FUNDATIA IOAN BARBUS

Episcopul Ignatie al Hușilor: Capitalismul înseamnă libertate și prosperitate, comunismul înseamnă sclavie și sărăcie sigură

Marxiștii reciclați și bolșevicii creștini (dacă este permis un asemenea oximoron) au acționat prompt și conform fișei postului de ideologi: să nu opereze cu nuanțele.

Capitalismul înseamnă libertate și prosperitate (inclusiv pentru cei săraci). Comunismul înseamnă sclavie și sărăcie sigură (inclusiv pentru cei bogați, nu pentru cei privilegiați; este o diferență).

Primul poate fi imperfect. Al doilea, sigur, este criminal și păcătos din fașă.

Prin urmare, întotdeauna voi opta pentru primul.

Nu apăr capitalismul cu Evanghelia în mână, ca n-a fost mai întâi capitalismul și apoi Evanghelia. Ci îmi dau seama de rădăcinile și nuanța creștină a acestuia. Nici nu îmi propun să îl compatibilizez cu Evanghelia, ci să sesizez joncțiunile dintre acestea.

Pilda Talanților nu a rostit-o ideologul din Trier, ci profetul din Nazaret. Simplu și nimic mai mult. Comunismul este profund anti-creștin, pentru că desființează demnitatea umană și o aruncă la gunoi. Au încercat unii și mai încearcă și astăzi — neomarxiștii contemporani— să compatibilizeze creștinismul cu comunismul. A ieșit o caricatură hidoasă și ucigașă.

Episcopul Ignatie al Hușilor

PRELUAT DIN   Marginalia

Puteți citi și Feriți-vă de “teologia eliberării”, sau câte ceva despre “teologia” lui Alexandru Racu, cu voie de la Sputnik (de azi și pe Contributors)

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Monitorul Neoficial

Monitorul Neoficial

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi