FUNDATIA IOAN BARBUS

Elveția refuză să mai primească imigranți sosiți în Grecia și Italia

Elveția a respins un al doilea program de relocare a solicitanților de azil propus de Uniunea Europeană pentru a ușura povara țărilor de frontieră, precum Italia și Grecia.

Potrivit ziarului SonntagsBlick, un purtător de cuvânt al Secretariatului de Stat pentru Migrație (SEM) a confirmat că în prezent Elveția nu intenționează să își reînnoiască angajamentul de a accepta solicitanții de azil din țările din Europa de Sud. Națiunea alpină a participat la primul astfel de program de relocare în 2015, angajându-se să primească 1.500 de solicitanți de azil din Italia și Grecia. Până în prezent, 902 de solicitanți de azil din Italia și 579 din Grecia au fost admiși în cadrul primului program de relocare.

UE a lansat un al doilea program de relocare în toamna anului trecut și, în scrisoarea comisarului UE pentru migrație, Dimitris Avramopoulos, Elveția a fost, de asemenea, invitată să găzduiască cât mai mulți refugiați posibil. Cererea a fost respinsă. Potrivit autorităților elvețiene, în Grecia și Italia nu mai există persoane care să îndeplinească criteriile pentru relocare, se spune în articolul publicat duminică de SonntagsBlick. Conform acestor criterii, persoanele trebuie să fi fost înregistrate de autoritățile de migrație ale UE înainte de 20 octombrie 2017 și să aibe șanse foarte mari de a obține o decizie pozitivă privind azilul.

SURSA   Swiss Info

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. Lola
    1 iulie 2018

    Elveția e o proastă.Acu fo trii patru ani văzui la control în țurig pe aeroport un conațional doctor la care un vămaș închipiat și negru’n ceru’ gurii lătrând „halt” și ceva cu „rumanișe zigoine” deși omul era blonduț și fluent în engleză dupe care s-a întors servil și ușor îndoit de spate spre o arătare africană cu halat roșu și un capac de ness în cap, o barbă lățoasă, două pirande îmbrăcate stil „fantoma neagră” și fo cinci puradei susurând ceva cu”bitte herr matumba”sau ceva.Fusesem la ceva neamuri care, români dăștepți ziceau că așea e preste tot și că mai bine să taci și să-ți vezi de treaba ta.C am asta fusă. Să sperăm că s-or fi deșteptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian