FUNDATIA IOAN BARBUS

Ameninţările viitorului calif

În lumea jihadistilor faima, onoarea şi respectul se câştiga după criterii verificate din vechime: cunoaşterea preceptelor coranice, înţelepciunea, capacitatea de a lupta, hotărârea şi mai ales neîndurarea. Bin Laden este deja legendă. Dacă mai trăieşte, este pentru că a avut noroc şi pentru că mii de oameni s-au sacrificat ca să-i acopere urmele. Din 2001 s-a ascuns în munţii Afghanistanului şi ai Pakistanului de nord-vest, a fost rănit, s-a refăcut cu greu, stă ascuns şi acum nu mai reprezintă decât un ghid moral şi un îndemn venit din ce în ce mai rar prin înregistrări audio pe siturile islamiste. A devenit califul lumii musulmane prin declaraţia de război pe care a făcut-o Americii în 1999, iar asta contează la fel de mult ca şi acţiunea în sine din 11 septembrie 2001. Califul Bin Laden a sfidat şi a atacat America, dar acum este bătrân, bolnav, poate chiar infirm. Nu îi mai poate conduce în lupta pe mujahedini şi este nevoie de un braţ tânăr, de o minte ageră, de un înţelept cunoscător al Coranului.

O serie de analişti consideră că Bin Laden va fi înlocuit de Abu Yahya al-Libi, ce îmbină calităţile de strateg şi luptător cu harul înnăscut de predicator, dar pe care l-a şlefuit cu răbdare şi studiu. Viitorul calif al gherilelor musulmane a mai utilizat numele de Hasan Qaiid, sau pe cel de Yunis al-Sahrawi. De origine libiană, şi-a petrecut mulţi ani printre jihadişti în Afghanistan. Are un frate închis în Libia pentru activităţi extremiste. A fost arestat de pakistanezi în 2002 şi a fost predat americanilor care l-au ţinut închis în Bagram (Afghanistan) de unde a evadat “miraculos” în 2005. S-a alăturat de atunci unui detaşament de jihadişti libieni – Libyan Islamic Fighting Group, care a fuzionat cu Al-Qaeda – condus până acum un an de Abu Laith al-Libi, eliminat în ianuarie 2008 de o rachetă a CIA.
Abu Yahya al-Libi a studiat islamul în Mauritania şi a devenit un predicator înzestrat, lucru fără de care nu se putea ridica în ierarhia Al-Qaeda. “Bin Laden este un inginer iar Zawahiri este doctor,” a spus Dr. Dr. Muhammad al-Massari, un dizident saudit care trăieşte la Londra. “De aceea este important ca ei să prezinte pe cineva care are un rol academic.”

al-libi

Iată cum s-a exprimat la o rugăciune în 2008:

“O tineri musulmani din est şi din vest, care îl ascultaţi pe Dumnezeu cum vă spune: Plecaţi la război, de va fi uşor sau de va fi greu, şi luptaţi straşnic pentru cauza lui Dumnezeu cu tot ce aveţi şi cu vieţile voastre.”

Site, centrul american de supraveghere, a divulgat ştirea că acum câteva zile Abu Yahya al-Libi a trimis siturilor islamiste o înregistrare video de 31 de minute în care ameninţă occidentul, în special Marea Britanie şi Statele Unite pentru rolul jucat în sprijinirea loviturii israeliene din Gaza. Adresându-se “mujahedinilor din întreagă lume”, Abu Yahya al-Libi le cere:

“Sacrificaţi-vă pentru a demonstra capitalelor occidentale ale infidelilor, Statelor Unite criminale şi a agenţilor lor criminali, ce au făcut fraţilor nostri şi a fraţilor noştri oprimaţi din Palestina.”
După care a adăugat:
“Este timpul a acest stat criminal, Marea Britanie, să plătească preţul unei crime isrorice, noi nu am uitat şi nu o vom uita niciodata”.
“Nici un copil nu moare în Palestina…fara că acest lucru să fie rezultatul al acelei (ţări) care a dat Palestina evreilor…Marea Britanie.”

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Daniel Francesco

Daniel Francesco

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian