FUNDATIA IOAN BARBUS

Atracţia răului, fascinaţia intelectualilor şi a tinerilor pentru Stânga

Pătura intelectuală este constituită din oameni fragili, întotdeauna a fost așa. Acești oameni nu au o poziție bine definită în societate, au multe ambiții cu puține posibilități de realizare. Şi atunci un astfel de om poartă în el mult resentiment. Privește în lume și vede ceea ce lui i se pare a fi victoria celor răi, care nici măcar nu sunt neapărat atât de răi cum își închipuie el. În fața acestei revolte, văzând puterea răului în lume, el se lasă impresionat de puterea răului, iar a te lăsa impresionat de o putere ține deja de cult, înseamnă deja a cadea sub dominația lui. Atunci individul începe să intre în dialectica răului, citește Machiavelli, Nietzsche, toate alea, și încearcă să-și elaboreze revolta, fără să-și dea seama că făcând asta, e pe cale de a se transforma, el însuși, într-un instrument al diavolului. Cu cât individul este mai revoltat împotriva răului din lume, cu atât va face mai mult rău, acesta e lucrul cel mai evident.

De fapt, ființa umană nu s-a născut pentru a corecta lumea. Sfera de acțiune proprie ființei umane este foarte mică. În ziua de astăzi toți au ambiția de a crea o lume mai bună. Orice copil de 12 ani creează o lume mai bună. Această ambiție de a crea o lume mai bună face ca tovarășii să intre într-o luptă pentru putere, deoarece pentru a schimba lumea trebuie să ai putere să o modifici. Atunci modificarea lumii, îmbunătățirea lumii, ajunge să devină capitolul 2, capitolul 1 este cucerirea puterii. Acești oameni au obsesia puterii și toți se corup până în fundul sufletului și se transformă ei înșiși în și mai mari propagatori ai răului.

Asta nu se întîmplă pentru că tipul e un filosof idealist. Ideea că tânărul intră în lupta socială pentru că e idealist mi se pare o gogoriță. Ce puști de 14-15 ani are o viziune corectă asupra societății, a sărăciei, etc.? Ce puști de 14 ani este mai interesat de ceilalți decât de el însuși? Spuneți-mi! E imposibil! Un puști de 14 ani luptă pentru auto-realizare. Și dacă e revoltat împotriva nedreptății din lume, este pentru că el se simte nedreptățit, chiar dacă în majoritatea cazurilor nu este. Atunci el proiectează acest sentiment de nedreptate asupra celorlalți și spune că el îi reprezintă pe cei săraci și oprimați. Asta e o minciună.

Spun asta analizând propria mea generație și pe mine însumi. Ce știam eu de sărăcia și mizeria din Brazilia când m-am lăsat pentru prima oară fascinat de ideile de stânga? Nu știam absolut nimic. Ştiam că eu mă simțeam rău și oprimat și atunci uram orice lucru care reprezenta în ochii mei autoritatea. Deci luptam pentru interesele mele proprii, pentru propria mea vanitate, ca toți din acea epocă. În Partidul Comunist, dacă mă întrebați pe cine am cunoscut, care să fi fost un om cumsecade, milos, care să fi avut într-adevăr milă de săraci, care să încerce să-i ajute îm mod direct… nu am cunoscut unul! Unul! Nici măcar unul singur, erau toți inimi seci! Toți.

Deci tipul luptă pentru propria sa vanitate, dar, cum se înșeală pe el însuși crezând că este mântuitorul care luptă împotriva răului, cu cât se gândește așa mai mult, cu atât se impregnează de rău, pe calea vanității.

traducere: Anca Cernea

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

 

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Olavo de Carvalho

Olavo de Carvalho

70 de comentarii

 1. calehari
  11 aprilie 2011

  ” Revolutiile sunt urzite de necajiti si de trantori : unii din nevoie , din deznadejde ; ceilalti din plictiseala , din ura de sine . Trantorii tanjesc dupa rasturnari, in fond toti imbuibatii se urasc in chip tainic si doresc sa fie maturati intr-un fel sau altul ”

  ” Privesc prin lucarna pasarile rotindu-se pe cer la ora asfintitului ! Fac de milioane de ani acelasi si acelasi lucru ! Intelepciune ereditara absoluta . Ar fi trebuit sa fim ca ele , caci e preferabil sa fim orice , numai ce suntem nu . ”

  ” Revolutiile sunt rodul lipsei de experienta . Ar trebui sa ne nastem batrani si sa ramanem asa ”

  ” Tinerii din Franta se inchina la Mao . Maine crimele lui vor fi dezvaluite , va fi denuntat la fel ca Stalin . Dar nu se va schimba nimic . Isi vor gasi un idol nou , cat mai departe cu putinta, ca sa nu fie vazut de aproape “

 2. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Cit de adevarat graieste Carvalho! Face lumina la anumite aspecte si motive.
  Si cit de adevarat este ca acei luptatori pentru dreptate, nu au nimic in clin si in mineca cu oropsitii. Credeti-ma ca ii cunosc de aproape. Mai ales la servici, un loc care activeaza impotriva tuturor nedrepatatilor, reale sau mai mult inventate. Mai mult de atit nu pot sa intru in amanunte. Si asa ma compromit acolo in fata colegilor directi cu idei ce nu-si au locul in sinul stingii progresiste.

  Sint oameni in Romania, care la inceputurile comunismului credeau in teorie, fiind dezinformati si nestiind dedesubturile. Ma refer la cei care nu erau “aproape de farfurie”, sau in conducere sau in contact cu membrii activi ai instaurarii comunismului. Tatal meu de exemplu, care a suferit 4 ani din partea nazistilori – lagar de munca obligatorie de la virsta de 17 ani. Nu a putut sa nu spere, expus la propaganda si demagogia masiva despre ideile de egalitate si legile de anti-resism, ca comunismul ofera solutia la anti-semitism, pogroame si va curma chinurille evreilor. Sper sa nu il condamnati pentru aceasta speranta care era fireasca dat fiind conditiile de care am vorbit. El nu a fost activist, nu s-a ocupat personal de nici un demers, nu a chinuit pe nimeni, nu a denuntat pe nimeni, etc. Adica nu este reponsabil pentru atrocitatile comunismului. A trait ca orice om, a lucrat ca orice om si nimic mai mult decit ca a crezut si a sperat. Incet incet a inteles ca orice om nornal, ca lucrurile nu stau ca in teorie. Nu stiu cum a reusit sa se eschiveze, si el si mama, si astfel nici n-au fost membrii de partid cu toate ca au tot fost presati. Vazind adevarul, a ajuns de dreapta.

  Pozitia credula a acelor oameni din timpurile trecute este de inteles, insa ceea ce este de condamnat este faptul ca azi mai pot exista oameni care sa sustina linia stingistilor, sa creada astazi, dupa ce comunismul a dat faliment, dupa ce cunosc faptele si realitatile terorii totalitare, faradelegile comise de regim, deportarile, suferintele si grelele incercari la care au fost supusi oamenii, si enormitatea numerelor de populatii ucise in comunism.

 3. Nea
  11 aprilie 2011

  Simplu şi clar

 4. Anca Cernea
  11 aprilie 2011

  Silvapro,
  Intr-adevar, acum 50-60 de ani, cand informatiile nu erau la dispozitie ca acum, si lumea nu avea experienta directa a comunismului, oameni cumsecade ca tatal tau isi mai puteau face iluzii. Dar, exact ca si tatal tau, oamenii cumsecade s-au lamurit repede.
  Astazi, cand sunt cunoscute atatea date si amanunte, cand poti sa vezi pe internet gropile comune si muntii de oase (v. Cambogia), cand vezi nerusinarea postcomunista (mineriade, mafii, etc) de la noi si din toata lumea (nimeni nu i-a lustrat pe securistii din est si pe idiotii utili din vest), nici un om cumsecade nu mai poate sa creada minciunile acestor criminali in serie.
  De aceea, oamenii sovietici de la criticatac, de exemplu, sau tineretul chic de la psd, nu au nici o scuza. Ceea ce fac ei este pura neobrazare, isi bat joc de peste o suta de milioane de morti, si alte sute de milioane de vieti distruse. Inclusiv de milioane de oameni care sufera acum din cauza comunismului.
  Mecanismul psihologic descris de Olavo de Carvalho a functionat, in cazul lui, in Brazilia 1963, si nici asa, el nu e mandru de asta.
  Dar ca sa mai sustii marxismuI in Romania 2011, e mult mult mai putin scuzabil, trebuie sa sa ai in plus fata de mecanismul descris mai sus si o doza uriasa de nerusinare, si un carierism din cel mai dezgustator, sa fii gata de orice profanare si orice porcarie pentru a iesi in fata.

 5. DanCanada
  11 aprilie 2011

  @2 & 4: Foarte adevarat! De aceea in subconstient am o anumita greata numai cind aud de numele sobolanilor mai tineri (Ponta, Antonescu). Astia mai batrini (Iliescu, Nastase) – asta e, n-ai ce face, dar cei mai tineri? Sau de-alde Ernu cu tupeul gretos de a-l ataca pe Tismaneanu sau nulitatea aceea de ieri (DanBruma)…
  Nu inteleg cum se simt oamenii astia comfortabili cu ei insisi, ce fel de bun simt au daca sa prostitueaza in asa fel?
  Adica fata in fata sa pretinda fara ironie ca “au fost si parti bune”, iar daca ii spui “du-te ma si plimba ursul” sare in sus pe motiv ca fiecare are dreptul la opinia lui. De parca o opinie timpita ar fi valabila. Numai ca Noua Stinga asta pretinde: fiecare e “special”, nu ai voie sa spui “nu” sau “rau”, ai voie cel mult sa spui “double plus ungood”, sau si mai si, probabil sunt minti stangiste care se gindesc ca “special” ar acoperi si + si –
  Din pacate Stinga din Vest ii ajuta foarte mult pe apologetii comunismului, iar copii nostri (tocmai al celor care au vazut 1984 cu ochii lor) cred in cea mai mare majoritate ca a fi “revolutionar”, de Stinga, e noua atitudine “cool”. Si ce-i asa rau comunismul, doar e o idee minunata…

 6. neamtu tiganu
  11 aprilie 2011

  Am intrat pe aici sa vad cum mai e treaba cu Fukusima, cica a ajuns la sapte, nu am mai gasit articolu si am citit ici colo cite ceva.
  Bag de seama ca voi aveti o problema, nu prea am inteles insa ce problema va roade si cum vreti s-o rezolvati!? Imi place ca va exprimati f. frumos si sunteti in general de acord cu voi.

 7. calehari
  11 aprilie 2011

  @6. ” Cum mai e treaba cu Fukusima “. Pai, nu inteleg , daca te macina ( doamne ajuta ) curiozitatea atat de mult , de ce nu dai o fuga pana acolo ca, dupa porecla, in Germania vad c-ai fost ?

 8. neamtu tiganu
  11 aprilie 2011

  calehari ???? Hiii?

 9. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Neamtu tiganu, nu cumva vrei sa fim schizo si sa fim in dezacord cu noi? Caute-ne pe Critic Atac. Saluta-l pe “nascut in URSS”, spune-i ca apreciem ce face pentru cauza rosie.

 10. neamtu tiganu
  11 aprilie 2011

  Cine este “noi”? Sunteti din aia bunii sau sunteti rai? Sunteti cumva din Braila?
  Sunteti cu Basescu sau contra? Fumati, beti alcool?

  P.S Unde e baiatu ala care a scris cu Fukusima?

 11. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Tu tre’ sa stii, doar vorbesti la plural. “Baiatul ala” e Liviu Craciun, dar cred ca ti-a raspuns deja John Galt. Nu-ti face griji, va reveni si Liviu.

 12. calehari
  11 aprilie 2011

  Bahto delo delo Intrudare , haratosule , hexpulzatule, mai da paci traitziar oridacateori ai dambla la nasoala aia da Fucusima si la reahtoarele ei. Te trailes bahtalo neamtzule ! ????

 13. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Da, astia la noi se cred tare cool, moderni si misto si se uita la noi de sus. Au inceput sa teasa si o teorie psihologica ca a fi de dreapta sau stinga tine de un anumit fel de personalitate, caracter. Dupa ei, cei atrasi de dreapta sint o personalitate rigida, aspra, neflexibila, intransigenta. Ceea ce ei nu realizeaza este lumina in care ne apar ei noua: caraghiosi, fuduli pe degeaba, fara ratiune si logica, nerealisti, etc. Aproape un fel de psihoza. Parca le-a facut cineva farmece sa vada ce nu exista sau sa nu vada ce e evident.

 14. Silvapro
  11 aprilie 2011

  1) Am uitat sa va intreb daca gasiti vreo corelatie intre trasaturi de caracter si a adera la dreapta sau sau stinga.

  2) Sint curioasa ce ginditi, si cam ce credeti ca ar trebui sa raspund celora care vin cu teoria pe care am expus-o mai sus despre cum ne caracterizeaza progresistii.

  (in termeni populari, eu i-as mai caracteriza ca tip de oameni care cred ca “tot ce zboara se maninca”!!)

 15. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  Silvapro @13-14

  Nu-l prea cunoști pe Neamțu Țiganu (și nici Bogdan), puteți să-i vizitați blogul, și el “se dă” (ludic) pe multe bloguri (în general bune!), cred că-i un om de treabă, oleacă progresist din teribilism inexplicabil, în plus cred că s-a contaminat de BDS, deci se mai dă la oameni din cînd în cînd ???? Nu-i place să fie numit intelectual, îi dau dreptate, am înțeles că-i inginer.

  La întrebări încerc să-ți răspund cam așa (gipsy-ul teuton nu se pune, el e altă categorie):
  1) N-aș crede că-i vorba de trăsături de caracter, înclin spre ipoteza tinereței exagerate: covîrșitoarea majoritate e mai jună cam cu 7 ani – cei de acasă ???? De aceea cred că vorbim așa mult de valorile tradiției în general și ale familiei în special.
  2) Ținînd cont de ce-am zis la punctul 1, te sfătuiesc amical să încerci să-i eviți. Mă rog, afară de cazul cînd crezi că poți să le faci tu “farmece” mai eficiente ????

 16. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  PS. Sper să nu iau bătaie că-i fac oleacă de reclamă Brunetului Jărman, dar am citit două postări ale lui privitoare la cestiunea nucleară (în ordine cronologică):

  Tora, Tora, Tora
  Nemtii, un popor caraghios

 17. Idle
  11 aprilie 2011

  @Silvapro Ce trăsături de caracter? Buna intrebare.
  Există chiar și un studiu științific. Uite aici: http://r-evolutia.blogspot.com/2011/04/cei-cu-vederi-politice-de-dreapta-sunt.html

  Deci, cum ți se pare?

 18. Anca Cernea
  11 aprilie 2011

  Stiinta lui Idle, de la r-evolutia blogspot e desigur cea mai credibila dovada: conservatorii sunt asa si pe dincolo.
  Uite aici stiinta, Idle:
  http://www.dictionarenglezroman.ro/dictionar/idle
  idle
  Adjectiv
  1. inutil, zadarnic
  2. neântemeiat, fără temei
  3. inactiv
  4. neocupat
  5. leneş, trândav
  6. indolent

  Sunt studii care arata ca oamenii idle voteaza la stanga.

 19. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  @all:
  repet ce spunea un blogger mai demult pe-aici: Costi RogoZen e acela care vroia sa impresioneze prin faptul ca a facut o cronica de intampinare la Orbitor-ul lui Cartarescu a doua zi dupa aparitie. Asta spune multe despre el. E posibil, spun eu, sa existe anumite “trasaturi de caracter ale dreptacilor”; dar, daca asta e adevarat, atunci si reciproca este foarte valabila: e totusi demonstrat, mai mult decat stiintific, empiric, ca stangacii, marea lor majoritate, din Romania, voteaza pe doua pungi de zahar, un blid de linte si promisiunea unei subventii. Asa ca, vorba cuiva, dle Idle, sa lasam.
  @Silvapro:

  Dupa ei, cei atrasi de dreapta sint o personalitate rigida, aspra, neflexibila, intransigenta.

  Eu unul, ca patron de firma, si ca inginer, consider o onoare sa fiu mai intransigent si mai sever decat media, in primul rand cu mine insumi, si apoi si cu cei cu care lucrez (pe care-i exploatez, ar zice unii ???? ). Deasemenea as considera o mizerie sa fiu unul dintre aceia (am cunoscut maim multe cazuri, in primul rand in familie) care muta trei hartii toata ziua, dar se plang de mama focului ca nu le dau Basescu/Boc salariu suficient de mare. Si care sa fi votat cu Iliescu tocmai pentru ca Ilici promisese printre altele si asta.
  Asa ca, da, daca existe anumite trasaturi de personalitate ale dreptei, asta e inca un motiv sa ma mandresc cu faptul ca sunt de dreapta.

 20. Idle
  11 aprilie 2011

  Conform studiului la care se face referire mai sus cei de dreapta sunt fricoși și anxioși.

 21. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  @Idle:
  Conform celor N dovezi empirice existente, cei de stanga sunt puturosi, nesimtiti si ipocriti.

 22. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  3-2….si asta numai pana acum. Eu zic sa nu insistati.

 23. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  De fapt 3-1, pentru ca anxietate=o forma de frica, cf. DEX. Slabut, sau chiar idle, as zice.

 24. Idle
  11 aprilie 2011

  @Anca Cernea
  Apelul la o explicație din dicționar nu este știință. Cercetarea științifică este cu totul altceva decât ceea ce crezi dumneata. Nu se poate face o legătură cu asta. Observ că ai încercat să ocolești subiectul.

  p.s. Pseudonimul este ales cu sensul de inactiv. Asta nu înseamnă că va rămâne mereu așa.
  Inactivitatea este asumată, în sensul în care nu doresc să depun nici un efort pentru a pune umărul la construcția societății capitaliste.
  Este limpede acum?

 25. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Ma mir ca Idle nu a citat “studiul stiintific” al lui Adorno, frauda stangista numita “Autoritatea conservatoare”. Nu o fi stiind de el? :mrgreen: I s-o fi tragand de la “inactivitate.”

  Sunt studii care arata ca oamenii idle voteaza la stanga.

  Realitatea inconjuratoare confirma studiile. ????

 26. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Idle

  Pseudonimul este ales cu sensul de inactiv. Asta nu înseamnă că va rămâne mereu așa.
  Inactivitatea este asumată, în sensul în care nu doresc să depun nici un efort pentru a pune umărul la construcția societății capitaliste.
  Este limpede acum?

  Asta a si spus Anca – esti doar un trantor care asteapta, ca ultimul cersetor, sa i se dea de la altul si voteaza cu aia care-i arunca firmiturile pe care le fura de altii. Multumim pentru confirmare, stimate Idle. Ia spune, nu-i asa ca si tu citesti Critic Atac? ????

  P.S.
  De ce conservatorii sunt mai fericiți decât liberalii

  Potrivit sondajelor – Pew Research Center, the National Science Foundation – și unor studii precum cel al profesorului Arthur Brooks – Gross National Happiness, conservatorii americani sunt mai fericiți decât concetățenii lor liberali.

  Liberalii răspund că ”dacă suntem mai nefericiți, e pentru că pe noi ne mișcă mai mult starea celor mai puțin norocoși.”

  Dar bunul simț și studiile sugerează alte explicații.

  Conservatorii aflați pe același palier socio-economic cu liberalii donează mai mult pentru acțiuni caritabile și dedică mai mult din timpul lor liber decât liberalii. În ceea ce privește suferințele străinilor, cel puțin în ultima jumătate de secol conservatorii au fost mai dispuși să sacrifice bogăția Americii și sângele american (de multe ori pe al lor) pentru libertatea altor națiuni. (…)

  Intrebarea insinuează că liberalismul provoacă nefericire. Deși e adevărat , poate fi la fel de corect a spune că oamenii nefericiți sunt mai înclinați să adopte poziții de stânga.

  De exemplu, negrii americani. Ar fi normal să prezumi ca un negru american, o persoană esențialmente fericită, să fie mai puțin atras de stânga. Oricine a întâlnit negri conservatori arareori au întâlnit o persoană furioasă, nefericită.

  De ce?

  Pentru că în viziunea liberală, America este societate rasistă. Prin urmare, ar trebui să-și abandoneze liberalismul pentru a fi un individ fericit. E foarte greu, dacă nu imposibil, să fii un om fericit cât timp crezi că societatea te persecută. Așadar, un negru american nefericit va fi atras spre liberalism, iar liberalismul îl va face mai nefericit întărindu-i ideea că e o victimă.

  Un om nefericit e atras de stânga și pentru un alt motiv. Viața e grea și pentru liberali și pentru conservatori. Dar conservatorii admit că viața va fi întotdeauna grea, în timp ce liberalii au vise utopice. La înmormântarea fratelui său Robert, senatorul Edward M. Kennedy și-a amintit că fratele său spunea: ”unii oameni văd lucrurile așa cum sunt și se întreabă >. Eu visez la lucruri care nu au existat niciodată și spun >”

  Cei care cred în utopii vor fi întotdeauna mai nefericiți decât cei care știu că suferința este inerentă existenței umane. Un credincios utopic compară America cu utopia sa și îi găsește îngrozitor de multe lipsuri. Un conservator compară America cu orice altă civilizație care a existat și se întreabă cum de a fost atât de norocos că s-a născut ori a devenit american.

 27. Idle
  11 aprilie 2011

  @Liv St Omer. Aș vrea să văd și eu care sunt cele N dovezi. A caracteriza pe cineva ca „puturos, nesimțit, ipocrit”, nu cred că e o dovadă de „știință”. Este o dovadă de – lipsă de argumente. Ori, lipsă de educație.

  p.s. nu vă mai pierdeți vremea pe acest forum

 28. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Idle

  Inactivitatea este asumată, în sensul în care nu doresc să depun nici un efort pentru a pune umărul la construcția societății capitaliste.

  Inactivitatea este un eufemism pentru trandavie, tov. Idle. ???? Hai, poti sa ne spui, nu-i asa ca si tu citesti Critic Atac? ????

 29. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Subioectul fiind care? Ca eu, ca om de dreapta, sunt “temator si anxios”? Pai, daca ar fi asa(nu e), cred ca as avea toate motivele sa nu vorbesc despre asta, intrucat pentru probleme de genul asta exista psihologi, psihiatri. Dar reiau o idee a colegului dvs de “gandire” Mircea Badea: daca e sa ne luam dupa “un grup de cercetatori americani/englezi”, atunci exista grupuri de cercetatori americani/englezi care pot demonstra, cu “argumente”, ca noapte=zi. Pentru niste stipendii grase, oricine e in stare sa demonstreze orice, pe lumea asta. Asa ca nu vad rostul unei dezbateri in jurul concluziei “unei echipe de cercetători a University College London”.

 30. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Si mestrul dvs Marx “cerceta”: se ducea la biblioteca sa stranga fapte, dar le selecta doar pe cele care-i confirma teoriile, facute deja. E un fapt confirmat istoric de numeroase marturii ca asa facea.

 31. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  S-ar putea sa ii fi cerut prea mult lu’ tov’ul Idle. E greu sa ii raspunzi unui capitalist si el nu doreste sa depuna “nici un efort pentru a pune umărul la construcția societății capitaliste”.

 32. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  @Idle:
  Nimic nou; la fel ca in discutiile cu bunicii mei comunisti, mi se spune ca sunt ne educat si sunt trimis sa ma plimb. Slabut, numai atata puteti?
  Vreti dovezi stiintifice? Dar miile de babute “neajutorate” care pt un kg de faina si 2 sticle de ulei l-ar vota si-acuma pe Iliescu, stangist de-al dvs? Asta nu e putoare, sa astepti mereu subventii si ajutoare de la stat? Asta nu e nesimtire, cand stii ca ai doua maini, doua picioare, si poti sa muncesti, sa castigi un ban cinstit, in loc sa astepti sa fii ajutat? Asta nu e ipocrizie, sa te pretinzi “neajutorat”, cand de fapt nu esti? Si mai am inca N exemple, daca as sta sa caut si sa-mi amintesc, dar chiar nu am timp de pierdut cu discutii din acestea. “Needucat” fiind, am o sarpanta de terminat, pentru un bloc P+3, si, in lipsa mea de argumente, ma voi intoarce la ea. Imi pare doar rau ca idei si principii ca ale dvs mi-au tampit parintii si bunicii si impreuna cu ei generatii intregi de oameni, in fond, nevinovati, care intelegeau probabil din ele la fel de mult sau de putin ca si dvs.
  Va doresc o dupa-amiaza agreabila si toate cele bune.

 33. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Pai da Vlad, ca, raspunzandu-ne, el, cf. teoriilor lui, “ne face jocul”; stramosii lui din anii 20-30 puneau bombe, incendiau fabrici capitaliste, etc; probabil ca asta e si idealul dlui Idle.

 34. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Hai Idle, recunoaste, nu-i asa ca atunci cand ti se spune ca esti trandav, iti vine sa arunci o bomba in noi? Hai, ca tot ii aperi matale pe musulmanii din USA pe blogul dumitale. Fii cinstit cu tine insuti si recunoaste!

 35. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Eu m-as multumi sa-mi spuna daca citeste Critic Atac. :mrgreen:

 36. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Pai probabil ca citeste, asta nu ar fi un lucru rau in sine. Tu ai citit in “Diavolul si ucenicul sau-Nae Ionescu-M.Sebastian”, articolul ala de Sebastian despre “omul cu revolverul” care, chipurile, era indreptatit sa traga? Peste 10-15 de ani, daca acum Rogozanu si ai lui considera ca “Romania e un stat care nu se poate guverna singur”…..parca il vezi si pe Rogozanu scriind asta, nu?

 37. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Sunt fricos si anxios, si mandru de asta ????

 38. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  N-am citit, dar o sa citesc. Pana una alta, citeste fragmentul de mai sus din “de ce conservatorii sunt mai fericiti decat liberalii”, anxiosii sunt altii: stangistii care traiesc mereu “in oprimare” si “teroare”.

 39. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Am citit, si mi se pare foarte refreshing, textul, ca un anxios ce ma aflu :D. Ce vroiam sa spun este ca, peste 10-15 ani, asa, daca ar fi sa ma prefac acuma in progresist (sper sa nu ma injurati ???? ) si sa vad in viitor, parca-l vad pe dl Rogozanu justificand trasul cu revolverul, pe bloguri si alte reviste, si pe dl Idle cu revolverul in mana.
  Uite Vlad, dl Idle e prieten, probabil, cu dl Tincu Petru din Iasssi:
  http://r-evolutia.blogspot.com/2010/05/stanga-europeana.html

  Partidul Alianţa Socialistă este membru fondator al Partidului Stânga Europeană, un partid format din partidele socialiste şi comuniste din Europa, având o reprezentare semnificativă în Parlamentul Europei.

  (ultimul citat era din dl Tincu).
  Amandoi au simpatii fata de PSE!
  Mi se pare foarte cool ca baietii astia se strang in grupuri; am apreciat toata viata spiritul de comunitate.
  E bine pentru ca, in felul asta, macar stii, cand ai nevoie, de unde sa-i iei. ????

 40. Anca Cernea
  11 aprilie 2011

  Idle
  Uite cum e cu studiul tau stiintific:
  http://neurocritic.blogspot.com/
  Nu cred ca o sa intelegi, desi e simplu. Dar n-am timp sa-ti explic, am de lucru, nu sunt idle ca tine. Nu e o chestie de genetica, e de alegere, eu am ales sa-mi folosesc creierul. Tu ai ales idle. Vezi idle, totusi definitia din dictionar a numelui tau chiar e stintifica. E si semantica asta o stiinta, limba si cuvintele chiar descriu niste realitati, nu sunt doar forme de imperialism burghez.

  Cat despre teama, anxietate, etc, hm, eu vad altceva in realitate:
  Stanga o tine dintr-un atac de panica in altul, ba ca planeta se incalzeste, ba ca vine razboiul nuclear, ba ca gripa porceasca, burghezia, da-i si da-i, numai crize, numai pericole, pentru care tot mereu trebuie legiferate noi si noi masuri de siguranta.
  Dreapta vrea concurenta libera, stanga vrea protectie.
  In lumea reala s-ar parea deci ca stangistii au mai mare nevoie de diazepam. A propos, de obicei ei sunt cei care vor legalizarea drogurilor. Nu o fi un semn de anxietate?

  PS. Uite cum e cu sanatatea mintala a stangistilor:
  http://teapartyorg.ning.com/profiles/blog/show?id=4301673%3ABlogPost%3A192889&commentId=4301673%3AComment%3A192424&xg_source=activity

 41. dr pepper
  11 aprilie 2011

  idle mai inseamna si “la relanti”.
  ma rog, nu asta e important, din curiozitate am intrat si eu pe link-ul dat de idle:
  http://www.telegraph.co.uk/science/science-news/8435618/Political-views-are-reflected-in-your-brain-structure.html
  primul paragraf, prima propozitie simpla, primul cuvant din articol:

  Scientists have found that political orientation is connected to brain structure and those with right wing views have larger areas concerned with fear and anxiety than those of a more left wing persuasion.

  pai daca “oamenii de stiinta” zice, cum as putea eu sa ii contrazic?
  dar din acest studiu al “unui grup de cercetatori” putem deduce ca poti fi denumit intelectual prin asociere.
  nu mai trebuie demonstrat nici bagajul de cunostinte si nici modul de gandire, faptul ca aderi la ideile comuniste te defineste instant ca intelectual iar daca ai cumva dubii in ce priveste raiul comunist, e clar vorba de lobu’ drept al creierului cu amigdala mai mare ceea ce duce la concluzia ca esti stupid ca sa nu zic prost.
  ei bine, da – in urma unui studiu efectuat de catre “un grup de cercetatori” a rezultat ca sunt prost si mi’e frica de ideologia care a ucis 160,000,000 de suflete si nici nu sunt dispus sa o reexperimentez.
  nimic nou sub soare, stiam demult ca nu sunt ‘telectual si nici macar bine educat.
  ma simt mai bine ca sunt prost si traiesc intr’o lume libera decat intelectual intr’o lume a minciunii, terorii, fricii, crimei samd.
  mai intrase unu’ pe aici care sustinea ca el e foarte destept ca citea carti pe vremea lu’ nea nicu ca nu avea televizor.

 42. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  dr pepper,
  cand citesc produsele de gandire ale “intelectualitatii stangiste” imi dispar toate anxietatile si toate fricile, sincer. Aveam, recunosc, o mare frica/anxietate cum ca Ponta+Antonescu ar putea sa ajunga la guvernare, candva. Dar, citind ineptiile astea, ma linistesc: nici cea mai inculta si mai tembela Baba Rada din cel mai izolat sat din Romania n-ar putea vota asemenea idei, in secolul in care traim.
  Asa ca las’ sa fim noi prosti si anxiosi. Cheers!

 43. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Sa ma scuzati ca spun asta, dar eu continui sa cred, totusi, ca se poate face o corelatie intre felul cum traieste un om, temperamentul sau (->psihicul sau) si optiunile sale politice.
  Atata doar ca, daca e sa o facem, vom obtine rezultatele din textul lui Vlad, nu cele ale lui Idle! ????

 44. dr pepper
  11 aprilie 2011

  Liv, dpmdv sa iti doresti sa traiesti in comunsim unde statul are grija de tine in cel mai mic amanunt ( ce mananci, unde te duci, ce imbraci, cu ce calatoresti, unde calatoresti si daca ai voie, ce gandesti, ce spui, unde locuiesti si de ce samd) – sa iti doresti sa ai doua ore de program in care sa afli neincetat despre realizarile socialismului luminos si a inteleptilor conducatori ( care au, evident, lobu’ stang superdezvoltat), sa iti petreci viata intre asteptatul la coada si apa calda sau lumina si cenzura, bruiaj si indobitocire prin spalare pe creier – ei bine, asta numai inteligenta nu denota.
  dar asa sunt eu – mai prost – si nu inteleg.

 45. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Pai asta am spus si eu – noi nu suntem prosti, noi suntem “prosti” in universul oniric, in mintea, acestor domni-Iassssi, Idle, etc, ca nu intelegem toate aceste binefaceri. Omisesem ghilimelele, scuze daca te-am jignit, absolut fara intentie, crede-ma.

 46. calehari
  11 aprilie 2011

  Jumatatile de masura nu au cum sa fie anxioase. Omul Intrupat , Ispravit as spune Intreaga Masura este de dreapta . Jumatatile de masura , frustratii , neispravitii si la propriu si la figurat , sunt de stanga . Chestia asta poate fi contrazisa , dar asta nu va schimba cu nimic soarta nenorocita a celor din a doua categorie . Soarta pe care , dintr-o generozitate schizofrenica , vor s-o impartaseasca cu toti ceilalti . Nu sunt fricosi pentru ca decerebratii nu cunosc acest sentiment , caracteristic numai celor normali , celor ispraviti. Nu ii inspaimanta ratarea , esecul , onoarea stirba si demnitatea invalida , confunda colonul cu coloana vertebrala , plang daca pierd banii de-o bere si hahaie tampi cand pierd libertatea . Au matze asa ca nu mai au nevoie si de sentimente , iar inima le este plina daca burdihanu’ e plin . Sunt fericiti sa-si petreaca viata intre troika si troca . Jumatatile de masura n-au cum sa fie anxioase . Exista o elita de anxiosi ; restul e turma . Cioran spunea ca : ” Anxietatea este o memorie a viitorului . Anxiosul este cel care a vazut ce i se poate intampla ” . Decerebratii , dupa cum stim , din nefericire pentru noi , nu au nici macar memoria trecutului .

 47. dr pepper
  11 aprilie 2011

  hahahaha, Liv, nu ma las jignit cu una cu doua iar mesajul nu era pentru tine.
  ( n’ai tu idee ce cuvinte intelectuale mi’au fost adresate in trecut pe patruped)
  apropos de patrued, mai demult am pus o istorioara tragica a carei protagonista este o fericita posesoare a unui lob stangaci superdezvoltat:

  Mentally disturbed liberal “grateful” for the black man who raped her

  bref, posesoarea fericita a lobului cu pricina a plecat in haitii dupa acel cutremur devastator din proprie initiativa pentru a ajuta populatia de culoare ce a fost constant defavorizata de omu’ alb rau si inferior.
  in timp ce lucra la un studiu despre cat de rau era omu’ alb – haitianu’ din dotare care o ajuta la studiu a violat’o multiplu pe un acoperis.
  Aceasta tragica experienta a avut insa si beneficii: i’a deschis acesteia ochii despre revolta ce se petrece in interiorul afro-haitienilor acea lupta interna l’a determinat pe haitian sa isi razbune toti inaintasii pe acel acoperis.
  pentru toate relele pe care omu alb le’a adus pah pamant.
  si pah luna, daca stau sa ma gandesc bine.
  “Don’t Rape Me, I’m A Malcolm X Scholar!” dovedeste ca leftistii sunt asa de indragostiti de a fi perceputi ca intelectuali incat nu pot rezista tentatiei de a aduce asta pe tapet nici in situatii de criza.

  ps: am gasit articolul pe care il cautam: Who’s to Blame When a Black Man Rapes a Woman?

 48. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  ???? doctore, l-ai inteles gresit pe Liv St. Omer.

  Tare stirea aia, frate! “Grateful” dupa ce a violat-o!

  Two weeks ago, on a Monday morning, I started to write what I thought was a very clever editorial about violence against women in Haiti. The case, I believed, was being overstated by women’s organizations in need of additional resources. Ever committed to preserving the dignity of Black men in a world which constantly stereotypes them as violent savages, I viewed this writing as yet one more opportunity to fight “the man” on behalf of my brothers. That night, before I could finish the piece, I was held on a rooftop in Haiti and raped repeatedly by one of the very men who I had spent the bulk of my life advocating for.

  It hurt. The experience was almost more than I could bear. I begged him to stop. Afraid he would kill me, I pleaded with him to honor my commitment to Haiti, to him as a brother in the mutual struggle for an end to our common oppression, but to no avail. He didn’t care that I was a Malcolm X scholar. He told me to shut up, and then slapped me in the face. Overpowered, I gave up fighting halfway through the night.

  I went to Haiti after the earthquake to empower Haitians to self-sufficiency. I went to remind them of the many great contributions that Afro-descendants have made to this world, and of their amazing resilience and strength as a people. Not once did I envision myself becoming a receptacle for a Black man’s rage at the white world, but that is what I became. While I take issue with my brother’s behavior, I’m grateful for the experience.

  Citind astea, ti se blocheaza mintea…

 49. dr pepper
  11 aprilie 2011

  hahaha, inca un caz, proaspat:

  Briton attempts to cross Indian Ocean in rowboat

  Despite her years of experience at sea, the 43-year-old environmentalist acknowledged that this trip — which takes her through an area known for pirate attacks — has her on edge. She axed her original plan to row to Mumbai, which would have taken her through a pirate-riddled region off the Somali coast, and is now keeping her exact route and final destination a secret for security reasons.

  “It’s something that I think about in the wee hours of the night,” Savage told The Associated Press. “I’ve done everything I can to reduce the risk, so now I try and just tell myself that yeah, there’s nothing more I can do.”

  Her pirate preparedness plan included seeking advice from shipping companies in the region and taking with her a good luck charm — “Woody,” a tiny toy pirate named for his little wooden peg leg.

  Savage uses her long-distance rowing adventures to promote environmental causes and raise awareness of plastic debris polluting the ocean. She hopes to encourage people to use biodegradable trash bags and reusable grocery bags.

  moama! cat de tare!

 50. dr pepper
  11 aprilie 2011

  cre’ ca mai degraba askimet ma intelege pe mine gresit

 51. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  Incep sa il banuiesc de intentii rele. ????

 52. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  daaa….socant si amuzant in acelasi timp. :D:D Raspuns Brumei de ieri (tardiv, dar ontopic): uite d-aia nu tin neaparat sa emigrez in USA. Pentru ca avem nebuni si aici, in Romania! ????

 53. Liv St Omer
  11 aprilie 2011

  Intrebare, poate tampita: cine-i askimet?

 54. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  Liv, Akismet e detectorul de spam WordPress, deci al blogului ILD.

 55. Vlad M.
  11 aprilie 2011

  E cainele de paza al Contrarevolutiei. :mrgreen:

 56. calehari
  11 aprilie 2011

  @56. ???? ???? Bine, bine, am inteles. Da , ce tot are cu dr. pepper ? In loc sa sara la Tincu sau la Bruma …

 57. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Imi pare bine ca ati adus vorba de pungi, o chestie care ma sucareste.
  N-am inteles de ce nu se pot recicla pungile de nailon / plasic (alea de la supermarket)? De ce sticlele de plastic da? Nu se topesc si unele si altele la caldura? Nu stiu de fapt cum se recicleaza sticlele de plastic, dar in fine, nu se poate folosi aceeasi procedura pentru ambele?
  Si daca nu: De ce nu folosesc matrialul care se poate recicla ca sa creeze pungi subtiri pentru supermarket?
  Eu am senzatia ca cineva vrea sa scoata bani de la cumparatori: 1) magazinele au de cistigat, nemaidind pungi pe gratis 2) cineva cistiga bani pe pungile cu plata (chiar si magazinul care de fapt vinde pungile, ca pe oricare alt produs).
  Ikea au fost primii care nu au mai dat pungi, decit contra plata. Niste pungi mari si groase si de o forma imposibil de folosit in viata de zi cu zi. De obicei le arunci ca nu faci din casa sau masina magazie, si data viitoare cumperi alta / altele. N-am vazut pe nimeni sa vina cu punga de acasa. Din pdv ecologic, este o mai mare risipa, pentru ca aceste pungi sint mult mai grele, deci consuma mai mult material. Si apropos, nu ai unde sa le dai la reciclat, deci le arunci la gunoi.

  Si fie vorba intre noi, ne reintoarcem la epoca de piatra din pdv al comfortului? E f. neplacut sa te apuci sa te plimbi cu pungile de acasa, nemaivorbind ca se murdaresc de la produsele de la super si oricum multe cumparaturi le faci spontan.

  Poate cineva este informat stiitific despre acest issue?

  A propos, #51, the scientists inca nici nu stiu ce efect au acei microbi care maninca pungile in acean, si deja incep cu supozitiile anxioase.

 58. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  Calehari @57 S-a’nvățat de la Vlad M, și el mai sare la doc! ???? ???? ???? Pe de altă parte Tincu și Brumă nu-s pentru contrarevoluție, dimpotrivă… clar s-a zăpăcit și el săracu’, cred că l-a mituit Pudelu’ ăla cool, i-a dat un os de ros sau i-a lungit oleacă zgarda, ca prietenul tău Gorbi! ????

 59. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  Earth Day vs. Good Friday … who wins?

  This year Earth Day landed on the same day as Good Friday. Which one of these holidays will get more coverage in the media? Ok, don’t answer that. Earth Day is already off to a head start as kids are being indoctrinated and forced to sing songs about keeping the Earth ‘wild’ for the future of ‘great- grandchild’ among other ridiculous chants, including encouraging kids to boycott big businesses.

  ‘INDOCTRINATION’: DID THESE ELEMENTARY SCHOOL STUDENTS JUST SING ‘BOYCOTT BIG BUSINESS’ IN EARTH DAY RAP?

  Earth Day Rap

  Indocrination of our Kids

 60. emil b.
  11 aprilie 2011

  Pentru copii, un rap compus de Elena si Nicolae Ceausescu, in interpretarea EPA (Environmental Protection Agency).
  Departamentul SUA de indoctrinare ecologica. Inchide robinetul de apa, usa de la frigider, ia troileibuzu si arunca cheile de masina, dusuri scurte si rare, desurubeaza becurile din casa, mai trage un pulover pe tine daca ti se face frig. Se inunda planeta si moare ursii polari.

  Come on and Click it, flip it, turn the handle to the right, turn off the water, twist the handle real tight. Slip on your sneakers, lace em up tight, leave the car parked you know that’s alright. Public transportation is the way to go, it’s one of the ways to keep emissions low, you can ride your bike, instead of the car, if we save on fuel then we’ll all go far.
  I said Click it, flip it, turn the handle to the right, turn off the water, twist the handle real tight. Slip on your sneakers, lace em up tight, leave the car parked you know that’s alright. Public transportation is the way to go, it’s one of the ways to keep emissions low, you can ride your bike, instead of the car, if we save on fuel then we’ll all go far.
  You can pick up paper and recycle it too, and there are many other things that you can do. You can click off the game boy, flip off the light, while you’re brushing your teeth, turn the handle to the right. Close the fridge door – keep it shut tight, no food has been added since the middle of the night. A 5 minute shower is all that’s needed to keep energy from being depleted. A long sleeve sweater is what I know – will keep you toasty and the fuel bills low. Plant a tree in your neighborhood, besides giving shade you know it looks real good.
  I said Click it, flip it, turn the handle to the right, turn off the water, twist the handle real tight. Slip on your sneakers, lace em up tight, leave the car parked you know that’s alright. Public transportation is the way to go, it’s one of the ways to keep emissions low, you can ride your bike, instead of the car, if we save on fuel then we’ll all go far.
  The USA is where we are to kick a new trend and to raise the bar. The climate is changing and that’s a fact, bears don’t know when to take a nap, On top of that it won’t be cool when the flood waters rise and mosquitoes rule. It’s time to get off the couch and start to move.
  Come on and Click it, flip it, turn the handle to the right, turn off the water, twist the handle real tight. Slip on your sneakers, lace em up tight, leave the car parked you know that’s alright. Public transportation is the way to go, it’s one of the ways to keep emissions low, you can ride your bike, instead of the car, if we save on fuel then we’ll all go far.
  Come on and Click it, flip it, turn the handle to the right.

 61. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  Ceaușescu, ce vremuri… :mrgreen: Păi să ne aducem aminte:

  Fifteen Foolish Forecasts: How did environmentalists get it so wrong on Earth Day 1970?

  “Civilization will end within 15 or 30 years unless immediate action is taken against problems facing mankind.”

  • George Wald, Harvard Biologist

  “We are in an environmental crisis which threatens the survival of this nation, and of the world as a suitable place of human habitation.”

  • Barry Commoner, Washington University biologist

  “By…[1975] some experts feel that food shortages will have escalated the present level of world hunger and starvation into famines of unbelievable proportions. Other experts, more optimistic, think the ultimate food-population collision will not occur until the decade of the 1980s.”

  • Paul Ehrlich, Stanford University biologist

  “Demographers agree almost unanimously on the following grim timetable: by 1975 widespread famines will begin in India; these will spread by 1990 to include all of India, Pakistan, China and the Near East, Africa. By the year 2000, or conceivably sooner, South and Central America will exist under famine conditions….By the year 2000, thirty years from now, the entire world, with the exception of Western Europe, North America, and Australia, will be in famine.”

  • Peter Gunter, professor, North Texas State University

  “It is already too late to avoid mass starvation.”

  • Denis Hayes, chief organizer for Earth Day

  “Scientists have solid experimental and theoretical evidence to support…the following predictions: In a decade, urban dwellers will have to wear gas masks to survive air pollution…by 1985 air pollution will have reduced the amount of sunlight reaching earth by one half….”

  • Life Magazine, January 1970

  “Population will inevitably and completely outstrip whatever small increases in food supplies we make. The death rate will increase until at least 100-200 million people per year will be starving to death during the next ten years.”

  • Paul Ehrlich, Stanford University biologist

  “At the present rate of nitrogen buildup, it’s only a matter of time before light will be filtered out of the atmosphere and none of our land will be usable.”

  • Kenneth Watt, Ecologist

  “Air pollution…is certainly going to take hundreds of thousands of lives in the next few years alone.”

  • Paul Ehrlich, Stanford University biologist

  “We are prospecting for the very last of our resources and using up the nonrenewable things many times faster than we are finding new ones.”

  • Martin Litton, Sierra Club director

  “By the year 2000, if present trends continue, we will be using up crude oil at such a rate…that there won’t be any more crude oil. You’ll drive up to the pump and say, `Fill ‘er up, buddy,’ and he’ll say, `I am very sorry, there isn’t any.’”

  • Kenneth Watt, Ecologist

  “Man must stop pollution and conserve his resources, not merely to enhance existence but to save the race from intolerable deterioration and possible extinction.”

  • New York Times editorial, the day after the first Earth Day

  “Dr. S. Dillon Ripley, secretary of the Smithsonian Institute, believes that in 25 years, somewhere between 75 and 80 percent of all the species of living animals will be extinct.”

  • Sen. Gaylord Nelson

  “We have about five more years at the outside to do something.”

  • Kenneth Watt, ecologist

  “The world has been chilling sharply for about twenty years. If present trends continue, the world will be about four degrees colder for the global mean temperature in 1990, but eleven degrees colder in the year 2000. This is about twice what it would take to put us into an ice age.”

  • Kenneth Watt, Ecologist

 62. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Emil B.,
  Totdeauna e binevenit un rap bun. Imi aminteste putin de Talking Heads.

  Pataphyl,
  Adevarat, asa era. Tin minte in anii ’70, fratele lui mama de la Constanta spunea f. ingrijorat ca a citit probabile in “Lumea” – ca in 14-15 ani se vor termina toatele resursele de petrol si energie de pe terra.

 63. dr pepper
  11 aprilie 2011

  The Top Five Environmental Disasters that Didn’t Happen

 64. Pataphyl
  11 aprilie 2011

  doc, fain video-ul – îl văzusem la TV, nu dădeam de el pe net. Fandările astea din categoria ipohondrii ecologice (acu’ se răcesc, apoi se-ncălzesc) mi-amintesc de zicala “Alioșa nu răcește, Alioșa se călește” și de faimosul roman sovietic al anilor ’60 “Așa s-a călit oțelul”… sau călit, în fine… La urma urmei e o intreprindere bănoasă și NobElă, sal(i)vatorul planetar Al Gore știe mai bine ????

 65. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Pataphyl,

  Ha, ha ???? ???? ????

 66. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Din alt domeniu, o contributie despre Atractia spre Rau care ca rezultat perpetueaza raul, astfel ca

  Ceausescu n-a murit
  Istoria ne-a pacalit.

  Noi sintem
  Viii si mortii
  Ceausesti sintem cu totii

  http://www.youtube.com/watch?v=IlHSVHOvcQA&feature=related

 67. dr pepper
  11 aprilie 2011

  Chicago school to kids: You can’t bring lunch from home

  de la marxism incoace, trecand prin nazism si comunism si ajungand in noua era a ecologismului se pare ca socialistii nu si’au schimbat catusi de putin modul de operare.
  video-ul lui pataphyl despre pionierii si soimii patriei este cat se poate de graitor.
  totusi, pe langa indoctrinarea la care sunt supusi copii si care iti face parul maciuca exista un adevar care infioara si mai tare.
  eu tin minte ca pe vremea comunismului ( cel putin in cercurile in care ma invarteam eu) nimeni nu credea in minciunile servite zilnic insa in ziua de astazi sunt foarte multi care au cazut in capcana minciunilor socialiste.
  iar mie mi se pare inadmisibil asa ceva in momentul in care traiesti intr’o societate libera cu acces nelimitat la informatie .
  ce riscuri isi asumau parintii nostrii ascultand europa libera si vocea americii pentru ca acum sa realizezi cat de multi se simt atrasi de indoctrinarea comunista.
  de necrezut!

 68. Silvapro
  11 aprilie 2011

  Cine-mi face un embed la clipul cu Ceausestii din #67?

 69. Costin A.
  11 aprilie 2011

  l-am pus eu, silva ????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian