FUNDATIA IOAN BARBUS

Întrebare pusă des. Expertul nostru răspunde

Andrei Panțu e doctorand în științe politice la universitatea din Manchester și editorialist la VoxPudica. Platforma candidă a lui Sorin Ovidiu Vântu. Vântu nu mai are nevoie introducere intelectuală, calibrul lui e pus deoparte, în gaj la Mircea Dinescu.

Cea mai recentă producție a doctorandului Panțu se numește Cascada penibilului: Vocile Dreptei (EVZ) & În Linie Dreaptă, Blogary, alianţa DA, Capitalism pe pâine, Eba, TRU. Între timp, ȋn Cipru…. Frenezia din titlu e susținută admirabil și în conținut.

La comentarii mi-a atras atenția o întrebare pe care doctorandul Panțu o finalizează cu un zâmbet triplu sec superior. Este o întrebare pusă des și face parte din genul de nelămuriri frecvente, care în vremea noastră sunt tratate peremptoriu în așa numitele FAQFrequently Answered Questions.

Deoarece (1) este o întrebare care îi frământă pe mulți dintre pudicii de la Vox, și (2) nu numai, iar (3) doctorandul doftoricește chiar în „științe politice”, l-am consultat pe expertul nostru. Dânsul este rezident la Londra de un veac și jumătate și se pricepe la socialism. Ne-a sugerat să punem răspunsul în ramă, cu recomandarea de a fi expus pe un perete bine luminat. Lucrează la Das Kapital – De Data Asta Pe Bune și nu mai vrea să fie întrerupt de întrebări copilărești.

Un FAQ deci… rugăm băgați la cap și nu mai deranjați, maestrul lucrează.

Pantu_FAQ

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Emil Borcean

Emil Borcean

34 de comentarii

 1. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  :)) emil, dar de ce ai pus rama aia de doliu?

 2. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  marx n-a murit, a devenit liberal si ‘foarte capitalist'(redistributist)!

 3. Daniel Francesco
  19 martie 2013

  Din „puțul gandirii” lui Andrei Panțu:

  „În general, atunci când o țară se dezvoltă din punct de vedere economic, achiziționează mai mult capital, ceea ce duce la apariția inegalităților.”

  „Cota diferențiată, pe care majoritatea economiștilor o recomandă sub o formă sau alta, ar fi astfel foarte utilă din simplul motiv că ar scădea cât de cât presiunea taxării asupra celor cu venituri mici.”

  http://voxpublica.realitatea.n…..90211.html

 4. Vlad M.
  19 martie 2013

  Francesco, acest Pantu este un amarat. Uita-te, te rog, pe schimbul de mesaje si vei vedea ca nu este in stare de nimic. Fuge de mesajele importante, raspunde la tot ce este irelevant, rade ca un prost. Se vede ca a facut un doctorat, nu? ???? Asta-i noua elita, astia sunt intelectualii viitorului. Acesti Pantu vor sa conduca lumea.

 5. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  „amarit”, da, asta e cuvintul. El, si Alexandru Racu si Mircea Platon, Florin Poenaru, Bogdan Duca si multi altii, astia sint toti amaritii care acum se ingroapa in diplome din mijlocul carora vor afurisi „stiintific” in deceniile care vin pe oricine nu e de acord cu mogulul care este si care va fi. Astia sint oameni care continua traditia inceputa de Alina Mungiu Pippidi, Cristian Pirvulescu, Mircea Toma.. isi creeaza o imagine, un prestiugiu, invata sa construiasca un argument (daca e artificial si mincinos, cu atit mai bine, pt ca oricum asta ajung sa faca), invata sa vorbeasca pe loc pe o tema data, dupa care se vind cui da mai mult. Vantu si gruparile infractionale organizate au nevoie in timpurile noastre de doctoranzi care sa confere legitimitate dezinformarilor lor. Nu conteaza daca sint niste bieti amariti, important e sa fie docili.

 6. Vlad M.
  19 martie 2013

  Domnilor, da’ baiatu’ asta e in urma rau de tot. Bogdan Duca denunta cota unica inca de acum cativa ani. :mrgreen: A ramas in urma, e cam depasit. Sa mai citeasca!

 7. Liv STOmer
  19 martie 2013

  “amarit”, da, asta e cuvintul. El, si Alexandru Racu si Mircea Platon, Florin Poenaru, Bogdan Duca si multi altii, astia sint toti amaritii care acum se ingroapa in diplome din mijlocul carora vor afurisi “stiintific” in deceniile care vin pe oricine nu e de acord cu mogulul care este si care va fi.

  bleah……ma simt asaaaaaa de mandru ca-s inginer…..maths man! Apropo, multumim, Emil (care si el e inginer, pe-acelasi domeniu cu Nico ???? )

 8. Daniel Francesco
  19 martie 2013

  Râme bastinase si râme din diaspora, voi nu intelegeti, sunteti niste ignoranti! ???? Am sa va si demonstrez tot cu citate din onor’ Pantu, Herr Doktor de Leiden, dubla licenta in Literatura si Filozofie la Berlin (colegiu iEuropean), plus o patalama in politichie la Facultate Americana hăăăt departe la Sofia, Bulgaria. John Galt i-a scris urmatorul cometariu:

  Andrei, ia cu paine:
  http://forum.softpedia.com/top…..ua-stanga/
  Citeste-l pana la capat. Despre Rawls si Keynes vorbeau si ei. Pana am aparut eu si le-am scot figurile din cap. Cu argumente, nu te gandi la prostii. Argumentele sunt sunt dusmanul vostru de moarte, nu incultura. Incultura poate fi scuzata. Prostia patologica si incapatanarea, nu.

  Ce a raspuns Herr Doktor Filosof-Literat-Arhi-Politicos:

  „@John Galt: Ce argumente, draga John Galt? Voi in ignoranta voastra nici macar nu faceti diferenta intre liberalism si socialism.”

  Sublinierea imi apartine, partea cu râmele provine din diatriba sorei lui Herr Doktor Adrian Nastase, tatuc al Dottorelui V-V Ponta.

 9. Vlad M.
  19 martie 2013

  Partea buna cu doftorasii ca Pantone e nu ii pacalesc decat pe aia la fel de rasariti ca ei. Cred ca nici macar Fumurici nu s-ar lasa impresionat de asemenea domni. ????

 10. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  Panțone ne-a deconspirat:

  Semidoctii de la In Linie Dreapta i-au dat like extremistului olandez Geert Wilders.
  Si cu asta, gata. Nu-i mai bagam in seama.

  http://static.inliniedreapta.r…..ta-ild.png

  Trecem peste partea cu „semidoctii”, pentru ca el insusi, Sancio Panza e cel care nu a fost in stare, in timpul schimbului de replici, in ciuda faptului ca e un stimat dottore in devenire, scoli inalte si late, sa ofere nici macar un argument, sa contrazica o idee, doar rumori, etichetari gen „primitivi”, „ultraradicali”, “populism de taverna”. Nu imi dau seama ce face Pantone acolo.

  Hai sa vedem ce spune despre Olanda si Wilders, Afshin Ellian, profesor de drept la Universitatea din Leiden şi columnist în NRC şi Elsevier, iranian fugit din ţara natală după ce a fost condamnat la moarte de regilmul islamic de la putere:

  Olanda, bineînţeles, nu poate fi comparată cu Iranul, dar depinde din ce perspectivă priveşti lucrurile. Dacă nu poţi spune că islamul este o religie primitivă şi ca Mahomed este un criminal, atunci trăieşti într-o ţară islamică, prietenul meu, pentru că nici acolo nu poţi spune astfel de lucruri. Aici sînt liber să spun că Iisus este un flikker şi că Maria a fost o curvă, dar aparent, ar trebui să stau departe de astfel de declaraţii despre Mahomed.

  Geert Wilders spune că procesul lui este un proces politic. Are dreptate?
  „Acest proces are aparenţa unui proces politic. Spun aparenţă, pentru că în realitate Procurorul Public nu face politică.”
  Un proces politic implică influenţe din partea politicului. Vedeţi aşa ceva?
  „Aceasta este o interpretare limitată a termenului. Un proces politic are loc cînd cineva este judecat pentru opiniile sale. La fel cum este cazul aici. Mai mult de atît, biroul Procurorului Public este parte din Ministerul Justiţiei. Primeşte ordine de la minister.”
  Se spune că Wilders nu va avea decît de cîştigat din proces. Ce credeţi despre asta?
  „Cred că Wilders va avea cu siguranţă de cîştigat de pe urma procesului. Dar nu putem da vina pe el: nu s-a dat singur în judecată.”
  Cine altcineva ar avea de cîştigat de pe urma procesului?
  „Toate ţările islamice care vor ca Wilders să fie judecat, de la Arabia Saudită la Iordan. Aceste ţări poartă discuţii cu ministrul nostru de externe [Maxime Verhagen, CDA, Creştin Democrat]. De ce credeţi că dintr-o dată este aşa de linişte în Iordan?”
  Wilders nu este judecat pentru opiniile lui ci pentru că declaraţiile lui ar fi discriminatării pentru musulmani. Discriminarea nu este permisă, aceasta e legea.
  „Legislaţia privind discriminarea duce la rîndul ei la discriminare, pentru că face o disctincţie între opinii sacre [ce nu pot fi negate] şi opinii obişnuite. Ai mult mai multe şanse să fii acuzat pentru opinii obişnuite decît pentru opinii sacre.”

  Olanda ca ţară islamică

  In fine, ca de obicei, nici un argument, nici o idee. Prostie, cit incape.

 11. Vlad M.
  19 martie 2013

  ???? Asadar, dupa mintea lui de liberal rosu, daca il apreciezi pe Wilders (altfel un liberal clasic, bietul de el), esti nefrecventabil. Baiatu’ asta este fantastic. N-ai cum sa inventezi un asemenea fanfaron, trebuie sa dai de el.

 12. emil borcean
  19 martie 2013

  The Doctor In Waiting e pregătit. Are o listă pre-gătită pe două coloane: una de „așa da” și alta de „așa nu”. Wilders e bifat la „așa nu”. E simplu.

 13. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  http://www.facebook.com/photo……038;type=1

  a raspuns. e praf

 14. Vlad M.
  19 martie 2013

  @Costin Andries:
  1. Realitatea TV nu mai e de ani buni a lui Vantu. Eu am inceput sa scriu pentru Vox – care oricum a fost intotdeauna o platforma libera, fiecare autor scrie intotdeauna ce vrea – mult dupa ce a plecat Vantu.

  2. Lui @Vlad M.- faptul ca au denuntat altii cota unica acum cativa ani nu inseamna ca problema nu mai este de actualitate.

  3. Lui @Daniel Francesco – AUBG e in Blagoevgrad, nu in Sofia.

  4. O spune aproape toata lumea, Geert Wilders este un extremist. Voi sunteti fanii lui. Ce spune asta despre voi?

  5. Faptul ca voi faceti confuzii grave intre liberalism si socialism spune iarasi foarte multe despre voi. Macar sunteti platiti pentru minciunile astea?

  Cand v-am comparat cu OTV-ul cred ca am facut o mare nedreptate OTV-ului. Nivelul vostru este mai degraba de Fox News sau de ziarul Tricolorul : )

  Primitivii de la ILD si doftorasul Pantone, cel care isi face studiile pe Wikipedia.

  Panțone cel Mare

  P.S. Emil, de ce nu se vede bine? Nu merg afisate cu subtitrare?

 15. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  Panțone a sters raspunsurile mele si m-a banat. (edit: comentariile au reaparut. cred ca e o eroare a fb)

  1. cauta tu diferenta dintre vantu si ghita (sau cine o fi. realitatea e o hazna, oricum ai lua-o)
  2. nimeni nu a zis asta
  3. haha
  4. votam, sau discutam?
  5. haha (http://dilemaveche.ro/sectiune…..tena-3-fox)

  imi atrage in final atentia ca RTV e a lui Ghita (cui ii pasa, diferenta dintre toti irealistii si antena3 nu exista)

  vaxpublica a fost mereu o platforma libera, Rogozanu e liber sa cheme minerii http://inliniedreapta.net/inse…..bucuresti/
  Gotiu sa indemne la violenta pentru a inlatura diktatorul http://inliniedreapta.net/inse…..oxpublica/
  Vijulie sa abereze http://inliniedreapta.net/inse…..el-castro/

 16. emil borcean
  19 martie 2013

  Wayne Rooney îi antrenează pe doctoranzii politici din Manchester. ManU e vulnerabil pe dreapta. Sezonul viitor bagă Ferguson toată promoția lui Panțu pe băncile de lângă gazon, ca să demaște extremele dreapta ale adversarilor.

 17. Vlad M.
  19 martie 2013

  1. Scuze pentru prestarea de servicii pe platforma SOV. Nu ma conving, dar nici nu trebuie. Este problema lui.
  2. Problema este de actualitate dintr-un singur punct de vedere: USL a castigat cu un program economic care stipuleaza clar renuntarea la cota unica. „Faptul ca” Andrei Pantu s-a trezit acum sa lupte cot la cot cu PSD si PNL este cat se poate de irelevant. Remarcam doar intarzierea cu care se alatura luptei, lipsa totala de originalitate si fragilitatea intelectuala a argumentului construit in favoarea socialismului.
  3. Super. Mai puncteaza si el la statistica.
  4. „O spune aproape toata lumea” inseamna, in mintea sarmanului, ca este adevarat. Ce spune asta despre el? Ca este un nevolnic.
  5. Mi se pare de-a dreptul amuzant ca s-a trezit sa vorbeasca de confuzii intre socialism si liberalism un amarat care considera valabila competenta Political Compass in materie de evaluare pe axa stanga – dreapta. Political Compass este atat de partinitor, evalueaza totul atat de stangist, ca este culmea ridicolului sa il aduci ca argument serios.

  Rezultatele intrebarilor la evaluarile personale sunt intotdeauna in favoarea stangii. Pe politicienii de dreapta/ centru-dreapta ii arunca pe extrema, in timp ce pe tovarasi ii tine in limitele decentei. Mitt Romney, the flip-flopper, de extrema dreapta? Haida-de!

  Busola pierduta a lui Pantone

  Political Compass Este o idee buna aplicata prost pentru ca insusi evaluatorii sunt rataciti. Dar Pantone n-are de unde sa stie asta, el nici macar nu pricepe de ce redistribuirea veniturilor este o afacere socialista.

  [6] In sfarsit, doftorasul asta are greierasul atat de spalat ca revine, din nou si din nou, la Fox News. Fox ar fi, in mintea lui ametita, exemplul suprem de hazna media. Cum sa nu razi de un asemenea ipochimen si problemele sale existentiale?

 18. emil borcean
  19 martie 2013

  Fox News… Păi asta e scrisă îngroșat pe coloana de „așa nu”. De fapt scrie „Așa NU și dați-le în cap la extremiști cu tigaia asta, chiar dacă nu e vorba nicăieri de Fox News!”
  Teflonul e arma de distrugere în masă a progresistului.

 19. Vlad M.
  19 martie 2013

  Emil, de ce nu imi afiseaza subtitrarea la imaginile cu Pansy?

 20. emil borcean
  19 martie 2013

  Raspuns in email…. pe scurt, e o limitare WordPress.

 21. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  Netanyahu mai totalitar decit Chavez, si mult mai autoritarist decit Abbas. Papa Benedict la fel. Hollande mai libertarian decit Mitt Romney (libertarian scrie, nu libertin). Nici nu e de mirare ca amaritul asta nu e in stare sa emita o singura idee sau argument. Doctoranzii lu’ Vantu..

 22. Vlad M.
  19 martie 2013

  Tre’ sa aiba SOV si intelectualii lui. De ce sa fie iubit de intelectuali numai Voiculescu?

 23. John Galt
  19 martie 2013

  Nu-l intelegeti voi pe Panțone, sunteti niste rautaciosi. Si „retrograzi”. El de fapt vrea sa ne spuna ca liberalismul si idealurile stangii reformiste au scos lumea din evul mediu intunecat, conservator si traditionalist. Au impins lumea spre progres si bunastare! Prin jertfa a mii de oropsiti (ai sortii), care strangandu-se toti impreuna, au reusit sa invinga coruptia, nedreptatea din lume.

  El se lupta (cu gravitatia) pentru un scop NOBIL, vrea sa-i ajute pe toti necajitii lumii, sa-i faca fericiti. Daca se poate, chiar printr-un decret! (mai bine zis prin rezolutia UN 66/281 – ca tot a fost azi Ziua Internationala a Fericirii). Sunt nefericiti africanii, nu au drepturi? Nu-i nimic. Ii obligam sa danseze in cerc, si vor fi fericiti! Cu forta!

  Asa functioneaza mintea lui. El crede ca e suficient sa isi doreasca lucrul asta, si gata, BY MAGIC, totul s-a rezolvat.. ????

  Pe de alta parte daca ii spui ca tocmai democratii lui peste erau tocmai cei care SUSTINEAU sclavia institutionalizata, ca au pornit razboaie pentru a nu lasa pe altii sa ofere negrilor drept de vot, iar dupa ce au pierdut si-au schimbat pana si denumirea ca sa fure din meritele celorlalti, atunci brusc iti pune eticheta de ignorant, taliban ideologic si extremist. „Nefrecventabil”, spre deosebire de ei..

 24. Vlad M.
  19 martie 2013

  Da, si eu cred ca doftorasul ar ramane socat de ideea ca democratii ii fugareau pe negrii si au sustinut Ku Klux Klan. Asa-s toti progresistii, limitati, tembeli. Pentru ei, istoria lumii reincepe in fiecare zi in momentul in care deschid ei ochii. Nu mai conteaza nimic din ce s-a petrecut pana atunci.

 25. John Galt
  19 martie 2013

  Hai sa-i mai dau o lectura ca sa aiba pe drum, daca tot a citit pe aici si tot vorbea de liberalism. Tactica invadarii taberei adverse prin deturnarea sensului unor cuvinte nu e de ieri de azi. E folosita de multa vreme. La fel s-a intamplat si cu national socialistii care de la stanga, unde erau la inceput, uite ca sunt acum, in opinia unor ‘ntelectuali, sunt in in extrema dreapta. La fel e si cu „libertarienii anarho-capitalisti”, intai au schimbat intelesul anarhismului, pe care l-au mutat din nihilism si Internationala I SOCIALISTA mai spre dreapta, asa, ca sa fie „frecventabil” (fregventabil, vorba unui individ – mare intelectual si el), apoi au lipit niste chestii din Liberte, Egalite si Fraternite (insa fara sa ia cu ei si partile proaste, ipocrizia, agresiunea, decapitarile), pentru ca mai nou, de vro 20 de ani, atacul final sa fie asupra capitalismului, pe care vor sa-l transforme intr-o „a treia cale”, si sistem mixt. „Adevarul e intotdeauna la mijloc”, „sa nu fim extremisti”, „sustinem politica de centru”, uneori „de dreapta” (desi habar nu avem ce e aia dreapta), samd.

  Ei niciodata nu s-au mandrit cu trecutul lor. Pentru ca (fiind plin numai de mizerii) nici nu aveau cum sa se mandreasca, ca nu aveau cu ce. Ba din contra, daca ar fi sa se judece pe ei, sa caute vinovati (adica sa se uite in propria oglinda – cum tot le place lor sa spuna mai nou cu masca de la V for Vendetta pe fata), ar trebui sa se rusineze. Insa deh, ipocrizia e mare, ei nu sunt in stare sa faca asa ceva. Motiv pentru care prefera sa inventeze tot de la zero, de parca toate ideilor lor ar fi aparut din NIMIC, asa, deodata. Sau, cand pana si ei realizeaza ca ar fi mult prea absurd, aleg iarasi solutia facila, rapida, adica aceea de a-si modifica propriul trecut. Sau daca nu merge asa, pe al tuturor. Ca doar o viata avem, nu? Ce sens ar mai avea sa umblam dupa cai morti (caii morti fiind tot ai lor, in acest fel ei recunoscand indirect ca au fost pe cai morti din start inclusiv in acel trecut la care s-au raportat).

  Grea viata de liberal, ce sa mai vorbim. E complicat.. ????

  In 1977 Hayek was critical of the Lib-Lab pact, in which the British Liberal Party agreed to keep the British Labour government in office. Writing to The Times, Hayek said: „May one who has devoted a large part of his life to the study of the history and the principles of liberalism point out that a party that keeps a socialist government in power has lost all title to the name „Liberal”. Certainly no liberal can in future vote „Liberal”.

  Hayek was criticised by Liberal politicians Lord Gladwyn and Andrew Phillips, who both claimed that the purpose of the pact was to discourage socialist legislation. Lord Gladwyn pointed out that the German Free Democrats were in coalition with the German Social Democrats.* Hayek was defended by Professor Antony Flew who stated that the German Social Democrats, unlike the British Labour Party, had since the late 1950s abandoned public ownership of the means of production, distribution and exchange and had instead embraced the social market economy.** In 1978 Hayek came into conflict with the Liberal Party leader David Steel who claimed that liberty was only possible with „social justice and an equitable distribution of wealth and power, which in turn require a degree of active government intervention” and that the Conservative Party were more concerned with the connection between liberty and private enterprise than between liberty and democracy.

  *”Letters to the Editor: Liberal pact with Labour”, The Times (2 April, 1977), p. 15.
  **”Letters to the Editor: German socialist aims”, The Times (13 April, 1977), p. 13.
  The Pure Theory of Capital (pdf), Chicago: University of Chicago Press, 1941/2007 (Vol. 12 of the Collected Works): p. 90.

 26. Silvapro
  19 martie 2013

  Eu vad lucrurile asa: de fapt ILD a primit de la pantuisti o sumedenie de complimente prin faptul ca ne-a aliniat cu Geert Wilders, Fox News, Bibi, Romney, papa Benedict. si probabil ca inca cu multi altii care sint de admirat pentru gindire logica, curaj, adevar. De fapt gindirea aceasta limpede si perceperea realitatii asa cum e a acestora si a celor ca ei constituie singurele sanse de viitor, daca vor fi implementate.

 27. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  Autorul fituicii moguliste voxpublica, Andrei Pantuone, ne poarta sambetele pe unde apuca de cateva saptamani. Dl doctorand doctoreaza in stiinte politice de vreo 15 ani la Londra, pe banii lui Vantu&sons, si cu toate astea, nu este doar complet ignorant in domeniul pe care il studiaza, dar si cu gramatica intepenita undeva la nivelul clasei a doua primare.

  Bai mogulilor, prosti mai sunteti! Spunea cineva recent, asta e ghinionul vostru si norocul nostru, ca sunteti cretini, daca bagati bani in gloabe, gloabe aveti ????

  >>> https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/q71/1148881_195179973993498_237543452_n.jpg

  In ultimele saptamani, Andrei Pantu a folosit 3 conturi pentru a ne purta sambetele. L-am recunoscut dupa stilul inconfundabil de prostie si umorul fara umor.

  contul lui clasic, unul victor lovinescu https://www.facebook.com/jeanottosilviu.iliescu si inca unul, ion ionescu. cand i-am spus ca am o banuiala ca toate conturile sunt ale lui, m-a facut paranoic si 3 minute mai tarziu m-a blocat pe facebook cu toate conturile. asta e cel putin a 4-a oara cand Pantzone da block, si mai mult ca sigur, va reveni.

 28. Vlad M.
  19 martie 2013

  Cred ca si le-a dezactivat. Doftorasul este un ratat.

 29. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  in loc sa lucreze la doctorat, Pantzone comenteaza folosind adresa mea de email pe contributors si in revista22

  i-am recomandat un doctor, preot sau imiam, dar nu cred ca il poate ajuta cineva.

 30. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  Bietul Pantzone, autor de articole cretinoide pe fituica mogulista vocpublica, populata de bolsevici si adolescenti exaltati de 40 de ani (Rogozanu si Gotiu), cu care colaboreaza, din UK, ca sa salveze RM (ca tot hipsterul, desi Pantu e cam cocalar) si sa aduca revolutia socialista in Romania. Aud ca e doctorand de nu stiu cati ani (prea multi) in Londra – dupa simpatiile si antipatiile lui, dupa locul unde scrie, dupa ce scrie si cum scrie, as spune ca este fie doctorandul lui Vantu, fie unul din doctoranzii PNL – exaltat (semi)cretin gen Bumbes, dar mult mai trist. Chiar daca unii nu sunt tocmai cretini, doar cinici, intra in categoria Mircea Platon, Claudiu Craciun, sau Marius Stan, Bogdan Duca etc etc etc.

  Astia sunt intelectualii care vor umple de prostie, invidie si ura publicatiile romanesti si televiziunile in anii care vin. Noii CTP, noii Nistoresti, noii SRS, noii Steliani Tanase. Tineti-va bine!

 31. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  toate comentariile la articol au fost sterse http://voxpublica.realitatea.n…..nt-1223627

  le reproduc aici din google cache

  “Vocile Dreptei, Hydepark (tot pe EVZ), În Linie Dreaptă, Blogary, Capitalism pe pâine – doar câteva platforme al căror nivel nu-l depăşeşte pe cel al regretatului post de televiziune OTV.”

  Venind de la cineva care scrie pe platforma lui Vantu, nu pot spune decit ca sint foarte ingrijorat ???? ) Un autor de pe voxpublica, unde de-a lungul timpului Rogozanu a chemat minerii la Bucuresti, Gotiu a indemnat la revolutie anticapitalista (antioccidentala) pe modelul revoltelor primaverii arabe care a dus in lumea musulmana la detronarea iliescilor lor si instaurarea ceausestilor din Fratia musulmana, venind de pe o platforma care a indemnat voalat si mai putin voalat la violenta impotriva fortelor de ordine, si care a luat de cele mai multe ori partea “gruparii infrationale organizate”(ei s-au numit asa), faptul ca sint sint numit aici OTV-ist, brrr, ma face sa ma cutremur, nu de ingrijorare, ci de ris.

  Si asta venind de la Andrei Pantu, cineva care pina de curind intra pe grupul de facebook “In linie dreapta” ca sa isi faca reclama, sa puna linkuri la articolele lui ????

  costin andries
  2013-03-18 09:55:02 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  2
  Alianta DA nu e chiar slaba d-l autor! Acum vreo doua saptamani toata organizatia ppdd mures s-a inscris in FC MRU! E vorba de meritocratia monopolizata de dreapta! Cand basescu castiga pdl cu motiunea Romania… Social Democrata, blaga nu intelegea cum e cu hartiile si doctrinele astea. Pe mine salvatorul natiunii Boc ma nedumereste doctrinar. E cu biciul sau cu coasa?

  Pepededescu
  2013-03-18 10:20:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  3
  De acord cu faptul ca toti aia s penibili. Legat de Cipru, daca alora nu le lua din depozite ( atentie sumele sunt convertite in actiuni la banci, nu i chiar japca), nu mai luau niciun euro, pentru ca practic intreg sistemul bancar din Cipru intra in faliment.

  Laciu
  2013-03-18 10:43:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  4
  86.120.165.6

  George
  2013-03-18 10:55:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  5
  articol din ciclul dreapta e fascista si nesimtita /cinica
  in timp ce stanga este omenoasa si ”dreapta”(sic!) cu poporul

  sincer daca am fi fost o tara in care totul mergea mai greu dar mergea chiar nu imi pasa de asistatii sociali ca am inteles ca fiecare trebuie sa plateasca impozit si taxe pt binele general al tarii

  dar in conditiile in care eu dau mai mult de jumatate din banii mei la stat si statul tot pe mine ma mulge si gaseste tot felul de categorii defavorizate sa ii protejeze pe banii mei ma cam apuca criza

  in 2009 am platit dublul ca impozite si chiar nu m-am suparat dar anul asta din cauza unor nenorociti eu trebuie sa muncesc jumatate din timp pentru niste puturosi si familia mea sa aiba restrictii

  adica toti ”saracii” isi depun cereri peste cereri de subventie desi castiga bani la negru sau nu declara si eu pt ca sunt corect si nu ma intereseaza mila statului nu cersesc nimic dar mai si sunt controlat de fisc sa nu cumva se evazionez statul

  e dragii mosului promit ca va voi fenta fara nici o remuscare poate nu credeam in multe populisme cu greva fiscala dar nici nu voi mai fi contibuabilul model de pana acum

  avocatul
  2013-03-18 11:21:31 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  6
  Mda…toti sunt prosti si tu singurul destept. Vrei sa fii capitanul nostru?!

  didi
  2013-03-18 11:48:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  7
  primul PENIBIL e autorul articolului..

  un alt ‘filosof’ expirat, de duzina..

  john
  2013-03-18 12:03:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  8
  @costin andries,

  mda, daca nu merge sa combati articolul – si nu merge pentru ca nu face decat sa va citeze ineptiile – ii tragi un atac la persoana autorului. Curat crestineste si democratic !

  Sorin
  2013-03-18 12:21:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  9
  IMi place blogary, ca e de dreapta si nu intinde mana!
  Bine, e drept ca cere donatii dar, nah, munca e pentru fraierii de drepta.

  bleen cel plin
  2013-03-18 12:23:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  10

  Domnule, daca vrei penibil, iti sugerez lectura propriilor articole. Nu aperi USL, dar aperi USL. Nu il aperi pe Blaga, dar il aperi pe Blaga. Nu aperi PNL – Antonescu, dar aperi PNL – Antonescu. Penibil. Inca mai penibila este dorinta ta de a face parada cu studiile alea care nici macar nu te ajuta sa intelegi cat de slab este Political Compass ca unealta de evaluare ideologica.

  Nu ma mira defel ca n-ai inteles nimic din textul meu, din motiunea lui Blaga sau din articolul lui Bleen. In general, nu prea intelegi, stimate domnule Pantu. Poate si de aceea ai fost adus la Vantu. La mai mare! Te asteptam pe Critic Atac, dar pentru a ajunge acolo, tre’ sa mai mananci. Pana una alta, n-ai fost bun decat pentru a primi un link de la Norbert Petrovici.

  Vlad M.
  2013-03-18 12:27:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  11
  Ca sa vezi….TRU nu era penilib cand il lauda si ii canta osanale lui Baselu, dar daca i le face lui Blaga este!!!

  Cum asa?

  Basilicus
  2013-03-18 12:31:22 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  12
  Sa fiu sincer am crezut multa vreme ca debilul ala de la capitalism pe paine face misto subtil de aia care il iau in serios. Dar o gluma, oricat de buna, se rasulfa, ori idiotul insista de prea mult timp semn ca el chiar crede serios in prostiile alea.

  Hamsterul de otel
  2013-03-18 12:31:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  13
  Nu le mai faceti reclama astora de la ILD et comp. Se bucura saracii de orice firimitura de atentie.

  Maxa
  2013-03-18 12:58:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  14

  @Sorin: hai sa incerc, Sancio Panțu ( ???? ) ne blameaza pentru ca numim “economia social(ista) de piata” ceea ce reiese chiar din nume: socialism. Asta m-ar face, in opinia doctorandului, un fel de “OTV-ist primitiv si ultraradical”. Ce e de combatut aici? Nu simt nevoia sa ma justific in fata unui text ridicol, rupt de realitate si care are ca scop demonizarea, publicat pe platforma mogulista a lui Vantu (sau a cui o mai fi acum).

  Am o singura intrebare, de ce nu a adaugat in lista si contributors.ro, unde inliniedreapta este recmandat frecvent? Aaa.. am raspunsul, pentru ca Andrei are articole publicate acolo.

  Ii sugerez sa citeasca textele altor doctoranzi: Alexandru Racu, Mircea Platon, Alin Fumurescu (nu stiu daca e doctorand, dar e un “respectabil om de dreapta”, asa il numeste extrema stinga criticataca), care ne acuza de “neoconservatorism”(asta ar fi un fel de injuratura). Il pot adauga aici si pe prietenul lui neadomprofesor Danvoiculescu, Dorin Tudran. Nu am ce sa combat, nu pot decit sa constat ridicolul.

  costin andries
  2013-03-18 13:03:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  15

  @costin andries: “ne blameaza pentru ca numim “economia social(ista) de piata” ceea ce reiese chiar din nume: socialism.”

  – Haha, daca o sintagma contine cuvantul “social” inseamna ca e socialista? : ))) Un simplu google search va scapa de ridicol:
  https://www.google.ro/#hl=ro&sclient=psy-ab&q=%22economia+sociala+de+piata%22&oq=%22economia+sociala+de+piata%22&gs_l=serp.3..0j0i30l3.2306.2483.0.2680.2.2.0.0.0.0.119.230.0j2.2.0…0.0…1c.1.6.psy-ab.SCW7KTsDElI&pbx=1&bav=on.2,or.r_cp.r_qf.&fp=2c5c5cbb972b9ba0&biw=1366&bih=677

  – Nu am o problema cu neoconservatorismul, am o problema cu confuziile ideologice grave. Iar la capitolul asta voi stati destul de bine.

  – “am raspunsul, pentru ca Andrei are articole publicate acolo.”

  Ai inteles invers, am publicat un articol (la singular, nu la plural) pentru ca in general e o platforma ok. Ceea ce cu siguranta nu se poate spune despre platformele despre care am vorbit mai sus.

  Hai s-o lasam asa.

  Andrei Panţu
  2013-03-18 13:16:48 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  16
  @costin andries,

  Nu, nu combati articolul pentru ca nu ai cum, e facut cu “materialul clientului”. Si te si contrazici cand spui “nu simt nevoia sa ma justific…” dar esti aici, la articol, comentezi ranchiunos aspecte absolut irelevante – numele autorului, ca e platforma lui Vantu, de ce nu adauga si pe altii in lista, etc.

  Serios, pentru cineva care spune “nu ma justific” si “doar constat ridicolul”, esti pe strada alaturata propriilor enunturi.
  Daca tot ai intrat, fa ceva folositor, argumenteaza la subiect, spune de ce crezi tu ca o cota progresiva e rea, etc., in loc sa te ocupi de numele autorului si de cine e proprietarul platformei.

  Sorin
  2013-03-18 13:24:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  17

  @Andrei Panţu: nu am inteles rostul linkului de mai sus, nu poti formula singur o opinie?

  Hai sa vedem ce spune PDL-ul lui Blaga despre economia sociala de piata: “Acest concept evidentiaza puterea sociala si DISTRIBUTIVA a unei economii concurentiale”.

  Distributiva, adica REdistributiva, statul ia bani de la unii si da la altii, “redistribuie”, adica socialism. Socialism light, pentru ca e vorba de partide care nu isi spun de stinga, dar aplica idei socialiste intr-o forma vag atenuata. Bine, in opinia ta, distributismul e vorba ta, “foarte capitalist”, domnule doctorand ????

  Inapoi la biblioteca, lasati google pentru poze cu pisici si situri xxx.

  costin andries
  2013-03-18 13:39:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  18
  Pai avem motive sa ne luam de autor. Citatul din bleen se referea la discurs si istoria pd-ului, nu era o analiza doctrinara.

  Economie sociala de piata sau neoliberalism nu sunt rele sau bune, sunt negocieri. Preocuparea pentru justitie sociala este un prilej de intalnire intre neoliberali cu remuscari, cei precupati de a treia cale si socialisti. Ori aroganta nu isi are locul in dezbateri sau articole ca cel de mai sus.

  dan_
  2013-03-18 13:43:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  19
  @costin andries:
  â
  Pai, pana acum cum era PDLul? Nu tot de ”stanga” (in acceptiunea ta)?

  bibicu
  2013-03-18 13:48:57 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  20

  „Nu am o problema cu neoconservatorismul, am o problema cu confuziile ideologice grave. Iar la capitolul asta voi stati destul de bine.”

  Ar fi fost chiar culmea sa ai o problema cu neoconservatorismul. Neoconservatorii sustin big government si se pare ca iti place big government (iti place si economia sociala de piata). In ceea ce priveste confuziile ideologice, sa ma ierti, dar un mare fan al Political Compass nu poate sa deschida gura pe acest subiect.

  Vlad M.
  2013-03-18 13:57:44 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  21
  Pentru domnii de la ild, Vlad M si costin andries – atitudinea dvs e peremptorie. Pe ild va rafuiti constant cu cei care, in mod politicos, solicita info in domenii “fierbinti” ori sesizeaza vreo neconcordanta in miezul discursurilor dvs. Ce s-ar intampla daca, doamne fereste, ati apuca vreo farama de putere reala? De aceea, nu e de mirare ca, atunci cand iesiti din gaoace, mai primiti cate una peste crestet ???? .

  Hexenschuss
  2013-03-18 14:03:34 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  22

  @Hexenschuss: una peste crestet primesc cu placere, dar articolul asta nu e asa ceva pt ca nu are legatura cu realitatea, ci cu imaginatia bogata a lui Sancio Pantu, care viseaza “foarte capitalism” in economia sociala de piata, adica distributista, cum o numesc chiar sustinatorii ????

  In rest, nici limbajul corect politic suburban (“populism de taverna” etc, etc) nu mi se pare “una peste crestet”, poate una peste crestetul autorului.

  costin andries
  2013-03-18 14:12:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  23
  Tov. Pantu pe intelesul matale, intr-o societate, economia este ca si femeia. Daca aceasta lipseste sau este urata ca porcu’ (adica neatractiva), fie ca lucrezi cu dreapta, fie ca lucrezi cu stanga, tot “lucru manual” se numeste.

  Jan
  2013-03-18 14:14:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  24

  @Andrei Panţu: totusi, te intreb, daca inliniedreapta e un site de “extrema dreapta, ultraradical, populist de taverna”, de ce te promovai pe facebook in grupul nostru de facebook?

  Cel putin te place administratorul sitului comunist, Vasile Ernu sphotos-c.ak.fb../

  Intreaba-ma de ce este criticatac site comunist ????

  costin andries
  2013-03-18 14:49:06 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  25
  @costin andries: nu vreau sa ma bag in discutia voastra, dar pari a da un citat din ce a zis Andrei Pantu (“extrema dreapta, ultraradical, populist de taverna”) si nu il gasesc. O fi de pe alta platforma? Sau vi se intampla doar sa va mai si inchipuiti ce gandesc ceilalti? Nu doresc neaparat raspuns.

  Sandman
  2013-03-18 15:05:17 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  26
  test

  Bebe
  2013-03-18 15:09:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  27
  89.120.51.17

  nedormitul
  2013-03-18 15:29:15 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  28
  94.24.40.200

  costin andries
  2013-03-18 15:48:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  29

  Sandman, Andrei Pantu a scris chiar asa: “Vocile Dreptei, Hydepark (tot pe EVZ), În Linie Dreaptă, Blogary, Capitalism pe pâine – doar câteva platforme al căror nivel nu-l depăşeşte pe cel al regretatului post de televiziune OTV. Acelaşi populism de tavernă, ȋnsă de data asta nu de stânga, ci sub forma unei drepte primitive şi ultraradicale.” Fragmentul poate fi gasit mai sus. Cum e cu imaginatia aia?

  Vlad M.
  2013-03-18 15:59:41 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  30
  @Andrei Pantu
  Te-ai gandit vreodata ca lista tarilor cu cota diferentiata vs cota unica demonstreaza exact contrariul a ceea ce sustii?
  Ca tarile cu cota unica sunt cele care au nevoie de capital extern, au un management mai slab si productivitate scazuta precum si o colectare defectuoasa iar cota unica este o masura de crestere a competitivitatii pentru atragerea de investitii straine si de simplificare a colectarii? Plus ca tarile astea au o distributie extrem de dezechilibrata a veniturilor, cu o clasa de mijloc extrem de firava – sa colectezi mai mult de la clasa de mijloc nu iti va aduce decat foarte putin in plus la buget iar pe termen lung este foarte probabil chiar sa pierzi in conditiile cresterii mobilitatii fortei de munca.
  Mai mult decat atat, sa discuti de cota unica fara sa bagi in ecuatie contributiile sociale e un non-sens – pana la urma Romania are unul din cele mai ridicate niveluri de taxare a muncii din lume – 43% in medie, peste Suedia, Danemarca si Norvegia. Cu alte cuvinte eu ca angajator ca sa platesc 57 de lei net unui angajat mai dau 43 de lei la stat. Asa ca eu inteleg lucrurile exact invers – tarile din categoria a doua au cota unica tocmai pentru ca nu isi permit cota diferentiata- le-ar aduce semnificativ mai multe dezavantaje decat avantaje.

  Si inca ceva: este uluitor ca cineva poate afirma ca Giurgea si si al sau capitalism pe paine este reprezentativ pt dreapta – omul este un escroc si un dement cum sunt o multime pe net. Si eu am dat peste un blog, nu dau nume, unde autorul justifica gulagul si exterminarea burgheziei, mai mult sustinea ca asa ceva ar trebui sa se repete si astazi – este el reprezentativ pentru stanga? Astfel d persoane nu ar trebui dae ca exemplu in nicio discutie cu pretentie de seriozitate.

  serban
  2013-03-18 15:59:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  31
  @Vlad M.: Aha. Si tu esti atat de inteligent incat nu reusesti sa faci diferenta intre dreapta radicala si extrema dreapta? : ))

  @serban: Unde a scris autorul ca aia de la capitalism pe paine sunt reprezentativi pentru dreapta? A scris ca sunt doar un exemplu de dreapta radicala – deci un anumit (!) fel de dreapta. Ia mai uita-te odata te rog. Uita-te bine.

  abc
  2013-03-18 16:04:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  32
  Ce-mi place cand cei ce-si spun ”de dreapta” se cearta ca sa demonstreze cat de ”de stanga” sunt unii (aka Ceilalti) dintre ei…..

  Cat desprei cei ce traiesc (bine!) din donatii…aferim!

  om de stanga, fara pretentii de teoretician
  2013-03-18 16:08:37 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  33
  înțeleg că mi-ai șters comentariul. o dovadă de ipocrizie. se pare că nu-ți place să îți fie spus adevărul în față. uite, așteptam să îmi zici “ba da, am citit moțiunile!” și să îmi demonstrezi că ai făcut-o.
  nu. tu ai șters comentariul și ai trecut mai departe cu aceeași superficialitate cu care îi faci pe alții penibili. mă surprinde și mă îngrijorează faptul că ești doctorand. sigur ești?

  nedormitul
  2013-03-18 16:11:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  34

  abc> E curios cum cititorii domnului Pantu sunt de un nivel atat de scazut, incat sa nu pot pricepe texte simple. Sandman nu gasea un citat, eu i l-am dat. Ce nu intelegi din treaba asta? E nevoie de un desen?

  Vlad M.
  2013-03-18 16:14:54 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  35
  “incat sa nu pot pricepe texte simple” => “sa” este in plus.

  Vlad M.
  2013-03-18 16:18:21 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  36
  Da! vor sti ca”a câştigat Vasile Blaga pentru că va ieşi fum portocaliu” din fundul lui TUngureanu!

  yoanjohn
  2013-03-18 16:27:10 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  37
  @Vlad M.: Nu-s un cititor al dlui. Pantu, dar n-are a face, cum vrei tu. Eu, insa, am pus o intrebare simpla: unde este in textul de mai sus citatul cu ghilimele al dlui. Andries ca ? Eu nu l-am gasit si bag seama nici dumneata. Daca chiar insisti, poti sa dai un “compare docs” intre textul citat de tine si cel citat de mine, va fi revelator, ca sa zic asa.

  Sandman
  2013-03-18 16:31:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  38
  @Vlad M: Si da, abc are dreptate, ma mira ca nu faceti diferenta intre extrema dreapta si dreapta ultraradicala, stiu ca la voi pe site va indeletniciti destul de mult cu sexul ingerilor si cu despicatul firului dreptei in 14.

  Sandman
  2013-03-18 16:34:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  39

  @Sandman – trollcostin andries 2013-03-18 16:34:35 | Raporteaza RăspundeRăspunde

  40
  @costin andries: loll ????

  Hexenschuss
  2013-03-18 16:46:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  41
  @costin andries: scrieti citate imaginare doar cand va supara schizofrenia sau si asa, din obisnuinta?

  Sandman
  2013-03-18 16:46:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  42

  Din opera lui Sandman de pe ILD:

  “In 22 de ani, americanii si vestul ne-au transformat in colonie. relatiile bune cu rusii si chinezii sint un “must have” pt ca americanii nu vor duce razboiul la ei in tara, ci la noi.”

  Prietenii de idei ai lui Pantu?

  Vlad M.
  2013-03-18 16:46:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  43
  @Vlad M.: Asta esti cumva tu? Nu de alta dar citatul de mai sus nu imi apartine, desi e scris de unu’ care vad ca-si face veacul pe la voi, pe ILD si isi zice tot sandman (s mic, apropo):
  vlad-m.devianta../

  Sandman
  2013-03-18 16:54:47 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  44
  He he he … Au iesit basescofagii dintre fesele Besinosului si cu narile inca aburinde de atat capitalism il apara pe Excelenta Sa.

  Pupariotii de pe siteurile indicate, blogary, contributors, liniebleaga, hydepark si care i’a mai imbracat au o singura caracteristica si anume baseala. Ca se autodenumesc de dreapta, ca o dau cu statu’ de drept, reforma, interes national ori alte clisee basiste ei nu fac decat sa baseasca in continuu.

  Daca maine Besinosu redescopera valoarea acolo de unde si’a strans gozura din zgarci si bufuri, toti puparii dreptaci se vor incolona dupa fundu’ Excelentei Sale slavind hotia.

  Scrie opinia ta
  2013-03-18 17:11:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  45
  He he he … Au iesit basescofagii dintre fesele Besinosului si cu narile inca aburinde de atat capitalism il apara pe Excelenta Sa.

  Pup4riotii de pe siteurile indicate, blogary, contributors, liniebleaga, hydepark si care i’a mai imbracat au o singura caracteristica si anume baseala. Ca se autodenumesc de dreapta, ca o dau cu statu’ de drept, reforma, interes national ori alte clisee basiste ei nu fac decat sa baseasca in continuu.

  Daca maine Besinosu redescopera valoarea acolo de unde si’a strans gozura din zgarci si bufuri, toti pup4rii dreptaci se vor incolona dupa fundu’ Excelentei Sale slavind hotia.

  Scrie opinia ta
  2013-03-18 17:12:58 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  46
  Ca sa vezi, nu esti tu acel geniu neinteles. Ce bine ca am lamurit problema si intre timp i-am mai facut cateva vizite lui Andrei Pantu, altfel atat de ignorat, in ciuda vastelor sale cunostinte despre “extrema dreapta”.

  Vlad M.
  2013-03-18 17:24:19 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  47
  Cei de la In Linie Dreaptă nu sunt chiar atât de răi şi negri în cerul gurii. Eu îi citesc cu interes şi atunci când nu sunt de acord cu ei pentru că exagererază (articolele lor despre Orientul Mijlociu şi nu numai sunt impecabile).

  Emil
  2013-03-18 17:26:16 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  48
  “Ignorăm cu un aer semidoct-anarhist ultimele secole de filozofie politică, distrugem definitiv statul şi ne bălăcim fericiţi ȋn cea mai dulce junglă darwinistă.”

  Nu cred ca folosesti corect termenul de anarhist, e drept ca este uzul acceptat dar este doar o constructie oficiala – impotriva lui s-au batut si capitalismul si marxismul (vezi revolutia spaniola, anarhismul individualist sau anarhismul sindicalist din Catalonia). Fenomenul mai nou al neoliberalismului cu contracte la stat si impozite mici nu are nici in clin nici in maneca cu teoria traditionala si cu practica verificata a anarhismului. Grupurile pe care le citezi tu sunt formate aproape in exclusivitate din agarici crestinopati dornici de apartenenta care citeaza copios din think-tank-urile de dreapta americane. Altfel sunt de acord cu tine.

  Vasile Rosu
  2013-03-18 17:54:01 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  49

  @costin andries: “Distributiva, adica REdistributiva, statul ia bani de la unii si da la altii, “redistribuie”, adica socialism.”

  Inca o prostie. Redistribuirea inseamna socialism? : ))) Hai s-o lasam asa. Succes la propaganda de tip Fox News, baieti!

  Andrei Panţu
  2013-03-18 17:54:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  50

  Ce-mi place de tine, tov. Andrei Pantu. Esti atat de simpatic! Te svarcolesti minute in sir, pana reusesti sa produci un material precum cel de mai sus pentru ca mai apoi sa iti aperi opera de arta prin comentarii puerile in care nu faci altceva decat sa fugi de realitate.

  Dumneata ai scris asa:

  “Dacă toate ţările din categoria I sunt toate “comuniste,” atunci poate că am avea şi noi nevoie de mai mult “comunism.”

  In sectiunea Socialismul biruitor al Uniunii nici macar nu apare cuvantul comunism. L-ai inventat, l-ai scos din palarie, ca sa dezinformezi.

  Cat despre taxarea progresiva, ea este socialism. Ura fata de cota unica este socialista si are la baza lupta de clasa intre saraci si bogati, intre cei care nu au si cei care au “prea mult”. Taxarea punitiva a celor din urma este o consecinta a acestei uri pe care unii o simt fata de anumite categorii sociale pe care le percep ca fiind, intr-un fel sau altul, dusmane.

  Desigur, ai dreptul sa bati campii despre ILD, Blogary, FOx News si alti demoni din panteonul blogerilor leftangii, dar n-are nici un sens sa te ascunzi dupa deget.

  Vlad M.
  2013-03-18 18:12:36 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  51

  @Vlad M.: Asta inseamna ca noi, ucrainenii si rusii suntem cei mai capitalisti dintre capitalisti, iar americanii, nemtii si suedezii sunt niste socialisti de stanga?

  Ocin haraşo, tovarase! ???? )

  Andrei Panţu
  2013-03-18 18:16:43 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  52
  Neputinta intelectuala.

  Vlad M.
  2013-03-18 18:28:55 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  53
  188.24.122.213

  MariusS
  2013-03-18 18:44:26 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  54
  Vlad M., ura faţă de cota unică?!

  Băi, îmi venea să zic trezeşte-te, dar ar fi în zadar!

  Cosa Nostra
  2013-03-18 19:13:29 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  55

  @Andrei Panţu: @Andrei Panţu:
  “Inca o prostie. Redistribuirea inseamna socialism? : )))”

  Draga domnule doctorand —> “As these champions of equalization appraise confiscation and “redistribution” as a policy harming only a minority, viz., those whom they consider to be “too” rich, and benefiting the rest?the majority?of the people, they cannot oppose any tenable argument to those who are asking for more of this allegedly beneficial policy. As long as any degree of inequality is left, there will always be people whom envy impels to press for a continuation of the equalization policy. Nothing can be advanced against their inference: If inequality of wealth and incomes is an evil, there is no reason to acquiesce in any degree of it, however low; equalization must not stop before it has completely leveled all individuals’ wealth and incomes.
  ― Ludwig von Mises, Economic Freedom and Interventionism

  Inapoi la biblioteca, va mai asteptam.

  costin andries
  2013-03-18 19:13:59 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  56
  Altu!

  Cosa Nostra
  2013-03-18 19:23:14 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  57

  @Cosa Nostra: citez din “Cosa Nostra” (avatarul e identic, deci despre el e vorba): “Da, cam sângeroşi teroriştii ăştia Hamas şi cam sfinţi – deci nevinovaţi evreii. Sau am voie să le zic jidani?! Ia să vedem!”

  Cautati pe google sa vedeti unde a comentat si cine simte nevoia sa ia apararea lui Sancio.

  costin andries
  2013-03-18 19:28:49 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  58

  @costin andries: Am inteles. Ati citit si voi UN economist (probabil pe Wikipedia), l-ati inteles gresit, si aveti impresia ca l-ati gasit pe Dumnezeu.

  De John Rawls ai auzit? FYI – e cel mai important filozof politic al secolului XX. Liberal, nu “socialist.” ???? ) Inegalitatile sunt justificate doar cand beneficiaza si cei mai dezavantajati.

  De John Locke ai auzit? De John Stuart Mill? Hobhouse? Tocqueville? John Maynard Keynes? Karl Popper? Esping-Andersen? Ronald Dworkin?

  Andrei Panţu
  2013-03-18 19:33:03 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  59

  @Andrei Panţu: Nu ai adus nici un argument in sprijinul tau. Nici unul! Si mai mult, scrii pe platforma, si esti platit, de un puscarias mafiot(Vantu). Nu-mi mai pierd timpul cu tine.

  costin andries
  2013-03-18 19:42:25 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  60

  @costin andries: Hahaha! Asta imi place, ca esti un adversar facil! : )) Nu sunt platit, iar Vantu a plecat de la Realitatea cu mult inainte sa incep eu sa scriu pe Voxpublica. : ))

  Succes in ramura! ; )

  Andrei Panţu
  2013-03-18 19:44:11 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde

  61
  @Andrei Panţu: Sincer ,nu inteleg de ce ii bagati in seama pe prosii astia semidocti de la In Linie Stramba. Dvs sunteti o persoana educata, doctorand in Anglia, astia sunt niste semidocti lipsiti de argumente, plini de argumente a dhominem si de alte erori logice, care probabil sunt platiti de niste neoconservatori fanatici sa scie tot felul de balarii….

  Pe scurt, In LiNoua Dreapta e un fel de blog care seamana cu ziarul Cotidianul sa uEvenimentul Zilei. Neoconservatorism pentr uprosti. Nu merita bataia de cap.

  jos_iliescu
  2013-03-18 23:07:39 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  62
  Nu inteleg de ce e gresit

  1. sa desfiintezi ajutoarele sociale nejustificate. Esti somer, ti se ofera job de desfundat WC-uri. Il refuzi? Adio orice ajutor social!

  2. sa desfiintezi monopolurile de orice fel. In Romania sint multe monopoluri de stat si multe monopoluri private. Nu-ti convine cit platesti la gaz? Ghinion, n-ai ce sa faci, ca a fost privatizata pastrindu-i-se monopolul.

  ardei
  2013-03-19 00:03:27 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  63
  Cit despre exterminat, ar trebui inceput cu parlamentarii.

  ardei
  2013-03-19 00:05:53 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  64
  Andrei, ia cu paine:

  forum.softpedia../

  Citeste-l pana la capat. Despre Rawls si Keynes vorbeau si ei. Pana am aparut eu si le-am scot figurile din cap. Cu argumente, nu te gandi la prostii. Argumentele sunt sunt dusmanul vostru de moarte, nu incultura. Incultura poate fi scuzata. Prostia patologica si incapatanarea, nu.

  John Galt
  2013-03-19 02:32:40 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  65
  96.47.226.20

  Augusto Pinochet
  2013-03-19 22:34:24 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  66
  si daca i-ar arde pe toti basistii n-ar iesi fum…sau ar iesi unul de tigara electronica.astia n-au substanta… ????

  zdreantzabasista
  2013-03-19 22:54:13 | Raporteaza
  RăspundeRăspunde
  67
  109.163.238.48

 32. Bill
  19 martie 2013

  Jmenarul revine azi cu un text in care cere Revistei 22 sa scoata linkul catre inliniedreapta de pe sit-ul lor. Ca altfel 22=A3=aceessi mizerie, uniti salvam!

 33. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  :)) da, am vazut. i-am raspuns domnului doctorand doar pe facebook .. se lauda ca fac misto de el. sunt magulit, ce sa spun..

 34. Costin Andrieş
  19 martie 2013

  bietul natarau, Pantzone, 3 ani mai tarziu, promoveaza articolul asta, ca exemplu de „calomnie mizerabila”. De fapt, nu imi dau seama, singurul lucru evident in articol e ca Pantzone bate campii

  http://voxpublica.realitatea.n…..15941.html

  si o face la unison cu Ernu https://www.facebook.com/costin.andries/posts/561182280726597

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

„Sunt multe speranțe că chiar anul acesta, România se poate califica pentru Visa Waiver și ca să facă asta, cer oamenilor care mă ascultă astăzi ca ei sau prietenii lor, care se duc să aplice pentru o viză, să fie siguri că au toate documentele în orgine”,  spune domnul Adrian Zuckerman, ambasadorul american (2019-2021) numit …

aMBASADOR SUA LA BUCUREȘTI 2019 - 2021 administrația TRUMP - VISA WAIVER -
Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian