FUNDATIA IOAN BARBUS

Se incearca deturnarea protestelor anti-PSD de extremisti si de fosti si actuali aliati ai PSD

Se incearca deturnarea protestelor anti-PSD de la Cluj de Alina Mungiu Pippidi (si amicii). Pentru cei care au uitat, AMP e cea care spunea in 2012 ca Ponta e impecabil” .
In primul rand, protestul de la Cluj este anticomunist.

“Amicii” la care ma refer sunt stangistii extremisti, multi dintre ei cu simpatii comuniste,  altii comunisti entuziasti, si incearca de ani de zile sa se impuna ca “societatea civila” in intregul ei – Criticatac/Tinerii Maniosi etc. Aliati ai USL in protestele din 2011-2012, unii de circumstanta, altii din credinta,  acestia paraziteaza protestele de la Cluj autointitulandu-se lideri.
Hotnews.ro a preluat o “declaratie” nesemnata, “Declaratia de la Cluj”, citita de “unul dintre protestatari” (cf hotnews).
Nu aflam cine este acest “unul dintre protestatari”, dar “declaratia” nesemnata este asumata si promovata de site-ul doamnei Alina Mungiu-“Ponta e impecabil”-Pippidi, Romania Curata (Ce vor protestatarii: Declaraţia de la Cluj), unde a fost deja citita de cateva zeci de mii de persoane.
Deloc modest, cititorul anonim pretinde ca vorbeste in numele tuturor protestatarilor:

Noi, cetăţeni ai Municipiului Cluj-Napoca, reuniţi în 14 noiembrie 2014, în Piaţa Unirii, afirmăm că sunt esenţiale pentru România şi cerem viitorului Preşedinte şi întregii clase politice să-şi asume următoarele puncte:

Primele puncte ale “declaratiei” vorbesc despre coruptie, reducerea numarului de parlamentari, respingerea gratierilor si aministiei etc. Alte puncte sunt tipice revendicarilor stangiste care nu au nici o legatura cu motivul pentru care oamenii au iesit in strada, dar penultimul punct mi se pare esential (luand in considerare personajele implicate):

Interzicerea completă, pe teritoriul României […] a fracturării hidraulice în industria gazelor de şist.

protest cluj “Declaratia” a fost scrisa astfel incat acest penultim punct poate trece neobservat de cineva mai putin atent sau nelamurit in problema exploatarii gazelor de sist.
Este esential deoarece dependenta energetica fata de Rusia vine la pachet cu dependenta politica. Interzicerea exploatarii gazelor de sist va influenta negativ, pe termen mediu si lung, independenta justitiei si statul de drept in Romania. Practic, le poate anula.
In acelasi timp, pentru cei care incearca deturnarea protestelor, sustinerea independentei justitiei a fost, in toti acesti ani, o variabila, in vreme ce opozitia fata de exploatarea gazelor de sist a fost o constanta.
In 2012, cei care incearca acum sa se impuna ca lideri ai protestelor au contribuit din toate puterile (e adevarat, nu prea mari) la caderea guvernelor Boc si MRU. S-au alaturat cu entuziasm protestelor organizate de grupul infractional organizat – USL, s-au alaturat aliantei penalilor impotriva independentei justitiei. In acele vremuri, autointitulatii lideri erau cum nu se poate mai neinteresati de “reducerea numarului de parlamentari”, de “gratiere”, “amnistie” si alte astfel de mofturi (numite de ei asa).
Mi se pare important de notat ca nu este nimic surprinzator, nimic neobisnuit in incercarea de deturnare a protestelor. Aceleasi metode au fost puse in aplicare si la inceputul anilor ’90. Comunistoizii vor incerca mereu sa foloseasca nemultumirile oamenilor in folosul lor si a agendei lor oligarhice, anticapitaliste, antiamericane, anti-independenta energetica si in definitiv, anti-stat de drept.
Dar sunt optimist, protestul e mult prea mare si important, nu cred ca poate fi deturnat de un grup de exaltati.

***
Mihai Gotiu este apropiat al grupului comunistoid Tinerii Maniosi din Cluj; este autor pe site-ul comunist criticatac, pe voxpublica – site uselist populat intens de hiperventilati gen Costi Rogozanu si uselisti cu vechime, precum Claudiu Craciun, Remus Cernea si Dorin Tudoran. Gotiu e autor si pe site-ul doamnei “Ponta e impecabil”, romaniacurata.ro. Dumitru Cornel Vilcu este membru al Tinerilor Maniosi etc.
Mai jos e o filmare cu toata coloana. Se poate vedea ca, inafara de cei care duc pancarta cu rosiamontana si s-au postat in fruntea coloanei, protestul nu are nimic de aface cu agenda AMP&friends, cianuri, gaze de sist etc:

Despre Mihai Gotiu: https://inliniedreapta.net/insemnare/primavara-dimboviteana-delirul-revolutionar-al-dacilor-liberi-de-pe-voxpublica/
Despre Conel Vilcu: https://inliniedreapta.net/insemnare/dumitru-corneliu-vilcu-si-nazismul-evreiesc-cateva-intrebari-pentru-mitica/
Despre AMP: https://inliniedreapta.net/antena3-ne-a-parasit-spectacolul-continua-la-rosia-montana-la-baia-mare-musca/ si uselismul ‘societat civil”
Despre Tinerii Maniosi: https://inliniedreapta.net/terorismul-comunist-al-weather-underground-promovat-la-cluj/
Despre criticataci: https://inliniedreapta.net/de-alegeri-tvr-devine-russia-today-vasile-ernu-invitat-de-tvr-1-sa-comenteze-alegerile-prezidentiale-direct/
 
UPDATE
Alianta fireasca pro-Ponta.
Conform retetei lui Alexandr Dughin, diferitele bisericute extremiste si revolutionare (comunisti si ortodoxisti), altfel contradictorii, trebuie sa se uneasca impotriva inamicului comun – civilizatia occidentala, stat de drept, capitalism. Ce ii uneste, cel putin pe cei din imaginea de mai jos, este tocmai antioccidentalismul, anticapitalismul, anti-anticomunismul si de cele mai multa ori rusofilia (putinofilia, mai mult sau mai putin in mod deschis). Puteti citi despre doi dintre cei mai vizibili, aici si aici.
Mai jos, o adunare pestrita de ortodoxisti putinofili si comunisti, fie ei “progresisti” sau ceausisti, discuta pretineste despre absurditatea anticomunismului si a oponentilor lui Victor Ponta, in general. In comentarii am numarat cel putin 2 ceausistii din Partidul Alianta Socialista, partidul care incearca de mai multi ani sa primeasca dreptul de a se numi “Partidul Comunist Roman”. Despre PAS, aici.
alexandru racu capsali cistelecan

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian