FUNDATIA IOAN BARBUS

Cele două finaluri fericite: martiriul sau moartea evreilor

„Activişti pentru pace” cîntă despre moartea evreilor, înainte de îmbarcarea spre Gaza cu „ajutoare umanitare”. În ziua ce a precedat confruntarea dintre flota care se îndreptă spre Gaza şi forţele israeliene, Al-Jazeera a făcut un reportaj despre atmosfera de la bordul flotei. „[Amintiţi-vă de] Khaibar, Khaibar, oh evrei! Armata lui Mahomed se va întoarce!” Khaibar …

„Activişti pentru pace” cîntă despre moartea evreilor, înainte de îmbarcarea spre Gaza cu „ajutoare umanitare”. În ziua ce a precedat confruntarea dintre flota care se îndreptă spre Gaza şi forţele israeliene, Al-Jazeera a făcut un reportaj despre atmosfera de la bordul flotei.

„[Amintiţi-vă de] Khaibar, Khaibar, oh evrei! Armata lui Mahomed se va întoarce!”

Khaibar este numele ultimului sat evreiesc cucerit de armata lui Mahomed în 628. Mulţi evrei au fost ucişi în acea luptă, care a marca sfîrşitul prezenţei evreieşti în Arabia. Există musulmani pentru care acea luptă e un precursor al viitoarelor războaie împotriva evreilor.

La sfîrşitul reportajului realizat de Al-Jazeera, o femeie spune că cei de pe flotilă urmăresc unul dintre cele două posibile finaluri, ambele fericite: „moartea(martiriul) sau debarcarea în Gaza.” Este simplu se pare. Viaţa veşnică în Rai, 72 de virgine incluse pentru bărbaţi, sau victoria pe pămînt. Este simplu să fii islamist.

Islam: Religia Păcii™

palwatch

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Măgurele -> Britania -> Gent -> Patruped:bun Biped:rău -> În Linie Dreaptă
Ce ai mai putea citi

Comentarii

 1. CorneliuSpune:

  Răspunde
  mai 31, 2010

  Despre sensul notiunii Khaibar si ticalosia araba.
  In oaza Khaibar din peninsula arabica exista inca cu mult timp inainte de Mohamed un regat evreiesc.
  Cand Mohamed a inceput expansiunea accelerata a regatului musulman, a dat si peste acest regat pe are a dorit sa-l cucereasca si sa-l islamizeze, dupa doctrina sa „Din Mohamed be saif”.
  Repetatele incercari au fost zadarnicite si atunci in anul 628 Mohamed a decis sa faca pace cu Quraish, regele de acolo.
  Pacea s-a „semnat” (probabil cu degetul) in locul numit Hodaybie si Quraish a crezut (ca deobicei evreii, inclinati spre naivitate) ca va avea liniste.
  Dar el n-a stiut atunci despre faimoasa „taquie”, care permite musulmanului sa se comporte in modul cel mai fals atunci cand are de a face cu un necredincios si sa-si calce cuvantul fara teama daca e vorba sa serveasca Islamul.
  Si atunci dupa un an, Mohamed se napusteste asupra micului regat evreiesc si-l lichideaza in anul 629.
  Acest comportament e folosit pana azi, purtand binecuvantarea mai marilor slujitori ai Coranului.
  Mentionez ca fapt picant ca Arafat (Allah sa-l prajeasca in fiecare zi)

 2. CorneliuSpune:

  Răspunde
  mai 31, 2010

  Continuare. Scuze pentru intrerupere.
  …a amintit notiunea de Hodaybie in contextul acordurilor de la Oslo si a acordurilor cu Israelul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ro_RORomanian