FUNDATIA IOAN BARBUS

Despre Rusia, Ucraina și Eurasia vorbiți în șoaptă, Hotnews doarme profund

Alexandr Dughin, ideologul național-bolșevic al lui Vladimir Putin este încă foarte puțin cunoscut în România. ILD scrie despre el de vreo 3 ani. În urmă cu 3 zile s-a trezit și hotnews, a deschis ochii, a căscat, și s-a culcat la loc – ratează complet subiectul.

Șșșșș… doarme hotnews

Hotnews lasă impresia că Dughin ar fi un țăcănit excentric și romantic, un nebun frumos, apărător al suveranității vecinilor Rusiei în fața „imperialismului” american și al Uniunii Europene. Citat de hotnews, Dughin spune că, spre deosebire de SUA, „Rusia nu are o agendă imperialistă”, „duce o politica buna, onesta”: „Rusia este o democratie liberala. Uitati-va la Constitutia rusa: Avem un sistem electoral democratic, un parlament functional, un sistem de piata libera. Constitutia se bazeaza pe modelul occidental. Presedintele nostru Vladimir Putin conduce tara intr-un mod democratic. Nu suntem o monarhie, nu suntem o dictatura, nu suntem un regim comunist, sovietic. (…) Rusia nu are o agenda imperialista. Moscova respecta suveranitatea si nu s-ar amesteca in politica interna a vreunei tari. Si duce o politica buna, onesta […] Iar „Euromaidanul” este de fapt „anti-Euromaidan”. Neonazistii violenti din Ucraina nu sunt nici „nationalisti”, nici „patrioti”, nici „europeni” – sunt oamenii americanilor pur si simplu.”

Un politolog excentric, dar unul profund democrat și îngrijorat de soarta Ucrainei căzută pradă „neonaziștiilor” de pe Euromaidan, „oamenii americanilor pur si simplu”. „Neonaziștii” lui Dughin sunt sutele de mii de ucraineni care au protestat față de trădarea lui Ianukovici – așa cum se știe, în ultimul moment, acesta a refuzat să semneze, după cum promisese, tratatul de asociere cu Uniunea Europeană, forțând astfel reorientarea Ucrainei în direcția Rusiei.

Citând și din Vocea Rusiei, Hotnews ne transmite și grija părintească a lui Dughin pentru soarta nefericită a României și problemele noastre, ca țară la periferia Uniunii Europene: „Romania se afla la periferia Uniunii Europene, este un oaspete nepoftit, tratat mai rau decat tarile care se afla in dificultate precum Spania, Italia, Grecia, Portugalia, Irlanda. In Uniunea Europeana, aceste tari sunt catalogate peiorativ drept „Grupul PIIGS”, adica „grupul porcilor”. Inseamna ca in acest context Romania este o tara de mana a zecea? In Europa exista o perceptie negativa si injusta a romanilor” și propune ca rezolvare a acetor probleme „integrarea în spațiul eurasiatic”.

Tineretul Național-Bolșevic. Steagul "nazbol" este o combinație între steagul comunist și teagul nazist, zvastica este înlocuită de seceră și ciocan. Salutul "nazbol", de asemenea o combinație între pumnul încleștat al comuniștilor și salutul nazist.

Național-bolșevicii („nazbol”) lui Eduard Limoniv. Steagul „nazbol” este aproape identic cu cel nazist, cu zvastica înlocuită de seceră și ciocan. Salutul „nazbol”, de asemenea, o combinație între pumnul încleștat al comuniștilor și salutul nazist.

Despre eurasianism, ideologia lui Dughin, gânditorul brazilian Olavo de Carvalho spunea în urmă cu trei ani că este născut din național-bolșevismul lui Eduard Limonov, “în care acesta voia să adune tot ce este antioccindetal, reminiscenţele comuniste, Biserica Ortodoxă, extrema dreaptă europeană antiamericană, reminiscenţele naziste şi musulmanii. Toate împreună ar fi cea de-a Treia Romă (care ar fi Rusia), al Treilea Reich şi Internaţionala a 3-a, toate împotriva Occidentului.” Alexandr Dughin, continuă Olavo de Carvalho, “a transformat ideologia naţional-bolşevică într-un plan geopolitic strategic, adoptând perspectiva unei uniuni eurasiatice, alăturând Europa şi Asia contra Statelor Unite, crezând cu pioşenie că Europa se va uni cu Rusia împotriva Statelor Unite”.

linie

La finalul lunii februarie, chiar în zilele în care lunetiștii subordonați regimului Ianukovici ucideau, la îndemnul Kremlinului, în jur de 80 de demonstranți ucraineni, hotnews făcea reclamă unei cărți în care Eduard Limonov era glorificat. Dacă în acele zile, să spunem, am fi căutat pe hotnews informație despre Eduard Limonov, cofondator alături de Alexandr Dughin al Partidului Național-Bolșevic, și cel care a pus bazele ideologiei care fundamentează expansionismul lui Vladimir Putin – deci unul dintre autorii morali ai crimelor de la Kiev – am fi aflat că avem de-a face cu „un haiduc”, „idol al undeground-ului”, „sciitor la modă”, un „șef charistatic”.

„Un coșmar pentru Kremlin”

Despre Dughin și „politica onestă, bună” a Rusiei

Dughin se declară admirator al bolșevismului, leninismului și stalinismului, pentru el Eurasia va fi o sinteză între comunism și ortodoxie. Comunismul și bolșevismul au reprezentat lupta „barbariei rusești pentru sacru în lume”, spune acesta, iar anti-ortodoxismul bolșevic, demolarea bisericilor, torturarea și uciderea clericilor, deportarea credincioșilor în Siberia și ateizarea forțată au fost parte din planul lui Stalin de a distruge partea „foarte occidentalizată” a ortodoxiei, „îmbibată de spiritul occidental, alienată de națiune”: „Visul mesianic poate exista și înafara Bisercii Ortodoxe, poate înflori și în alte forme. Comunismul a fost încercare de a elibera acest mesianism de o înțelegere pur religioasă […] în următoarea expansiune [ceea ce vedem în aceste zile în Crimeea n.m.], ar trebui să profităm de toate experiențele noastre, atât pur religioase cât și socialiste[…] Dacă îmi exprim necondiționat entuziasmul pentru bolșevism, Lenin și Stalin, nu este pentru că l-aș considera un sistem perfect, ci pentru că la acea vreme era unica noastră soluție […] Următorul pas va fi comunismul ortodox – Eurasianism, misionarism, pan-slavism, tătarofilie…”

Urmând ideologia lui Alexandr Dughin și Eduard Limonov, fostul ofițer KGB Vladimir Putin pozează în apărător al creștinismului, al „Tradiției” ca opoziție la secularismului occidental. Așa cum Ivan cel Groaznic a măcelărit, în secolul al XVI-la, în mare parte ierarhia bisericească din Rusia și a înlocuit-o cu birocrați obedienți, Stalin a executat preoții sau i-a trimis în lagăre, înlocuindu-i cu bolșevici. După aproape un secol de comunism, Biserica Ortodoxă Rusă, ca instituție în stat, are mai puțin de-a face cu creștinismul și mai mult cu ideologia oficială a zilei, în acest caz, cu ideologia lui Putin. Iar putinismul este foarte bine exemplificat de imaginea din dreapta:
Stalin, cel mai mare criminal de preoți și credincioși din istorie, e „Sfânt”.

Motiv pentru care în fruntea Bisericii Ortodoxe Ruse este “Patriarhul Moscovei și al întregii Rusii”, Kiril I, un fost agent KGB, cu o avere de 4 miliarde de dolari, conform unui articol publicat în februarie 2012 de Novaya Gazeta.

Despre planurile de viitor ale lui Alexandr Dughin pentru Ucraina, și pe mai departe, pentru toată Europa, deci și România și Europa Occidentală, redau mai jos câteva fragmente dintr-un text publicat recent de acesta – și promovat pe facebook de Valentin Mândrășescu de la Vocea Rusiei:

„Nu ne vom limita să anexăm Crimeea. Asta e sigur. Dacă ieri, reunificarea cu Crimeea a fost pentru noi o mare victorie, astăzi este un lucru infinit mai mic. Mizele cresc. Oamenii din Sud-Estul Ucrainei se trezesc treptat. …

Tot ceea ce e într-adevăr important de-abia urmează. Nu ne aşteptăm la o victorie facilă. Pentru orice, trebuie să plăteşti preţul. Acum, suntem martorii naşterii unei noi realităţi politice, de aceea totul capătă o semnificaţie deosebită. Nu este o întreprindere tehnică, nu este un pariu. Aceasta este însăşi istoria. … Este timpul să ne gândim la ceea ce vom face în Kiev. Este necesar să pregătim o nouă forţă. Nu neapărat necesar prorusă, ci slavică. Anti-NATO, anti-oligarhie, cu adevărat o forţă populară. […] Acum, că e clar că oamenii au fost ucişi de către CIA şi de Mossad, nu de către Ianukovci. Au fost liderii juntei care la ordinul stăpânilor americani au omorât „suta”, trimiţând-o pe lumea cealaltă […] va fi posibil pentru toţi ucrainienii de rasă pură să comunice liber în propria lor limbă şi chiar să ridice undeva monumente închinate lui Shukhevych, Bandera, Petlyura şi chiar lui Hitler. Atunci, acolo ar putea Yarosh (şeful Sectorului de Dreapta) să devină preşedinte, Dmitro Karchinsky, şeful mişcării anarho-naţionaliste ar putea deveni Ministru al Culturii iar maniacul idiot Sanya „Bily” Musychko Procuror General sau Ministru de Interne. Apropo, sunt foarte serios. Este o idee bună. În etapa istorică următoare, această enclavă ar putea foarte bine să apară.

Revoluţia noastră nu se va opri în Ucraina de Vest. Trebuie să continue în Europa. Acesta este cel mai interesant aspect: odată cu Maidanul din Kiev, SUA au deschis Cutia Pandorei în Europa iar aceasta nu mai poate fi închisă. Europa are de întruntat o Revoluţie în ambele cazuri: și dacă noi, ruşii, câştigăm, şi dacă ne oprim undeva sub presiunile NATO. Dacă vom câştiga, vom începe extinderea ideologiei liberaţoniste (de americani) în toată Europa. Este ţelul suprem al Eurasianismului- Europa de la Lisabona la Vladivostok. Marele Imperiu Continental Eurasiatic. Şi-l vom construi. Asta înseamnă că Revoluţia Europeană va fi Revoluţia Eurasiatică. Şi fiecare pas reuşit (de la menţinerea integrităţii Rusiei în faţa separatismului cecen în anii 2000, la eliberarea Oseţiei de Sud şi a Abhaziei în 2008 iar acum Crimeea, în martie 2014) – este un pas înainte spre Revoluţia Europeană care va fi dusă la îndeplinire de către Omul Destinului.”

Cozile de topor

În continuare, un citat care explică într-o oarecare măsură de ce grupurile de extrema stânga „hiper-urbane”, cum sunt Miliția Spirituală, Criticatac, Tinerii Mânioși etc. sunt unite în disprețul lor față de capitalism, stat de drept sau America cu cele mai „retrograde” mișcări de tipul Noua Dreaptă, Totul Pentru Țară sau ortodoxismul anticapitalist și antiamerican al unor inși precum Iulian Capsali, Ovidiu Hurduzeu, Mircea Platon etc, și nu se jenează să lupte cot la cot împotriva exploatării gazelor de șist, deci pentru interesul Rusiei în România: “Dacă Noua Dreaptă Europeană ne alege pe noi, înseamnă că alege elementul barbar, şi atunci trebuie să adopte metodele noastre.[…] Dacă ești împotriva Noii Ordini Mondiale, ia un cuţit şi pune-ți o mască, ieși seara din casă şi omoară măcar un yancheu. De aceea eu sunt atât de aproape de Noua Stânga, Brigăzile Roşii, Rote Armee Fraktion”… spunea Dughin într-un interviu acordat unui jurnalist polonez în 1998.

Presa franceză și britanică scrie că spionajul rusesc este în prezent la fel de intens ca în perioada sovietică, și deși după cunoștința mea nu există rapoarte oficial în acest sens, lucrurile nu pot sta cu mult mai bine în România.

Influența lor aici este deja vizibilă cu ochiul liber. Rusia e implicată în protestele împotriva exploatării gazelor de șist, deoarece acestea ar crea României în viitor posibilitatea de a se elibera de dependența de gazul rusesc: Implicarea Rusiei în protestele de la Pungești

Pe de altă parte, obișnuita tensionare a relației dintre români și maghiari din preajma lui 15 martie, aniversarea revoluției maghiare din 1848, are un nou actor legat de Rusia: Jobbik, un buton formidabil în mâna Rusiei.

Această organizație extremistă maghiară este promotoare a eurasianismului în locul euroatlantismului, iar liderul ei, Gabor Vona a făcut anul trecut o vizită la Moscova, la invitația lui Alexandr Dughin (detalii aici). În contextul internațional extrem de tensionat, cu invazia rusească în Crimeea, și profitând de tensiunile dintre români și maghiari din această perioadă, provocările Jobbik de la Târgu Mureș ar putea fi considerate o provocare rusească prin procură, făcând parte din proiectul lui Alexandr Dughin descris mai sus. Puteți citi și articolul lui Cristian Câmpeanu din România Liberă: Este Jobbik agentul Rusiei în Transilvania?

Mai multe detalii despre rolul jucat în acest context de legionarism, neocomunism, ecologism și dughinism, inclusiv despre platforma extremistă criticatac care, în ultimul timp, este tot mai vizibil identificată ca goarnă rusească, inclusiv de presa românească de largă circulație, citiți aici.

Colegul Gerge Rîpă despre Jobbik, Dughin și, cu voia dumneavoastră, criticatac:

Bibliografie suplimentară (și un ajutor pentru ca echipa hotnews să scape din robia wikipedia):

https://inliniedreapta.net/dereferinta/tineti-minte-acest-nume-aleksandr-dughin-veti-mai-auzi-de-el/

https://inliniedreapta.net/olavo-vs-dughin-sua-%c8%99i-noua-ordine-interna%c8%9bionala/

https://inliniedreapta.net/legatura-sfanta-dintre-stalin-si-biserica-ortodoxa-rusa/

https://inliniedreapta.net/the-missing-link-vasile-ernu-si-infratirea-dementelor-ideologice/

https://inliniedreapta.net/fascisti-peste-tot-sa-chemam-minerii-berkutii-si-mana-de-lucru-sa-ne-aduca-linistea/

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

18 comentarii

 1. Anca Cernea
  15 martie 2014

  Dughin îndeamnă cu nerușinare la crimă! Iată ce a spus ieri, despre participanții la marșul de la Moscova, în care zeci de mii de cetățeni ruși au protestat împotriva agresiunii lui Putin în Ucraina:

  ”Marșul coloanei a cincea” în Moscova. Toți cei care iau parte la aceaste acțiuni vor fi neapărat pedepsiți dur. Astea nu mai sunt glume. Aceasta este susținerea dușmanului nostru înarmat pe teritoriul propriei noastre țări. Aceaștia nu sunt doar niște ipocriți, adversari ideologici, sau persoane care gândesc altfel, aceasta este parada trădătorilor. Ei astăzi s-au răsculat împotriva poporului rus, împotriva statului nostru, împotriva istoriei noastre. Ei îi apără pe ucigași, pe ocupanți, pe naziști și pe NATO. Toți participanții ”coloanei a 5-a” sunt condamnați (de istorie, de neam, de noi). ”De câte ori îl vei întâlni, de atâtea ori să-l ucizi”

  Citiți mai mult pe platforma timpul.md: http://deschide.md/dughin-ideo…..z2w7BX0JgZ

  poze de la mitingul de protest de la Moscova, aici, aici și aici

 2. Davopro
  15 martie 2014

  Felicitari pentru articol!

 3. Mihaela Bărbuş
  15 martie 2014

  Textele lui Dughin au un anumit tipar. Incep cu premise care au in ele bucati de adevar. Le dezvolta in dizertatii teoretice (ca sa nu zic elucubratii) ca sa faca legatura cu eurasianismul, sau mai bine zis sa puna realitatea pe patul lui Procust al luptei dintre atlantism si continental, teluric vs talasic etc. Pana aici, cititorul nu se opune, crede ca Dughin bate campii, nu trebuie sa iti pui capul cu el. Sfarsitul textelor insa se termina invariabil cu amenintari
  Romania este membru UE, formatiune politica, care are propriu presedinte si este membru NATO, un bloc militar, unde rolul principal il joaca SUA, iar SUA este un nou imperiu (…) Daca Chisinaul vrea sa fie intr-un stat cu Bucurestiul si Tiraspolul, nu avem nimic impotriva. Insa este nevoie de respectarea unei singure conditii: iesirea Romaniei din NATO. Dupa aceasta, toate variantele pot fi examinate. Fara aceasta: niciodata. Iesirea din NATO nu este o gluma, dar nici Rusia nu este o gluma. O anumita perioada s-a cam uitat acest lucru. Tare nu am vrea sa fim nevoiti sa reamintim acest lucru. >>>
  La fel si cu evreii. Aparent, nu e antisemit, apreciaza evreii orientalisti
  http://www.gnosticliberationfr…..urasia.htm
  http://arctogaia.com/public/eng/defeat.html
  insa concluzia e clara: trădarea eurasianismului nu va fi iertată, nici uitată, niciodată de nimeni
  Mesajele astea de pe fb au o importanta foarte mare. Nu vor fi incluse in carti, insa nu trebuie in nici un caz sa fie separate de opera lui Dughin.
  Nici operele complete ale lui Lenin nu includeau toate rezolutiile date de el pe documente care nu erau scrise de el, aparent hartii oficiale , seci, dar prin care Lenin a condamnat la moarte mii de oameni

 4. Theo Hahn
  15 martie 2014

  Dacă Noua Dreaptă Europeană ne alege pe noi, înseamnă că alege elementul barbar, şi atunci trebuie să adopte metodele noastre.[…] Dacă ești împotriva Noii Ordini Mondiale, ia un cuţit şi pune-ți o mască, ieși seara din casă şi omoară măcar un yancheu. De aceea eu sunt atât de aproape de Noua Stânga, Brigăzile Roşii, Rote Armee Fraktion

  Caut pe internet o altă referire la interviul în care Dughin a spus asta și nu-l găsesc. Știe cineva vreun link? Aș vrea să citesc întregul interviu al acestui dement. (N.B. – Nu știu nici rusă, nici polonă.)

 5. Anca Cernea
  15 martie 2014

  Theo, nu a apărut decât în polonă – dacă o fi apărut și în rusă, nu știu. Mai am de tradus la el. E destul de mare și de toxic. Cred că îl vom pune integral.
  E din 1998. Revista Fronda. A stârnit valuri mari de indignare printre polonezi, pt că zicea acolo cu tupeu că existența Poloniei nu este în interesul Rusiei.

 6. hunter67
  15 martie 2014

  Din articolul aparut in Hotnwes nu rezulta sub nici o forma „că Dughin ar fi un țăcănit excentric și romantic, un nebun frumos, apărător al suveranității vecinilor Rusiei în fața “imperialismului” american și al Uniunii Europene.” Din contra, cine are ochi de vazut si urechi de auzit, va intelege cat este de periculos!
  Exagerarile decredibilizeaza! Pacat! Va citesc de ani buni.

 7. Maxa
  15 martie 2014

  Capsali sau Hurduzeu au in „lupta” lor impotriva exploatarii gazelor de sist sau a capitalismului in comun cu altii cam tot atat cat are ILD in comun cu ei in „lupta” impotriva homosexualitatii si a pastrarii credintei crestine si a familiei.
  E interesant cum ii puteti acuza pe unii precum „Militia Spirituala” ca ar fi in acelasi film dughinist (? – ramane de vazut) cu Capsali sau cu Hurduzeu, si sa reluati in acelasi timp, cu alte ocazii, acuzatiile aduse de EVZ si de … alde Capsali sau Hurduzeu cum ca activismul MS se desfasoara la ordinele „evreului ungur” George Soros.

 8. Costin Andrieş
  15 martie 2014

  @hunter, am reprodus parti din articolul hotnews, de unde aflam ca eurasia este o alternativa respectabila la eurasia, ca rusia nu vrea sa impuna nimic nimanui, ca rusia e o democratie liberala ca orice alt stat european, nu ca e condusa de kgb-isti. daca tu ai inteles altceva din articol, sunt curios ce anume te-a facut sa cred ca ar fi atat de periculos.

  @maxa, nu stiu daca ai citit asta http://inliniedreapta.net/the-…..deologice/ se pare ca nu, si oricum, dughin o spune explicit. faptul ca MS ia finatari de la Soros nu e o acuzatie sau o presupunere, e un fapt, asupra caruia nu prea am insistant si am spus de mai multe ori de ce. spor si nu mai baga cuvinte in gura celor de la care ai pretentia sa fii luat in serios.

 9. Maxa
  15 martie 2014

  @Costin – 8
  Am citit-o mai demult. Da, cunosc tehnica : guilty by association.

  Cat despre Militia Spirituala :
  1. E vorba de CEE Trust din cate imi aduc aminte, adica asta : http://www.ceetrust.org/about-us/founders.html , nu de George Soros si nici de Fundatia Soros in mod direct. Deci nu „e un fapt”.
  2. Acest „fapt” a circulat ca acuzatie la unii precum Capsali sau Hurduzeu inainte sa fie preluat tot ca acuzatie, si nu ca „fapt”, de Malin Bot (EVZ), pe care l-ati reluat copios aici.
  3. Oricum, Fundatia Soros / Open Society a finantat un numar mare de asociatii in Romania incepand din anii ’90.

  Insa articolul de mai sus contine niste observatii corecte, inclusiv despre Hotnews.

 10. Costin Andrieş
  15 martie 2014

  cunosc tehnica : guilty by association.

  Maxa, asocierile nu le fac eu, le fac ei. open society e el insusi si oricum am spus de atunci ca nu mi se pare esential ca protetele au fost finaintate de soros si stiu ce a finantat in anii 90, si in primul rand, soros nu este in nici un fel subiectul articolului, deci e irelevant aici. imi arati, daca poti, ce e fals in articolul asta, nu vorbim despre cai verzi pe pereti.

 11. Maxa
  15 martie 2014

  E OK asa.

 12. Anca Cernea
  15 martie 2014

  O ilustrare clară de dughinism în acțiune, noua stângă și noua dreaptă, comuniștii și fasciștii, toți în slujba găștii de la Kremlin. Înfrățirea demențelor ideologice!
  Ia uitați-vă aici, cam cine au fost „observatorii internaționali” de la „referendumul” din Crimeea:

  sursa: blogul lui Anton Shekhovtsov

  The main organisation which invited right-wing and left-wing extremists to monitor the Crimean „referendum” is the Eurasian Observatory For Democracy & Elections (EODE). It is headed by Luc Michel (1958) and Jean-Pierre Vandersmissen (???). Both are followers of the major Belgian collaborationist and neo-Nazi Jean-François Thiriart and members of the extreme right Parti Communautaire National-Européen (PCN-NCP).

  Jean-Pierre Vandersmissen si Fabrice Beaur (PCN-NCP) in Transnistria
  Jean-Pierre Vandersmissen and Fabrice Beaur (PCN-NCP) in the break-away „state” of Transnistria

  The list of the „monitors” invited by the EONE has not been published in full, but – thanks to various sources – the following observers of the Crimean „referendum” have been identified.

  Austria:

  Johannes Hübner (1956), member of the radical right-wing populist Freedom Party of Austria (FPÖ).

  Johann Gudenus (1976), member of the radical right-wing populist FPÖ.

  Johann Stadler (1961), former member of the FPÖ, current member of the radical right-wing populist Alliance for the Future of Austria (BZÖ).

  Belgium:

  Frank Creyelman (1961), former member of the extreme right Vlaams Blok, current member of the extreme right Vlaams Belang.

  Luc Michel (1958), former member of the neo-Nazi Fédération d’action nationale et européenne (FANE), current member of the extreme right Parti Communautaire National-Européen (PCN-NCP).

  Jan Penris (1964), member of the extreme right Vlaams Belang.

  Christian Verougstraete (1950), member of the extreme right Vlaams Belang, member of the pan-European radical right-wing Alliance of European National Movements (AENM).

  Bulgaria:

  Pavel Chernev (1969), member of the extreme right Ataka party.

  Kiril Kolev (1990), member the extreme right Ataka party.

  Finland:

  Erkki Johan Bäckman (1971), neo-Stalinist who does not recognise Estonia and Latvia as states. Banned from teaching at the University of Helsinki for distorting the history of the Baltic states.

  France:

  Aymeric Chauprade (1969), member of the radical right-wing populist National Front, adviser on international issues.

  Germany:

  Hikmat Al-Sabty (1954), Iraq-born member of the left-wing Die Linke. Known for anti-Israel activities.

  Greece:

  Charalampos Angourakis (1951), member of the neo-Stalinist, eurosceptic Communist Party of Greece (KKE).

  Hungary:

  Béla Kovács (1960), member of extreme right Jobbik, treasurer of the AENM.

  Italy:

  Fabrizio Bertot (1967), member of mafia boss Silvio Berlusconi’s right-wing Forza Italia.

  Latvia:

  Miroslavs Mitrofanovs (1966), co-chair of the pro-Russian party For Human Rights in United Latvia.

  Tatjana Ždanoka (1950), former member of the Communist Party of Latvia, former member of the Interfront that opposed Latvia’s independence from the Soviet Union, current member of the pro-Russian party For Human Rights in United Latvia.

  Poland:

  Mateusz Piskorski (1977), member of the radical right-wing Self-Defence of the Republic of Poland.

  Serbia:

  Milenko Baborac (1966), member of the far right, ultra-Orthodox Dveri Movement.

  Nenad Popović (1966), vice-president of the right-wing eurosceptic Democratic Party of Serbia, president of the honorary council of the Russian-Serbian Friendship Society.

  Zoran Radojicic (???), member of the far right, ultra-Orthodox Dveri Movement.

  Spain:

  Enrique Ravello (1968), former member of the neo-Nazi CEDADE, former member of the extreme right, neo-pagan Terre et Peuple organisation, current member of the extreme right Plataforma per Catalunya.

  Russia:

  Oleg Denisenko (1962), member of the neo-Stalinist, national-bolshevik Communist Party of the Russian Federation.

  USA:

  Srđa Trifković (1954), Serbia-born anti-Semitic and Islamophobic writer. Known as an advocate of Slobodan Milošević’s regime.

 13. Anca Cernea
  15 martie 2014

  niezalezna.pl completează tabloul descris mai sus al „observatorilor internaționali” aflați în slujba Kremlinului

  Din Polonia, au mai fost doi deputați: Adam Kępiński, SLD (PSD-ul din Polonia) și Andrzej Romanek, de la Solidarna Polska (un partiduleț de „dreapta”, de fapt o aripă ruptă din PiS – partidul conservator al fraților Kaczynski – având rolul de a ataca într-una PiS și de a-i devia, pe cât posibil, electoratul).

  Se pare că au observat bine. La Sevastopol au votat 123% locuitori, cf pravda.com.ua.

  Mai aflăm că:
  – reprezentantul Austriei, Johann Stadler, e un ins care susține că Anna Politkovskaya și-ar fi pus singură la cale asasinarea!!!

  – sârbul Zoran Radoncić are interdicție de a intra în Canada pentru că neagă Holocaustul

 14. Anca Cernea
  15 martie 2014

  Sunt foarte curioasă dacă o fi fost vreun observator din România. Dacă cineva ne poate da această informație, are o bere de la mine.

 15. Costin Andrieş
  15 martie 2014

  @Maxa, acum vezi cum se fac asocierile? Partial, ca unele sunt naturale.

  Cat despre articolele lui Malin Bot pe care le-am preluat aici, erau decente si contineau fapte, informatie. Reactiile sunt cele care au fost sub orice critica, cele mai multe viscerale, unele vadimiste la proriu ( citeste despre art lui Marius Stan http://inliniedreapta.net/inse…..-de-clasa/ ), nu articolele lui Malin Bot. Si vorba cuiva, aceste sunt fapte, nu interpretari ????

 16. Costin Andrieş
  15 martie 2014

  Rusia, in numele unei ideologii care combina nazismul si comunismul, invadeaza Ucraina, ucide oameni, anexeaza teritorii, apoi mai invadeaza un pic.

  Intre timp, grupul de comunisti filorusi si filosovietici de pe criticatac, care au fost aplaudati ani de zile de dreptaci romani in stilul „uraaa, iata stanga inteligenta, frecventabila, curatica, avem cu cine vorbi!!”, vorbeste despre „rasismul anti-rusesc al romanilor” si „anexarea Basarabiei” de catre Romania:

  FLORIN POENARU:

  ”…anti-rusismul românesc, ca ideologie populară și de stat, nu doar că apare o dată cu statul național român la mijlocul secolului al 19-lea, dar îi este constitutiv acestuia. Dincolo de orice, statul național român apare în mod esențial ca o construție anti-rusească pentru că formarea statului național român prin unirea din 1859 între Moldova și Țara Românească se produce în urma unei conjuncturi (geo)politice foarte particulare, determinată de conflictul imperial dintre Anglia, Rusia și Imperiul Otoman în regiunea Mării Negre. (Conjunctură care nu e specifică României, ci marchează regiune ca atare).

  Forța anti-rusismului secretat de naționalismului statului român după apariția sa este foarte bine exprimată de modul aproape rasist în care a fost respins socialismului lui Gherea ca o aberație venită din est. Cel mai elocvent însă este nivelul de anti-rusism ce domina o bună parte a elitei românești în preajma primului război mondial sentiment documentat în mod aprobator și melancolic de Lucian Boia. Din nou, doar contextul imperial care a pus Anglia, Franța și Rusia în aceeași alianță a făcut ca România să participe la război de partea Rusiei și nu împotriva sa, așa cum spera mare parte a clasei conducătoare românești. Însă anti-rusismul acestei clase s-a observat la finalul războiului, când pe fundalul dispariției imperiului țarist ROMÂNIA A ANEXAT BASARABIA.”

  acelasi florin poenaru care acum un an si ceva zicea:

  conform ideologiei oficiale, soldații români apără civilizația occidentală de teroriști. Desigur, această fantasmă naționalistă

  intrarea în NATO este o condiție fundamentală pentru asigurarea securității țării pe plan extern. O idee comună, prin urmare perfect eronată și maximal ideologică.

  este puțin ciudat ca o țară să își caute securitatea intrând într-o alianță militară – e ca și cum o persoană și-ar căuta siguranța intrând într-o gașcă de bătăuși mai mari și mai forțoși.

  Cine atentează la siguranța acestor state care sunt parte a NATO? În realitate, nimeni.

  scutului anti-rachetă american prin amplasarea unei componente la Deveselu –scut ce presupune amenințări de securitate pentru alte țări, precum Rusia

  România este parte integrantă din acest mecanism global de guvernare prin frică și de exercitare a puterii militare discreționare (NATO)

  această participare necondiționată a României la un angrenaj de război foarte distructiv și foarte costisitor, (NATO)dar departe de casă, a putut fi justificată printr-o logică de război rece în care Rusia era portretizată ca fiind inamicul principal (deși, e drept, pentru România și în timpul războiului rece tot Rusia era inamicul principal, nu SUA capitalistă), TOTUL PE UN FUNDAL RASISTI SI NATIONALISST ANTI-RUSESC ce subîntinde formarea statului național românesc (și a elitelor sale succesive) de la mijlocul secolului al 19-lea încoace.

  Unul dintre punctele cheie pentru Smith în textul lui Lenin îl constituia intuiția acestuia că statul burghez este în esența sa și în ultimă instanță o organizație militară și că revoluția proletară nu se poate realiza decât dizolvând-o fără rest. … cum era cazul cu Occupy Wall Street în această primăvară, când Smith a predat din nou Lenin în ceea ce s-a dovedit a fi ultimul său curs pe Urban Revolutions.

  mai multe http://inliniedreapta.net/moni…..ment-83140

 17. Costin Andrieş
  15 martie 2014

  Bruce Bawer: “Să o numim escrocheria păcii.
  Pentru început e nevoie să clarificăm două lucruri despre această mişcare [pacifismul]. În primul rînd, este opusă oricăror valori Occidentale – libertate, economie de piaţă liberă, individualism – şi dispreţuieşte America, simbolul şi apărătorul suprem al acestor valori. În al doilea rînd, nu e vorba despre o mînă de Quakeri naivi, ci despre o mişcare de profesionişti versaţi si ambiţioşi deja instalaţi confortabil la ONU, UE şi în numeroase organizaţii non-guvernamentale care desfăşoară o campanie agresivă, încă nedetectată de radarul presei, de a înfiinţa un Minister al Păcii în Statele Unite. Susţinută de Dennis Kucinich, deputatul Democrat de Ohio şi alţi 60 de co-susţinători, Rezoluţia Congresională 808 ar autoriza un Ministru al Păcii să “înfiinţeze o Academie a Păcii”, să “dezvolte un curriculum al educaţiei pentru pace” în şcoli şi licee şi să aloce “burse pentru departamente de studii dedicate păcii” în cadrul universităţilor. Odată aprobată, această măsură ar catapulta mişcarea studiilor dedicate păcii într-o poziţie extraordinară de influenţă naţională şi internaţională.”

  http://inliniedreapta.net/escrocheria-pacii/

 18. Costin Andrieş
  15 martie 2014

  demonstratie pro-putin in Moscova, in sprijinul invaziei Ucrainei, in Crimeea:
  (asa se lupta cu fascistii, cu tupeu)

  People participate in the "Brotherhood and Civil Resistance March" in Moscow March 15, 2014. The pro-Russian patriotic procession was held to express support to Russian speakers living in Crimea and Ukraine and protest against the policies conducted by new Ukrainian authorities, according to organisers. EU diplomats will choose from a long list of 120-130 possible Russian targets for sanctions on Sunday, as pro-Moscow authorities who have taken power in Crimea hold a vote to join Russia in the worst East-West confrontation since the Cold War. The banner reads, "There is no wade in fire". REUTERS/Tatyana Makeyeva (RUSSIA - Tags: POLITICS CIVIL UNREST) - RTR3H6O1 People participate in the „Brotherhood and Civil Resistance March” in Moscow March 15, 2014. The pro-Russian patriotic procession was held to express support to Russian speakers living in Crimea and Ukraine and protest against the policies conducted by new Ukrainian authorities, according to organisers. EU diplomats will choose from a long list of 120-130 possible Russian targets for sanctions on Sunday, as pro-Moscow authorities who have taken power in Crimea hold a vote to join Russia in the worst East-West confrontation since the Cold War. The banner reads, „There is no wade in fire”. REUTERS/Tatyana Makeyeva (RUSSIA – Tags: POLITICS CIVIL UNREST) – RTR3H6O1

  http://rt.com/news/moscow-rall…..pport-098/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian