FUNDATIA IOAN BARBUS

Melanie Phillips despre progresism, islam şi totalitarism în Marea Britanie

Melanie Phillips, autoarea cărţii Londonistan, una dintre cele mai cunoscute figuri ale jurnalismului britanic, vorbeşte despre pericolul toleranţei occidentale faţă de intoleranţa islamică. Interviul este luat de canadianul Michael Coren în cadrul excelentului său talk show. (12 Noiembrie 2010)

În emisiune se discută despre Remembrance Day, în care sînt comemoraţi femeile şi bărbaţii britanici căzuţi în cele două Războaie Mondiale. În timpul ceremoniilor a avut loc această scenă:

Melanie Philips pe ÎnLinieDreaptă.net:

Interviuri Michael Coren pe ÎnLinieDreaptă.net cu:

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

10 comentarii

 1. Costin A.
  14 noiembrie 2010

  un exemplu pefect al derivei totale in care sint elitele britanice este renovarea de 40.000 de lire sterline a casei jihadistului Abu Hamza din West London, pe banii contribuabilului britanic:


  Hate preacher Abu Hamza’s family home is having a £40,000 makeover paid for by tax payers, the Daily Mail can reveal.
  Workmen from at least three construction firms have already spent two months doing up the £700,000, five-bedroom council property in an exclusive West London street.
  Astonishingly, it is the second time in only five years that council bosses have approved expensive renovations on the property where the hook-handed cleric’s wife and eight children live supported by benefits worth nearly £700 a week.

  […]
  It follows a taxpayer-funded £25,000 refurbishment of the home in 2005 which included a new bathroom and kitchen.
  One neighbour, who did not wish to be named, said: ‘People who abuse the system shouldn’t be able to keep their benefits. If you’ve been convicted of crimes, you shouldn’t be subsidised by hard-working people.’

  Si una mai veche: Elevi pedepsiti pentru ca refuza sa ingenuncheze si sa se roage la Alah in scolile britanice

  Two schoolboys were given detention after refusing to kneel down and ‘pray to Allah’ during a religious education lesson.
  Parents were outraged that the two boys from year seven (11 to 12-year-olds) were punished for not wanting to take part in the practical demonstration of how Allah is worshipped.
  They said forcing their children to take part in the exercise at Alsager High School, near Stoke-on-Trent – which included wearing Muslim headgear – was a breach of their human rights.[…]
  A statement from Cheshire County Council on behalf of the school read: “The headteacher David Black contacted this authority immediately complaints were received.

  “Enquiries are being made into the circumstances as a matter of urgency and all parents will be informed accordingly.

  “Educating children in the beliefs of different faith is part of the diversity curriculum on the basis that knowledge is essential to understanding.

  “We accept that such teaching is to be conducted with some sense of sensitivity.”

  Isi merita soarta.

 2. Francesco
  14 noiembrie 2010

  Pe blogul sau, Melanie Phillips face diferenta dintre respectul pentru memorie si traditie si contrariul sau jihadist:

  „As Britain remembered its past today, a glimpse of its future.

  This is what you get when you fetishise rights such as ‘free speech’ while evacuating their cultural foundations.

  This is the way a liberal society disappears up its own fundament.”

 3. calehari
  14 noiembrie 2010

  Invadatorii musulmani nu vor avea viata usoara in Grecia . Spre deosebire de occidentali , se pare ca grecii sunt hotarati sa nu le permita musulmanilor sa -si faca rugaciunile pe strazi . Astazi , cei care au incercat in centrul Atenei sa se roage cu ocazia sarbatorii musulmane Aid al Adha , au fost insultati si loviti cu oua . Politia a intervenit oprindu-i pe trecatori sa-i atace pe musulmani . Din balcoane s-a fluturat steagul Greciei si in piata unde s-au adunat musulmanii au fost imprastiate manifeste pe care erau desenati porci .

 4. Costin A.
  14 noiembrie 2010

  http://blogs.reuters.com/faith…..brate-eid/
  extremisti sint cei care sint deranjati nu cei care blocheaza strazi intregi. sint si vor fi mereu in logica reuters.

 5. Vlad P.
  14 noiembrie 2010

  #3
  Ca să vezi, Ortodoxia asta… cam fundamentalistă, retrogradă, anti-modernistă. Nu prea le are cu corectitudinea politică. măi, măi

 6. calehari
  14 noiembrie 2010

  Resimt o profunda tristete gandindu-ma la baietii tineri pe care i-am cunoscut si care si-au dat viata pentru o cauza in care credeau . Imi spun adesea ca , daca acesti baieti s-ar intoarce acum in orasele lor , in satele lor si ar vedea ce-am facut din ele si-ar spune : Am fost tradati . ALEX HENSHAW -pilot pe Spitfire- Erou al Bataliei Angliei .

  Ma intreb care ar fi fost reactia soldatilor englezi , intorsi acasa dupa terminarea razboiului , si vazand pe strazi nemti cu pancarte pe care scria ” Soldati englezi sa ardeti in Iad ” ? Intrebare retorica .

 7. abbu
  14 noiembrie 2010

  @Spre deosebire de occidentali , se pare ca grecii sunt hotarati sa nu le permita musulmanilor sa -si faca rugaciunile pe strazi . Astazi , cei care au incercat in centrul Atenei sa se roage cu ocazia sarbatorii musulmane Aid al Adha , au fost insultati si loviti cu oua @

  in Grecia sunt musulmani di mai toate tarile lumii.Pana acum cele mai mari probleme le-au avut cu albanezii,crestini sau musulmani.
  Acum probleme majore sunt cu Pakistanezii,Afaganii,Iranienii.
  Rugaciunile se fac in subsoluri de blocuri,spatii mari cat un garaj pentru 10 masini,in liniste,fara chemari la rugaciune si fara sa deranjeze vecinii.
  Pentru sarbatorile mari li s-a acordat in Kalitheea asa zisul Hipodrm care a re o mare parcare ferite ,in interiorul spatiului.
  problema grea este in centru,unde grecii au cazut in propria capcana.
  Ca sa scada preturile la terenuri si cae au lasat sa se aciueze fel de fel de emigranti care fac viata amara locuitorilor,pakistanezii pe primil loc,apoi emigranti din Africa.S-a ajuns la conflicte armate si grecii care nu vor sa paraseasca locul se inarmeaza si se apara.
  O singura data s-a incercat langa Politehnica o rugaciune in aer liber,a doua incercare a fost stavilita de politie ca sa nu iasa cu varsare de sange.

  Trebuie spus ca politia este destul de impotenta,sunt trei feluri de politisti,ai primariei,ai politiei atenei si „mascatii „,care de ani de zile nu sunt in stare sa stavileasca comertul ilegal al negrilor pe strada…

  Grecii sunt oameni comozi,le place linistea,cafeneaua,le palce sa traiasca bine, tablele, discutiile interminabile,dar sunt si naivi si putin vad cu adevarat pericolul ce e pe drum…Situatia din jur ii intereseaza prea putin.

  Deocamdata ii sustin pe emigranti la intersectii,in comert ambulant,in cerseala,in ajutoare sociale si asistenta medicala -dar numarul lor creste si impreuna cu rusii care deja sunt o mare comunitate care si-a adus obiceiuruile cu ea, comunitatea musulmana se va arata in adevarata lumina la primul conflict serios cu autoritatile.

 8. calehari
  14 noiembrie 2010

  Invazia islamica in Marea Britanie , se numeste in limbajul CoPo , vorbit de sefii Scotland Yard : ” Coeziunea sociala a Regatului Unit ”
  EDL , care a manifestat din nou contra invadatorilor straini , ce profaneaza insemnele nationale si ii jignesc pe soldatii englezi , este socotita de detectivul -sef Adrian Tudway ( coordonatorul national contra extremismului domestic) : ” Cea mai mare amenintare pentru COEZIUNEA SOCIALA a Regatului Unit ”
  Ne aflam deci , in plin proces de Coeziune Sociala in Europa .

 9. Costin A.
  14 noiembrie 2010

  calehari, nimic din ce mai vine dinspre Marea Britanie nu mai are de mult sens.
  Tomy Robinson se pare ca nu a atacat deloc politia: http://www.youtube.com/watch?v=27s49UTCv6M Nu am reusit acum sa gasesc un clip mai bun. imi merge netul greu.

  totul pare a fi pe dos. extremistilor li se indeplineste orice cerere, oricit de nebuneasca, iar cei ce sint deranjati sint hartuiti de politie. jihadistii urla „moarte soldatilor” la portavoce in timpul momentului de reculegere pentru aceiasi soldati, primesc apoi escorta de la politie.

  Marea Britanie (si multe alte state europene) par a fi conduse de extremisti (islamisti si de stinga. asa pare. sint conduse doar de extremisti de stinga), care isi umplu tarile cu barbari, multi violenti/criminali, bagind apoi pumnul in gura celor ce se declara nemultumiti. Barbarii sint apoi invitati sa se inroleze in politie, serviciile secrete, speciale si de tot felul, spitale, sa candideze. Partidul Conservator si-a recrutat o armata intreaga de homosexuali si de Obama in administratie, asta dupa ce in Tower Hamlets a ajuns primar un ins cu relatii apropiate dovedite cu jihadisti (au fost gasite in institutii publice, la citeva zile de la numirea lui ca primar, carti ce indeamna la jihad). Jacqui Smith, ministru de interne in 2008, a numit atacurile sinucigase islamiste din 7/7 atacuri antiislamice, copiii britanici sint pedepsiti pentru ca nu vor sa se roage la alah in scoli, geert wilders primeste restrictie pe teritoriul britanic pentru a nu supara jihadistii. exemplele enorm de multe.

  in tot acest timp, ” Cea mai mare amenintare pentru COEZIUNEA SOCIALA a Regatului Unit ”

 10. calehari
  14 noiembrie 2010

  Costin , in cateva fraze ai ” pictat ” un peisaj horor dar , din nefericire real . Uluitor este faptul ca , aceasta realitate , nu ” spune ” nimic unor populatii ( n-am sa le mai spun popoare ) a caror principala grija este Profitul . A , era sa uit Distractia . Toata lumea s-a distrat , se distreaza , sau are in plan lucrul acesta .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian