FUNDATIA IOAN BARBUS

Vin rușii! Adrian Severin o amenință pe Luminița Odobescu, ministrul de Externe, că a fost pusă pe “o listă a țapilor ispășitori” ce vor fi “sacrificați”

Adrian Severin o amenință pe ministra de Externe a României, Luminița Odobescu, că a fost pusă pe “o listă a celor care vor fi făcuți țapi ispășitori pentru ceea ce se întâmplă în politica noastră externă” și “va fi sacrificată” când “o anumită schimbare în situația internațională se va petrece”. Când fostul ministru de Externe și pușcăriaș condamnat pentru luare de mită, vorbește de “o anumită schimbare în situația internațională”, acesta se referă la reintrarea țării noastre în sfera de influență a Rusiei, reintrare pe care acesta o consideră rapidă și inevitabilă — moment în care “România va fi pusă în fața unei note de plată foarte, foarte substanțiale”.

Parte din acea “notă de plată”, spune Severin, va fi ca ministra de Externe să fie “sacrificată”, iar asta se va întâmpla chiar dacă își închipuie că “dacă slugarărește bine (față de NATO, neavând o atitudine slugarnică față de Rusia n.ed.), este ferită de pericole”.

Dar există și o scăpare!
Chiar două, și Severin le transmite “cu toată prietenia”:

– demisa urgentă,
– ori să “adopte câteva atitudini pe care apoi, în fața instanțelor care o vor judeca, să le invoce în apărarea sa” — trimițând, desigur, câteva semnare favorabile regimului de la Kremlin.

Mesajul lui Adrian Severin, transmis pe 26 martie, în emisiunea lui Valentin Huțanu de la BZI Iași:

“Sper că, dintre cei care ne aud, poate vor transmite mesajul doamnei ministru de Externe Luminița Odobescu, spunându-i că este pe lista pe unul dintre capetele listei celor care vor fi făcuți țapi ispășitori pentru ceea ce se întâmplă în politica noastră externă.

În momentul în care o anumită schimbare în situația internațională se va petrece și această schimbare se apropie și în momentul în care această schimbare va produce, va impune schimbări în politica noastră externă. Se vor căuta responsabili pentru dezastrul acestei politici externe, pentru că România va fi atunci pusă în fața unei note de plată foarte, foarte substanțiale.

Și trebuie să o anunțăm pe doamna Odobescu că listele cu responsabilii deja sunt făcute și domnia sa, care se bazează pe ideea că dacă slugarărește bine, este ferită de pericole, trebuie să știe că e pe listă cu nume și prenume și are două posibilități, ori să să plece cât mai repede, să demisioneze, sau cealaltă este să adopte câteva atitudini pe care apoi, în fața instanțelor care o vor judeca, să le invoce în apărarea sa.

Eu spunem cu toată prietenia, cu toată prietenia, să știe că este în colimator, deja este pusă acolo pentru că vor trebui niște țapi ispășitori sacrificați.

Și ea este deja cu nume și prenume pe lista țapilor ispășitori.

Poate că nu știe lucrul acesta, mai mult ca sigur că nu știe, dar iată că sper ca cineva să i aducă la cunoștință pentru securitatea personală a domniei sale.”

.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi