FUNDATIA IOAN BARBUS

Anatol Șalaru: Pro-rușii din România să se uite la colaboratorii rușilor din Ucraina. Pe ei i-au nimicit în primul rând

„Cei care gândesc că mâine-poimâine Rusia va câștiga războiul, va ocupa Ucraina și ne va da teritoriile istorice românești se înșală amarnic”, a spus Anatol Şalaru, fost ministru al Apărării în Republica Moldova în 2015-2016, într-un interviu acordat ILD, din care redau mai jos două fragmente.

Interviul integral va fi publicat pe ILD în următoarele zile.

Dl Șalaru avea în vedere discursul numărului doi din AUR, Claudiu Târziu, prin care acesta cerea dezmembrarea Ucrainei – discurs care a făcut înconjurul globului, asta spre deliciul organelor oficiale de propagandă ale Rusiei.

Anatol Șalaru:

„Pentru noi este mai ușor să discutăm și să negociem cu o Ucraină care este membră a UE și unde se respectă drepturile minorităților, decât cu o Ucraină care este controlată de Rusia.

Cei care gândesc că mâine-poimâine Rusia va câștiga războiul, va ocupa Ucrainei și ne va da teritoriile istorice românești și va da Ungariei teritoriile pe care le pretinde de la Ucraina, se înșală amarnic.

Pentru că scopul Rusiei nu e de a retroceda teritoriile țărilor care au avut de suferit tot din cauza Rusiei, scopul lor e recrearea URSS, a Europei de Est ca satelit a Rusiei.

Nu uitați ce a spus Putin înainte să se termine războiul: UE și NATO să se întoarcă la frontierele din 96.

Cei care cred că vin rușii și pe ei îi pun în funcții, îi vor face oameni foarte mari, greșesc foarte mult pentru că ei nu îi cunosc pe ruși.

Noi cei din R. Moldova, cei din Chișinău, care vorbim limba rusă și care îi cunoaștem foarte bine, am trăit în Rusia, am lucrat cu ei, noi știm de ce sunt în stare rușii și la ce ne putem aștepta de la ei”, a spus Anatol Șalaru.

„Ceea ce nu înțeleg anumiți politicieni din România, pro-ruși, care nu cunosc nici limba rusă, nici mentalitatea rușilor, este că Rusia, în cazul în care va câștiga războiul nu va negocia cu nimeni.

Rusia își va impune regimul pe care dorește în țara pe care o ocupă.

Va face ceea ce vrea și nu va ține cont de nimeni.

Să se uite în Ucraina, cei mai apropiați colaboratori ai rușilor din teritoriile ocupate, în primul rând i-au nimicit pe ai lor”, a avertizat Anatol Șalaru.

Interviu integral, în curând.

Comentarii Costin Andrieș:

Conform unui sondaj realizat înaintea invaziei din februarie 2022, majoritatea locuitorilor din Mariupol se considerau ruși, erau proruși. Mariupol era cunoscut drept unul dintre cele mai „rusești”, dacă nu orașul cu cea mai mare simpatie pentru Rusia din Ucraina.

Mariupol 2022, după „denazificare”

Iar armata rusă i-a omorât și l-a distrus integral, ucigând, conform estimării lui Anatol Șalaru, 100.000 de oameni, dintr-un oraș de aproximativ 400.000 de locuitori înaintea invaziei.

Întrebarea mea e: Ce crede Târziu?

Crede că dacă vin rușii aici îl pun președinte?

Mai degrabă îi trag un glonț în cap!

Anatol Șalaru este primul care a dezvăluit, în martie anul trecut, informațiile despre întâlnirile pe care George Simion le are, „de mulți ani”, cu serviciile rusești, FSB. Puteți urmări aici interviu de la acea vreme: INTERVIU Anatol Șalaru: George Simion, la Cernăuți, s-a întânit cu rezidentul serviciilor rusești, asta explică de ce AUR face politică pro-rusească în România

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian