FUNDATIA IOAN BARBUS

CELE MAI CITITE

Rasiştii lui Alin Fumurescu

Dincolo de economie, exista trairile. Vorba lui Hume, ne place sau nu, de cele mai multe ori ratiunea e sclava pasiunilor, nu invers. Avem un presedinte suficient de negru ca sa-i enerveze pe albi si suficient de alb ca sa-i enerveze pe negri. Or, dupa cum spuneam, americanii nu gandesc in cenusiu. Ei gandesc in alb si negru. Fie si doar din acest punct de vedere, prezenta lui Obama la Casa Alba e provocare pentru inconstientul fiecarui american. Unii o recunosc cinstit, altii o dau cotita pe dupa socialism – fiecare dupa cum isi poate administra piticii. [Nota: Departe, foarte departe de mine gandul ca toti cei care critica administratia Obama ar fi rasisti. Aproape, insa, foarte aproape de mine gandul ca multi sunt. Si sunt soiul cel mai stupid. Obama e mai ‘alb’ decat multi albi, dupa cum Hillary e mai ‘barbat’ decat multi barbati – Bill included J]
…if you lose, lose big (Alin Fumurescu)

În aceste câteva rânduri avem cea mai răspândită explicaţie liberală cu privire la motivele pentru care Obama nu mai este la fel de popular ca pe vremuri: americanii-s rasişti, domnule! Chiar dacă eşti perfect capabil de a argumenta de ce Barack Hussein Obama este un socialist, întotdeauna va veni un înfumurat de Alin Fumurescu care îţi va explica, doct, că, de fapt, tu, anti-obamistule, eşti un primitiv care resimte, inconştient, ura străbună faţă de culoarea pielii lui Obama. Cum ar veni, Obama nu este un socialist, deşi este înconjurat numai de socialişti şi asta numai pentru că o spune gaşca veselă a stângiştilor atotcunoscători. Nu mai contează că Obama a fost ales cu votul albilor, important este un singur lucru: popularitatea lui în rândul albilor a scăzut dramatic, iar singura explicaţie, în lumea paralelă în care trăiesc fanii lui Obamessiah, nu poate fi decât rasismul ţărănoilor americani.

Încă o dovadă a amatorismului jenant al lui Alin Fumurescu este afirmaţia că Obama „este suficient de alb ca sa-i enerveze pe negri”. Cu respect, îl anunţăm pe prof. de filosofie politică de la Indiana University-Bloomington că habar nu are despre ce vorbeşte.

Mai sus avem sondajul Gallup pe luna septembrie. De când Obama este preşedinte, popularitatea lui nu a scăzut vreodată sub 90% în rândul electoratului negru. În prezent, ea se situează la 91%, ceea ce înseamnă că nu prea se vede că Obama ar fi prea alb pentru negri. Din contră, negrii îl adoră. Spre deosebire, latino-americanii l-ar vota doar în proporţie de 55%, în timp ce în rândul albilor ar întruni doar 35% din voturi. De ce o asemenea diferenţă între grupurile rasiale? Întrebare pentru dom’ profesor: oare negrii pot fi rasişti? Aşteptăm cu interes un eventual răspuns.

În ceea ce ne priveşte pe noi, rasiştii care ne ascundem după acuzaţia de socialism, pare destul de clar că negrii l-au votat, l-ar vota şi îl vor vota pe Obama numai pentru că este negru. Mai credem şi că nu este întâmplător că tocmai electoratul care îl susţine cel mai puternic pe preşedintele Obama este şi cel mai puţin informat dintre toate.

Numai 55% dintre respondenţii negri ştiau că Joe Biden este vicepreşedinte, în comparaţie cu 64% dintre respondenţii albi şi 62% dintre respondenţii democraţi. În mod asemănător, 58% dintre negri ştiau că democraţii controlează în prezent Camera Reprezentanţilor (echivalentul american al Camerei Deputaţilor n.t.) în comparaţie cu 77% dintre albi.
New Gallup poll shows Obama with 91% approval among blacks, 36% among whites

În concluzie, îl rugăm frumos pe dom’ prof. Alin Fumurescu să coboare din turnul său de fildeş.

De citit

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad M.

Vlad M.

11 Comments

  1. Vlad M.
    1 November 2010

    Cateva scene de la mitingul „sanatatii mintale” organizat de Stewart si Colbert.

  2. Francesco
    1 November 2010

    „As you know, if you have too many white people at a rally, your cause is racist. If you have too many people of color, then you must be asking for something — special rights, like eating at restaurants or piggy back rides.”

    Jon Stewart, declaratie la Demonstratia pentru Restaurarea Sanatatii Mintale.

  3. GMT
    1 November 2010

    Startul l-a dat Andrei Postelnicu, inca de acum un an si ceva in EvZ, in 24 iunie 2009, fara sa fi avut „nuantele” lui Alin Fumurescu:
    „Rasismul deghizat”

    „Barack Obama este o maaaaaare dezamăgire!! A comis nişte GAFE COLOSALE, domnule!!! Acesta este verdictul pe care mulţi români par să-l fi dat deja. Atât concluzia în sine, cât şi modul şi rapiditatea cu care ea a fost dată reflectă o serie de aspecte deloc măgulitoare ale societăţii în care trăim. (…)

    Problema este că organizaţiile media citate de acei români deja dezamăgiţi de dl Obama sunt bine cunoscute ca fiind vădit subiective şi ţinând partea Partidului Republican pe care dl Obama l-a învins la vot. (…)

    În al doilea rând, e important să consemnăm faptul că nu au trecut încă şase luni al mandatului de patru ani pe care americanii i lau acordat dlui Obama. Procentual, este vorba de 12,5 la sută din durata mandatului. Dacă ar fi vorba de fotbal, am vorbi despre primele unsprezece minute ale meciului.

    În al treilea rând, aproape toate persoanele care mi l-au calificat pe dl Obama ca o mare dezamăgire nu au trăit prea mult timp în SUA, nu cunosc în detaliu cultura politică sau modul de funcţionare din Washington şi nu înţeleg bine care sunt problemele reale ale Statelor Unite, ci doar pe cele care ne afectează pe noi.

    Avem aşadar de-a face cu un verdict dat prematur, în grabă, în baza unor informaţii vădit subiective, de către oameni care, în ciuda pretenţiilor lor, nu se pronunţă în cunoştinţă de cauză. Repezeala şi superficialitatea pe care le reflectă acest exemplu sunt de necontestat.

    Există însă un element care e cu atât mai nociv şi mai perfid cu cât el este subtil. Este vorba de rasism. Nu vorbim despre rasismul făţiş, ci despre unul bine deghizat şi ascuns în spatele unor argumente aparent raţionale. Acestea conturează presupusa inferioritate a unei rase prin acele exemple, invariabil scoase din context, ale eşecului şi nereuşitei. Şi mai ironic este că oamenii care practică acest „sport” tind să fie cei mai indignaţi când vreun tabloid vestit îi face hoţi pe toţi românii.

    Dezamăgirea unor români în legătura cu preşedinţia dlui Obama scoate la iveală un cocktail otrăvitor de repezeală, superficialitate, rasism şi ipocrizie. Între alte exemple, ele ne arată cât de bolnavă este societatea noastră şi cât de mult timp va trebui să treacă până la semnele unei schimbări reale.

    Autorul este consilier al dlui Mircea Geoană, preşedintele Senatului în Parlamentul României şi candidat la preşedinţie.”

  4. emil b.
    1 November 2010

    Cooperativa de petarde, fum si nuante ????

  5. Manjusri
    1 November 2010

    Vlad, cum bine ai remarcat, imediat ce critici ideile/programele/deciziile administratiei Obama, esti acuzat de rasism. Repet, fac obiect al criticii ideile/programele/deciziile administratiei. Criteriul „rasial”, al culorii pielii nu apare nicaieri. Cine aduce in discutie culoarea pielii lui Obama? Tocmai vigilentii de serviciu, luptatorii pe frontul razboiului antirasist, progresistii lui peste… Ma intreb si eu, ca si tine: cine o fi rasistul in toata povestea asta?

  6. Pataphyl (Andrei R.)
    1 November 2010

    Glenn Beck: Media ignores Yusuf Islam’s appearance at Stewart’s rally

    Ca să zic așa alde CBS sînt ignoranți cînd le pute ceva ce nu e foarte foarte convenabil pentru Grivei. Recunoașteți modelul, Domnule Dr(d) Fumur-escu?

  7. Pataphyl (Andrei R.)
    1 November 2010

    Completare despre rasism pentru știința D-lui Dr(d). A.Fum.

    PJTV REPORT: Lame Ducks, Tidal Waves and an Election to Restore Sanity to Government

  8. emil b.
    1 November 2010

    Sa re-cunoasca? Re… ra…. rasism! rasism!

  9. GMT
    1 November 2010
  10. Vlad P.
    1 November 2010

    Keynesian, nu Kenyan ????

  11. Costin A.
    1 November 2010

    Material pentru Fumurescu:
    Quote: The European Tea Party

    Rob de Wijk, professor of history and researcher in the field of international relations, accuses the Europeans in a recent column in Dutch newspaper Trouw of helping Obama’s opponents by refusing to help the US (not accepting Guantanamo prisoners, refusing to send forces to Afghanistan). In that article he compares the American Tea Party to European right-wingers.

    —The parallels [between the American Tea Party movement and] populist parties in Europe is striking. Just like in Europe, they fall back on the good of the past. In Europe that’s a world without Muslims; in America that’s a world without a strong government and maximal citizen freedom. In both cases it’s a rebellion against a political elite that is not trusted and has no solutions for the big problems. And increasingly the goal is disorder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

România a făcut mulți pași în direcția corectă de la revoluția din 1989. Cu toate acestea, revoluția nu a fost niciodată terminată în România. Influența malefică a Rusiei, datorită proximității sale geografice față de România și relația continuă a României cu China comunistă, creează multe probleme care subminează progresele economice și democratice ale României, precum …

adrian zuckerman foto