FUNDATIA IOAN BARBUS

Cele două finaluri fericite: martiriul sau moartea evreilor

„Activişti pentru pace” cîntă despre moartea evreilor, înainte de îmbarcarea spre Gaza cu „ajutoare umanitare”. În ziua ce a precedat confruntarea dintre flota care se îndreptă spre Gaza şi forţele israeliene, Al-Jazeera a făcut un reportaj despre atmosfera de la bordul flotei.

„[Amintiţi-vă de] Khaibar, Khaibar, oh evrei! Armata lui Mahomed se va întoarce!”

Khaibar este numele ultimului sat evreiesc cucerit de armata lui Mahomed în 628. Mulţi evrei au fost ucişi în acea luptă, care a marca sfîrşitul prezenţei evreieşti în Arabia. Există musulmani pentru care acea luptă e un precursor al viitoarelor războaie împotriva evreilor.

La sfîrşitul reportajului realizat de Al-Jazeera, o femeie spune că cei de pe flotilă urmăresc unul dintre cele două posibile finaluri, ambele fericite: „moartea(martiriul) sau debarcarea în Gaza.” Este simplu se pare. Viaţa veşnică în Rai, 72 de virgine incluse pentru bărbaţi, sau victoria pe pămînt. Este simplu să fii islamist.

Islam: Religia Păcii™

palwatch

Costin Andrieş

Costin Andrieş

Autor, co-fondator și redactor-șef ILD https://twitter.com/CostinAndriess

2 comentarii

 1. Corneliu
  31 mai 2010

  Despre sensul notiunii Khaibar si ticalosia araba.
  In oaza Khaibar din peninsula arabica exista inca cu mult timp inainte de Mohamed un regat evreiesc.
  Cand Mohamed a inceput expansiunea accelerata a regatului musulman, a dat si peste acest regat pe are a dorit sa-l cucereasca si sa-l islamizeze, dupa doctrina sa „Din Mohamed be saif”.
  Repetatele incercari au fost zadarnicite si atunci in anul 628 Mohamed a decis sa faca pace cu Quraish, regele de acolo.
  Pacea s-a „semnat” (probabil cu degetul) in locul numit Hodaybie si Quraish a crezut (ca deobicei evreii, inclinati spre naivitate) ca va avea liniste.
  Dar el n-a stiut atunci despre faimoasa „taquie”, care permite musulmanului sa se comporte in modul cel mai fals atunci cand are de a face cu un necredincios si sa-si calce cuvantul fara teama daca e vorba sa serveasca Islamul.
  Si atunci dupa un an, Mohamed se napusteste asupra micului regat evreiesc si-l lichideaza in anul 629.
  Acest comportament e folosit pana azi, purtand binecuvantarea mai marilor slujitori ai Coranului.
  Mentionez ca fapt picant ca Arafat (Allah sa-l prajeasca in fiecare zi)

 2. Corneliu
  31 mai 2010

  Continuare. Scuze pentru intrerupere.
  …a amintit notiunea de Hodaybie in contextul acordurilor de la Oslo si a acordurilor cu Israelul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Campania pentru “alegerile” la președinția Rusiei programate pentru 15-17 Martie se înfierbântă. Nu încape îndoială că Vladimir Vladimirovici va fi “reales la al N-șpelea congres”, dar întrebările pasionante care rămân sunt: 1) Câți contracandidați vor fi lăsați în cursa electorală măcar așa, de ochii lumii? 2) Cine va mai fi aruncat din tren înainte de …

Putin-stalin-1000x600-11

Comunitatea ucraineană din București invită publicul și presa să participe la un marș care marchează doi ani de la invazia Rusiei din Ucraina – „un moment greu, 24 februarie 2024, comemorarea unei zile negre din istoria noastră și din istoria Europei, momentul declanșării invaziei pe scară largă de către Federația Rusă și generarea celei mai …

protest ucraina arcul de triumf
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian