FUNDATIA IOAN BARBUS

Procurorul General al Ucrainei: “Cetățene Putin, vom dovedi la Haga că ești principalul criminal de război al secolului 21”

“Cetățene Putin, vom dovedi într-un proces drept că ești un criminal și principalul criminal de război al secolului 21”, a spus azi doamna Irîna Venediktova, procurorul general al Ucrainei, într-un mesaj video publica în rețelele sociale. 

“Îți declar asta în mod oficial, ca procuror general al statului suveran Ucraina, în cadrul granițelor lui, nu în granitele din imaginația ta.

 Va veni timpul când îți vom spune asta în față, la Haga”, a spuns Irîna Venediktova.

Cu o zi înainte, aceasta a spus că a primit asistență în acest sens de la Statele Unite.

“Statele Unite sunt gata să trimită experți în crime de război și analiști militari”, a mai spus procurorul general al Ucrainei ieri, menționând “sprijinul incredibil de puternic din partea partenerilor noștri americani în lupta Ucrainei pentru pace în patria noastră.”

“Ne-am întâlnit online cu reprezentanți ai Biroului de justiție penală globală al Departamentului de Stat al SUA: trimisul special Michael Kozak, al treilea trimis special al SUA pentru crime de război, John Clint Williamson, consilier principal pentru politici David Mendel-Anthony și Emma Gilligan, expert în drepturile omului, specializată pe Ucraina și Estul Europei. 

Statele Unite vor trimite o echipă de experți care să investigheze crimele de război și analiști militari pentru a-i ajuta pe procurorii noștri. Cu ei, putem face mai mult pentru a aduce criminalii de război în fața justiției. 

Sunt recunoscător partenerilor mei americani pentru sprijin. Lumea este unită în jurul Ucrainei: pentru pace, ordine și justiție corectă”, încheie procurorul general al Ucrainei.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian