FUNDATIA IOAN BARBUS

9 mai la Moscova | Amintirea celui de-al Doilea Război Mondial a fost transformată într-o religie

9 mai 2016, Moscova | La 71 de ani de la capitularea Germaniei în Al Doilea Război Mondial, festivitățile din Moscova, o tradiție introdusă de Stalin care pierduse din importanță în anii ’90, a fost reînviată de Vladimir Putin și a fost “transformată într-un fel de religie, o ideologie și un mit care legitimizează, glorifică …

9 mai 2016, Moscova | La 71 de ani de la capitularea Germaniei în Al Doilea Război Mondial, festivitățile din Moscova, o tradiție introdusă de Stalin care pierduse din importanță în anii ’90, a fost reînviată de Vladimir Putin și a fost “transformată într-un fel de religie, o ideologie și un mit care legitimizează, glorifică și sanctifică statul rus”, scrie Europa Liberă.

Unul dintre “sfinții” acestei “religii” este chiar Tătuca Popoarelor, Iosif Stalin.

Vezi Legătura sfântă dintre Stalin și Biserica Ortodoxă Rusă

“Patriotism” rusesc

Pregătirile pentru 9 mai au fost făcute din timp. În Novosibirsk, Partidul Comunist a instalat 25 de panouri cu Stalin. “Ideea a venit natural. Stalin era Comandantul Suprem care a condus țara prin Marele Război Patriotic… Acest fapt nu poate fi șters din istorie. Veteranii și participanții în Marele Război Patriotic au o imagine pozitivă despre el”, a declarat reprezentantul Partidului Comunist.

Mai, lună de sărbătoare în Rusia

Citiți si Piața Roșie, 100 de milioane de morți mai tîrziu (2013)

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă https://twitter.com/CostinAndriess
Ce ai mai putea citi

Comentarii

  1. LiviuSpune:

    Răspunde
    mai 9, 2016

    1. Stalin a distrus Rusia/poporul rus cu colectivizarea, purificarile lui nenorocite si comportarmentul diletant si veleitar din razboi. Milioane de tineri rusi au murit din cauza incapacitatii strategilor rusi: Jukov a fost un macelar.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian