FUNDATIA IOAN BARBUS

“Schimbările climatice”, o ipohondrie la modă care îi provoacă mâncărimi lui Dan Alexe

Supărat foc pe ILD și pe Dragoș Paul Aligică, Dan Alexe, corespondentul Europa Liberă de la Bruxelles, aflându-se probabil într-o zi în care încălzirea globală și vinișorul (pe care îl ține grațios între degete în mai multe poze de pe profilul de Facebook) îi estompează creativitate și verbul, a recurs la un set de blesteme care ar face să roșească de rușine pirandele din Piața Obor: „zburați voi la negaționiștii încălzirii planetare (…) și injectați-le boli exotice, tremurici și priapism, dropică și licantropie, până-i faceți să semene cu vacile scofâlcite ale lui Faraon” etc.

Despre încălzirea globală nu sunt deloc sigur, dar schimbările climatice există cu siguranță. Cam de cand s-a inventat clima, care e fluidă și schimbătoare ca genderul.

Nu numai că nu neg schimbarile climatice, dar dacă acestea umplu camera lui Dana Lexe de țanțari, sunt pro!

Dați schimbările mai tare!

În altă ordine de idei, prin anii 70, oamenii de „știință” ne avertizau că dacă nu îi ingropăm urgent în bani și nu ne mutăm în case de chirpici, fără apa curentă și electricitate, activitatea umană va aduce apocalipsa prin înghet. Până foarte recent, apocalipsa venea prin foc și încălzire globală. Soluția era aceeași: milioane și avioane pentru Al Gore, taxe și chirpici pentru ceilalți.

Climate experts believe the next Ice Age is on its way. According to recent evidence, it could come sooner than anyone had expected… According to climatologists, within a lifetime we might be living in the next Ice Age! (- Leonard Nimoy, 1978)

Mai multe relatări experte din presa vremii

Azi avem schimbările climatice. Apocalipsa ne vine și prin îngheț, și prin foc. Dacă plouă, de vină sunt schimbările climatice și se anunță sfârșitul lumii; daca e secetă, la fel; dacă e ceață, dacă e soare, dacă ninge sau nu ninge, dacă bate vântul sau nu, dacă e război în Siria, dacă e Dana Lexe indispus/ă (I will NOT assume your gender!) și incepe să arunce cu blesteme în „neo-coni”.

Dar Dana Lexe e un conservator fricos și la fel sunt și ăia de la Paris cu acordul lor, care și-au propus să ne scadă temperatura cu 0,05 grade Celsius până cândva departe în viitor, când vor fi murit de bătrânețe copiii lui Remus Cernea. Eu zic că Dana ar trebui să sune urgent la Paris și să le spună să dea „progresul” mai tare, să stingă luminile și să ne mute pe toți în peșteri, ca să ne scadă temperatura măcar cu 0,5 grade (în urmatorii 80 de ani). Pentru detalii, vedeți Dragos Paul Aligica- Paris: este nevoie de masuri mult mai radicale daca riscurile sunt de urgenta anuntata

și un cântecel:

autor: Costin Andrieș

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

1 Comment

  1. Cristian Ganciu
    2 June 2017

    Oameni rai ……

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi