FUNDATIA IOAN BARBUS

Războiul, faza pe cultură: Infiltrarea rusă a mișcării pro-life din România

Transcrierea partii a doua a emisiunii:

Războiul, faza pe cultură

Despre ora de religie

Batranii de la PNT aveau o legatura naturala cu poporul, fireasca. Ei stiau ca slujesc natia si bietii oameni poate nu au inteles la 20 mai 1990, „Duminica orbului”, ca au fost mintiti. Dar nu dispretuiau poporul si nu considerau ca ei trebuie sa-l reinventeze, sa faca inginerie sociala pe ei. Cel mult, sa le vorbeasca, asteptarile lor voiau de fapt sa le slujeasca – oamenii astia, totusi, vor sa traiasca in libertate, vor sa fie lege, sa nu mai fim batjocoriti si jefuiti, ei stiau ca lumea asta vrea, dar in confuzia din 20 mai. Nici chiar atunci, in 20 mai, care a fost un examen picat foarte rau, nici atunci batranii din PNT nu si-au pierdut increderea in natie si nu au zis ca romanul e prost cand FSN a luat o multime de voturi si ai fi zis ca natiunea romaneasca s-a compromis si nu mai e nicio speranta. Multi au plecat din tara… pierderi ireparabile datorita lui Iliescu. Dar nici chiar atunci, dupa ce atata lume s-a scarbit si a plecat, batranii astia nu ajunsesera nicioata, nu i-am auzit spunand ca romanii sunt prosti, un popor de prosti.

Acum se discuta asa. Acum, in presa, legat de religia in scoli, s-a revarsat un dispret total, un val de dispret al „elitelor luminate” fata de poporul asta de „pupatori de moaste” care vor indoctrinare. Astia sunt apostolii tolerantei care vorbesc astfel de majoritatea natiei, vorbesc asa de peste 90% din acest popor. Asta nu e mentalitate de slujire. Eu as vrea sa vad un partid care vrea sa se puna in slujba natiei, sa asculte ce vrea natia, dar sa asculte cu modestie, nu sa faca inginerie sociala, sa le schimbe baza civilizationala, sa inlocuiasca Biserica si cretinismul cu o chestie de sinteza, corectitudine politica. Vine o doamna profesoara din Calarasi, care scrie pe Contributors cum sa fie acum ora de religie. Cele 10 porunci au fost gresit formulate, zice aceasta doamna. Dar nu trebuie interdictii, copiilor nu trebuie sa le spui de interdictii, nu trebuie sa le vorbesti rau, despre pacat, despre pedeaspa. Doamna, imi pare rau, dar nu poti sa faci un crestinism de sinteza – predai crestinism, cum au spus parintii ca vor sa fie predata la scoala. Nu poti sa schimbi bazele unei civilizatii milenare. Asta e esenta crestinismului, e vorba de bine si de rau, binele moral, raul moral, este vorba de dreptate, Dumnezeu e drept. Nu e totuna soarta unui Visinescu si soarta unui Mihalache. Cat de incult trebuie sa fii, si cat de infumurat, sa iti inchipui ca mosul ala care a facut poruncile alea si le-a dat altui mos pe muntele Sinai, a gresit, ca alea sunt toate interdictie: sa nu furi, sa nu faci aia, sa nu faci aialalta, toate sunt interdictii.

Nu intelegi nimic din cultura din care faci parte. Toate creatiile valoroase, toata muzica clasica, toata arhitectura, toata pictura occidentala clasica, literatura, toate marile opere care au fost create au fost inspirate si impregnate de crestinism, nu pot fi intelese fara crestinism.

Daca exista probleme la manuale si la modul cum se preda, sa lucram la manuale, sa pregatim mai bine profesorii, asta nu e un motiv sa desfiintezi materia ca atare. Atunci sa desfiintam si fizica, am gasit greseli in manualul de fizica, de istorie, sau la orele de educatie civica, profesori militanti pentru PSD. Asta mi se pare mult mai grav, calca in picioare si drepturile si libertatile, si o multime de parti din legislatie.

De ce discutam, de fapt, de ora de religie? Exista o lege in care iti permitea sa alegi sau sa nu mergi, puteai sa te retragi. Iti convingeai parintii, te retrageai cu totul, nu mai faceai religie deloc. Sau daca nu faceai parte din majoritatea constituita acolo, de obicei ortodoxa, dar exista si licee germane, exista situatii in care nu neaparat ortodocsii sunt majoritari, atunci exista in lege posibilitatea ca tu sa iti faci ora la biserica, luai de acolo nota si era adaugata in catalog. Lucrurile erau sufiecient de elastice si de flexibile inainte de marea revolutie a lui Emil Moise ca asta sa nu contituie o problema, tot ce se vorbeste despre indoctirnare, obligare. Eu nu am niciun motiv sa tin cu BOR. Eu sunt greco-catolica, stiu foarte bine cum poate sa arate un conflict inter-confesional. Exista si violenta, exista preoti care sunt cu Securitatea, dar exista si preoti cu dragoste de Dumnezeu, exista preoti cu dragoste de aproapele, de ce sa vedem numai exceptiile stridente? Practic, nu e o lupta cu BOR, e o lupta cu radacinile celel mai profunde ale civilizatiei.

Mai e inca un aspect – in pragul unui razboi, sau cel putin in vecinatatea unui razboi, ca sa nu fim pesimisti, incepe sa se vada ca aceste lucruri sunt importante, pentru ca lumea se ia cu tot felul de prostii, alte prioritati, se pierde in maruntisuri care nu au inportanta la scara tridimensionala, dar in momente de incercare, la ce se face apel? Se face apel la credinta, la patriotism, la lucrurile serioase, la libertate.

Eu am mai vorbit asta la diferite ocazii cand se faceau noi partide de dreapta. Am incercat sa le spun ca nu se duce nimeni sa faca puscarie pentru taxe mai mici, sau pentru impozitul pe venit, nici macar pentru meritocratie sau pentru promovarea europenismului, nu face nimeni puscarie pentru asta. Tatal meu a stat in puscarie 17 ani pentru lucrurile mari, pentru credinta in Dumnezeu, pentru dragostea de Romania, pentru libertate, pentru asa ceva faci puscarie, iti dai viata. Dar daca noi crestem generatii care nu au auzit nimic de Dumnezeu si sunt incurajati sa priveasca lucrurile in bascalie… bascalie darwinista, o chestie foarte simplista, primitiva, de sovietopiteci. Un nivel de un primitivism extraordinar, aplobul de a-ti da tie lectii de parca tu esti un troglodit care nu ai auzit de nimic, si iti explica el cum e cu lantul de ADN. Eu sunt medic, cred ca stiu mai bine decat tine cum e cu ADN-ul si cu biologia celulara.

Vine unul de la inaltimea cavalerului Stiintei care se lupta cu inapoiatii, si ne lumineaza si ne intreaba… voi credeti in povesti, in Scufita Rosie? Credeti in Mos Craciun. E o atitudine de om lipsit de orice fel de cultura.

Am mai vorbit de razboiul cultural, de Iuri Bezmenov, Bezmenov fiind un ofiter KGB care in anii 80 a ales libertatea si s-a dus in Statele Unite, si a incercat sa explice americanilor ce se intampla cu subversiunea KGB-ului pe linie culturala. El le-a spus ca marea majoritate a actiunilor KGB-ului indreptate impotriva occidentului nu sunt nicidecum spectaculoase ca in filmele cu James Bond, nu este vorba de pus bombe sub pod, sau de furat planuri unei arme prin spionaj – e si asta – dar cele mai multe resurse sunt, de fapt, indreptate spre subversiunea culturala, pentru a slabi rezistenta morala a inamicului, in cazul de fata, a occidentului, ca sa poata duce la indeplinire planul cel glorios al instaurarii comunismului pe toata planeta. Pentru ca despre asta era vorba de la inceput. Lenin a lansat toate aceste lucruri.

A fost mereu in politica sovietica o linie soft, culturala, de subversiune culturala, care a mers in paralel cu brutalitatea, Gulagul si masacrele, genocidul, razboaiele, torturile, puscariile. Dar pentru uzul occidentului exista mai degraba forma soft, care a fost mai tarziu formulata de György Lukács, de Antonio Gramsci, de Scoala de la Frankfurt si tot alaiul care a urmat. In zilele noastre s-a ajuns la forme de marxism cultural care nu mai sunt usor de recunoscut pentru cine nu a mers pe fir si nu cunoaste filiatia, vede ca un grup de optiune sexuala, sunt unii care fac sex intr-un anumit fel, aia revendica niste drepturi si considera ca au fost discriminati si ca de acum inainte identitatea lor sexuala trebuie recunoscuta si trebuie toata lumea sa se plece, sa admire si sa aplaude felul in care fac ei sex. Vorbesc urat, dar asta e realitatea, nu ai cum sa o exprimi in alti termeni.

Putina lume stie ca asta vine din marxismul cultural. Acest tip de propaganda si acest tip de campanie, a fost scrisa de Marcuse, de oameni care fac parte dintr-un anummit curent, si daca mergi pe fir, iti dai seama ca lucrurile duc pana sus la Lenin.

Infiltrarea rusa a miscari pro-life din Romania

Alexa Ionescu: Ca doar Putin e ortodox si ti se spune ca e „aparatorul ortodoxiei”.

Anca Cernea: De aia trebuie sa faca oamenii religie la scoala, ca sa recunoasca lupul de oaie. Dughin e satanist, asa a fost declarat de Biserica Ortodoxa Rusa in 2002. Trebuie spus ca Biserica de-a lungul secolelor a fost confruntata de tot felul de rataciri, care la vremea aia erau numite erezii. Acum foarte multa lume are reactie alergica daca aude vorba asta pentru ca au vazut ei niste filme si stiu ca e vorba de un abuz.

Ereziile, putem sa le numim ideologii. Erau niste ideologii care erau lansate si propovaduite sub numele de crestinism, si ca sa combata aceasta deviere s-au intr-unit de-a lungul istoriei Bisericii acele Concilii Ecumenice si asa s-a definit doctrina. La inceput nu era vorba de un text, de doctrina, era vorba despre tine si relatia dintre Hristos, Fiul lui Dumnezeu. Daca tu recunosteai ca El este Fiul lui Dumnezeu intrupat, care s-a lasat rastignit si a inviata a treia zi, era o chestie de marturie personala si de relatie personala cu El. Acest lucru a ajuns sa fie formulat ca Dogma pentru ca a fost necesar, pentru ca au fost unii care au incercat sa devieze chestiile astea. Nu stiu de ce, in secolul nostru, s-a pierdut aceasta obisnuinta. Biserica asta facea de 2000 de ani. Nu stiu de ce nu mai face acum. De ce nu mai recunoaste lupul care se apropie de turma. Cred ca trebuie sa isi revina la un lucru care tine de fisa postului.

Exista neglijente grave. Faptul ca il pe Puric ca ambasador al orei de religie, dupa ce s-a dovedit, noi am documentat . Daca cineva nu ne crede, poate sa intre si sa verifice, se duce pe link pana la original. Daca Putin e un amic al Rusiei, adica amic al lui Dughin, iar Dughin e satanist, atunci nu poate fi pus Puric, din multe motive, dar nu poate fi pus pentru ca asta nu e ortodoxie – daca Dughin a fost condamnat pentru lucruri foarte grave. Nu doar satanismul propriu-zis, dar erau si alte lucruri, bolsevism, hitlerism, islamism, neopaganism, ocultim masonic, nu e dracovenie pe fata pamantului care sa nu fie bagata de el in amestecul ala, iar Biserica a zis chestia asta. Atunci, cine are de aface cu el… asta nu e ortodoxie. Al doilea lucru: tu esti roman, ai vazut filmul cu Rogozin, nu se poate ca Biserica cea mai importanta, a majoritatii natiunii, sa fie indiferenta la faptul ca acest individ care e numit ambasador, tine cu puterea asta care te ameninta cu ocupatia.

Alexa Ionescu: Dl Puric a recunoscut de 2 ori ca a fost colaborator al Securitatii la 17 ani.

Anca Cernea: Probabil de acolo vin chestiile astea, asa s-au facut contactele.

Mai sunt doua lucruri demne de mentionat. Acum vine „Marsul pentru viata”, de obicei in fiecare primavara se face in jurul Bunei Vestiri, la sfarsitul lui martie. Liderul miscarii Provita este in continuare Bogdan Stanciu, nu l-a schimbat nimeni dupa ce a aparut pe „Lista lui Dughin”. Mai este domnisoara de la „Studentii pentru viata”, care in continuare este considerata lider Provita, ortodox acceptabila, care a fost la Moscova la congresul pe care l-au organizat Komov, Malofeev, Natalia Yakunina si nevasta lui Yakunin, seful cailor ferate ruse. Malofeev este pe lista oligarhilor rusi care au interdictie in UE, Canada si SUA, este cu numele acolo pentru ca sprijina teroristii din Donbas, pentru ca teroristii din Donbas la comanda directa a lui Malofeev savarsesc atrocitati.

ucraina rusia crime de razboi

https://inliniedreapta.net/lavedere/imagini-socante-crime-de-razboi-ale-invadatorilor-rusi-ucraina/

Iar Malofeev oranizeaza congres crestin ortodox, pentru viata, si se duc toti ca oile si fac poza de grup cu Malofeev si cu nevasta lui Yaunin, seful cailor ferate, omul lui Putin, foarte apropiat de el.

Astea sunt personajele despre care vorbim. Sa spunem ca fata de la „Studenti pentru viata” e mica si nu a citit, dar de ce nu ii zice nimeni nimic? Totusi, in Biserica exista niste relatii de ascultare, exista niste ierarhii, ar trebui sa existe in pastor care sa poate deosebi lupul de oaie si sa spun ca de acolo vine pericolul, e lupul in piele de oaie si de acolo vine pericolul. Dar nu i-a spus nimeni nimic, si nu au retras-o de acolo. Sunt folosite ca baza de razboi propagandistic niste organizatii crestine.

Alexa Ionescu: Noi am vorbit de „ortodocsii” de pe net.

Anca Cernea: Ortodocsii de pe net, care nu stiu cat de ortodocsi sunt. Dar si aici ar trebui sa se faca o delimitare. Pentru ca daca scrie ortodox pe aia si nu este, atunci cine are dreptul sa dea eticheta ar trebui sa spuna, ala da, ala nu, e o chestie de protectia consumatorului. Este necesara o delimitare.

Acest Komov, e mai mic in ierarhie. Vine Dugin, Malofeev, cel care finanteaza diferitele operatiuni pe care le pune Dughin la cale, iar Komov lucreaza sub Malofeev. Malofeev e presedintele Fundatiei Sfantul Vasile cel Mare, legata de Patriarhia Moscovei, si in paralel, se ocupa si de ce am vorbit in Donbas. Malofeev are un om bun la toate care se numeste Alexei Komov, lucreaza la aceasta fundatie. Dar Alexei Komov este bun si pentru alte joburi.

stiri pentru viata komov
Click pe imagine pentru articol

De exemplu, in acea colectie de mailuri care au fost schimbate intre Dughin si asistentul lui, Gavrisha, Komov ii scrie la un moment dat lui Gavrisha ca niste prieteni de-ai lor, Roberto Fiore din Italia, presedintele unei miscari politice care e prorusa (Roberto Fiore a fost condamnat in Italia, pentru un atentat in care au murit foarte multi oameni – a fugit, s-a intors in Italia dupa ce s-a prescris crima) – Roberto Fiore ne cere sa ii ajutam pe niste baieti de la Zorii Aurii din Grecia, miscarea nazista. Au nevoie de avocati pentru ca sunt la puscarie pentru terorism, pentru crime, acuzatii foarte grave. Komov, intr-o parte e cu viata si cu familiile numeroase, cu morala crestina si cu printipurile, si de cealalta parte, uite in ce lume sordida se invarte.

De ce vorbesc de Komov? Pentru ca am vazut un interviu cu Komov pe un site greco-catolic, catholica.ro, site greco-catolic de la Cluj. Am incercat sa las acolo comentarii, dar nu m-a bagat nimeni in seama, ba chiar au fost sterse dupa ce o zi jumate au stat in moderare. Si este preluat de pe site-ul Episcopiei Romano-Catolice de Iasi, acolo a aparut prima oara, a fost tradus de pe un site catolic din occident, Zenit. Noi ar trebui sa fim vaccinati, mai ales in lumea greco-catolica, pentru ca stim ce se intampla mai ales cu greco-catolicii din Ucraina.

catholica.ro
Click pe imagine pentru articol.

Exista doar doua varianta: ori esti propagandist util, „idiot util”, ori esti rauvoitor. Doar variantele astea sunt posibile. Sa accepti sa folosesti un site bisericesc, mai ales catolic, ca baza militara, ca sa zic asa, in razboiul propagandistic, pentru ca e un razboi, asa il numesc. Tu le permiti astora sa iti foloseasca site-ul pentru razboiul propagandistic al lui Putin. Eu degeaba scriu, dau sfoara in tara. Am incercat, contacte in culise, ca sa fie discret rezolvat, si nimic.

urmariti pe privesc.eu

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

7 Comments

 1. Anca Cernea
  9 March 2015

  Iohannis și Mannschaft-ul lui vor să îndoaie axa București-Londra-Washington, stabilită de Băsescu, și să o aducă spre Berlin.
  Foarte deșteaptă mutare, mai ales în prag de război. Nici Putin nu o putea face mai bine.

  Iată, un exemplu concret, „tancuri pentru Țările Baltice”:

  Germania refuză să furnizeze tancuri Lituaniei.
  http://www.paginaderusia.ro/germania-a-refuzat-sa-furnizeze-lituaniei-transportoare-blindate-boxer/
  SUA trimit în Țările Baltice trupe și tancuri.
  http://www.ibtimes.com/ukraine-crisis-us-sending-3000-troops-latvia-estonia-lithuania-military-exercises-1840934

  Câte sinapse trebuie ca să-ți dai seama cine ar ajuta România în caz de agresiune rusească, Germania sau SUA?

 2. Vlad M.
  9 March 2015

  Berlinul se considera mai intelept. Dupa ce a incercat in doua razboaie mondiale sa rezolve problemele mondiale in stil militar, acum incearca fix invers, strict pacifist. N-au inteles nimic din cate s-au intamplat in ultimele doua secole.

 3. Anca Cernea
  9 March 2015

  Hellvig a scuipat de jos în sus în direcția Londra. Iată efectul legii gravitației:

  Știrea a apărut pe Pagina de Rusia:

  Serviciile secrete române sunt menţionate într-un articol din The Sunday Times, unde potrivit unui document intern al MI-6 se face o acuzatie grava la adresa structurilor de Intelligence din România.

  Textul menţioneaza ca spionii ruși supravegheaza îndeaproape instituțiile UE de la Bruxelles prin agenţi infiltraţi sau recrutaţi din cadrul serviciilor secrete din Bulgaria și România, a declarat o sursă de informații anonimă din cadrul serviciilor secrete, citata de The Sunday Times.

 4. vicc
  9 March 2015

  salut.

  pentru inceput, nu am urmarit emisiunea, am citit ce s-a scris aici. va citesc de prin decembrie, de cand cu „LISTA”. de atunci am avut timp sa rasfoiesc ild si mi-am facut deja fise cu dughinistii, poate ma intalnesc cu ei la biserica. sunt ortodox si nu il inghit nici picat cu ceara pe putin, sau pe psihopatul ala, dughin.

  din click in click si din link in link, am dat peste urmatorul mesaj al unui prieten de-al vostru mai vechi, de prin 2011, parca.

  Bogdan Duca
  Yesterday at 10:47pm ·
  Cât de imbecili pot să fie unii (mă refer la un grup de extremiști în linie dreaptă spre tâmpire), care să dezavueze Mișcarea Pro-Life din România doar pentru că despre un lider al ei (Bogdan Stanciu) a spus Dughin că este un tip ok, iar pentru că un alt lider (Alexandra Nadane), a fost prezentă la unul din cele mai importante evenimente creștine cu privire la familie- un congres ținut la Moscova?
  Bogdan Stanciu îmi este prieten și pot spune despre el că e lipsit de patriotism pentru că nu face politică. Dacă aș fi ales președinte,pe el l-aș numi premier- e lider, bun organizator, rațional, lucid, coerent, principial, cu o putere de muncă incredibilă și cu niște valori creștine de neclintit.
  Pe Alexandra Nadane nu am întâlnit-o decât o singură dată ”live”, dar o urmăresc pe internet. Și am văzut-o luptând în diverse bătălii pentru normalitate. Fata asta poate să răstoarne munți.
  E evident de ce se încearcă compromiterea lor, că ar fi ”dughiniști” sau alte căcaturi de genul acesta- pentru că oamenii ăștia sunt principalii adversari ai ”revoluției culturale” a tâmpirii care ne este furnizată la ”stil de viață occidental”. Și sunt printre puținii care pot să le facă față.

  de aici https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10204023449932378

  in primul rand, frumos!! foarte crestin si interconfesional. duca, asta, se lauda ca e greco-catolic, sau ceva pe acolo, din cate stiu de la prietenii mei prolife, nadane e ortodoxa. ce papucii mei cauta astia, pe banii mafiei ruse, la moscova?

  in al doilea rand, sfinte pazeste! ma sparii la gandul ca duca asta al vostru ar putea ajunge presedinte sa il pune pe stanciu/komov/malofeev/STRELKOV premier!

  fie, dupa ce am citit vadimismele lui duca, am zis sa fac un pic de browsing.

  iata peste ce mi-au dat ochisorii:

  Bogdan Duca Eu zic ca este destul de evident faptul ca singurii care vor razboi in Ucraina sunt americanii.

  Bogdan Duca
  March 5 at 11:27pm · Edited ·
  Vizita lui Renzi în Rusia confirmă ce spuneam eu: România se izolează singură la nivel de UE și de NATO, mizând pe o singură carte: cartea americană.
  În timp ce Italia face afaceri cu Rusia,în timp ce toți partenerii noștri din NATO și din UE din zonă (Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Turcia) își normalizează relațiile cu Rusia, România este deja în fibrilații belicoase.
  Germania și Franța nu știu cum să facă să aibă relații bune cu Rusia.
  Unicii care vor să facă scandal sunt americanii.

  https://www.facebook.com/bogdan.alex.duca/posts/10203990567790345

  Bogdan Duca Romania se comporta ca japonezii aia fanatici uitati prin insule. Noi inca suntem in razboiul rece…. Si in loc sa facem bani, dam bani pe avioane militare second-hand.
  March 5 at 11:46pm · Like · 6

  Simona Dumitru Da sigur sigur… ca daca-i pupam in cur pe rusi o sa fie draguti cu noi… hai sictir la Rusia si rusi !!

  Poate ne cumpara Murfatlarul si merele de Voinesti ….
  March 5 at 11:47pm · Edited · Like · 2

  Bogdan Duca Pai cine iti cere sa pupi in cur pe rusi? Apropos de pupat in cur, este prioritate politica pentru americani, ai uitat?
  March 5 at 11:47pm · Like · 4

  Bogdan Duca Cu rusii este simplu. Ne vindem legumele, carnea, ne luam niste zeci de milioane de euro, negociem niste acorduri economice….

  Bogdan Duca Evident ca rusii nu au niciun motiv sa fie draguti cu Romania atunci cand , in timp ce toti vecinii nostri se inteleg bine cu ei, romanii se intrec in declaratii razboinice.
  March 5 at 11:49pm · Like · 4

  Bogdan Duca Dar cine vorbeste de tradarea aliantelor?
  Italia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Cipru, Slovacia, Turcia își trădează alianțele încercând să detensioneze relațiile cu Rusia?

  Eu nu am cerut nimic altceva decât să ne temperăm discursul- atât cel oficial (deși acolo stăm mai bine decât polonezii, slavă Domnului) cât și pe cel din spațiul public.

  România are toate interesele să fie în bune relații cu toți vecinii săi, are toate interesele economice ca criza ucraineană să se închidă cât mai repede și pașnic, ca sancțiunile economice contra Rusiei să fie ridicate.

  Când în societatea românească se întreține un discurs isteric în care colegi din UE și din NATO sunt acuzați de trădare, sunt suspectați că vor revizuirea granițelor, când se induce o atmosferă de război, nu ne putem aștepta ca relațiile dintre noi și ”trădători” să rămână colegiale.

  România are probleme foarte serioase. Investițiile străine scad, căci nimeni nu vrea să vină într-o țară care deja își face un obicei din a intra în isterii belicoase.
  March 6 at 10:21am · Like · 2

  Bogdan Duca Cat despre razboi, sunt sigur ca Putin nu e atat de doritor sa poarte un razboi, avand in vedere faptul ca armata rusa este oricum ruina si rugina a ceea ce fusese armata rosie sovietica.
  Un acord care sa tina cont de evidente, care sa federalizeze Ucraina, acordand autonomie largita regiunilor rusofone si chiar dreptul la autodeterminare- pentru ca dupa dementa ultimelor luni, este greu de crezut ca cei din regiunea Donbass, de exemplu, mai pot avea relatii amiabile cu Kievul- ar conveni de minune Moscovei.
  13 hrs · Like · 1

  ia uite cine apara trimisii moscovei in prolife-ul din romania!

  nu stiu cum reusiti sa va faceti placuti de toti dementii. . eu sunt prolife, dar sunt si sunt „intolerant” si „extremist”. nu imi plac satanistii si aia pe care ii vor prietenii lor!

  ne vedem la mars, ii putem saluta impreuna pe stanciu si duca :)))))

 5. Vlad M.
  9 March 2015

  Vicc, l-ai prins pe tovarasul Bogdan Duca in plina trecere de la proamericanism la prorusism. ???? In evaluarea mesajelor sale, trebuie sa tinem cont ca „publicistica” sa e in primul rand gazduita de site-ul lui Iulian Capsali & Mihai Somanescu. In aceste conditii, a virat tot mai mult spre atitudini prorusesti, antiamericane, antiucrainene, antioccidentale. Mai trebuie sa devina si antisemit si nu o sa mai fie nici o diferenta intre el si prostovanii ailalti de la Active News.

  Nu am inteles sub nici o forma de ce au fost romani care au participat la farsa sinistra organizata de Moscova drept congres al familiilor. Putem spune multe despre propaganda Moscovei, dar macar un merit trebuie sa ii recunoastem: este foarte eficienta. Nu e putin lucru ca intr-o tara precum Romania, care a suferit atat de mult pe urma invaziilor rusesti/ sovietice si a ambitiilor imperialiste ale liderilor de la Kremlin, sa faci rost de atat de multi admiratori.

  P.S. Individul Bogdan Duca are o intreaga istorie a revizionismului ideologic. Miscarea sa spre stanga a inceput, asemenea multor alte ticalosii, stupid: de la repulsia fata de Basescu si ideile aparate de acesta. Apoi a dat-o in ipocrizie pentru a sfarsi alaturi de Iulian Capsali si trupa sa de soc.

 6. Nicolae Ceausescu
  9 March 2015

  La Canal, cu totii! Si autolu’ alticolulu’ si comentatolii! Insfacati-ii tovalasi!

 7. […] Putin după invadarea Ucrainei și finantator al trupelor rusești din estul Ucrainei, dar și al grupurilor pro-ruse din Europa. Alexandr Dughin e ideologul lui Vladimir Putin, dar asta e cunoscut, […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi