FUNDATIA IOAN BARBUS

Monarhia salvează și decorează Grupul infracțional organizat. Adrian Năstase și Oprescu decorați, Ciorbea e pe lista de așteptare.

Pentru mai multe imagini cu neo-monarhiștii vedeți și asta. Partea cu Ciorbea din titlu e o ironie, dar sînt convins că el și-ar dori și nu sînt deloc convins că nu se va întîmpla.

Într-o țară în care Casa Regală premiază mardeiași și mafioți în locul deținutilor comunismului și al celor care au murit pentru cetațeanul Mihai, pentru că le era rege, într-o astfel de țară doar naivii și securiștii pot fi monarhiști, iar monarhiștii sînt noii mineri, în cel mai bun caz muncitoarele de la APACA, cele care aplaudau intrarea minerilor în București!

Victor Ciorbea, candidat pe listele Partidului Democrat al Muncii în 20 mai 1990 (din noiembrie ’90 devenit Partidul Socialist al Muncii), este unul dintre principalii gropari ai PNȚ. Isteric, anticapitalist, autoritar și impietrit în mentalități comuniste, ca prim ministru, s-a dovedit constant și perseverent în ultimul an, concurîndu-l cu succes pe bezmeticul Ioan Ghișe în haznalele lui danvoiculescu. Azi, Victor Ciorbea se aliniază ultimelor mode impuse eșaloanelor inferioare și nu atît de inferioare ale PCR (din care face parte) – a îmbrățișat monarhia alături danvoiculescu și iliescu, chiar dacă, în’90, iliescu îl alerga pe Regele Mihai cu miliția pe autostrada București-Pitești, pentru a-l da afară din țară.

Lilick, mulțumesc pentru imagine (cine e Lilick?)

„Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost decorat, duminica, la Palatul Peles din Sinaia, de catre Principesa Margareta cu „Ordinul Coroana Romaniei in grad de Ofiter”… Sorin Oprescu a primit aceasta distinctie pentru “activitatea sa publica, prin care promoveaza profesionalismul si bunele practici atat in domeniul medical, cat si in dezvoltarea urbana a Capitalei.” (hotewns.ro)

Update (Bogdan Calehari)

Maiestatea Sa, Regele Mihai, îl decora cu ordinul “Mihai Viteazul“ pe mareşalul sovietic Malinovski, aşa că nu înţeleg de ce sunt unii atât de şocaţi atunci când principesa Margareta – fiica sa – îl decorează pe “cel mai bun doctor dintre primari, şi cel mai bun primar dintre doctori”, carismaticul şi atât, Oprescu.

Bine, Oprescu n-a avut nici un mareşal în familie, dar şi tatăl – tovarăşul general de securitate Oprescu – tot ofiţer a fost. Nu n-am spus general al “siguranţei statului” – aia era pe vremea regalităţii – am spus general al “securitătii statului”, aia de pe vremea comuniştilor, cei care au aruncat regalitatea la lada de gunoi. Văzându-l, acum pe primarul Oprescu primind “Coroana României” din mâna Alteţei Sale şi rostind emoţionat “Servesc Patria”, gândul mă duce, nu ştiu de ce, la tovarăşul general, ce probabil rostea, la fel de emoţionat atunci când era decorat: “Slujesc Partidul şi pe Secretarul său General”.

“Monarhiştii” ăştia i-au slujit pe toţi! E bine că Alteţa Sa face acum ce n-a putut face Majestatea Sa (pus mereu pe goană) prin anii ’90: îi recompensează pe vechii şi adevăraţii monarhişti. Un gest reparatoriu demn de toată lauda!

Update2
Alături de Oprescu, a fost decorată și Lucia Hossu Longin:

Evident, pentru merite deosebite:

„Cred că în clipa în care va dispărea totalitarismul de tip Băsescu, cred că se va putea face justiție în România. Completele de judecată nu vor mai lucra sub comandă directă politică. Eu personal, pentru că nu am altă putere, voi putea realiza un memorial al victimelor justiției din aceste timpuri, și chiar un episod dedicat acestui lot, Trofeul Calității, cei cinci, accentuez mereu, cei cinci, în fruntea lor Adrian Năstase… (Lucia Hossu Longin)

„Merite deosebite” are și Pușcărilă:

Dorelian Bellu le-a enumerat pe Facebook:

„În 2003, Regele Mihai i-a înmânat lui Adrian Năstase trofeul (!?) Omul anului, din partea revistei VIP (nu România Literară, nu Dilema). Asta într-o perioadă în care:
– România era la cel mai rău nivel în ceea ce priveşte corupţia percepută, conform Transparency International,
– ţara era parcelată de baroni locali,
– presa era mută: criticii guvernului Năstase erau luaţi de pe stradă, ameninţaţi că ziarele lor nu mai primesc publicitate de la stat, investigaţiile jurnalistice care vizau puterea erau blocate, iar la tv nu exista niciun talk-show cu zmei care să înjure guvernarea.
Toate în timp ce guvernul Năstase şi casa regală negociau restituirea unor proprietăţi importante.”

vedeti si:

Radu Duda: Democrația Occidentală e cauza involuției societății românești. Rusia aplaudă.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

14 Comments

 1. In inscriptia de pancarta din imagine s-a omis un „a”. (Aserveste).

 2. Sorin Oprescu… Ce nu a obtinut ca medic (chirurg) a obtinut ca primar: spaga de multe, multe milioane. De euro. E mult mai profitabil a-ti lua singur ceea ce nu ti se da…

 3. CNSAS
  13 May 2013

  Comunistii de ierii , monarhisti azi !

 4. Anca Cernea
  13 May 2013

  Mai rămâne să-l decoreze D-na Dudă și pe Ion Iliescu. Cu voia dvs, ultimul pe listă.

 5. Costin Andrieş
  13 May 2013

  si cu voia Dvs, Alina, Alina Mungiu Pippidi

  „În anul în care românii pretind că vor reforma Constituția lor din temelii, discuția despre monarhia constituțională lipsește. Nu doar articolul care spune că nu poate face obiectul revizuirii forma de guvernămînt – și acel articol poate fi supus aprobării populare, ca și toată secțiunea despre revizuire – la ingeniozitatea românească putem oricînd pretinde că adoptăm o Constituție complet nouă – ci și lipsa noastră de capacitate în a discuta ceva obiectiv, în a ne desprinde de interese, care sînt destul de rele, și de partizanatul pur afectiv, care e și mai stupid decît interesele. Altfel, măcar am vorbi despre forma de guvernămînt în loc de a discuta tot felul de modificări care se leagă strict de actualii actori politici și vor deveni perfect redundante cînd în locul lor vor fi alții, și cînd se vor cere probabil alte modificări constituționale.”

  http://romaniacurata.ro/monarhia-a-doua-strigare-3981.htm

  Care cind nu tine conferinte organizate de situri comuniste (criticatac), vorbeste despre crimele comunismului in iiccmerul aflat in subordinea iliescu/USL/PSD/PCR/

 6. Bogdan Calehari
  13 May 2013

  Maiestatea Sa, Regele Mihai, îl decora cu ordinul “Mihai Viteazul“ pe mareşalul sovietic Malinovski, aşa că nu înţeleg de ce sunt unii atât de şocaţi atunci când, principesa Margareta – fiica sa – îl decorează pe “cel mai bun doctor dintre primari, şi cel mai bun primar dintre doctori”, carismaticul, şi atât, Oprescu.
  Bine, Oprescu n-a avut nici un mareşal în familie, dar şi tatăl – tovarăşul general de securitate Oprescu – tot ofiţer a fost. Nu n-am spus general al “siguranţei statului” – aia era pe vremea regalităţii – am spus general al “securitătii statului”, aia de pe vremea comuniştilor, cei care au aruncat regalitatea la lada de gunoi.
  Văzându-l, acum, pe primarul Oprescu, primind “Coroana României” din mâna Alteţei Sale, şi rostind emoţionat “Servesc Patria”, gândul mă duce, nu ştiu de ce, la tovarăşul general, ce probabil rostea, la fel de emoţionat, atunci când era decorat: “Slujesc Partidul şi pe Secretarul său General”. “Monarhiştii” ăştia i-au slujit pe toţi!
  E bine că Alteţa Sa face acum, ce n-a putut face Majestatea Sa (pus mereu pe goană) prin anii ’90: îi recompensează pe vechii şi adevăraţii monarhişti. Un gest reparatoriu demn de toată lauda!

 7. Bogdan Calehari
  13 May 2013

  @5
  Daca Oprescu a fost decorat, pentru ca dintr-o juma de intersectie a facut o „Piata a Regelui”, atunci, Mungiu (nu regizorul, ci Pippidi), merita pentru curajoasa propunere de modificare a Constitutiei, nu Coroana Romaniei, ci ordinul Mihai Viteazul, ca Malinovski!
  Prin urmare, cu Mungiu, de urgenta, la Peles. Sau, daca asta nu se poate, macar la Urgenta ????

 8. Nu mai inteleg nimic. Care este motivul pentru care Casa Regala le canta in struna comunistilor care l-au expulzat pe Rege in 1990?
  Poate cineva sa-mi explice?

 9. Costin Andrieş
  13 May 2013

  Duda, care e un trimis al securitatii, si faptul ca Mihai a fost mereu un rege slab. Nu degeaba l-a decorat Stalin si nu degeaba l-a decorat RM pe sovieticul Malinovski. In alte conditii am fi putut spune ca au fost accidente ale istoriei, dar e prea consecvent ca sa fi fost un accident. Eu cam asa vad.

  Mai e aici o discutie interesanta http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/dragos-paul-aligica-despre-decoratii-familii-si-familii-de-cuvinte/#comment-84292

 10. Bogdan Calehari
  13 May 2013

  Motivul? Daca cineva iti da, si-ti tot da, nu-l injuri nu? Dimpotriva, ii dai si tu, ce poti. Sa nu uitam ca Mihaita si a sa familie regala au tot primit: ba Savarsinul, ba Palatul Elisabeta, ba Pelesul si suprafete uriase de padure in zona Sinaia – Azuga. Nu zic nimic, a fost corect, faceau parte din Domeniile Coroanei. Asta, si faptul ca Basescu l-a criticat pe Mihai, in timp ce televiziunile lor l-au ridicat in slavi, combinata cu prezenta „informatica” si convingatoare a lui Duda, il face pe „majestatea sa” sa joace, nu cum ii canta rusii, ci, de data asta, „ai nostri”.

 11. Costin Andrieş
  13 May 2013

  Premierul Victor Ponta a fost invitat, joi, de regele Mihai I, la palatul acestuia, pentru a lua prânzul, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse politice.

  http://www.mediafax.ro/life-inedit/victor-ponta-a-fost-invitat-de-regele-mihai-i-la-palatul-acestuia-pentru-a-lua-pranzul-11638933

 12. Mihaela Bărbuş
  13 May 2013

  George Barbul, in 1996, despre șansele monarhiei în Romania:
  http://www.bjt.ro/bv/ScritoriBanateni/VALENAS_Liviu/ValenasAntonescu.pdf

  L.V.: – Mai sunt şanse pentru restaurarea monarhiei în România?
  G.B.: – Şanse sunt. Condiţia este ca acest lucru să fie dorit de comunişti… La un moment dat va fi „sacrificat“ preşedintele ţării, pentru a permite revenirea monarhiei. Astfel cred cadrele comuniste că vor face ca regimul să fie mai credibil pentru Occident. Nu este nimic nou, în fond aşa a procedat şi Groza cu Guţă Tătărescu… Cu un rege în fruntea ţării, nimeni nu va mai putea spune în Occident că în România sunt la putere tot bolşevicii sau neobolşevicii… Este simplu…

 13. Onest
  13 May 2013

  Mi-e rusine si greata in acelasi timp cu epigonii regali romani . Cata dreptate a avut presedintele

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi