FUNDATIA IOAN BARBUS

Într-un parc din Berlin au fost create zone unde traficanții de droguri își pot vinde marfa

Zonele desemnate pentru comercializarea de droguri într-un parc din Berlin au provocat indignare printre politicienii și polițiștii germani.

Parcul Goerlitzer din Berlin, din cartierul Kreuzberg, a devenit un centru pentru distribuitorii de droguri, care se îi abordează în mod deschis pe trecători – la fel ca în cartierul fictiv Baltimore al orașului Hamsterdam din serialul pentru televiziune The Wire.

În timp ce raidurile aleatorii de zi sau noapte ale poliției nu au reușit să-i oprească pe numeroșii comercianți din zonă, Cengiz Demirci, directorul parcului, a demarat o inițiativă.

Îngrijorat de reputația negativă a parcului și după numeroase plângeri, domnul Demirci a solicitat însemnarea cu spray, sub formă de dreptunghiuri roz, a zonelor unde distribuitorii de droguri pot opera la vedere în parc.

Ideea a fost aceea de a-i descuraja pe distribuitorii de droguri – aproximativ 250, potrivit unui ziar local, de a opera în zonele amenajate pentru familii, cum ar fi locurile de joacă pentru copii.

Dar inițiativa i-a înfuriat pe politicieni, inclusiv pe comisarul național german anti-droguri, Marlene Mortler, care a declarat grupului media Funke: „Dacă este adevărat, atunci este o capitulare a statului de drept”.

„Nu putem oferi distribuitorilor o licență de a face comerț la liber.”

Sindicatul poliției din Berlin a condamnat, de asemenea, inițiativa lui Demirci.

Un purtător de cuvânt a spus: „Pentru ca parcul să fie curățat de droguri și, prin urmare, de crimă, trebuie să existe o presiune constantă a poliției, determinare juridică și sprijin politic”.

Autoritățile din Kreuzberg au dat asigurări joi că inițiativa s-ar afla deocamdată în faza de propunere și că nu a fost luată nicio decizie finală, în ciuda controversei iscate.

Consiliul local s-a distanțat și el de proiect, spunând că acesta a fost doar o sugestie a dlui. Demirci care nu a fost adoptată, raportează ziarul The Telegraph.

Domnul Demirci, căruia i-a fost ordonat de atunci să nu mai vorbească cu presa, a declarat într-un interviu că ideea nu a fost de a „legitima vânzările de droguri”, ci de a-i proteja pe utilizatorii parcului.

Între timp, fostul asistent social Thomas Sonnenburg a descris proiectul drept un „nonsens total”.

„Este o încercare de a oferi o soluție la haosul care domnește în acest parc de ani de zile, astfel încât mamele, însoțite de copii, să mai fie acostate de vânzătorii de droguri”, a declarat el pentru NTV.

„Trebuie să luptăm împotriva cauzelor consumului ilegal de droguri”, a adăugat Sonnenburg, insistând că încercările anterioare de a curăța parcul nu au reușit, de la „toleranța zero” la actuala „soluție pretins liberală”.

Joi dimineața mulți vânzători de droguri au fost văzuți împrăștiați în jurul parcului, dar zonele marcate cu roz erau goale.

SURSA   Daily Mail

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

4 comentarii

 1. Dorin
  11 mai 2019

  Turco-germanul Cenghiz zice că totul este spre a proteja copiii ce se joacă în respectivul parc !!

  Aferim, maimaroglu !!

  Știam de multișor că Berlinul a devenit o capitală a politicii corecte, iar faptul că la câțiva km. de biroul madamei Merkel vânzătorii de droguri sunt invitați să-și practice ticăloșia la liber este chiar de bun-augur pentru societatea plezirismului anti-creștin… Atâta doar că nimeni nu a sesizat aspectul „incorect politic” că liberalizarea consumului de droguri este un comerț cu sclavi – dependenții sunt cu adevărat sclavii intermediarilor comersanți…

 2. .
  11 mai 2019

  Scoatem tutunul înafara legii și preparăm krokodil proaspăt la toate benzinăriile unde îl livrăm, frumușel, la ceașcă, cu o seringă de unică folosință și un plasture pe farfuriuță, civilizat.Bucățile de carne care se desprind de pe utilizator, vor fi debarasate într-o găletușă de material plastic umplută cu o soluție acidă cu miros plăcut de flori de trandafir.Declarăm război pe față motoarelor diesel, emisiilor de carbon care ne amenință viitorul.

 3. Stelian
  11 mai 2019

  Va rog sa corectati titlul: Parc din Berlin creeaza…
  Si refaceti si logica titlului. Un parc nu creeaza. Poate „Intr-un parc din Berlin se creeaza…”
  In rest, nimic de comentat. Fenomenul drogurilor e atit de mare incit statele isi pun problema legalizarii acestora. S-au adus argumente de genul: calitatea va fi controlata, nu vor fi amestecate si alte substante… Desi e o comportare politica ciudata. Tutunul se interzice (preturi mari, interzicerea fumarii in interior, distanta fata de cladiri, nu iti inchiriez daca esti fumator…), dar legalizam drogurile. Incepem cu cele „usoar” gen marijuana si mai vedem…

 4. Emil Borcean
  11 mai 2019

  Modificarile propuse sunt justificate. Schimbat și multumiri pentru atentionare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian