FUNDATIA IOAN BARBUS

La Cluj, apostolii comunismului sfidează în continuare memoria victimelor

Peste 100 de milioane de morţi în întreaga lume (și numărătoarea continuă în Coreea de Nord, China, America Latină), în numele ideologiei ce se identifică prin simbolul de pe această maşină, parcată în faţa stadionului Cluj Arena şi a parcului amenajat pentru copii.

Comunism chic la Cluj. Secera pe dreapta.

Comunism chic la Cluj. Cu secera pe dreapta.

Vă imaginaţi că cineva se putea plimba liniştit cu zvastica pe maşină, iar oamenii s-o ia ca pe o chestie „culturală”, „artistică” sau de „gust personal”? În schimb, secera şi ciocanul, sau tricourile cu Che Guevara, nu par să indigneze pe nimeni.

Are cineva vreo strângere de inimă? Ei, aş! Comunismul e cool, e umanist. Şi dacă au murit milioane de oameni, ce? „Câţi mor anual, stupid, în accidente de maşină, în toată lumea?”, mi-a replicat un neica nimeni de vreo 60 de ani. Nu a mai continuat, pentru că nu i-am mai permis, dar gândul său s-ar fi rotunjit natural cu replica: „Dacă experimentul continua, cu siguranţă ar fi reuşit!” Păi, da. Chiar şi cu un singur om rămas pe suprafaţa pământului – egal cu sine în toate!

Comunism chic la Cluj. Secera și pe stânga.

Comunism chic la Cluj. Cu secera și pe stânga.

Clişeul potrivit căruia ar fi fost „o teorie bună, dar aplicată prost”, NU aparține apostolilor comunismului. Nu vă amăgiţi. Ei nu ar recunoaște vreodată că Lenin, Stalin, Che Guevara sau Mao nu au ştiut cum să aplice comunismul pentru că în acest caz nu ar mai fi apostoli, ci doar eretici. Asta e placa inepţilor, mocofanilor şi a intelectualilor sclifosiţi (de regulă, universitari). Da, toţi aceştia intră în aceeaşi oala pentru că laolaltă, ignorantul fudul şi cărturarul utopic, hrănesc himera egalitarismului, a vieţii uşoare, lipsite de efort şi sacrificii şi a paradisului terestru. Iar toată această himeră bine hranită e întreţinută de resentimentul ce-i însufleţeşte faţă de semenii realizaţi din punct de vedere material, „exploatatorii” din vina cărora ei nu reuşesc în viaţă.

Aşadar, adevărata afirmaţie a apostolilor comunismului sună aşa: „Comunismul este teoria perfectă, cu cel mai uman chip posibil, care ar fi reuşit fără urmă de dubiu, dacă i s-ar mai fi acordat… TIMP.” În traducere, comunismul ar fi reușit dacă i s-ar mai fi acordat şansa de a clădi alţi şi alţi munţi de cadavre, de a desfiinţa alte familii şi destine, din care să-şi creeze piedestalul imuabil demn de un Zeu suprem şi ultim: multi-lateral-dezvoltat, atoateştiutor, atoatereglementator.

IICCMER (Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului) susține că pregăteşte un proiect de lege privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor comuniste şi a promovării cultului persoanelor vinovate de acte de represiune, tot aşa cum simbolurile naziste şi partidele cu ideologie nazistă sunt în afara legii de ani buni în statele civilizate. Timpul ne va spune dacă actuala conducere a IICMER, politizată și tarată de scandaluri fără de sfârșit, va reuși acest lucru.

Să dea Domnul să apucăm să vedem cum în România este interzisă cea mai criminală ideologie europeană.

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Vlad P.

Vlad P.

15 comentarii

 1. Adrian Turcu
  9 aprilie 2013

  Sunt clujean si e prima data cand vad masina respectiva. Ati pomenit de „apostoli”, adica mai multi si activi, in afara de pozele astea, aveti si alte dovezi ca ar fi ceva propagandisti comunisti la Cluj?

 2. Vlad M.
  9 aprilie 2013

  Is destui tovarasi la UBB. Si Vlad P. este clujean.

 3. Costin Andrieş
  9 aprilie 2013

  Salut Adrian, da, isi spun „Tinerii Maniosi”, au „ocupat” zilele astea UBB, si sint foarte activi:

  Tinerii Mânioși, parte a Grupului pentru Acțiune Socială de le Cluj (http://www.gas.org.ro/) organizează seri dedicate “vizionării și dezbaterii unor documentare axate pe istoria și practica mișcărilor activiste de diferite facturi”. Evenimentele poartă numele de “Joia mânioasă”, nume inspirat din “Days of Rage”, proteste violente ale “Weather Underground”, un grup de teroriști comuniști din Chicago format în 1969. De-a lungul anilor, cei din Weather Underground au revendicat 25 de atentate cu bombă. Primul dintre ele, soldat cu moartea celor 3 atentatori, avea ca scop masacrarea a peste 300 de oameni în Fort Dix, New Jersey.
  (Tinerii Mânioși aduc comunismul Tinerilor Naivi din Cluj ).

  Nu e exclus ca masina safie a unuia dintre ei.

 4. Bogdan Calehari
  9 aprilie 2013

  Interventia lui Adrian e binevenita; spun asta pentru ca eu mi-s mai credul de felul meu. Acum, dupa ce am aflat ca este clujean si n-a vazut masina ( adica, logic, daca masina ar fi existat orice clujean ar fi vazut-o) parca imi vine sa pun la indoiala veridicitatea informatiilor din articol. Daca este vorba de o conspiratie bine ticluita, menita sa arunce o pata, hai sa nu zic pata, o umbra pe obrazul frumosului oras si al locuitorilor lui? De unde stiu eu ca masina n-a fost adusa din afara orasului numa’ pentru poza? Bine mai este si chestia aia cu anarho – comunistii care au ocupat nu stiu ce sala, sau amfiteatru, la Universitatea Babes Bolyai, si despre care presa ne informeaza de atata timp. Acum realizez ca nici aia nu exista si, prin urmare, n-au ocupat nimic; o alta facatura ordinara! Ca daca existau ( anarhistii de la universitate) stia, cu siguranta, Adrian de ei, ca doar e din Cluj.

 5. Vlad P.
  9 aprilie 2013

  Calehari, nu fi rău. Adevărul e că nici eu nu l-am văzut pe Adrian Turcu prin Cluj.

 6. Bogdan Calehari
  9 aprilie 2013

  Poftim, m-am apucat sa-l cred pe unu’ care nu exista! V-am zis ca nu-s in regula. ????

 7. Adrian Turcu
  9 aprilie 2013

  Multumesc Costin. Cei de la UBB protesteaza, nu stiu de ce…dar nu am auzit idei vadit comuniste in declaratiile lor lungi si stangace.
  Am intrebat pentru ca pur si simplu nu am vazut apostolat comunist la Cluj.

 8. Costin Andrieş
  9 aprilie 2013

  ideile totalitare, din ce am vaz, si am urmarit vreo doua, nu au fost prezente la ochiupaiurile universitare decit in forma atenuata, mici tente anarhiste, articolul de pe situl lor oficial in care chomski spune ca toti studentii trebuie sa fie anarhisti, ceva anticapitalisme.. in rest doar fandoseli gen „sa ni se mareasca bursa, sa ni se dea, sa ni se faca, sa ni se dreaga”.
  ideile totalitare nu au fost prezente in sali, dar „tinerii maniosi” care au pus pe picioare ocupatia j si le-au exprimat pe siturile lor in mod repetat, citeodata mai subtil, citeodata agresiv. Am pus citeva exemple aici, exista cu siguranta mult mai multe http://inliniedreapta.net/inse…..-nu-numai/ Exista o gradatie a evenimentelor, nu puteau sa le recomande filme in care teroristi comunisti (weather underground) sint dati ca exemplu de emulat din prima zi (din cite stiu eu, s-ar putea sa ma insel, nu au facut-o)

 9. Vlad P.
  9 aprilie 2013

  Adrian, imediat dupa ce iese legea propusa de ICCMER, daca va fi aprobat vreodata acel proiect de lege, voi posta si fotografia cu numarul masinii. E numar de Cluj.
  In ceea ce priveste pluralul folosit (”apostolii comunismului”), Costin a mai relatat despre apucaturile si activismul comunistoid al GAS și nu numai. Adi Dohotaru e un pion central acolo, poate ai auzit de el. Isi zice si jurnalist. Clujul vuieste de hipsteri, crede-ma, si nu sunt doar localnici, ci veniti la inalte studii din toate colturile tarii.

 10. Costin Andrieş
  9 aprilie 2013

  tu ai facut poza aia, vlad?

 11. DanCanada
  9 aprilie 2013

  @Vlad P #9: Domnul Adi Dohotaru are azi un interviu pe CritiSpanac.
  La text comenteaza si CK. De unde am inteles ca domnul Adi D. ‘cerceteaza’ pe saraci:

  http://www.criticatac.ro/22105…..ment-53811

  Iar. tov. Florian Liviu a venit cu o perla: „Acţionez, lupt, deci exist” ????

  Deci spanacii daca nu sint in miscare browniana (sa se agite de ceva, nu conteaza ce), nu exista…

 12. Vlad M.
  9 aprilie 2013

  Vlad le-a facut, da. Are una si cu numarul ei, dar nu a pus-o in articol.

 13. Gringo
  9 aprilie 2013

  Timpul ne va spune dacă actuala conducere a IICMER, politizată și tarată de scandaluri fără de sfârșit, va reuși acest lucru. Să dea Domnul să apucăm să vedem cum în România este interzisă cea mai criminală ideologie europeană.

  Nici o sansa prin mijloace pasnice. Cine crede ca poate scapa de comunisti altfel decit printr-o actiune gen Pinochet se inseala.

  Dintr-un foarte-foarte bun articol de pe Intellectual Conservative despre o recenta incercare similara in Ungaria:

  Guvernul Orban a demarat la un moment dat revizuirea constitutiei din 1949 a Ungariei. EU a devenit ostila chiar inainte sa aiba acces la text. Unul din lucrurile care i-au iritat pe leftistii de la Bruxelles a fost legea care interzicea afisarea „simbolurilor totalitare”. Asta insemnind svastica, arrow cross, precum si steaua rosie si secera si ciocanul.

  Nu a trecut mult timp si un tovaras si-a expus simbolurile in public. Ca urmare, a fost amendat. Apoi, a apelat din Ungaria la ajutorul Europei, care l-a gasit nevinovat. Fortata de imprejurari, Ungaria abroga legea impotriva simbolurilor totalitare.

  Ce a urmat merita toti banii. Las textul in original:
  „Die Presse” is a good, centrist rated Austrian paper. It has produced a revealing headline to report the repeal. It testifies to not only creative fact making but also to the leftist virus at work in many journalists. „Hungary: The Constitutional Court Lifts the Swastika Ban”. (Ungarn: Verfassungsgericht hebt Hakenkreuz-Verbot auf.)

 14. Vlad P.
  9 aprilie 2013

  @costin, da, am la arhiva si poza cu numarul. Sa ne dea tovarasii lui ocazia s-o scoatem.

  @DanCanada, dupa cum ziceam, e ”jurnalist”. Ar putea merge in locul lui Ciutacu la A3
  Intrebare abisală: ”Din ce trăiți efectiv?”
  De altfel, la fel de abisal e întregul șirag de întrebări ce compun ”reportajul”

  A.D.: Unde stăteați înainte?

  L. D.: În Brașov.

  A.D.: Deci din Brașov ați venit aici?

  ???? ???? ????

 15. Bogdan Calehari
  9 aprilie 2013

  Exemplul dat de Gringo cu Ungaria arata clar ca legea mult asteptata nu va avea nici o valoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian