FUNDATIA IOAN BARBUS

Organizaţia criminală Hamas îşi sărbătoreşte ziua de nastere

La 8 decembrie organizaţia criminală Hamas a făcut 25 de anişori de teroare, distrugere, crimă organizată. Şi mai mult, de promisiune fermă că va distruge Israelul.

S-au adunat pentru asta în Gaza City căpeteniile Hamasului, inclusiv căpetenia lor din exil, zeci, poate sute de mii de oameni fanatizaţi şi se ţine o adunare măreaţă cu cuvântări şi ameninţări.

În spatele tribunei tronează un model de mucava al rachetelor pe care teroriştii le-au lansat asupra populaţiei Israelului cu scopul declarat de a ucide civili israelieni, adică sionişti.
Desigur că teroriştilor nu le e jena de asta, ci se mândresc.

Tartorul şef, Khaled Mashal, s-a urcat să răsteasca şi el o cuvantare. Şi banditul începe să trăzneasca bubuie piaţa Falasin.

„Palestina a fost şi va rămâne arabă şi islamică. Nu vom recunoaşte niciodată legitimitatea „ocupaţiei” (n.a. Gaza nu e ocupată), nu vom recunoaşte Israelul niciodată şi nu are nicio importanţă cât timp va dura. Palestina e a noastră de la râu (n.a. Iordan) şi până la mare, de la nord până la sud”.

El a cerut palestinienilor să continue drumul „împotrivirii” (adică drumul luptei armate în codul terorismului arab), a jihadului şi al morţii ca shahizi (martiri) în Gaza şi în Cisiordania.

Mai zice individul: „Noi nu îi vom ucide pe evrei pentru că sunt evrei. Noi îi vom ucide pe sionişti pentru că ei sunt ocupanţi şi vom ucide pe oricine care ne ia ţara şi locurile noastre sfinte”.

Zic eu: săru’ mâna cucoane că vrei să mă omori numai că sunt sionist. Da, aşa arată aspiraţia spre pace a arabilor palestinieni. Pace, nu ştiu, dar în orice caz numai fara noi.

Allo, adepţii ideilor hamasnice, ce aveţi de spus?
Se mai poate vorbi de pace în aceste condiţii?
Aud?

citiți mai multe aici https://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4317099,00.html

Puteți sprijini activitatea noastră cu o donație unică sau una recurentă prin Patreon.

Corneliu

Corneliu

11 Comments

 1. Daniel Francesco
  10 December 2012

  Sambata la Realitatea TV s-a prezentat un reportaj scurt la emisiunile de stiri in care se vorbea de fericirea populatiei din Gaza la implinirea a 25 de ani de la infiintarea Hamas, considerata de ambasadorul Autoritatii Palestiniene din Bucuresti ca fiind „parte a poporului palestinian”.

  La Natiunile Unite Mahmoud Abbas a prezentat pe 29 noiembrie un speech a carui coperta implica solutia „un stat”, adica Palestina care desfiinteaza Statul Israel.

  http://www.breitbart.com/Big-P…..-of-Israel

 2. Vlad M.
  10 December 2012

  Am schimbat Falastin in Palestina. Prea putini romani stiu ca sunt unul si acelasi lucru, ar fi citit insemnarea si nu ar fi inteles despre ce e vorba.

 3. Corneliu
  10 December 2012

  Vlad, multumesc, e OK.
  Toate organizatiile care se ocupa intr-un fel sau altul „de eliberarea” Palestinei, au in emblema simbolul hartii integrale a acestei regiuni, care include pe 87% din teritoriul ei.
  Folosirea numelui Palestina ca denumirea „statului” arab recunoscut, dar inca inexistent, este menit sa produca din capul locului confuzie in randul ne- sau dez-informatilor. In exterior, „teritoriile ocupate” sunt prezentate ca Cisiordania si Gaza. In intelegerea interna araba, nu e niciun dubiu pentru nimeni ca ele sunt considerate tot Israelul.
  Apropo, cred ca e pentru prima oara in istorie ca un stat inca inexistent este recunoscut de ONU, dupa alti vreo 20 de ani in care zeci de state il recunoscusera deja, facand chiar schimburi de ambasadori fantoma… Fara exemple.
  As zice ca aceasta recunoastere larga nu e atat de dragostea pentru palestinieni, cat de inversul pentru evrei.
  Limbajul arab „intern” a ajuns sa razbata tot mai mult in exterior, ca de ex, in evenimentele oficiale prezentate de Francesco, care au avut loc in insasi incinta ONU. Iranul, un stat sa-i zicem serios, declara pe fata ca e engajat ferm sa actioneze pentru stergerea de pe harta a Israelului.
  Si ca sa nu mai avem nici cele mai mici dubii, OEP a aparut inainte de „teritoriile ocupate” in 1967, iar in Carta sa se prevede clar ca obiectivul este acelasi ca mai sus.

  Iar omul mediu, care nu prea stie despre ce e vorba, intreaba cateodata pe feedbackuri ce cauta Israelul in Palestina. E ca si cum ar intreba, ce cauta Spania in Peninsula Iberica (pe care, apropo, protagonistii islamismului mondial isi propun in mod serios s-o recupereze pentru Taramul Islamului, din care a fost smulsa o data cu Reconquista spaniola).
  Cam asa.

 4. Corneliu
  10 December 2012

  Erata:
  1. In prima fraza in loc de 87% a se citi 78%. Scuze.
  2. As zice ca aceasta recunoastere larga nu e atat de din dragostea pentru palestinieni, cat de din inversul pentru evrei.

 5. Silvapro
  10 December 2012

  Daca se continua operatiunea Pillar of Defence pina acum si prin absurd ne-am imagina ca totusi ar fi iesit la aniversare marea asta de Hanasnici pentru a-si serba ziua de nastere a Hamasalui, iar Israelul ar fi aruncat niste bombe asupra adunarii acesteia, oare tot s-ar fi considerat ca victimele erau civili nevinovati?

 6. Corneliu
  10 December 2012

  Silva, fara indoiala ca daca data de 8 decembrie s-ar fi nimerit in timpul actiunii militare, Hamasul nu ar fi organizat o asemenea adunare, caci in acel timp capeteniile Hamas se gaseau ascunse prin tot felul de gauri de sobolani. Iar daca capetenile lor ar fi iesit la lumina ar fi fost urgent abtiguite.

  Apropo de ascunzatori, nu poate fi mai sugestiv nimic decat faptul urmator :
  In lasitatea lor, toata conducerea Hamas si „guvernul” gazan (acelasi lucru), se aflau pe atunci ascunse in subsolurile spitalului central „Shifa” din Gaza, pentru a fi sigure ca nu vor fi atinse de una din rachetele ultraprecise utilizate de IDF pentru lichidarea teroristilor. Nu si-au ales vreun adapost inafara zonelor locuite, desi au pregatit sute de ascunzatori pentru infrastructura lor militara. Ele au fost intr-adevar lovite.
  Pentru ce, e clar. Hamasul stie bine ca Israelul nu ataca obiective civile si in niciun caz nu urmareste producerea unui numar ridicat de victime civile. De aceea tocmai a fost dezvoltat sistemul de lovire punctiforma a tintelor teroriste, caci altfel s-ar fi bombardat fara discernamant.

  Acest fapt nu i-a impiedicat pe sobolanii care se ascunsesera sub scutul uman al spitalului sa-i acuze fara incetare pe israelieni de ucidere cu premeditare a civililor, iar pe „onorabilii” conducatori ai OEP, azi „onorabili” conducatori ai „onorabilului” stat palestinian inca inexistent, sa anunte ca vor reclama Israelul la Tribunalul International pentru crime de razboi! Este exact adevarul cu fundul in sus, caci tocmai palestinienii au fost si sunt cei care lanseaza atacuri cu rachete din mijlocul propriei populatii (crima #1), premeditat asupra populatiei civile din Israel (crima #2)

  Si un alt aspect. Comunitatea Europeana nu a gasit de cuviinta sa se refere nici macar cu un singur cuvintel la declaratia-program a Hamasului prin care se angajeaza in gura mare sa distruga Israelul si sa-i extermine pe „sionisti”.
  In schimb, s-a agitat cumplit la stirea ca Israelul a aprobat un plan de construire de locuinte la marginea Ierusalimului. A adoptat si o rezolutie de condamnare, calificand planul (care ar putea fi inceput pe teren abia in cativa ani) ca pe un obstacol in calea unui acord. Asta da crima!
  Mi se trezeste o intrebare: dece?
  1. Ori ca CE cu adevarat nu intelege ce se intampla in acest conflict
  2. Ori ca nu ei considera amenintarile Hamasului ca fiind obstacole in calea pacii (se gandesc poate si la Paz Hamasica, numai pax sa fie…)
  3. Ori sunt atat de dependenti de lumea musulmana din exterior, dar si de cea din interior, incat se tem sa nu fie stransi de gat.
  4. Ori ca mai pluteste in aer mireasma (as zice miasma) discreta a clasicei „iubiri” pentru evrei.
  Ori, mai exact, toate impreuna…

 7. Corneliu
  10 December 2012

  Inca ceva.
  Purtati pe aripile avantului mesianic asasin al confratilor din Hamas (executantii „muncii negre” ai ideologiei nazi-arabe-palestiniene in cadrul diviziunii muncii intre OEP si Hamas), dar si de recunoasterea mondiala a statului lor fictiv, conducatorii angelicei Autoritati Palestiniene au luat-o acum si pe ultimatumuri.
  AP da deci un ultimatum Israelului ca in 6 luni (sa zicem de azi) sa ajunga cu el la un acord in conditiile pe care le doreste acesta. Daca nu, schimba foaia. Poate altfel face bum…
  Cititi aici, e interesant:
  PA Issues Ultimatum to Israel: Talk – or Else

  Sper ca linkul va functiona. La mine merge. Daca nu, e posibil sa fie blocat in anumite parti din motive misterioase.

 8. Rodica Grindea
  10 December 2012

  @6, Corneliu: Articol de atitudine în care pot remarca faptul că revolta (legitimă) nu vă afectează cu nimic luciditatea cu care analizați chestiunea.
  La întrebarea „de ce”, la care încercați ipotetice răspunsuri, cele mai plauzibile mi se par 3. și 4., ceea ce nu înseamnă că primelor două nu li s-ar potrivi expresia ebraică „e ceva în în asta”. Dacă AP recurge acum la ultimatum-uri, iată și două posibile explicații: așa cum Ismail Hanieh nu se mai jenează să-și exprime fățiș „scopul suprem” de a șterge Israelul de pe harta lumii (și asta, nu de ieri-de-alaltăirieri) , nici nu ascunde că Iranul este principalul furnizor de arme pt. atingerea acestui… scop comun, nu a ezitat să spună, în cadrul așa-zisei „împăcări” cu AP: 1: că Mahmud Abbas este deocamdată util pt. acest scop, dar că va fi înlăturat de îndată ce nu va mai fi necesară participarea sa și 2. cu prilejul aceluiași discurs, nu a ezitat să-i dea aceluiași Abbas „un bobârnac”, precum că, după expresia românească, „ar fi pus carul înaintea boilor”, adică ar fi trebuit mai întâi să colaboreze la realizarea „scopului suprem” și de-abia după aceea să se preocupe de recunoașterea unui stat palestinian. Un posibil unghi de vedere: nu cumva liderul AP ține să se… dovedească util într-o cât mai mare măsură și pt. cât mai mult timp?

 9. Corneliu
  10 December 2012

  @8 Rodica Grindea.
  Multumesc d-na Grindea pentru comentariu.
  In legatura cu distriibutia rolurilor intre OEP si Hamas, exista un articol bine de citit:
  http://www.europe-israel.org/2…..dore-gold/
  in publicatia pe care o stiu de la dvs.
  Este o clara diviziune a muncii.
  OEP se ocupa de pacalirea lumii si a Israelului (care s-au cam lamurit intre timp cu cine are de a face), iar Hamasul face „munca neagra”, adica ceeace le prescrie la ambii ideologia palestiniana, „mukauama”, adica lupta armata pana cand Israelul, dupa cum cred ei, isi va da sufletul..
  Se lasa pacaliti cei care vor sa se lase pacaliti, iar violenta Hamasului nu produce nicio condamnare, trece neobservata.
  Si eu zic: nu mor caii cand vor cainii.

 10. Silvapro
  10 December 2012

  Rockes and liquidation from Hamas vs. Houses for the Israelis
  http://news.nationalpost.com/2…..nt-israel/

  Corneliu, nu stiu daca deja ai facut trimitere pe ILD la articolul puternic scris care pune verde-n fata punctul pe i in ceea ce priveste arma ultimativa de mass distruction a Israelului – materiale de constructie in miinile muncitorilor:

  The deadli Israeli House
  http://sultanknish.blogspot.de…..house.html

  (primit de la israelianca)

 11. Corneliu
  10 December 2012

  Am citit articolul pe care-l amintesti. Nu facusem trimitere la el si e foarte bine ca ai facut-o tu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ce ai mai putea citi