FUNDATIA IOAN BARBUS

Guvernul SUA reușește să reducă birocrația și reglementările excesive

Potrivit unui nou raport, agențiile federale (o agenție federală este echivalentul unui minister din Europa n. trad.), în frunte cu Munca și Sănătate și Servicii Umane, reduc numărul de reglementări din perioada Obama și economisesc bani mai repede decât a cerut președintele Trump.

În consecință, administrația se așteaptă să îndeplinească cu ușurință ordinul președintelui de a elimina cel puțin două reglementări vechi pentru fiecare reglementare nouă și de a reduce costurile legate de numărul exagerat de reglementări.

„Cu mai puțin de două luni rămase în anul fiscal 2018, administrația Trump este pe cale să-și depășească obiectivele bugetare legate de reglementare”, a declarat noul raport al Forumului American de Acțiune, care urmărește activitatea guvernului federal în acest domeniu.

„Împreună, agențiile executive care fac obiectul bugetului de reglementare rămân în grafic ca să dubleze obiectivul general de economisire stabilit de administrația Trump. Pe o bază individuală, 12 din cele 22 de agenții federale au atins sau depășit deja ținta propusă de economisire”, se adaugă în raportul scris de Dan Bosch, directorul secțiunii de politici de reglementare al Forumului American de Acțiune.

El a subliniat câștigătorii:

„Departamentul Muncii (DOL) a realizat cea mai mare economie totală, cu 417,2 milioane dolari. Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) se află pe locul al doilea, dar are un surplus de economii mai mare (sau o sumă care depășește ținta sa din anul 2018) decât DOL, la 285,6 milioane dolari. Departamentul Transporturilor (DOT) ocupă locul trei în clasamentul economiilor anuale, urmat îndeaproape de Departamentul de Justiție.”

Departamentul de Interne este codaș, dar Bosch a afirmat că o dereglementare cheie este luată în considerare, care ar putea remedia situația.

SURSA   Washington Examiner

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

Un comentariu

  1. lola
    16 august 2018

    Da, în America…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian