FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Democrația originală, de la Ion iliescu la Claudiu Crăciun

Pe 1 februarie 2012, antena3.ro a găsit un erou:

Vocea manifestanţilor din Piaţa Universităţii a fost auzită la Bruxelles prin intermediul unui tânăr protestatar, la 18 zile de la începutul mişcărilor sociale. Claudiu Crăciun a ridicat în picioare eurodeputaţii când a vorbit despre nevoia de schimbare şi dorinţele sincere ale manifestanţilor români care îndură frigul şi nepăsarea, fără oprire.

Un discurs populist, rostit cu emfază, gol de conținut și cu tente revoluționare, care îmi aduce aminte de Crin Antonescu în 2009, de modul în care își cîștigă Dan Diaconescu simpatizanți azi, și de cum o făcea Ion iliescu în anii ’90. Diferența esențială – discursul lui Claudiu Crăciun e adaptat cerințelor estetice și de stil ale generației iPad. Iar tinerii cad ca muștele. Alături de Claudiu Crăciun au mai vorbit Victor Ponta, Crin Antonescu şi președintele Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu, Daniel Constantin, practic cei mai importanţi oameni din USL l-au lansat pe Claudiu Crăciun, împreună.

“you’ll probably have a bright political future.”

La Antena3, Crin Antonescu e în extaz:

Cel mai aplaudat, minute în șir aplaudat, și aplaudat de toată sala în picioare, cu 5 sau 6 excepții, pe care aș putea să-i și numesc, care erau probabil de la PDL și care probabil nu aveau voie să se ridice în picioare, a fost un tînăr, un domn Crăciun, un om care a vorbit extraordinar, a vorbit impresionant, în numele protestatarilor din România. A vorbit echidistant politic…

Vechea și Noua Stîngă, cu jalba-n proțap la Bruxelles

Pe măsură ce stînga veche, cea cu rădăcini adînc înfipte în Partidul Comunist Român, se retrage încet, dureros de încet, din primul plan al vieții publice românești, pe măsură ce un iliescu trage tot mai lipsit de vlagă, intre două operații, de sforile USL, pe măsură ce Adrian Năstase este și el împins de “justiția aservită Tiranului” în colțul delicvenților; pe măsură ce natura își urmează cursul și face pentru noi ceea ce lustrația ar fi trebuit să facă, Noua Stîngă trendy se pregătește să îi ia locul. Iar asta se întîmplă cu o viteză mult mai mare decît m-aș fi așteptat acum 2-3 ani.

Grupurile de “activiști”, deocamdată pașnici, dar care se uită cu cu jind la mai hotărîții lor tovarăși din Grecia și Marea Britanie, adică Grupul Pentru Acțiune Socială (GAS) de la Cluj și Critic Atac de la București, și-au trimis marți reprezentanții la Bruxelles. Alături de Crin Antonescu, care nu cred că va avea o viață politică prea îndelungată, de Victor Ponta și “societatea ciuvică“, reprezentantă glorios de Alistar și Cristian Pîrvulescu – singurul “pro-democrat” care a acceptat să fie cumpărat de PSD, și de purtătorul de cuvînt al securistului Dan Voiculescu, au fost Claudiu Crăciun și economistul Liviu Voinea (ambii publicați de criticatac- Claudiu; Liviu publicat copios). Au vorbit marți, la Bruxelles, “pentru libertate” și “împotriva tiraniei lui Băsescu.”

Am urmărit așa-numita dezbatere iar la final am rămas cu impresia clară că o schimbare radicală e pe cale să aibă loc în Stînga românească. M-au lăsat rece discursurile inerte ale lui Ponta și Gladiol, repetate în fiecare seară la moguliziuni. Am ascultat intervenția lui Daniel Constantin (PC) copleșit de un deja-vu voiculescian, dar am tresărit de uimire la sofismele ocupiste ale lui Claudiu Crăciun, cele îmbrățișate cu atît entuziasm de Antena3. O înșiruire de prețiozități și platitudini atent meșteșugite, ce rezonează extrem de bine cu sensibilitățile tinerilor hip și rebeli fără cauză.

Un discurs inspirat pînă la identificare cu retorica mișcării Occupy Wall Street. De altfel a și provocat reacții similare. Claudiu Crăciun a trezit entuziasmul Antenei3, USL și PC, revoluționari și dubioși de meserie. Asemănător, lista suporterilor și simpatizanților Occupy Wall Street figurează: Partidul Comunist din SUA, Partidul Socialist din SUA, Partidul Comunist Revoluţionar din SUA, Internaţionala Socialistă, Uniunea Studenţilor Marxişti, Internaţionala Bolşevică, Hugo Chavez, Coreea de Nord, Partidul Comunist Chinez, Partidul Nazist American, Panterele Negre, Louis Farrakhan (lider al Naţiunii Islamului din SUA), CAIR (organizaţie islamistă americană), Gărzile Revoluţionare din Iran, ayatolahul Khamenei (liderul suprem al Iranului) şi Hezbollah.

Cîteva întrebări pentru Claudiu

  • Cum a ajuns la Bruxelles, să stea la braț cu USL și PC, salvatorii democrației românești? Cine a dat invitația? Ion iliescu, Dan Diaconescu, sau Cristian Pirvulescu cel dornic să fie cumpărat de PSD?
  • Ca Robin Hood prodemocratic Claudiu a ajuns coleg de scenă cu Antena3 și Realitățile. Putem să facem abuz de bunăvoința noastră și să acceptăm că s-a dus acolo pentru a beneficia de o platformă internațională de pe care să-și poată exprima dragostea pentru libertate și democrație în mod eficient. Dar bunăvoința are și ea limitele ei, și atunci mă întreb: cum se explică indiferența lui în fața cenzurării lui Traian Ungureanu de către ALDE și ULS?
  • Cum se explica toleranța fără margini pentru potopul de minciuni și deformări ale realității tîșnite pe gura antevorbitorilor lui?
  • Cum dorește Claudiu Crăciun să aducă un serviciu democrației din România prin facilitarea ascensiunii la putere a partidului lui Ion iliescu, cel cu mîinile pătate de sîngele morților la mineriade, și al lui Adrian Năstase, cel condamnat aceste zile la închisoare și care cît a fost prim-ministru ordona arestarea ziariștilor obraznici?
  • Cum se gîndește Claudiu că va servi libertății diseminînd la Bruxelles falsurile flagrante despre închipuitele abuzuri polițienești ale jandarmilor atacați cu pietre și sticle incendiare de ultrași, susținînd astfel agenda USL?
  • Ce anume l-a făcut pe Claudiu Crăciun să gîndească la un protest în care antenismele cele mai scabroase -“Ieși afară, javră ordinară!”/ “Moarte Dictachiorului!”- scandate de demonstranți abrutizați de moguliziuni și/sau plătiți de noii lui parteneri, ca la un “un mic miracol” care a “restaurat încrederea României în democrație”?

Realități paralele

Claudiu ignora în totalitate faptul că această mișcare “democratică” anemică a fost ținută vie prin hiperbolizarea ei pînă la dimensiuni apocaliptice de antenele lui Dan Voiculescu și Realități. Am fost de mai multe ori in piață. Nu am simțit acea atmosfera de emancipare frățească între pensionari, oamenii fără adăpost, hipsteri și ultrasi. Am auzit în schimb mai multe înjurături ca niciodată, am văzut polițiști atacați, oameni plătiți. Aș minți dacă n-aș spune că am văzut și oamenii decenți în Piață, dar vocea lor era acoperită de strigăte sugrumate de ură, de vulgarități și amenințări. Mie oamenii din Piață nu mi-au redat încrederea în democrație, mi-au amintit de ele:

O demonstrație fie are un scop precis formulat și clar delimitat, transformînd astfel pe cei implicați în agentul “schimbării”, fie demonstrantii nu știu exact ce vor, sau știu doar ce nu vor, moment în care se vor găsi oameni interesați care știu să le canalizeze energiile spre propiul interes. Asta e ce se întîmplă cu mișcarea Occupy Wall Street, asta se întimplă și în România. Balamuc. Opoziția crede că se folosește de ultrași, ultrașii cred că se folosesc de opoziție, hipsterii/ocupiștii cred că se folosesc de toți ceilalți, iar oamenii decenți devin balast. De fapt, toți cei de mai sus trăiesc în lumi paralele. Paralele între ele, dar și paralele cu realitatea. Vechea gardă comunistă, “societatea ciuvică” și Noua Stîngă din care face parte Claudiu Crăciun, radicalii din Critic Atac și GAS, toate se folosesc de protestanți. Iar scopul lor nu e democrația, ci puterea. Politică sau de orice alt fel, prin orice mijloace.

“Activiștii” luptă pentru dreptul lor democratic de a trăi în tiranie

“Hoardele de derbedei care răspândesc astăzi haosul pe străzile Londrei, aşa cum au făcut la Paris în 1968, la Oslo în 2009 şi în zeci de alte capitale occidentale la diverse date, sunt formate din acei indivizi care, invariabil, laudă şi ridică în slăvi guvernele cele mai tiranice din lume.
Unul dintre fragmentele cele mai detestate şi mai batjocorite din literatura filosofică este acel paragraf din Politica în care Aristotel afirmă, fără a clipi, că unii oameni sunt sclavi din fire: chiar dacă îi eliberezi şi îi copleşeşti cu drepturi civile, încetul cu încetul vor reveni la condiţia de sclavi, pentru că s-au născut cu spirit de slugă şi nimic nu-i va putea vindeca de asta. Ceea ce s-a scris împotriva acestei afirmaţii ar fi suficient pentru a umple biblioteci întregi. (Sclavi din fire, Olavo de Carvalho)”

Spre deosebire de Claudiu, ce m-a întristat cel mai mult și mi-a zdruncinat cel mai tare încrederea în democrația românească nu au fost pensionarii bătuți de soartă, aceiași care în 1990 primeau cu flori și aplauze minerii aduși la București de Ion iliescu. Au fost tinerii frumoși, cu studii și pretenții, care au început să semene cu iliescu cerînd ceva numit “Democrație originală reală” (citiți ce spune Hayek despre asta), “eliberarea din sclavia salarială”, “biciclete, nu bombe și rachete”, “moarte capitalismului”. Totul a culminat cu, nici mai mult, nici mai puțin, cererea naționalizării resurselor naționale (resurse naturale, mijloace de producție, sănătate).

“Pe viitor, nu se va propune doar problema înstrăinării aurului, ci și a sănătății, așa cum s-a pus deja acum, a petrolului și a altor resurse, care trebuie naționalizate din nou, însă cu un control atent din partea societății civile.”

Autorul rîndurilor de mai sus, dragă Claudiu, este Adi Dohotaru, unul dintre activiștii din GAS de la Cluj, publicat și el, alături de tine, pe platforma stîngii radicale, Critic Atac. Același Criticatac felicitat de Adrian Năstase pe blogul personal, a publicat în primele zile ale protestelor din România Proclamația București – ianuarie 2012, în care, la punctul 5, se stipulează: “TRECEREA ELEMENTELOR ECONOMIEI NATIONALE IN GESTIUNEA STATULUI”. Dreptul democratic de a trăi în tiranie.
(Despre criticatac puteți citi: Claude Karnoouh şi noul fascism de stînga-dreapta)

Pepenii s-au copt. Vechea și Noua Stîngă strîng rîndurile

Recent Claudiu Crăciun s-a retras din Mișcarea Verzilor după ce colegul Remus Cernea a scandat alături de USL în Piața Universității. Un gest onorabil, dar fals și tîrziu. Claudiu Crăciun, pînă la gafa lui Cernea din Piața, și-a exprimat de mai multe ori dorința consolidării unei alianțe între USL și Mișcarea Verzilor. Diferența dintre Claudiu și Remus a constat în modul cum cei doi vedeau materializarea acestui parteneriat, primul fiind adeptul discreției. Încă nu dă bine în România, ca hipster cool, să te afișezi cu PSD. Discursul “imparțial politic” de marți de la Bruxelles este o iluzie.

ziare.com

tsd.ro (24 septembrie 2011) | vedeți și Verde pe dinafară şi roşu pe dinăuntru, Remus Cernea face frumos la USL

Despre presupusa “echidistanța politică” a lui Claudiu Crăciun și guvernul Tăriceanu:

Liviu Crăciun scrie:
“Un domn angajat la Secretariatul General al Guvernului pe aproape intreg parcursul legislaturii trecute (informatiile sint luate din CV-ul public al d-lui craciun) nu poate fi considerat parte neinteresata politic in revenirea la putere a fostilor sai angajatori; nu fara niste explicatii convingatoare in privinta neutralitatii acestuia, fara o eventuala indicare a unui moment al separarii; sau, in fine, dl in cauza si-ar putea recunoaste angajarea politica – nu e o crima, ar fi doar o dovada de onestitate.”

…daca in democratia d-lui craciun indoielile in privinta onestitatii sale sau parerile contrare sint calificate drept hate-speech, eu unul nu-mi doresc sa ajunga la putere nici el, nici altii care gindesc ca si el; prefer “dictatura” in care “iesi afara, javra ordinara” este acceptat ca slogan legitim, chiar daca suburban (si nu, eu nu l-as utiliza nici macar impotriva lui ion iliescu).

P.S. știu că iliescu se scrie cu “i” mare, dar ăsta e un fix mai vechi la care nu pot și nu vreau să renunț.

————————————————-

Claudiu Crăciun răspunde: “HATE-SPEECH!!”

“In zilele trecute am fost acuzat ca sunt “‘omul USL” sau al cuiva. Un fel de hate-speech previzibil. Cei care impart lumea in doua tabere, in buni sau rai sau prieteni sau dusmani, nu au capacitatea sa observe nuantele, masurile si poate chiar inconsistentele. Au aversiune la diferenta si pluralism. (sursa)

Mostră de “pluralism” de la partenerii lui Claudiu Crăciun – Reacțiile la discurs au fost unanim entuziaste. Articolul de față e singura voce care a ieșit din linie, din cîte cunosc. Iată cum este sancționat pluralismul de covorbitorii lui:

Crin Antonesc: “S-a ridicat toata sala in picrioare, au aplaudat, cu exceptia a 5 oameni pe care as putea sa-i si numesc, care erau probabil de la PDL si care probabil nu aveau voie sa se ridice in picioare”
Mihai Gidea: Poate ar fi bine sa-i si numim, d-le Antonescu
Crin Antonescu: Nu ma ocup cu asemenea turnatorii, dar cred ca unul dintre ei o va face, daca insistati
Daniel Constantin (Dan Voiculescu): Poate-mi revine mie aceasta placere, domnu’ Gidea

Cei care nu l-au aplaudat pe Claudiu Crăciun sînt toți vinovați de hate-speech și merită demascați, în direct, la Antena3.

———————-
“În sfârşit, am înţeles ce este pluralismul.
Pluralism este atunci când mai multe persoane au aceeaşi părere cu mine.”

(Giancarlo Pajetta, lider comunist italian)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

42 Comments

  1. Mih
    2 February 2012

    Salut, Costin!
    Nici nu am “pronuntat” bine numele lui CC intr-un comentariu la alt articol,
    ca a si venit raspunsul!
    Gand la gand!
    Sper ca a crapat macar un…necurat!

  2. George Daniel
    2 February 2012

    Tot aseara, Corina Dragotescu era de-a dreptul fascinata de Claudiu Craciun. Pana la urma, nu e niciun soc aici, tot Corina Dragotescu inventa in 1990 subiecte despre Piata Universitatii: de la drogurile gasite la “golani” pana la legionarii care vor sa puna mana pe putere, in Romania.
    Cand in 1990 esti de partea minerilor si a lui Ion Iliescu, nu e nicio surpriza ca peste 22 de ani sa te regasesti in aceeasi gasca.

  3. bogdan calehari
    2 February 2012

    Marian Munteanu a tacut de mult. Acum vorbeste Claudiu Craciun.
    Chestia asta mi-a adus aminte de niste vorbe, azi le-as spune profetice, pe care le-a zis acum 21 de ani,disidentul- poet, Mircea Dinescu. Spunea el ca: “peste 20 de ani tinerii, studentii vor lupta contra capitalismului, asa cum cei de azi lupta contra comunismului”. Mosierul disident Dinescu merita felicitari!
    Cat despre Claudiu Craciun, sunt de acord cu Costin: le are! Este un orator foarte bun, are o vână a tupeului remarcabila( a sculat in picioare din prima, juma’ de sala) si rosteste “baloane de sapun” de parca ar fi adevaruri absolute. Pus langa el, Crin Antonescu se volatilizeaza.

  4. Mih
    2 February 2012

    O rotunjire a buzelor la rostirea cuvintelor, foarte studiata. Si un usor zambet “strengar” care duce cu gandul prin anii ’50…
    Ucenicii bunicutei…Ucenica si ea la randul ei…
    Sub masti, acelasi chip…

    http://www.storialibera.it/epoca_contemporanea/comunismo_nel_mondo/comunismo_in_america_latina/ernesto_che_guevara/images/ernesto_che_guevara.jpg

  5. Costin Andrieş
    2 February 2012

    @calehari, vazusem si eu declaratia asta facuta de Dinescu. E de bun simt ???? Dar speram ca greseste. ce e cel mai distractiv e ca Dinescu s-a orientat eficient, s-a adaptat noilor conditii.

    @mih, nu vom reusi noi sa ii punem niciun fel de piedici. daca se misca in continuare ca pina acum, moderatorul ALDE are dreptate. Claudiu are in fata un stralucit viitor politic.

  6. Vlad M.
    2 February 2012

    Orator bun, Calehari? Sa fim seriosi, nu a spus nimic, doar aberatii. Oratorie inseamna si altceva decat aiuritul intr-o limba si aplaudatul ca la congresele PCR. Macar Crin Antonescu mai pare barbat, asta e atat de efeminat ca zici ca e pe invers sau bisexual. Nu pare a avea mai nimic masculin in el. Nici urma de lider, doar de gornist al Pietii Universitatii v. 2012, adica pensionari + ultrasi + criticataci = love.

  7. bogdan calehari
    2 February 2012

    @6.Scarlat Calimachi-Printul Rosu si urmasul sau Dinescu de la Cetate-Mosierul rosu, astia doi, baieti destepti si adaptati. Prost sa fi, cand esti bogat, sa fi de dreapta ! Cel mai sigur este sa fi de stanga ! Nu-ti face nimeni nimic si da bine si la imagine.
    Dupa 44, cand “mosiero-burghezia” a umplut inchisorile si isi privea viitorul printre gratii, Scarlat Calimachi isi admira, in vila din cartierul Dorobanti, colectia de portelanuri si de picturi flamande, in timp ce Dida, nevasta-sa, se plimba la Sosea si in padurea Baneasa, in Volvo-ul rosu adus din Franta, condus de sofer cu uniforma si manusi albe, nimeni altul decat fostul sofer al lui Mihai I !
    @7. Pai, si eu pomeneam de “baloane de sapun” cu care, daca esti orator bun faci din ele bici. Zinoviev si Trotki, spuneau numai “aberatii”( ca sa te citez) dar, oratori de talent, inflacarau masele care, dupa cum stim, nu se omoara dupa adevaruri si intelepciuni adanci. Baiatul le are: nu spumega, nu agita pumnul, nu infricoseaza. Periat, frezat, parfumat, cu manichiura facuta, inoculeaza si convinge chiar si prin mimica fetei. Banditul asta, ce pare axesuat, o sa-i ” popeasca” pe multi.

  8. bogdan calehari
    2 February 2012

    Nu este esuat, este asexuat ????

  9. Ioana
    2 February 2012

    Am dat intamplator de acest articol (pe facebook mai exact) si ma asteptam sa gasesc un nou elogiu despre acel “impresionant discurs”… am inceput sa-l citesc si nu-mi venea sa cred … Credeam deja ca eu sunt tampita si nu sunt in stare sa identific ce anume ar trebui sa ma impresioneze…
    Doamne, mai exista oameni care mai gandesc si singuri, fara ajutorul antenelor si rtv!!! Sunt impresionata!!!!

    PS. iliescu se scrie cu “i” mare ? nu cred… eu zic ca e corect asa cum l-ai scris! Si te rog nu renunta niciodata la fixul tau legat de acel “i”!!!!

  10. Liviu Crăciun
    2 February 2012

    din CV-ul tinarului campion al societatii civile claudiu craciun:

    Sept. 2008 – Mar.2009
    Funcţia sau postul ocupat: Consilier, Coordonator
    Numele şi adresa angajatorului: Unitatea de Planificare Strategică, Direcţia Politici Publice, Secretariatul General al Guvernului.

    Iun. 2006 Sept- 2008
    Funcţia sau postul ocupat: Expert, Coordonator
    Numele şi adresa angajatorului: Unitatea de Monitorizare şi Evaluare, Direcţia Politici Publice, Secretariatul General al Guvernului.

    Feb. 2004 – Apr. 2005
    Funcţia sau postul ocupat: Expert
    Numele şi adresa angajatorului: Unitatea de Politici Publice, Secretariatul General al Guvernului.

    http://www.cassoe.ro/?q=system/files/Craciun.pdf

    “Am rămas fără voce de mai multe ori, dar am câştigat în schimb speranţa din noi.”
    … o fi vorba despre speranta de a recupera postul pierdut dupa detronarea democratiei taricene si instaurarea dictaturii portocalii?

    apd – parvulescu si claudiu craciun sint cunostinte vechi; acum 10 ani deja colaborau fructuos la elaborarea propunerilor de modificare a constitutiei
    http://www.apd.ro/articol_stiri.php?id=37

  11. Liviu Crăciun
    2 February 2012

    este amuzant dl claudiu craciun: dinsul protesteaza in piata universitatii si la bruxelles, se plinge ca nu (mai) este ascultat de catre politicieni;

    aceasta in timp ce opera dinsului figureaza in lista scurta cu bibliografia obligatorie de concurs la Secretariatul General al Guvernului, chiar si acum in plina dictatura:
    http://www.sgg.ro/index.php?aid=102

  12. Pataphyl
    2 February 2012

    @Liviu

    Într-adevăr:

    “you’ll probably have a bright political future.”

    Nu știu dac-ai dat de chestia asta (nedormitul și-a reintrat în formă), dar titlul conține o anagramă de milioane – Chris Crocker s-a angajat la Criticăcat, iar inserarea clipului viral cu Chris Crocker e bestială (și tot de milioane, aproape 43M clickuri! ???? )

  13. DanCanada
    2 February 2012

    Super porecla “Criticăcat” !!! ???? Despre Claudiu Craciun: ce dracu’ e aia “lector la SNSPA”? A trebuit sa guuglui: e un fel de Stefan Gheorghiu.
    Nu stiu in ce masura e tov. Craciun sa emita aberatii pe un fond demagogic iliescian. Pacat ca cei de la Bruxelles nu stiu de nena Iancu, i-ar fi spus “du-te mah si plimba ursu’!!”
    Am mai vazut o timpenie similara acu’ vreo doua saptamini in urma la TVR, la Telejurnal: un fochist de pe strada era intrebat despre Guvern, relatia cu Parlamentul, efectul miscarilor de strada asupra executivului etc. Si nu era un filozof in piele de fochist, nu era un Victor Petrini, era doar fochist… ???? Inteleg ca oricine are dreptul la o opinie, da’ nu cred ca oricine are dreptul sa consume timpul celorlalti cu timpenii.

  14. adi
    2 February 2012

    Ia uite-i cum aplauda… la inceput cativa, apoi vreo 2 se ridica… aia de langa ei ca sa nu para mai josnici se ridica si ei…. apoi, ceilalti vazand ca se continua cu circul incep si ei incet incet sa aplaude… unii poate intrebandu-se “ce-o fi zis?”.

    Costine….. remarcabil articol:

    O demonstrație fie are un scop precis formulat și clar delimitat, transformînd astfel pe cei implicați în agentul “schimbării”, fie demonstrantii nu știu exact ce vor, sau știu doar ce nu vor, moment în care se vor găsi oameni interesați care știu să le canalizeze energiile spre propiul interes.

    Te-ar lua in bratze pestritza acuma…. hmmm…. sau poate te-ar scuipa in fatza…. cine stie?

  15. Pataphyl
    2 February 2012

    @Costin (apropo de Update) Junele revol’ționar trăiește în lumea sa paralelă creată în laboratoarele Eutopiei și ale lui Soros. “Pe plan intern stăm bine, trebe să avem grijă de agenturili care ne destabilizează afacerili interne”. De aia nici nu s-a obosit să caute o sintagmă românească, ci a sărit cu “hate speech” și alte noulimbisme (newspeak) gen “diversitate, pluralism” la care aspiră boborul disperat ????

  16. John Galt
    2 February 2012

    “Democracy is a pathetic belief in the collective wisdom of individual ignorance” – H.L.Mencken

  17. John Galt
    2 February 2012

    btw, pot sa pun pariu ca nici Cernea si nici Craciun nu prea inteleg cum e cu taxele platite catre stat. Dar sigur se pricep la alocatii, finantari nerambursabile, granturi..

  18. GMT
    2 February 2012

    Costin, formidabila acuzatia cu hate-speech. E cam la nivelul Coreei de Nord.
    Iti dai seama ce sentinte pentru hate speech primesc aia cinci care nu l-au aplaudat pe Craciun sau aia care nu s-au ridicat in picioare sa aplaude la comanda lui? Aveti grija ce vorbiti, poate va treziti la CNCD, acuzati de alinute, craciuni si post-Democratia. Cum draku sa faci misto de Craciun si sa indraznesti sa nu aplauzi? Baga frate la aplauze, cat mai iti ofera sansa asta.

  19. Costin Andrieş
    2 February 2012

    hmmm…..

    poate ar trebui sa aplaud…

    n-as vrea sa fiu pedepsit pentru hate-speech!

    funny gifs

  20. Anca Cernea
    2 February 2012

    Ia, vă rugăm frumos, ca să nu mai fie nevoie să se obosească Crinuț și celelalte organe ale USL, propun să deschidem aici o listă neagră pentru autodenunțuri. Elementele dușmănoase care nu au aplaudat îndelungat în picioare la show-ul ClCr, aceia care și-au dat coate, au jucat ixșizero, sau chiar au râs burgezo-moșierește, aceia care i-au dat cu heit-spici pe filmuleț, aceia care nici măcar nu s-au uitat la el, adică l-au discriminat și exclus pe CLCr din preocupările lor, să-și treacă singuri numele și prenumele cu litere de tipar pe listă.
    CERNEA I. Anca-Maria

  21. Costin Andrieş
    2 February 2012

    Dorin Tudoran:

    Nu e chiar nici o urma de “hate-speech” in comentariile de pe site-ul dvs.? Scuzati-ma, inseamna ca nu cititi forumul site-ului.

    Costin Andries Apostol. sa las si CNP-ul?

  22. Vlad M.
    2 February 2012

    Zice maestrul Tudoran:

    Nu e chiar nici o urma de “hate-speech” in comentariile de pe site-ul dvs.? Scuzati-ma, inseamna ca nu cititi forumul site-ului. Sa va dau eu exemple de comentarii care n-ar trebui sa-si gasesca locul intr-o asemenea dezbatere? N-am timp chiar de toate futilitatile de pe lume.

    Dom’le, ce sensibilitati, ce griji! Cum te loveste heitspiciu la tot pasul pe In Linie Dreapta, cum trebuie sa vina aici un Craciun sau un Tudoran si sa faca ordine, sa puna lacat nesimtitilor care nu aplauda pe eliberatorii Romaniei din 2012!

    Critici un tovaras progresist si hop iti sar in spinare baietii in frunte cu progresistul lezat: practici discursul urii. Ii intrebi ce are de a face ura cu toata afacerea asta si ti se spune ca n-au timp de “toate futilitatile” (cu exprimarea asta chiar m-a dat gata).

    Oamenii astia nu mai au nici macar simtul ridicolului. Nu e de mirare, doar au fost impresionati de un Claudiu Craciun – care se aplauda singur.

  23. emil borcean
    2 February 2012

    Nu știu alții cum sunt… dar inima mea e plină de LOVE spici. Spicii dragostei înmuguresc în mine și biruie gerul și nămeții. Piața iubirii noastre se va înălța triumfătoare, ca șarpele Kundalini atras de puritatea și bunătatea iradiate din chakra revoluției. Recunosc! Nu m-am ridicat în picioare… am rămas țintuit de scaun, vrăjit de zâmbetul ștrengăresc și întrebându-mă timid dacă la pieptu-ți să mă cuibăresc.

    Acum sunt dezolat. M-ai repudiat. Dar să știi: te așteaptă un om!

  24. emil borcean
    2 February 2012

    Mr. Dorin Tudoran is a tough guy. And tough guys don’t waste their hard earned toughie molecules on silly “FUTILISME”. So, without further ado, let’s cut to the chase. Socialism can’t wait; teach your pupil the real stuff, no more fluff and bluff. Get serious and get to work:

  25. Costin Andrieş
    2 February 2012

    Dorin Tudoran despre “celalalt domn Craciun”, Liviu Craciun:

    V-as ramane indatorat, daca in viitor cand veti veni pe acest forum — unde sunteti binevenit! — nu ati aduce si insinuarile de pe site-ul dvs. Celalatt domn Craciun (Liviu) este indrituit sa insinueze ce si cat doreste pe site-ul dvs., aici mai putin.

    Celalalt Craciun:

    buna seara

    sint “celalalt domn craciun” si as avea citeva observatii (semantice?) in privinta ‘sicanelor’ si ‘insinuarilor’ de care pare ca sint acuzat mai sus

    – nu am insinuat nimic in privinta d-lui craciun; dimpotriva, am spus pe fata, de-a dreptul, ceea ce am avut de spus: un domn angajat la Secretariatul General al Guvernului pe aproape intreg parcursul legislaturii trecute (informatiile sint luate din CV-ul public al d-lui craciun) nu poate fi considerat parte neinteresata politic in revenirea la putere a fostilor sai angajatori; nu fara niste explicatii convingatoare in privinta neutralitatii acestuia, fara o eventuala indicare a unui moment al separarii; sau, in fine, dl in cauza si-ar putea recunoaste angajarea politica – nu e o crima, ar fi doar o dovada de onestitate

    – de asemenea, nu cred ca acest aspect poate fi considerat sicana; dimpotriva, mi se pare esentiala stabilirea credibilitatii unei persoane care ne invita la demolarea intregului sistem actual; sau in noul sistem al ‘democratiei reale’ va fi legalizat conflictul de interese?

    pe de alta parte, as relua o intrebare la care dl craciun nu a dat raspuns: in ce tara democratica jandarmeria nu ar fi intervenit in momentul in care o parte dintre demonstranti devin violenti, sparg vitrine, incendiaza si jefuiesc proprietati private si publice? a fost bruscat vreun protestatar pasnic in afara ariei acelor incidente sau inainte sau dupa acele incidente?

    in schimb dinsul spune la bruxelles (iar dvs considerati ca ati ascultat un discurs normal al unui roman onest): “dialogul nu înseamnă să trimiteţi trupe de ordine care să bată oamenii.”

    insinueaza cumva ca traim intr-o dictatura in care manifestantii pasnici sint brutalizati de politia politica? asta este normalitatea la care ne invita dl craciun – cind ne displace formatiunea de la putere am putea renunta temporar la onestitate daca am constata ca aceasta ne incurca in lupta noastra? cum ar fi procedat jandarmii democrati ai d-lui craciun intr-o situatie similara?

    daca o sa-mi spuneti ca este posibil ca unii jandarmi sa fi facut exces de zel, va voi raspunde ca da, e posibil; exista din cite stiu si citeva urmariri penale declansate punctual impotriva unora dintre acestia; nimic pina acum nu indica insa vreo deviere institutionalizata de la normele unui stat european; chiar sa fi reusit basescu sa ascunda abuzurile in masa de zecile de camere ale antenelor, realitatilor, manifestantilor, etc?

    in fine, daca in democratia d-lui craciun indoielile in privinta onestitatii sale sau parerile contrare sint calificate drept hate-speech, eu unul nu-mi doresc sa ajunga la putere nici el, nici altii care gindesc ca si el; prefer “dictatura” in care “iesi afara, javra ordinara” este acceptat ca slogan legitim, chiar daca suburban (si nu, eu nu l-as utiliza nici macar impotriva lui ion iliescu)

    sa auzim numai de bine!

  26. John Galt
    2 February 2012

    *odată = cândva, odinioară (adverb de timp)

    Ia priviti (link) cum l-am prins pe marele scriitor cu matza in sac.

    In stanga e textul de acum, in dreapta e un screenshot cum era la ora 12. Un analfabet comunist cu pretentii acest Dorin Tudoran. Vrea sa ne explice tuturor cum e cu democratia si nonviolenta insa pe de alta parte sterge orice comentariu care nu-i convine, ca deh, “libertatea de exprimare e absoluta”, nu?

    Ce cretin!

  27. John Galt
    2 February 2012

    A fost odată ca niciodată” – asa ii va ramane numele. ????

  28. Costin Andrieş
    2 February 2012

    DespreDemnitate: verdictul e corect – HATE-spici!

  29. bogdan calehari
    2 February 2012

    Sa insinuam fratilor! Sicanati, oameni buni! Inca o mai putem face, traim doar intr-o dictatura ce-si traieste ultimile clipe. Sa sicanam si sa insinuam cat mai avem timpul si libertatea de a o face. De ce indemnul asta? Pentru ca la orizontul rosu se itzeste o democratie unde sicana, insinuarea si, de ce nu?, ironia, vor fi pedepsite.

  30. lancier
    2 February 2012

    Trebuie să dau dreptate autorului articolului, nu am încotro. ???? Claudiu Crăciun este un „revoluționar” confecționat special pentru fraieri. Omul joacă un rol, uneori pare atât de naiv că ajunge să se creadă și el pe sine.

  31. lancier
    2 February 2012

    Oameni buni, cred că nu aveți proprietatea termenilor atunci când vorbiți despre „dictatură”. Sau unii sunteți prea tineri să fi cunoscut una adevărată. Sau prea amnezici să își mai aducă aminte de procesele politice din perioada guvernării lui Năstase (Grigore opriță, fascistul de serviciu) sau săltarea lui Mugur Ciuvică de pe stradă pentru că a publicat „raportul armaghedon”. Dar vă înțeleg, a uitat Ciuvică însuși (pentru prețul corect) de de ați ține voi minte?,,,

  32. bogdan calehari
    2 February 2012

    Lancier@33 “Dictatura”. Uneori uit ca altii ar putea interpreta. Suntem pe aceeasi lungime de unda.

  33. Costin Andrieş
    2 February 2012

    lancier, am amintit in articol de cazul ciuvica (societatea ciuvica), apoi, toate comentariile despre “dictatura” inchipuita de antena3 si alte lichele, sint ironice. credeam ca e evident.

  34. lancier
    2 February 2012

    @Costin, nu mă refeream la tine, ci la acești comentatori care parcă trăiesc în altă țară, în altă lume, altă dimensiune……

  35. Costin Andrieş
    2 February 2012

    lancier, ai inteles gresit. mai citeste o data, sint glume. ????

  36. bogdan calehari
    2 February 2012

    Domnule, eu intotdeauna m-am uitat cu respect infricosat la Calvin sau Savonarola (ca sa dau doar astea doua exemple). Astia au declarat din prima eretice, atat umorul cat si ironia.

  37. Pataphyl
    2 February 2012

    Eu unul sînt nemaipomenit de curios să aflu dacă domnul ăsta apolitic Claudiu Gerilă are oarece reacții așa ca de om simplu din bobor în legătură cu schimbarea guvernului. Căci nu-i de colo să fii informat cum gîndesc și acționează cei 99% ???? Plus că mai era și un locotenent revoluționar, erau mai mulți pe acolo: ce mai zic, ce mai fac, da’ sincer… ????

  38. Pataphyl
    2 February 2012

    Păstrați Centrul Vechi liber de proteste! by ElCucui

    …profesorul de Anarhie Pașnică, Claudiu Crăciun, nu trebuie lăsat să-și “exporte” revoluția din Piața Universității în Centrul Vechi. Pentru că ne scade ratingul de țară.

    ????

  39. Costin Andrieş
    2 February 2012

    aproape 2 ani mai tarziu, presa nu mai e “pres”, cum nu a fost nici antena3 cand l-a lansat in eter le claudiucraciun, iar adevarul.ro face din el un erou:

  40. […] (personaj făcut vedetă acum 2 ani de antenele celui mai corupt personaj din Romania, Voiculescu https://inliniedreapta.net/democratia-originala-reala-de-la-ion-iliescu-la-claudiu-craciun/ ). Sunt sloganuri pe care le repetă aproape ritualic, incantații șamanice care ar trebui să […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto