FUNDATIA IOAN BARBUS

„Mă trezesc în fiecare dimineață gîndindu-mă că azi voi pune capăt capitalismului”

Marx

Bill Ayers, în tinerețe conducătorul unui grup terorist comunist și mentor al lui Barack Hussein Obama, în prezent profesor universitar privit cu respect și admirație, de la New York, mișcarea Occupy Wall Street din SUA, pînă la Cluj, unde neocomuniștii din Grupul pentru acțiune socială(GAS) tocmai l-au descoperit. Bill Ayes rămîne și acum, zeci de ani mai tîrziu, neclintit în convingerile lui comuniste:


https://www.thegatewaypundit.com/2012/03/obama-close-friend-bill-ayers-i-get-up-every-morning-and-think-today-im-going-to-end-capitalism-video/

Documentarul despre tinerețea lui Bill Ayers, The Weather Underground, a fost vizionat și discutat cu argumente „Pro și Contra”, acum o lună, într-o cafenea din Cluj Napoca, eveniment organizat de Adi Dohotaru din GAS. Aruncați o privire pentru site-ul GAS, https://www.gas.org.ro/, vedeți ce subiecte abordează și în ce mod, și în special ce este recomandat în secțiunea de Site-uri și bloguri din dreapta.

Alături de foștii securiști și membrii ai Partidului Comunist Român, în frunte cu iliescu, Voiculescu și Vadim, grupurile Noii Stîngi din România, GAS, CriticAtac, Miliția Spirituală(nume surprinzător de sincer) sînt cei mai acerbi critici ai Condamnării Comunismului din 2006, și al anticomunismului în general. Noua Stîngă are în schimb un alt public țintă, nu boșorogii hîrșîiți în ședințele de partid ale PCR sau la cozile comuniste, ci tineretul educat, tehnologizat, plimbat în lume și neobișnuit cu lipsurile. Astfel, s-a blindat cu tot bagajul de clișee și idei gata ambalate circulate în Occident de decenii: ecologism, feminism, antirasismul de salon, pledoaria pro-avort, pro-multiculturalism, filoislamism, justiție socială, anticapitalismul trendy, etc. Practic inexistente în România acum 3-4 ani, aceste idei își fac surprinzator de repede tot mai simțită prezența. Soiul de comunism care ni se servește azi a adăugat poșircii sovietice și dublurafinatele idei ale Școlii de la Frankfurt, ale lui Gramsci, Adorno, Walter Benjamin, Marcuse. Exemple din ocazionala, dar nu accidentala, dușcă din poșirca de tristă amintire există în continuare.

Dușca leninist-iluministă:

„O soluție imediată pentru a înviora publicul, este să înlocuim cu curaj sloganul ‘Jos Băsescu!’ cu ‘Jos Dumnezeu!’ (Mircea Toma)

Dușca troțkistă:

„Succesul unei mişcări populare nu stă în capacitatea maselor de a ucide, ci în dorinţa lor de a muri pentru un ideal – o spune eternul revoluţionar, Leon Trotsky. Câţi oameni sunt azi gata să îşi dea viaţa pentru o lume mai bună? Câţi vor fi dispuşi să o facă mâine?” (Victoria Stoiciu)

Dușca luptei de clasă:

“Asistăm la cea mai gravă depreciere a discursului de solidaritate şi înţelegere empatică faţă de oameni care se confruntă zilnic cu autoritatea care îi pune le colţ, îi umileşte şi le subminează constant resursele de supravieţuire, considerîndu-i leneşi, inepţi, ineficienţi şi incompeteţi. Toate aceste calificative au la bază o retorică a istovirii forţei unei colectivităţii, a degradării rolului ei social şi a delegitimării ei.” (Mihaela Michailov)

Dușca idealist oligofrenă:

„Nu uitaţi: Dacă vom ieşi în stradă 5.000 de persoane, poliţia ne va aresta! Dacă ieşim 50.000, poliţia ne va păzi! Dacă vom ieşi 500.000, poliţia ni se va alătura!”(Claudiu Crăciun)

Variațiuni ClaudeKarnoouh-iste:

“Despre camerele de gazare sînt convins că nu au existat în mod efectiv; o serie de adevăruri ale istoriei oficiale vor sfîrși prin a fi revizuite” (Claude Karnoouh)

Dușca nostalgic iliescistă, toporist-MironCozmistă:

„Aş vrea să-i văd pe mineri în Bucureşti, lipindu-se de manifestaţiile din Piaţa Rogoversităţii. (Costi Rogozanu)

Dușca tanchist bolșevică:

“Pe viitor, nu se va propune doar problema înstrăinării aurului, ci și a sănătății, așa cum s-a pus deja acum, a petrolului și a altor resurse, care trebuie naționalizate din nou, însă cu un control atent din partea societății civile.” (Adi Dohotaru)

Dușca leninistă:

românul nu mai este liber. Cu fiecare, zi în acești 22 de ani, i s-a luat puțin din libertatea de a-și deschide un magazin în cartier, și i s-a dat mall-ul, i s-a dat corporația, i s-a dat multinaționala(…) Nu, nu mai sîntem liberi, nu mai sîntem liberi într-un stat care ne minte în fiecare zi de la TV și din sptele birourilor, și din spatele costumelor. (Mihnea Blidariu – Lună Amară)

Dușca filocomunistă-delirant-grotescă:

„în ultimii 22 de ani anticomuniştii puri şi duri au fost mai agresivi, deplasaţi şi nocivi decît foştii demnitari comunişti.” (Ciprian Șiulea)

Încet, dar sigur și în accelerare, mulțumită specimenelor de mai sus și multor altora ca ei, ideologia criminală comunistă devine frecventabilă și cool. Ei sînt stînga intelectuală, inteligentă, rafinată, frecventabilă, recomandați cînd în Revista 22, cînd în Dilema Veche, sau pe TVRinfo, Romania Liberă, Hotnews.ro, Contributors.ro, platforme care altfel au înclinații de dreapta. Nu se încurcă cu Antena3, iRealitățile și platformele clasic securistice, acolo îl trimit doar pe Claudiu Crăciun să se dea în stambă.

Update

Dușca ignoranto-hedonistă:

” Comunismul […] E doar un sistem politic excesiv in utopismul sau, așa cum e excesiv in utopismul sau si liberalismul extrem. Comunismul niveleaza in sărăcie si mediocritate; ultraliberalismul, crezând in justiția imuabilă a „mâinii nevăzute a pieței”, lasă să crape (dorință uneori chiar formulată explicit) neadaptații | Comunismul si ultraliberalismul nu transmit un simțământ de castă sau superioritate etnică; | Comunismul si ultraliberalismul sint sisteme deschise. Oricine poate efectua o ascensiune socială începând din momentul in care acceptă regulile jocului” ( Dan Alexe )

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

8 comentarii

 1. Anca Cernea
  3 aprilie 2012

  Ei sînt stînga intelectuală, inteligentă, rafinată, frecventabilă, recomandați cînd în Revista 22, cînd în Dilema Veche, sau pe TVRinfo, Romania Liberă, Hotnews.ro, Contributors.ro

  Învățăturile lui VI Lenin prevedeau cum capitaliștii vor vinde bolșevicilor funia cu care aceștia îi vor spânzura.
  Vizionarul Lenin era un tip destul de cinic, dar nici el nu și-a închipuit că tovarășii de drum din secolul XXI vor ajunge chiar atât de idioți și de utili, încât nici măcar să nu mai ia bani pe funia aia, și o vor da pe gratis, numai ca să le arate bolșevicilor cât sunt de deschiși și de progresiști.

  Și asta nu se întâmplă numai în RO. Peste tot în lume, presa de stânga (adică mai toată presa) e de stânga fără discuție, 100%, iar presa „de dreapta” e o platformă a dialogului, în care stângii i se oferă din oficiu, moca, jumătate din spațiu.

  PS
  Ăsta e articol Costin, nu Jurnal Rapid

 2. DanCanada
  3 aprilie 2012

  Si nu numai presa, din pacate.
  Cam toate universitatile cu departamentele de sociologie/social politics sau mai stiu eu ce inventii de departamente de „gindire”.
  Si nu numai aurolacii de la CA, nu! sint asemenea deraiati si-n State.

  De pilda un minunat exemplu de timpenie a unui „profesor emerit”:

  http://townhall.com/columnists…..page/full/

 3. Costin Andrieş
  3 aprilie 2012

  Ce se intimpla de fapt, este ceea ce Antonio Gramsci numea „lungul mars prin institutii” , un mars care a inceput in Statele Unite prin Scoala de la Frankfrut. Scopul acestui „mars” este de a pozitiona in institutiile statului de drept, presa , scoli, licee, universitati, biserica, guvern, oameni care vor disemina ideile progresiste, comunismul soft. O miscare care face primii pasi si in Romania prin autodeclaratele „””elite”””, „80% ONG-isti si doctoranzi”, cum bine i-a identificat Mircea Toma: Miliția Spirituală: “Viitorul e în mîinile voastre, voi sînteți elita!”

  Marsul a inceput in presa liberal-conservatoare: R22, Hotnews, Dilema Veche, TVRinfo (unde Vasile Ernu este invitat aproape saptaminal), Hotnews, Contributors, Romania Libera, etc, etc. Continua prin universitati, si incepind cu algerile din toamna, cind guvernul va fi al USL, deci si al PNL, cel care pastoreste Militia Spirituala, aceste idei vor intra si in structurile de conducere. Mircea Toma cu al sau „Jos Dumnezeu!”, apropiat fiind de Militia Spirituala PNL-ista, va avea si el un cuvint de spus.

  Comunistul Claude Karnoouh, care zilele astea face turul universitatilor din Bucuresti, care prin CiritcAtac si Militia Spirituala este si el apropiat PNL-ului, va avea si el un cuvint de spus; alaturi de Costi Rogozanu, cel care cheama minerii la Bucuresti, alaturi de nostalgicul sovietelor Vasile Ernu, alaturi de Cirpian Siulea, cel pentru care anticomunistii sint „mai agresivi, mai deplasaţi şi nocivi decît foştii demnitari comunişti”, alaturi de Adi Dohotaru care viseaza la nationalizare(apropiat al CriticAtac, deci al Militiei Politice Spirituale, PNL, USL… ), „facilitatorul” ideilor teroristilor comunisti.

  Va fi foarte interesant! ????

 4. Costin Andrieş
  3 aprilie 2012

  un articol despre gramscianul „lungul mars prin institutii” in Danemarca https://alexdanemarca.wordpress.com/2011/06/19/feminism-danez/

  P.S. multumesc pentru link, DanCanada!

 5. Costin Andrieş
  3 aprilie 2012

  Andrei Plesu despre cei de mai sus: „vitelusii veseli ai neocomunismului”

 6. Costin Andrieş
  3 aprilie 2012

  alte exemple:

  RMGC, companie descinsă în România din epoca colonialismului brutal, ca promotoare a politicii cinice a profitului

  (gotiu)

  gotiu il compara pe basescu cu dictatorii din lumea araba

  ” regimul Băsescu. Atenţie, CEI opieka au Fost „îndemnaţi sa urce în mijloacele de transport” (adică sa lase trotuarul liber) erau, pur şi simplu, pietonii din zona, nu protestatarii (PE opieka Jandarmeria încerca sa-i blocheze langa parcul Cismigiu). Această teamă – fata de orice trecător – este tipica regimurilor autoritariste şi dictatoriale.

  pentru sporit efect artistic, acest tinar cu fata de dac liber, vorbeste ca un UTC-ist de duzina.

 7. DanCanada
  3 aprilie 2012

  Cam off-topic, dar explica fain noile culmi de idiotenie spre care ne mina liberalismul socialist.
  Mark Steyn, un articol recent – cred ca e printre cele mai bune ale lui, am ris cu lacrimi ????

  http://fullcomment.nationalpos…..onformity/

 8. Angelo
  3 aprilie 2012

  Foarte bun articolul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian