FUNDATIA IOAN BARBUS

„Happy last year, Vova!” – daruri și urări, de ziua Președintelui Rusiei

„С Днем Рождения, Президент России” – поют „ХИТрюшки”

„De Ziua Președintelui Rusiei” i-au cântat cele mai tinere vlăstare ale țării*:

ARVE Error: Mode: lazyload is invalid or not supported. Note that you will need the Pro Addon activated for modes other than normal.

Nu au lipsit felicitări lemnos-kaghebos-lingușitoare din partea Patriarhului Kiril

doi kaghebisti

Biroul de presă al Patriarhiei Moscovei a raportat că Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii, i-a trimis o scrisoare lui Vladimir Putin, Președintele Federației Ruse, pentru a-l felicita de ziua sa.

In scrisoare, patriarhul și-a exprimat recunoștința pentru grija pe care Putin o demonstreaza pentru sănătatea spirituală a poporului său și pentru atenția acordata activităților Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Ați lucrat cu abnegație și ati ocupat funcții înalte, productiv, inclusiv postul de șef al Guvernului, pentru multe decenii, iar activitățile au devenit deja o parte integrantă a istoriei țării noastre”, a spus Patriarhul în scrisoarea sa.

„În prezent, cu sprijinul conducerii țării, standardele spirituale ale vieții societății au fost consolidate, locurile sfinte distruse au fost restaurate și noi biserici au fost construite. Toate acestea încălzesc inimile credincioșilor, cu recunoștință”, a mentionat Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill.

Potrivit Patriarhului, țara trăiește într-o „perioadă dificilă, când oamenii încearcă să pună presiuni asupra Rusiei”. Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Ruse crede cu tărie că, în astfel de condiții, „este deosebit de important să se mențină fidelitatea față de aceste idealuri spirituale și morale tradiționale, care au format Patria, marea sa istorie și cultura”.

Sanctitatea Sa, Patriarhul Kirill, și-a exprimat speranța că „o cooperare constructivă între Biserică și Guvern va continua să contribuie la prosperitatea țării; educația patriotică, spirituală și morală a tinerilor și consolidarea pacii și acordul civil”.

– știre de pe lonews (nu știam de el până ieri, pare un nou site kagheboslavnic în românește)

Expoziție de artă angajată:

BBC relatează despre expoziția de artă, inaugurată la Moscova de un „grup de suporteri ai lui Putin”, înfățișându-l pe Putin pe post de erou mitologic, Hercule, fiul lui Zeus, decapitând balauri precum SUA, UE, Canada, Japonia.

ARVE Error: Mode: lazyload is invalid or not supported. Note that you will need the Pro Addon activated for modes other than normal.

Înduioșătorul videoclip cu bunicul și nepoțelele care îi cântă lui Putin- Prizidient de ziua lui a devenit în scurt timp viral în mai toate mass media pro-guvernamentale din Rusia; creația „Putin, acționează!” abia fusese lansată la un festival al culturii.

Dar în și mai scurt timp a trebuit să fie șters, întrucât lumea s-a prins că melodia era una cunoscută: imnul Hitlerjugend din 1933.

sursa: kresy24.pl

Opt ani de la asasinarea Annei Politkovskaya

Tot la 7 octombrie ne amintim de darul pe care l-a primit Putin de ziua lui în 2006.

În fața ambasadei Rusiei de la Varșovia, s-a organizat un happening de ziua lui Putin.

I s-au urat, între altele, „Happy last year, Vova!”, „o președinție cât mai scurtă”. Participanții au amintit cât de mult a făcut Putin pentru „pacea în lume”, printre altele în Ucraina, Cecenia, Georgia sau Beslan.

happy last year Vova

daruri de ziua lui putin

surse: wiadomosci24.pl
gazeta.ua (aici vedeți mai multe poze)

Darul cel mai semnificativ primit de Putin de această aniversare a fost, însă, de departe, cel trimis de ucrainenii din batalionul Azov:

În luptele de la aeroportul Donețk din ultimele zile, ucrainenii i-au bătut pe ruși. Măr. Au murit 430 de teroriști ruși. Sunt cele mai mari pierderi suferite de ruși de la începutul invaziei lor în Ucraina.
Putin a turbat de furie. La Moscova s-a întrunit Consiliul Securității, cu participarea lui Vladimir Putin. Kremlinul recunoaște oficial că la întâlnire s-au discutat chestiuni legate de insuccesele rușilor în luptele pentru aeroport.
La morga din Donetsk au fost aduși de la aeroport 427 de morți, majoritatea luptători din unitățile aflate în subordinea lui Arsen Pavlov, supranumit „Motorola”. De asemenea, în spitale se află mulți răniți. Ei susțin că „Motorola”, i-a trădat trimițându-i să fie măcelăriți, iar el s-a dus tocmai atunci să sărbătorească o jumătate de an de existență a Republicii Populare Donețk și să dea autografe. „Dacă o va ține tot așa, nu va mai avea cine să lupte” – se plâng răniți.

surse: niezalezna.pl
kresy24.pl

——————————————————————————
* A propos de copiii Rusiei, iată ce scria recent Andrei Konceakovsky

Crime împotriva copiilor

– Potrivit Comitetului de anchetă al Federației Ruse, în 2010, victime criminalității au căzut 100.000 de copii. Dintre aceștia au fost violați și uciși 1700 (cifrele noastre sunt mai mari decât cele ale Africii de Sud). Acest lucru înseamnă că în fiecare zi sunt uciși în Rusia 4-5 copii .
– În 2010, Rusia s-au comis 9500 de crime de natură sexuală în raport cu minori. Printre acestea, 2600 violuri. 3600 au fost relații sexuale fără caracter violent (în opt ani, numărul de infracțiuni de natură sexuală în Rusia a crescut de opt ori.)

vezi și https://inliniedreapta.net/monitorul-neoficial/rusia-in-cifre-colaps-si-degenerare/
Numărul de orfani este de 750.000 şi este mai mare decât cel de după al doilea război mondial, când erau 687 000. Din cei 31 de milioane de copii sub 18 ani de ani, aproape 2 milioane sunt analfabeţi, iar 1.000.000 de dependenţi de droguri. Doar 30 la suta dintre ei sunt pe deplin sănătosi.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Anca Cernea

Anca Cernea

De profesie medic, Anca Cernea este preşedintele Fundaţiei Ioan Bărbuş, fiica fostului lider si senator naţional-ţărănist. Anca Cernea a fost vicepreşedinte al Tineretului Universitar Naţional Ţărănesc şi al Organizaţiei de Tineret a PNŢCD la începutul anilor '90. În timpul guvernării CDR, Anca Cernea a fost director al Direcţiei Relaţii Internationale în cadrul Departamentului pentru Administraţie Publică Locală al Guvernului României.

7 Comments

 1. un chimgiong
  10 October 2014

  Si de la Parazitii din Romania, una mica. De ziua ta, Vova. Da, da…
  http://www.youtube.com/watch?v=PRmIMyJaPO0

 2. Anca Cernea
  10 October 2014

  Peste o suta de spectatori au fost arestati in Belarus dupa ce aproape un intreg stadion s-a apucat sa cante un cantec extrem de insultator impotriva presedintelui Rusiei, Vladimir Putin.

  Meciul, intre selectionatele Ucrainei si Belarusului, conta pentru calificarile la Euro 2016 si a avut loc in orasul Borisov. Cantecul, care a devenit in Ucraina o expresie populara a opozitiei fata de Vladimir Putin, a fost cantat atat de localnici cat si de ucrainenii prezenti la meci. (…) Dupa cantare, localnicii au scandat alaturi de fanii ucraineni sloganul „Glorie Ucrainei”, devenit celebru in timpul demonstratiilor din Kiev care au dus la caderea regimului prorus al lui Ianukovici, iar belarusii li s-au alaturat, in semn de solidaritate. Drept multumire, ucrainenii au raspuns strigand „Traiasca Belarus!”.

  Dupa meci, aproximativ 100 de spectatori ucraineni si 30 de belarusi au fost retinuti si dusi la sectia locala de politie, fiind suspectati ca ar fi folosit un limbaj obscen.

  Potrivit unor informatii, o parte din localnici vor fi deferiti justitiei si vor primi o pedeapsa de cinci zile de inchisoare, iar ucrainenii vor fi deportati.

  Scrie ziare.com, citând BBC.

  Iată imagini:

  Același imn dedicat lui Putin a fost intonat de suporteri în timpul meciului pentru Campionatul European de Fotbal Euro 2016 dintre echipele Lituaniei și Estoniei, care a avut loc ieri la Vilnius. Sursa: niezalezna.pl, citând censor.net.ua.
  Galeria Lituaniei a inițiat cântarea, dar pe la min 0,30 din video-ul de mai jos, se vede că s-au alăturat și estonienii.

 3. valentin
  10 October 2014

  Ce puii mei, handicapatul ala de patriarh al moscovei se considera Papa? HmmmHmmm, Sanctitatea Sa…

 4. Anca Cernea
  10 October 2014

  @3 nu cred că e handicapat, că nu l-ar fi primit în KGB dacă nu era bun trăgător – și, în general, dacă nu făcea dovada înaltelor sale calități de luptă și politice

 5. Vlad M.
  10 October 2014

  Nobilul patriarh Kirill, arma pretins ortodoxa a politicii imperialiste rusesti. ????

 6. un chimgiong
  10 October 2014

  „Grupul de suporteri romani care a facut deplasarea in Finlanda, pentru meciul cu reprezentativa nordica din preliminariile Euro 2016, au impresionat asistenta de pe arena din Helsinki cu un banner.
  Romanii l-au omagiat pe Simo Hayha, poreclit „Moartea Alba”, lunetistul care i-a ingrozit pe soldatii sovietici in timpul razboiului ruso-finlandez.
  „Respect Moartea Alba”, a fost mesajul de pe bannerul romanilor.
  Cum era de asteptat, momentul nu a trecut neobservat de jurnalistii finlandezi.
  „Fanii romani prezenti la meciul Finlanda – Romania i-au adus un omagiu lui Simo Hayha, legendarul militar finlandez”, au scris nordicii.
  Simo Hayha a fost unul dintre cei mai buni lunetisti din istorie, el reusind sa impuste nu mai putin de 542 de inamici in timpul razboiului ruso-finlandez din perioada 1939-1940.”

  http://www.ziare.com/nationala…..da-1327691

 7. Silvapro
  10 October 2014

  Nu stiu cum se face, ca aceste festivitati aduc cu celebrarile pentru Ceausescu. La „al nostru” insa lipsea muzica pe melodii naziste…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi