ceea ce a nu a făcut decât să atragă atenția asupra implicării sale”.

Spunând că nu este deloc necesară extrădarea directă a suspecților, May a spus: „Dar dacă oricare dintre acești indivizi ar călători vreodată înafara Rusiei, vom face tot posibilul pentru a-i aresta, să îi extrădăm și să îi aducem în fața justiției, aici, în Regatul Unit.”

Marea Britanie și aliații săi, a spus primul-ministru, „vor folosi întreaga gamă de instrumente din cadrul aparatului nostru național de securitate pentru a contracara amenințarea reprezentată de GRU”.

SURSA   The Guardian

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess

Comentarii

  1. Tofan MihaiSpune:

    Răspunde
    septembrie 5, 2018

    Rusia a fost si a ramas ,,IMPERIUL RAULUI ” asa cum bine spunea marele Presedinte american Ronald Reagan.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Intră în scenă oștirea recrutată de Moscova. În România e destul să te uiți expeditiv în jur și vei descoperi șoșocisme la orice nivel, la orice televiziune, pe site după site. Sunt formatori de opinie care, sistematic, strâmbă realitatea de acasă, unde atacă metodic repere românești autentice, mai ales dacă mai sunt în viață, cum …

Totul se plătește… Gratuitatea nu e pentru negustorii de idei numiți cândva sofiști, imuni la adevăr și la plata Domnului, vibranți însă la plățile și polițele pământești. Inclusiv comunicarea publică a „adevărului” despre marea neutralitate, orbirea altora prin manipulare patetic autovictimizantă, încâlcirea programatică a lucrurilor până la confundarea călăului cu victima și a Occidentului cu …

Ambasadorului rus de la Chișinău i s-a ridicat tensiunea și a dat un comunicat despre criminalii care au trimis tancul sovietic după nava rusească. A făcut trimitere la faptele eroice ale criminalilor care ne-au ocupat și omorât, a plâns un pic despre soarta grea a ocupanților și a lăsat sa se înțeleagă că nimic nu …

CândOrbán sau Putin critică Occidentul, o fac de pe poziții revizioniste (halucinante, fiindcă Ungaria Mare și URSS sunt cadavre istorice). În schimb, conservatorii polonezi, care denunță cu egală vehemență ingineriile sociale “progresiste” și cârdășia iresponsabilă cu Putin în UE, au dreptate pe toată linia, cum recunosc acum doar pe jumătate oficialii UE (să vedem când …

A demoniza, în numele unei credințe care se recomandă mincinos „creștină” și neapărat „ortodoxă”, muzica clasică, arta autentică, adică arta cu spirit, gândirea minții creștine care a absorbit fertil în siajul Revelației rigoarea spiritului grecesc și înțelepciunea romană, minte creștină roditoare de înaltă știință și cultură umanistă universale, iată expresia ignară, dar precisă a non-creștinismului …

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian