FUNDATIA IOAN BARBUS

La Învierea Domnului

Dupa îngroparea Celui despre care se spunea că era Fiul lui Dumnezeu, lumea și-a urmat mai departe mersul. „Nu era Fiul lui Dumnezeu”, spuneau unii, gândind că se mai auzise de mari vindecători, și despre nici unul nu se se aflase că s-ar fi scăpat pe sine de moarte.

De moarte nu trecea nimeni. Cei care cunoșteau proorociile și stătuseră în apropierea Lui erau îngroziți – chiar Fiul Lui Dumnezeu Creatorul vieții era acum în mormânt. Cel care inviase pe alții și făcuse atâtea minuni mari era acum mort. Iar cei care îl trimiseseră la moarte erau de neclintit – îi platiseră în sfârșit Creatorului pentru tot ce nu primiseră și poate că erau gata să îl mai ucidă încă o dată pe Iisus Hristos, Fiul Său, dacă ar fi încercat să învieze, după cum știau că era scris în profețiile vechi. Puseseră strajă la mormânt pentru asta.

Deznădejdea domnea iarăși în marele oraș și peste lumea întreagă. Romanii și elinii, care crezuseră în El, înțelegeau acum că în întunericul morții se vor duce toate. Dacă totul curge, cum spusese elinul Heraclit cu sute de ani înainte, totul curge spre moarte, în care se oprește totul.

Înțeleseseră acum că nimeni și nimic nu schimbă asta. Și oamenii pier, alături de toate ale lumii. Și cerul și pământul și stelele, și materia întreagă se va pierde – nimic nu scapă morții. Toate se duc și nu vor mai fi, ca și cum nu au fost niciodată.

Duminică dimineață, la trei zile după moartea Sa, mergând femeile la mormânt, au găsit mormântul gol, iar un înger aflat acolo le-a vestit – Hristos Domnul a înviat! Însuși Hristos Domnul s-a arătat apoi femeilor venite la mormânt și ucenicilor săi. Și vestea a cuprins întreg orașul și lumea întreagă!

Și de atunci mărturisim toți cu bucurie mare – Hristos Domnul a înviat! Și toți vom învia, și noi și cei dragi ai noștri, și lumea întreagă e restaurată. Moartea nu le mai sfârșește pe toate! Vom trece prin moarte, doar ca să inviem cu viață deplină. Acum toate au viață în veșnicie, prin puterea lui Dumnezeu.

Să ne bucurăm așadar, Hristos Domnul e viu și noi vom primi invierea!

Sărbători pascale fericite să aveți! Hristos a inviat!

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Preot Alexandru Coman

Preot Alexandru Coman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce ai mai putea citi
ro_RORomanian