FUNDATIA IOAN BARBUS

Se incearca deturnarea protestelor anti-PSD de extremisti si de fosti si actuali aliati ai PSD

Se incearca deturnarea protestelor anti-PSD de la Cluj de Alina Mungiu Pippidi (si amicii). Pentru cei care au uitat, AMP e cea care spunea in 2012 ca Ponta e impecabil” .

In primul rand, protestul de la Cluj este anticomunist.

„Amicii” la care ma refer sunt stangistii extremisti, multi dintre ei cu simpatii comuniste,  altii comunisti entuziasti, si incearca de ani de zile sa se impuna ca „societatea civila” in intregul ei – Criticatac/Tinerii Maniosi etc. Aliati ai USL in protestele din 2011-2012, unii de circumstanta, altii din credinta,  acestia paraziteaza protestele de la Cluj autointitulandu-se lideri.

Hotnews.ro a preluat o „declaratie” nesemnata, „Declaratia de la Cluj”, citita de „unul dintre protestatari” (cf hotnews).

Nu aflam cine este acest „unul dintre protestatari”, dar „declaratia” nesemnata este asumata si promovata de site-ul doamnei Alina Mungiu-„Ponta e impecabil”-Pippidi, Romania Curata (Ce vor protestatarii: Declaraţia de la Cluj), unde a fost deja citita de cateva zeci de mii de persoane.

Deloc modest, cititorul anonim pretinde ca vorbeste in numele tuturor protestatarilor:

Noi, cetăţeni ai Municipiului Cluj-Napoca, reuniţi în 14 noiembrie 2014, în Piaţa Unirii, afirmăm că sunt esenţiale pentru România şi cerem viitorului Preşedinte şi întregii clase politice să-şi asume următoarele puncte:

Primele puncte ale „declaratiei” vorbesc despre coruptie, reducerea numarului de parlamentari, respingerea gratierilor si aministiei etc. Alte puncte sunt tipice revendicarilor stangiste care nu au nici o legatura cu motivul pentru care oamenii au iesit in strada, dar penultimul punct mi se pare esential (luand in considerare personajele implicate):

Interzicerea completă, pe teritoriul României […] a fracturării hidraulice în industria gazelor de şist.

protest cluj „Declaratia” a fost scrisa astfel incat acest penultim punct poate trece neobservat de cineva mai putin atent sau nelamurit in problema exploatarii gazelor de sist.

Este esential deoarece dependenta energetica fata de Rusia vine la pachet cu dependenta politica. Interzicerea exploatarii gazelor de sist va influenta negativ, pe termen mediu si lung, independenta justitiei si statul de drept in Romania. Practic, le poate anula.

In acelasi timp, pentru cei care incearca deturnarea protestelor, sustinerea independentei justitiei a fost, in toti acesti ani, o variabila, in vreme ce opozitia fata de exploatarea gazelor de sist a fost o constanta.

In 2012, cei care incearca acum sa se impuna ca lideri ai protestelor au contribuit din toate puterile (e adevarat, nu prea mari) la caderea guvernelor Boc si MRU. S-au alaturat cu entuziasm protestelor organizate de grupul infractional organizat – USL, s-au alaturat aliantei penalilor impotriva independentei justitiei. In acele vremuri, autointitulatii lideri erau cum nu se poate mai neinteresati de „reducerea numarului de parlamentari”, de „gratiere”, „amnistie” si alte astfel de mofturi (numite de ei asa).

Mi se pare important de notat ca nu este nimic surprinzator, nimic neobisnuit in incercarea de deturnare a protestelor. Aceleasi metode au fost puse in aplicare si la inceputul anilor ’90. Comunistoizii vor incerca mereu sa foloseasca nemultumirile oamenilor in folosul lor si a agendei lor oligarhice, anticapitaliste, antiamericane, anti-independenta energetica si in definitiv, anti-stat de drept.

Dar sunt optimist, protestul e mult prea mare si important, nu cred ca poate fi deturnat de un grup de exaltati.

***
Mihai Gotiu este apropiat al grupului comunistoid Tinerii Maniosi din Cluj; este autor pe site-ul comunist criticatac, pe voxpublica – site uselist populat intens de hiperventilati gen Costi Rogozanu si uselisti cu vechime, precum Claudiu Craciun, Remus Cernea si Dorin Tudoran. Gotiu e autor si pe site-ul doamnei „Ponta e impecabil”, romaniacurata.ro. Dumitru Cornel Vilcu este membru al Tinerilor Maniosi etc.

Mai jos e o filmare cu toata coloana. Se poate vedea ca, inafara de cei care duc pancarta cu rosiamontana si s-au postat in fruntea coloanei, protestul nu are nimic de aface cu agenda AMP&friends, cianuri, gaze de sist etc:

Despre Mihai Gotiu: https://inliniedreapta.net/insemnare/primavara-dimboviteana-delirul-revolutionar-al-dacilor-liberi-de-pe-voxpublica/

Despre Conel Vilcu: https://inliniedreapta.net/insemnare/dumitru-corneliu-vilcu-si-nazismul-evreiesc-cateva-intrebari-pentru-mitica/

Despre AMP: https://inliniedreapta.net/antena3-ne-a-parasit-spectacolul-continua-la-rosia-montana-la-baia-mare-musca/ si uselismul ‘societat civil”

Despre Tinerii Maniosi: https://inliniedreapta.net/terorismul-comunist-al-weather-underground-promovat-la-cluj/

Despre criticataci: https://inliniedreapta.net/de-alegeri-tvr-devine-russia-today-vasile-ernu-invitat-de-tvr-1-sa-comenteze-alegerile-prezidentiale-direct/

UPDATE

Alianta fireasca pro-Ponta.

Conform retetei lui Alexandr Dughin, diferitele bisericute extremiste si revolutionare (comunisti si ortodoxisti), altfel contradictorii, trebuie sa se uneasca impotriva inamicului comun – civilizatia occidentala, stat de drept, capitalism. Ce ii uneste, cel putin pe cei din imaginea de mai jos, este tocmai antioccidentalismul, anticapitalismul, anti-anticomunismul si de cele mai multa ori rusofilia (putinofilia, mai mult sau mai putin in mod deschis). Puteti citi despre doi dintre cei mai vizibili, aici si aici.

Mai jos, o adunare pestrita de ortodoxisti putinofili si comunisti, fie ei „progresisti” sau ceausisti, discuta pretineste despre absurditatea anticomunismului si a oponentilor lui Victor Ponta, in general. In comentarii am numarat cel putin 2 ceausistii din Partidul Alianta Socialista, partidul care incearca de mai multi ani sa primeasca dreptul de a se numi „Partidul Comunist Roman”. Despre PAS, aici.

alexandru racu capsali cistelecan

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

14 Comments

 1. Emil Borcean
  15 November 2014

  Pe lânga cianurare și fracturare mai e și alt punct de maximă importanță națională în „Declarația de la Cluj”. Se zice, cu emfază:

  6. Mediu şi resurse naturale

  Recunoaşterea problemelor de mediu ca fiind de domeniul siguranţei naţionale. Garantarea accesului tuturor cetăţenilor la resursele vitale fundamentale: apă, aer curat, surse de hrană. Interzicerea completă, pe teritoriul României, a procedeului de cianurare în minerit, a fracturării hidraulice în industria gazelor de şist şi a organismelor modificate genetic în agricultură. Oprirea imediată a defrişărilor ilegale şi declanşarea reîmpăduririlor la scară naţională.

  Ponta ca Ponta, dar dacă clujenii nu condamnă cu mânie proletară organismele modificate genetic, degeaba ies acum în stradă. Dușmanul corporatist din semințe germinează și ne va veni de hac, mai devreme sau mai târziu. Clujeni, fiți vigilenți!

 2. Karl Sparks
  15 November 2014

  am fost acolo si nimeni din cei care au venit nu stiau ca deja s-a regizat un show, ca vor da o declaratie, ca vor lua conducerea… ne-au tinut cu discursuri patetice in frig, lumea a vrut de cateva ori sa porneasca, au deviat substantial de la ethos-ul initial. Au inceput cu 6% pentru x si y, au inceput sa dea bani la oameni, cand urgenta si presiunea oamenilor era Jos Ponta, jos comunistii. Mi s-a parut penibil sa vii, faci pe centrul de comanda, la final dai interviuri – mii de oameni pe care nu i-ai intrebat, nu i-ai consultat, vii iti lansezi proclamatia, iti legitimezi si promovezi agenda care nu coincide cu a celorlalti oameni apoi dai interviuri – ei au fost premise si concluzia pasamite. Au profitat, imoral – inteleg ca sunt anti-ponta, insa majoritatea celorlalti nu stiau ce zic ei acolo si oricum nu asta era prioritatea. Au folosit ideea de Jos ponta pentru multe alte lucruri si trebuie sa inteleaga ca nu e corect, ca sunt apucaturi destul de tiranice, tiranul care vrea sa dea o directie unica multimii. Acolo erau oameni cu monarhia, altii simpatizanti ai partidelor – nu am vazut activisti, sau oricum nu implicati direct – erau maghiari, erau oameni religiosi, erau si atei, multi cu Klaus – pe care l-au ocultat total ca si cum nu asta e optiunea acum. Am vazut multi corporatisti, din it, multi studenti, profesori – deci oameni care strigau ca nu vor taxe mai mari. Or proclamatia aia duce direct la taxe mai mari, pentru ca de unde naiba sa cresti procentul alocarilor cand noi avem deficit anual? Deci pe scurt – atentie la demagogi, ca au si ei interesul lor de autopromovare si uita de indivizii liberi care au venit pur si simplu cu alte interese si unicul liant a fost jos Ponta, jos PSD, jos comunismul. Mai striga lumea uniti salvam insa unii se gandeau ca o salvam de corporatii, altii -majoritatea- ca o salvam de comunisti. Astept alte perceptii, asa am vazut eu din strada, de la inceput pana la sfarsit Nu stiu daca au interesul lor, sunt naivi sau direct folositi sa deturneze – probabil nu, Valcu mi se pare mai degraba nevrotic decat corupt. Insa trebuie sa inteleaga ca a gresit cel putin partial ca oamenii astia nu erau ai lui, cum vrea el ci erau anticomunisti si corporatisti speriati de distrugerea socialista a statului de drept si de cresterea taxelor, dezamagiti de Oltenia, de pensionari si de sudisti – a fost mult filon Transilvanist. Asta e! Nu a fost rosia montana in nici un caz. Alti oameni, alte prioritati.

 3. Anca Cernea
  15 November 2014

  @2 Mulțumim mult pentru mărturie!
  Da, băieții au lucrat leninist, exact cum scrie la cărticică.
  Dar, dacă mai faceți mitinguri anti-Ponta (să sperăm să nu mai fie nevoie) nu le permiteți leniniștilor să se cațere pe ele ca să-și promoveze agenda. Agenda lor nu e paralela, e chiar CONTRARA protestului vostru. Ăștia, dacă strigă jos PSD, e pt că PSD nu e destul de comunist cf. scalei lor, pesemne a întinat nobilele idealuri, și s-a îndepărtat de ruși. Voi strigați jos PSD pentru că vreți libertate, stat de drept și civilizație occidentală. Scopurile voastre nu sunt compatibile cu ale lor.

 4. Costin Andrieş
  15 November 2014

  Karl, multumesc, f interesant. Poate ne poti povesti mai multe.

  Dar sa vedem ce mai zice „societatea civila”. Claudiu Craciun e trist ca prostii astia cu „jos comunismul” intineaza nobilele idealuri, din motive de retard ideologic nu intelegem ca e vremea antianticomunismului, nu a anticomunismului (cu un catindat la presedintie admirator de criminali comunisti), sprijinit de un partid care detine majoritatea in parlament si este direct descendent al PCR.

  Oamenii care strigă azi „Jos Comunismul” îmi aduc aminte de soldatul japonez care s-a predat de abia în 1974 refuzând să creadă că Al Doilea Război Mondial s-a terminat. Sorin Cucerai a spus-o şi el bine. Suntem în plin retard ideologic după ce în 2012 şi 2013 părea că s-au înţeles şi asumat luptele zilelor de azi şi mâine.

 5. John Galt
  15 November 2014

  Ce cretini.

 6. ela B.
  15 November 2014

  Comunistii astia fura tot: de la gandul incomplet pana la vorba nepronuntata si copacul necrescut. Vor sa omoare tot ce-i bun inca din fasa. Mai nou, Alina se vrea consiliera lui Iohannis si vrea sa credem ca este propusa de altii pt merite inalte, printre care acela de a-l fi sustinut pe Iohannis inca dinainte ca acesta sa se nasca ???? . Surpriza e ca si Dogaru a inceput sa-l iubeasca pe Klaus…

 7. Vocea
  15 November 2014

  Iata ce ultimativi sunt: . Vorbesc in numele diasporei, cu toate ca nu i-a mandatat nimeni!
  Se erijeaza in

  societate civila

  , desi stim ale cui interese le reprezinta!

 8. pista laszlo
  15 November 2014

  1. Ce să mai deturneze Alina Mungiu, că e ca şi numită consilier prezidenţial la Johannis. Neamţul debutează cu stângul. Euforia victoriei trece repede, o să vadă el, s-ar putea să-şi întoarcă contra sa mulţi dintre susţinătorii de la 16 noiembrie.

  2. La mitingul din Pţa Universităţii din seara de 16 noiembrie erau fix trei persoane cu pancarte antifracking, o femeie şi trei bărbaţi şi toţi păreau cam labili psihic. Dar Realitatea TV, acest studio local al Rossia 24 bineînţeles că focaliza numai pe ăştia.

 9. Alex
  15 November 2014

  Foarte interesanta atitudinea blogurilor (chipurile ortodoxe) sau cele antisistem. Ei marturisesc ca ‘nu-l plang pe Ponta’ dar varsa lacrimi amare pentru dezastrul ce va fi cu Iohannis :)) . Acelasi discurs pe aceste bloguri ca si cel al lui Claudiu Craciun :’ prostii care se bucura ca a castigat Iohannis’. Ma intreb daca lua Ponta, ce mai spuneau ?

 10. Costin Andrieş
  15 November 2014

  Adrian Papahagi:

  Vreau să fac, în calitate de simplu participant la fabuloasele proteste de la Cluj, următoarele precizări, în caz că unii vor dori să le confiște simbolic:
  – acestea nu au avut lideri, doar organizatori care au creat un eveniment pe Facebook și eventual au obținut aproparea Primăriei;
  – lumea nu a ieșit în stradă în prelungirea protestelor anti-Pungești sau pentru alte cauze civice sau politice, ci pentru un vot liber și corect în diaspora și în țară; asta nu afectează legitimitatea primelor cauze, ci spune ceva exclusiv despre scopul și natura mitingurilor recente;
  – nimeni nu a agreat vreun manifest la Cluj; el a fost citit, după vreo 30-40 de minute de discursuri neanunțate prealabil, în nerăbdarea mulțimii care venise pregătită de marș, nu de discursuri, și a fost întrerupt frecvent de scandări: “vor să voteze, lăsați-i să voteze”, “mulțumim diaspora”, “jos Ponta”, “jos comunismul” […]

  http://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/adrian-papahagi-nimeni-nu-a-agreat-vreun-manifest-la-cluj-lumea-nu-a-iesit-in-strada-in-prelungirea-protestelor-anti-pungesti/

 11. Alex
  15 November 2014

  Foarte bun documentarul acesta, pentru a intelege mai bine de unde ni se trag toate si cam peste cate generatii de vom vindeca. In acest timp, comunistoizii deveniti mai nou si ortodoxisti si ecologisti , lucreaza din greu pe toate planurile la infranarea societatii romanesti in drumul ei spre normalizare si spre o reala libertate individuala si colectiva. Am citit enorm de mult in ultimile zile ce se scrie in mediul online , mai cu seama in blogosfera antisistem si cea ortodoxista , pentru a patrunde esenta si a intelege in sfarsit ce se afla in spatele acestora, dincolo de acatistele si icoanele postate pe primele pagini. Ajutat si de parerile postate pe ILD , facand unele analize si comparatii, am inteles intr-un tarziu ca toata masinaria virtuala (si infernala) vine dintr-o singura directie : comunism-putinism-nazism. Asa zisele certuri sau atacuri dintre blogurile antisistem sau ortodoxiste, in fond diversiuni securistice. Momentul in care s-au dat de gol au fost rezultatele acestor alegeri : Johannis cel manipulat de masonerie, populatia indobitocita care jubileaza dezastrul ce va urma fara a sti aceasta (in timp ce ei stiu bine), apocalipsa care se grabeste mai abitir ( daca ar fi fost Ponta, apocalipsa mai intarzia putin), si sclavia ce ne asteapta de acum la americani, germani, UE. Nici nu a apucat inca fraiele puterii si deja Johannis este zugravit ca fiind antihristul in persoana. Siteul Razboi intru Cuvant in speta, devine pe zi ce trece tot mai ‘ciudat’.
  http://www.youtube.com/watch?v=bp3sZbGmR2c

 12. Costin Andrieş
  15 November 2014

  razboiintrucuvant e de multa vreme dubios si ‘ortodocsi’ cum sunt, „achiesarile” lor sunt tot la comunistii de la criticatac

  http://inliniedreapta.net/insemnare/achiesam-cu-usurinta-protestele-rosia-montana-si-infratirea-dementelor-ideologice/

  am dat si eu o raita pe acolo zilele astea:

  Fostul Razboiintrucuvant, acum cuvantulortodox, cu al sau editor principal, Ionut Butoi goes full national-bolsevic si „votati ponta, nu fiti fanatici si sclavii americanilor!”. Un sustinator de cursa lunga al USL, in toate incarnarile lui – fost consilier al lui Adrian Nastase si al lui Crin Antonescu (1)

  In articolul din imagine se spune ca Romania e colonizata de americani, citeaza dughinisti ca Raoul Weiss si Iulian Capsali (2) si altii care viseaza la salvarea Romaniei de „imperiul raului american” ca venind din Rusia condusa de KGB-istul Vladimir Putin, inspirat de nazisto-comunistulu Alexandr Dughin, ala care indeamna la un nou Holodomor in Ucraina (3).

  Ionut Butoi, admirator al criticatac (4) a sprijinit pe bogul lui protestele pesediste din 2012, a sustinut lovitura de stat + tot ce era mai comunist in protestele unitisalvam si occupywallstreet.
  Dar azi, vede in protestele anti-Ponta, provocate de atitudinea tovaraseasca si de trista amintire a PSD fata de romanii din diaspora, doar papusari americani, „manipularea furiei”, „fanatizare” etc

  (1) http://inliniedreapta.net/legatura-sfanta-dintre-stalin-si-biserica-ortodoxa-rusa/#comment-89898
  (2) http://inliniedreapta.net/candidatii-lui-vladimir-putin-la-europarlamentare-iulian-capsali/
  (3) http://inliniedreapta.net/insemnare/alexandr-dughin-sugerez-genocidul-ucrainenilor/
  (4) http://inliniedreapta.net/insemnare/achiesam-cu-usurinta-protestele-rosia-montana-si-infratirea-dementelor-ideologice/

 13. dan
  15 November 2014

  Ponta nu-i un comunist dintre cei ce erau in 89 ,dar lectia si-a invatat-o bine de la ei ,este doar urmasul lor ,cu mult mai viclean ,mai manipulator ,este urmasul mongoloid care vrea sa ne duca intr-o uniune euro-asiatica .Oare cine mai viseaza asa ceva ?

 14. […] Mihai Goțiu va candida pe listele USR Cluj la Senat.  În urmă cu un an, actualul candidat USR era activ în deturnarea protestelor anti-PSD, tot la Cluj. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi