FUNDATIA IOAN BARBUS

Activișii LGBT din Muntenegru, revoltați că legalizarea parteneriatului gay nu permite adopția copiilor

Ministerul Drepturilor Omului și al Minorităților din Muntenegru a prezentat zilele acestea un proiect de lege care prevede legalizarea parteneriatului între persoane de același sex. În viitoarea lege cuplurile de același sex vor forma uniuni recunoscute legal, dar nu vor avea aceleași drepturi ca familiile formate din bărbat și femeie. Cel mai important lucru prevăzut în proiectul de lege e că aceste cupluri nu vor putea adopta copii.

Organizațiile nonguvernamentale și-au exprimat imediat nemulțumirea. Organizația Queer Montenegro a avertizat în privința „abuzurilor” propusei legi, mai ales în apropierea alegerilor locale. În declarația dată miercuri de Queer Montenegro se spune: „pentru politicienii și membrii parlamentului, care ar trebui să îi reprezinte egal pe toți cetățenii, este inacceptabil… să fie folosite persoanele LGBTIQ (sic), ca și alte grupuri sociale ale căror drepturi umane sunt amenințate, pentru a-și împlini ambițiile”.

E ușor de observat de aici că pentru aceste organizații e esențială adopția copiilor și asta e una dintre mizele cele mai importante ale acceptării legale a familiilor formate din persoane de același sex.

SURSA   Balkan Insight

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Un comentariu

  1. Peter
    27 aprilie 2018

    O intentie a ministerului muntenegrean absolut de bun simt. Nu poti face copii in principiu, nu poti avea dreptul la adoptie. Despre ce nerespectare a drepturilor omului e vorba, n-am inteles.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian